Kuriamas žmogaus anatomiją turintis robotas  (21)

Žmonės ir robotai gali būti labai panašūs, kadangi robotai buvo sukurti naudojant žmonių anatomijos pavyzdžius. Tradiciniai robotai gali atrodyti kaip žmonės, tačiau jų veikimas iš esmės skiriasi nuo žmonių. Penkių Europos valstybių mokslininkai tvirtina, kad yra labai sunku sukurti robotus, galinčius judėti taip, kaip žmonės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkų projektas, vadinamas „Eccerobot“, buvo skirtas atkartoti žmonių kaulų, raumenų bei sausgyslių darbą bei tarpusavio sąveiką.
Plastikiniai kaulai atkartoja biologinę jų formą. Juos judina virvė, kuri yra tokia tvirta kaip ir sausgyslės, o elastinė virvė leidžia imituoti raumenų judesius. Žmogaus anatomijos imitavimas nerodo sėkmės, nes net ir paprastas žmogaus veiksmas, toks kaip rankos pakėlimas, apima sudėtingus įvairių roboto kaulų, raumenų bei sausgyslių judesius. Tačiau specialistai tvirtina, kad šias problemas gali išspręsti konstrukcija, leidžianti robotui sąveikauti su aplinka. „Mes norime šias idėjas įgyvendinti naujame robote, galinčiame susidoroti su įvairiomis užduotimis bei reaguoti į aplinką taip, kaip reaguoja ir žmogus“, - teigė Sussex universiteto mokslininkas Owen Holland, vadovaujantis projektui.
Tyrinėtojų komanda tikisi sukurti robotą, primenantį žmogų. Šiame projekte dalyvauja mokslininkai iš Vokietijos Munich technikos universiteto, Šveicarijos Zurich universiteto, Serbijos Belgrado universiteto bei Prancūzijos kompanijos „The Robot Studio“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (21)

Susijusios žymos: