Mančesterio oro uoste uždrausta naudoti naująjį kiaurai matantį skenerį tikrinant nepilnamečius  (8)

Aviacinio saugumo specialistams Mančesterio oro uoste uždrausta naudoti naująjį patikros prietaisą, kuris žmogaus kūną rodo be drabužių, tikrinant į lėktuvą einančius nepilnamečius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša BBC, visą žmogaus kūną skenuojantis prietaisas Mančesterio oro uosto antrajame terminale pradėtas naudoti prieš kelias dienas. Skeneris naudojamas ieškant paslėptų ginklų ir sprogmenų, jis žmogaus kūną rodo be drabužių.

Žmogaus teisių gynėjai jau pareiškė, kad šio prietaiso naudojimas pažeidžia vaikų apsaugos įstatymus. Todėl oro uostas pranešė, kad prietaisu jaunimas laikinai nebus tikrinamas, kol situaciją išaiškins teisininkai.

Vaikų teises ginanti organizacija pareiškė, kad naujasis prietaisas gali pažeisti 1978 metų Vaikų apsaugos įstatymą, pagal kurį draudžiami nuogų vaikų atvaizdai. Reaguodamas į tai Mančesterio oro uosto atstovas spaudai pareiškė, kad iki to laiko, kol bus išaiškintas įstatymas, asmenims, jaunesniems nei 18 metų, bus taikomas tik įprastas patikrinimas.

„Žinoma, gerindami saugumą Mančesterio oro uoste, net ir tikrindami savanorius, mes visai nesiruošiame pažeisti įstatymų“, – teigė atstovas spaudai.

Oro uostas taip pat pranešė, kad skenerio jau padarytos nepilnamečių nuotraukos bus nedelsiant sunaikintos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: