„Panasonic“ turi didelių planų, susijusių su serijine robotų gamyba (Video)  (0)

Kompanija „Panasonic“ turi rimtų komercinių planų, susijusių su robotais. Per ateinančius kelerius metus kompanija ketina dabar tik prototipinius robotus imti gaminti serijiniu būdu ir iš to uždirbti įspūdingą kiekį pinigų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pernai metais kompanija įsteigė robotų padalinį ir tikisi 2015 metais iš jo gauti 100 milijardų jenų (1,1 milijardą dolerių) pajamų. Nors suma yra pakankamai įspūdinga, tačiau bendrame kompanijos biudžete atrodo kukliai. Per praėjusius finansinius metus, kurie baigėsi kovo mėnesį, kompanija „Panasonic“ gavo 7,8 trilijonus jenų, taigi, laukiami pardavimai sudarytų vos 1 proc. viso kompanijos verslo pajamų.

Nežiūrint to, „Panasonic“ nelinkusi laukti, kol kas nors pirmas užims šią labai perspektyvią rinką. Iškeltus finansinius tikslus kompanija tikisi pasiekti  parduodant namų ir pramoninius robotus - jų prezentaciją galite peržiūrėti šiame video siužete:

Video siužete matyti, jog kompanija sukūrė robotą, galintį padėti virtuvėje tiekti maistą bei plauti indus. Tai didelė roboto ranka su keturiais pirštais. Ji gali suimti ir puikiai valdyti tokius objektus kaip stiklinės, lėkštės bei kiti kepimo reikmenys.

Demonstracijos metu robotas paėmė lėkštę iš indaplovės ir padėjo ją ant spintelės. Tada jis paėmė šaukštą ir iš keptuvės į lėkštę įdėjo šiek tiek maisto. Taip pat robotas paėmė nuo spintelės stiklinę ir prieš įdėdamas ją į indaplovę, išpylė joje buvusį skystį į kriauklę. Pirštuose robotas turi įmontuotus jutiklius, kurie užtikrina, kad indai nebus suimami pernelyg stipriai. Virš galvos esanti kamera parodo, kur yra daiktai.

Ligoninėms ir pramoniniam naudojimui kompanija jau sukūrė robotą - palydovą, galintį padėti darbuotojams traukti sunkius daiktus, tokius kaip medicinos vežimėlius. Robotas sukurtas naudojant elektros variklį ir tas detales, kurios panaudotos „Panasonic“ gaminamuose elektriniuose dviračiuose. Taigi, taip juos pagaminti yra pigiau ir lengviau. Šie robotai gali traukti daiktus, sveriančius iki 200 kilogramų. Kompanija „Panasonic“ taip pat numato šiuos robotus naudoti tokiems veiksmams kaip lovų ar vežimėlių traukimas.

Spalio pradžioje kompanija „Panasonic“ pademonstravo lovą, kuri gali būti paverčiama invalidų vežimėliu – vartotojui tereikia duoti tokią komandą. Ši lova skirta žmonėms, kurie turi judėjimo sutrikimų. Ji suteikia žmonėms papildomo savarankiškumo, kadangi leidžia jiems patiems išlipti iš lovos ir judėti namuose be kitų pagalbos.

Šią lovą kompanija „Panasonic“ norėtų pateikti rinkai, tačiau pirmiausia turi būti priimti robotų saugumo ir patikimumo įstatymai. Priminsime, jog plečiantis robotų rinkai, imta diskutuoti dėl įvairaus saugumo problemų. Planuojama, jog pirmieji įstatymai, reglamentuojantys robotų gamintojų ir naudotojų atsakomybę, bus priimti jau 2012 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)