Kinija gaus licenciją gaminti Kalašnikovo automatus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2009-10-25 19:46
Drįsčiau prieštarauti, visų pirma niekas neklausė, ministerija nupirko/gavo dovanų, tai ir naudokit i jokių kalbų. Daug kareivių užaudusiu su AK? Eiliniai, kurie sunčiami į misijas, tada dar netarnavo kariuomenėje. O kokiam majorui, generolui iš esmės jokio skirtumo su kokiu ginklu per pratybas dėl vaizdo pašaudyti. Na ir dar mūsų politika, viskas kas rusiška išmesti, visa laimė jog valdžiai netoptelėjo mintis visų žigulių, nivų, DT, MTZ ir t.t išmesti ir pereiti iš karto prie užsenietiškos technikos. Valdžios sektoriuje buvo einama ne evoliucijos, o revoliucijos keliu
Analog 2009-10-25 20:02
Nuokada specai neturi pasirinkimo laisves?
Crus 2009-10-25 21:34
taip Arns, svediskus AK 4 gavo KAM dovanu, bet nieks ir nesake, kad tai labai geras ginklas, tiesiog pagal tuometine situacija mes turejom but ginkluoti NATO standartus atitinkanciais ginklais. visi keike tas "kaciargas", pradedant eiliniu ir baigiant pulkininku (su generolu neteko bendraut ). galiu pasakyt viena, teko saudyt ir su kalasu ir su AK4 ir galiu pasakyt, kad tas keikiamas AK4 tikrai taiklesnis uz AK na bet ne apie tai... Atsiradus galimybej ir pinigu buvo nupirkti Lietuvos kariuomenej G-36KA4 (truputi patobulintas G 36 variantas pagal lietuviu pageidavima) kuriais ir bus perginkluoti visi daliniai. pyk nepyk, bet manau tai buvo tikrai geras pasirinkimas. ir nereikia sakyt, kad ministeriju sulai su niekuo nesitare. o kas liecia spec pajegas kurie veikia prieso uznugaryje tai jie gali ir kalasa pasirinkt, vien del to, kad neisiskirt is "aplinkos". dar ir amunicijos bus lengviau gauti. bet tai nereiskia, kad tai super ginklas.
lightfire 2009-10-25 23:24
taigi pala, nuo visų tų valdiškų žiguliukų perėjo prie golfukų, o dabar prie lexusų - gal čia ir evoliucija, bet labai jau sparti ir ne pagal kišenę. Jei kariuomenėje nuo ginklo kokybės, taiklumo, ergonomiškumo ir t.t. gali priklausyti karių gyvybės bei sąnaudos, tai valdiškų įstaigų vadovai, nariai ir pan be lexuso ir naujausio modelio BMW išgyvens .
Nerkus 2009-10-26 07:53
tie kurie uzaugo su kalasu jau dabar tikrai nebekariauja su ginklu kovos lauke, o jau isejo i "pensija" arba tapo aukstennio rango karininkai kurie jau sedi bunkeryje ir is jo vadovauja. dar vienas aspektas, kad tik vienas kalasas pritaikytas NATO soviniams, tik as apie ji zinau nedaug, todel nekomentuosiu ar jis geras ar blogas. gal koks zinantis ta paporintu. dabartiniai kariai tubut kalasa tik per apmokymus rankose turejo ir saude. o del spec pajegu, tai JAV spec pajegos kurios dirba giliai irake ar afganistane naudoja kalasus ne del to, kad jie geriausi, bet todel, kad kasalas (ir keikvienas kitas ginklas) turi specifini garsa. todel jei uznugaryje pradesi saudyti is g-36, tai visi tikrai atkreips demesi, o jei saudysi is kalaso, tai galvos, kad siaip koks nors zmogelis miklina ranka.
gabus 2009-10-26 10:10
http://www.geocities.com/pentagon/2833/ ... tg44n1.jpg http://antraspasaulinis.net/e107_plugin ... ontent.935 http://www.basaltech.info/forum/index.php?showtopic=339
Arns 2009-10-26 10:17
Atskirkit spec būrius nuo paprastų kareivių. Jie netarnauja VIEŠAI. Visi puikiai žinome apie mūsų Aitvarą, tačiau kur jis randasi? Būtent, tikrieji spec daliniai nuolat keliaujantys. Beje, kaip minėjo, jie renkasi pagal užduotį, o ne geriausius ginklus. Neatrodytu įtartinai jei koks afganų vadukas būtų nušautas iš kokio JAV ginklo? Net gi labai, tam ir naudojami apgaulingi manevrai, kad sukelti kuo mažiau tiesioginių įtarimų kas tai padarė.
lightfire 2009-10-26 11:43
na jau na jau, jei jau afganų vaduką nušautų amerikiečiai, tai nesvarbu, iš kokio ginklo - visi to vaduko parankiniai žinotų ar bent jau įtartų, kas tai padarė, be to, afgano vadukų amerikiečiai kaip ir nežudo, nes daugelis jų turi stogą Afgano valdžioje. Be to, neišprusę afganai vargiai atskirs iš kokio ginklo nukaltas tas vadukas - iš AK ar tarkime, M-14/ M26 - kalibras panašus, o ant kulkos, jei jos fragmentus iš vis kas suras, paprasti afganai juk neras JAV vėliavėlės arba Kalašnikovo ženkliuko.
Outland3r 2009-10-29 16:03
Tokie nesvarbu ar šaudytu AK serijos ginklais, ar M serijos ginklais, ar G36 ar dar kitu super nauju taikliu ir ergonominiu ginklu rezultatas būtų tas pats. ginklo taiklumas priklauso nuo šaulio ir kaip jis yra prišaudęs tą ginklą. Žmogus gerai prišaudęs savo AK taikliau šaudys nei su M16 ar dar kitu ginklu. Man šaudykloj instruktorius ant AKM nustatė 300 m. aukštinę ir sako šaudyk serijom po 3 šūvius. Tie taikiniai už 300 m. vos matos, šaudžiau į 100 m. taikinius, tai taikytis reikėjo gerais keliais metrais žemiau. šaudyt į 100 metrų taikinius iš AK-74 visai patiko. Kadangi buvo šaudoma pavieniais šūviais stovint, klupant ir gulint tai rezultatai buvo patenkinami. Į 100 m. taikinius maloniausia buvo šaudyt iš AK4, kadangi esu dioptrinių taiklyklių fanas ir taiklumas buvo sakyčiau geras. Prieš šaudant reikėtų gerai įvertint atstumą iki taikinio, kadangi kulką veikia balistikos dėsnis. Geriausia išmokt šaudyt skirtinguose atstumuose su Orinuku. Didelių atstumų nereikia, mažinant ar didinat atstumą labai gerai pasimato kokia trajektorija keliauja kulka ir taip išmoksti prišaudyt ginklą.