"Interneto piratai" atsitiesia: filmai.in atnaujino veiklą  (19)

Beveik tris mėnesius neveikęs tinklalapis Filmai.in, leidžiantis internetu žiūrėti naujausius filmus, atnaujino veiklą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaulių pareigūnai dar tęsia ikiteisminį tyrimą dėl šio tinklalapio veiklos ir yra areštavę puslapio veiklą užtikrinusias tarnybines stotis, tačiau pirmadienio vakarą jis atgijo.

Tyrimas dėl Filmai.in veiklos buvo pradėtas Lietuvos antipiratinės veiklos asociacijos (LANVA) iniciatyva. Asociacijos pirmininkas Vytas Simanavičius teigė apie atsinaujinusią tinklalapio veiklą sužinojęs pirmadienį vėlai vakare. „Taip, vakar vakare sužinojome. Pasižiūrėjome, pas kokį interneto paslaugų tiekėją hostinimas vyksta, ir imsimės priemonių vėl“, – antradienį ryte 15min.lt sakė V.Simanavičius.

Pastebėję, jog tinklalapis vėl veikia, prie jo prisijungę vartotojai forumuose praneša, jog išliko tiek jų prisijungimo duomenys, tiek sukaupti „taškai“.

Puslapyje nurodoma, kad vėl galima peržiūrėti tūkstančius filmų įvairiomis kalbomis.

Teigiama, kad pradėjus tyrimą konfiskuotose tarnybinėse stotyse buvo laikoma per 6 terabaitų duomenų: filmų, TV laidų ir kt.

V.Simanavičius negalėjo pasakyti, kokiu būdu Filmai.in sugebėjo išlaikyti duomenis. „(Serveris perkeltas į) Švediją, pas tą patį interneto paslaugų tiekėją, kur ir kiti piratai yra – ir „The Pirate Bay“ ten buvo hostinamas“, – sakė LANVA pirmininkas.

Jis patikino, jog ikiteisminis tyrimas tęsiamas, o bylos įrodymai liko konfiskuoti. „Procesas vyksta, dar nebuvo jokio teismo. Vyksta ikiteisminis ir grės ne tik bauda, nes konkretus asmuo yra, grės ir ieškiniai – serveriai, laikmenos, viskas yra, įrodymai“, – sakė V.Simanavičius.

Piratiniam tinklalapiui atnaujinus veiklą, LANVA vėl renka duomenis ir, bendradarbiaudama su kitų šalių antipiratinėmis organizacijomis, sieks, kad jis būtų uždarytas. Kiek laiko tai galėtų užtrukti, V.Simanavičius negalėjo pasakyti. „Yra pasaulyje ta sistema, tik kol procesas praeina, reikia daug laiko“, – teigė jis.

Beje, pirmadienį LANVA pranešė, jog jos iniciatyva buvo nutraukta 12 svetainių veikla, iš kurių siūloma parsisiųsti nelegalias filmų, muzikos, žaidimų ir kitos programinės įrangos kopijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Gediminas Gasiulis
(84)
(16)
(68)

Komentarai (19)

Susijusios žymos: