Maskva įsiutusi. Nubaustas „Reddit“, „Apple“ ir „Wikipedia“  ()

Liepos mėn. naujienų agentūra „Interfax“ pranešė, kad „Reddit“ pirmą kartą istorijoje gavo baudą iš Rusijos po to, kai nepašalino turinio, kuris, pasak Maskvos, diskredituoja Rusijos kariuomenę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Už tai, kad „Reddit“ nepašalino „sąmoningai melagingos informacijos“ apie Sovietų Sąjungos veiksmus Antrojo pasaulinio karo metais, turinio, diskredituojančio Rusijos Federacijos ginkluotąsias pajėgas, ir kitos „ekstremistinės informacijos“, jai buvo grasinama skirti 4 mln. rublių (43 895 JAV dolerių) baudą, rašo „Reuters“. Ši bauda buvo paskirta, tačiau 2 mln. rublių (20 365 JAV dolerių), tai yra perpus mažesnė už maksimalią sumą.

„Reddit“ nėra vienintelė technologijų bendrovė, kurią šį mėnesį nubaudė Rusija. Kompanijos „Apple“ ir „Wikipedia“ taip pat buvo apkaltintos už vadinamųjų melagingų naujienų neištrynimą. „Apple“ atveju tai buvo susiję su „Apple Podcasts“ medžiaga, kuria, pasak Rusijos žiniasklaidos priežiūros institucijos „Roskomnadzor“, buvo siekiama destabilizuoti politinę padėtį šalyje. Už neveikimą „Apple“ buvo nubausta 400 000 rublių, t. y. maždaug 4077 JAV dolerių, bauda.

Nors „Reddit“ ir „Apple“ buvo pirmosios kompanijos, kurioms baudas skyrė Rusija, „Wikipedia“ savininkui „Wikimedia Foundation“ skirta 3 mln. rublių (apie 30 581 JAV dolerį) bauda buvo naujausia iš daugelio. Balandžio mėn. organizacija buvo nubausta jau septintą kartą už tai, kad nepašalino „uždrausto“ turinio, susijusio su Rusijos kariuomene, rašo „Politico“. Fondas teigė, kad Maskvos teismui pateikė du aktyvius skundus dėl baudų, susijusių su turiniu apie karą Ukrainoje.

 

Praėjus kelioms dienoms po invazijos į Ukrainą, Rusija priėmė įstatymą, kuriuo uždraudė skleisti „netikras“ naujienas apie tai, kas, kaip ji jau seniai teigia, yra „speciali karinė operacija“, skirta „demilitarizuoti“ ir „denacifikuoti“ Ukrainą, apsaugant rusakalbius. Už šio įstatymo pažeidimą nuteistiesiems gresia iki 15 metų kalėjimo. Taip pat gali būti skiriamos baudos platformoms, kurios nepašalina turinio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
Autoriai: Mindaugas Klumbis
(2)
(20)
(-18)

Komentarai ()