„Firefox” visgi paliks dabartinę versijų keitimo sistemą  (8)

Praėjusią savaitę internete kilo nedidelis sąmyšis po to, kai pasirodė informacija, kad „Firefox” žada visiškai atsisakyti versijų numeravimo – toks planuojamas darbas pasirodė klaidų ir pageidavimų fiksavimo sistemoje, kurią naudoja „Mozilla”. Tačiau visgi šios minties komanda atsisako.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Idėja buvo nerodyti vartotojams versijos numerio, vietoj to parašant informaciją, prieš kiek laiko buvo atnaujinta versija. Paaiškėjo, kad Asa Dotzler – produkto vadovas, įkėlęs į riktų sekimo sistemą šią užduotį – iki galo nepasitarė su komanda ir galvojo, kad šis sprendimas jau priimtas. Iš tikrųjų, šis klausimas dar buvo neišspręstas, ir kiti komandos nariai įtikino Asą, kad toks pageidavimas yra nebūtinas.

Alex Faaborg, vienas iš „Firefox“ vartotojo sąsajos kūrėjų, pareiškė, kad tiesiog įvyko nesusipratimas komandoje. Kaip kompromisinį variantą, jis pasiūlė galimybę versijas sieti su kalendoriniais metais – pvz., versija 2011.1, 2011.2 ir t. t.

O ką jūs manote apie naršyklių versijų pakeitimus – ar jie dar turi prasmę? Juk „Chrome“ versijų dauguma vartotojų jau nebeseka, kadangi numeris pakeičiamas praktiškai kas mėnesį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Povilas Korop
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: