Sudaužytas širdis gydo informacinės technologijos  (6)

Jau patikėjote, kad internete radote savo tikrąją meilę, tačiau neseniai mylimasis jus metė, atsiųsdamas trumpąją žinutę ar išbraukdamas iš draugų socialiniame tinkle „Facebook“. Ir nepasivargino bent žodeliu pasiaiškinti. Ilgos valandos menkaverčių laidų spoksojimo įsisupus į chalatą ne ką tepadėjo. Draugams jūsų verkšlenimas jau įgriso iki gyvo kaulo. Ko griebtis?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pamirškite lepinimąsi grožio salone. Sudaužytą širdį prieš šią Valentino dieną užgydys ne tai. Nusiraminimą galite rasti ten, kur jus ir įskaudino – skaitmeniniame pasaulyje. Pasinaudokite sparčiai populiarėjančiomis technologinėmis priemonėmis, kurios padės apsisaugoti nuo savęs ar suteiks galimybę pakūkčioti ant saugaus peties eteryje.

Internetinių pažinčių portalų bei programų, padedančių ką nors „pakabinti“, yra daugiau nei pakankamai. Tik viena iš dvylikos šiuo metu populiariausių „Apple“ internetinės parduotuvės programų nėra susijusi su romantika ir meile, tačiau išsiskyrimo atvejui tinkamos technologijos žengti koja kojon ilgą laiką nesugebėjo. Visgi ir čia situacija keičiasi.

46 metų Melissa McGlone iš Aleksandrijos Virdžinijos valstijoje griebėsi programos „The Ex-App“, kai trejus metus trukę santykiai buvo nutraukti be ilgų ceremonijų. Silpnumo akimirkomis ji mėgino susisiekti su buvusia meile, siusdama jam trumpąsias žinutes, elektroninius laiškus ar mėgindama prisiskambinti. Tada jai šovė mintis apie „The Ex-App“. „Aš daugiau nesižeminu mėgindama su juo susisiekti“, – džiaugiasi išsiskyrusi dviejų vaikų motina M. McGlone, kuri aštuoniolika metų nesidomėjo pažintimis ir pasimatymais, kol susitiko šį vyrą.

Ši nemokama programa išpopuliarėjo pernai kovą. Per pirmuosius tris mėnesius ją parsisiuntė apie 3 tūkstančiai vartotojų. Kitaip nei kitos blokuojančios programos, „The Ex-App“ taip pat seka kiek dienų iš eilės vartotojas atsispyrė pagundai ieškoti kontaktų su buvusiu mylimuoju.

O štai 28 metų Amanda Green iš Niujorko pasikliovė tinklaraščiu DearOldLove.tumblr.com, kai mylimasis po metus trukusios draugystės metė ją per 2009 metų Nepriklausomybės dieną. Tokiems kaip Amanda skirtas tinklalapis apibūdina save kaip anonimišką ir saugų prieglobstį, kur „galima palikti trumpas žinutes žmonėms, kuriuos mylėjome (ar bent jau mėgome), kerštaujant ar be keršto“. Žinučių iš šio tinklalapio rinkinys neseniai virto knyga.

„Tai prieglobstis tiems iš mūsų, kurie supranta, kad draugai ima pavargti beklausydami mūsų, arba tiems, kurie patikimų draugų neturi visiškai, – sako A. Green, reguliariai rašiusi šiame tinklaraštyje keletą mėnesių. – Tai taip pat primena, kokie universalūs yra tokie jausmai“. Mergina prisipažino, kad tai buvo vieta, kur ji rado jėgų paleisti buvusį mylimąjį.

„Kai nuėjau į mūsų butą pasiimti savo daiktų, panardinau tavo dantų šepetuką į unitazą. Juk šiaip ar taip nebeketinau tavęs daugiau bučiuoti“, – liejo apmaudą Amanda viename savo pranešimų, kuriuos paliko DearOldLove.tumblr.com. „Taip, deja, tikrai nutiko, – prisipažįsta A, Green, – bet dabar mano savijauta kur kas geresnė. Manau, kad dabar su visu tuo susitvarkau geriau. Norėčiau manyti, kad „Dear Old Love“ prie to prisidėjo“.

Dar yra tinklalapis CheaterVille.com, kuriame pilna neištikimų vyrų ir moterų, jų nuotraukų, nufotografuotų stiliuje „jų ieško policija“, bei kartais išties ilgų neištikimybės istorijų. Nors nusižengėliai nurodo savo vardą ir miestą, jų žinutės yra anonimiškos.

O štai tinklalapyje NeverLikedItAnyway.com pamestieji pardavinėja savo sužadėtuvių žiedus, vestuvines sukneles bei kitas buvusių mylimųjų dovanas. Štai naujausia savaitės prekė – neprisistačiusios mokytojos lūšies kailiniai, kurie realiame pasaulyje kainuoja 12 tūkstančių dolerių, o štai virtualiame už juos teprašyta 7995 „žalių“. Sandoriai vyksta asmeniškai, paliekant tiesioginę žinutę šiame tinklalapyje.

Šios srities naujokas – tinklalapis WotWentWrong.com. Čia mylimųjų palikti asmenys ieško grįžtamojo ryšio iš savo buvusiųjų, kai po pirmojo pasimatymo su naujuoju nebuvo sulaukta skambučio ar bundantys jausmai mirė pradinėje stadijoje be jokių tolimesnių paaiškinimų.

Registruoti vartotojai užpildo detalias anketas, kuriose atskleidžia viską, kas juos domina (ar tai dėl mano plaukų, o gal aprangos stiliaus?). Per tinklalapį šie užklausimai nusiunčiami buvusiesiems, kurie gali pateikti pageidaujamo išsamumo atsakymą čia pat, tiesiogiai nekontaktuodami su siuntėju.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: