Naršyklė "Mozilla Firefox 11" pristatyta oficialiai  (7)

Nežiūrint į tam tikrus nesusipratimus, susijusius su galimu "Firefox 11" pasirodymo užsilaikymu, "Mozilla" atstovai vis tik nusprendė neatidėlioti proceso ir oficialiai pranešė apie naujausios naršyklės "Firefox" versijos pasirodymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Finalinė "Firefox 11" versija jau prieinama kompanijos puslapyje, palaikomos operacinės sistemos "Windows", "Mac OS X" ir "Linux". Naujoje versijoje yra daugybė patobulinimų, klaidų pataisymų ir naujovių, su kuriomis galima susipažinti šiame puslapyje.

Iš naujovių galima paminėti galimybę importuoti korteles, istoriją ir laikinuosius failus  (angl. cookies) iš interneto naršyklės "Google Chrome". Taip pat integruotas sinchronizacijos mechanizmas leidžia dirbti su naršyklių priedais (add-ons); HTML elementuose realizuotas savybių "outerHTML" palaikymas.

Programinės įrangos kūrėjai, redaguodami CSS, dabar gali naudoti stilių redaktorių, o taip pat atvaizduoti interneto puslapius 3D formatu, naudojant atitinkamą režimą vadinamajame Puslapio Inspektoriuje (Page Inspector 3D).

 

Testavimo tikslais pridėtas protokolo SPDY palaikymas, skirtas puslapių krovimosi paspartinimui. Kaip rodo "Google" testai, užkraunant 25 populiariausius pasaulyje interneto puslapius per SPDY protokolą, krovimosi sparta gali padidėti iki 55%, lyginant su tradiciniu HTTP. Reikia pažymėti, jog pagal nutylėjimą SPDY naršyklėje "Firefox 11" atjungtas. Kad protokolą aktyvuoti, reikia adresų laukelyje suvesti komandą „about:config“ ir atsidariusiame parametrų lange pakeisti „network.http.spdy.enabled“ reikšmę į „true“. Būsimose versijose, tikėtina, SPDY bus įjungtas pagal nutylėjimą.

Taip pat pašalinta keletas rimtų pažeidžiamumų saugumo sistemoje. Žodžiu, dabar galima kalendoriuje pažymėti naują datą – balandžio 24 d. – būtent tada turėtų pasirodyti "Firefox 12" versija. O šiais metais apskritai galima dar sulaukti aplikacijų el. parduotuvės ir kitų naujovių.

  • Parsisiųsti interneto naršyklę Mozilla Firefox: nuoroda
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: