"Mozilla Firefox" atsiras vaizdo pokalbių funkcionalumas  (3)

Paryžiuje (Prancūzija) vykusioje konferencijoje IETF 83 (Internet Engineering Task Force) programuotojų bendruomenės "Mozilla" atstovai pademonstravo naršyklėje "Firefox" realizuotą vaizdo pokalbių galimybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Toks funkcionalumas sukurtas "JavaScript" ir eilės kitų atvirų technologijų pagalba, tarp kurių didžiausias vaidmuo teko "WebRTC". "WebRTC" – tai atviras projektas, kuris suteikia interneto naršyklei galimybę apsikeisti duomenimis realiu laiku (RTC – Real-Time Communications) paprasčiausios programinės "JavaScript" sąsajos dėka. Šiuo metu apie standarto "WebRTC" palaikymą yra pranešę "Google", "Mozilla" ir "Opera Software".

Aišku, turėti galimybę užmegzti vaizdo pokalbį tiesiogiai per interneto naršyklę – labai patrauklu (nors iš esmės nieko naujo tame nėra – ir "Skype", ir "Windows Live Messenger", ir daugelis kitų internetinių pokalbių klientų tai gali pasiūlyti). Ar pasirodys artimiausiu metu toks funkcionalumas oficialioje "Firefox" versijoje, pasakyti sunku. Kalbama, jog jau II ketvirtyje pasirodys "Firefox Nightly" testinės versijos, kuriose tokias galimybes bus galima išbandyti praktiškai. Taigi apsišarvuojam kantrybe ir laukiam šios naujos "Firefox" kūrėjų iniciatyvos pasirodant realybėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: