"Tesla K10": "Kepler" architektūra atvyksta į skaičiavimų sferą  (0)

Konferencijoje "GPU Technology" kompanija "nVidia" pademonstravo „skaičiavimams skirtą“ "Kepler" architektūros versiją, kuri realizuota "Tesla K10" modeliu. Pastarasis sprendimas tradiciškai skirtas didelės spartos kompiuterinėms sistemoms, jį jau galima rezervuoti per "nVidia" partnerius "Dell", HP, IBM, "Supermicro", SGI ir "Appro".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"nVidia Tesla K10" turi du grafinius procesorius, kurių pavadinimų "nVidia" neatskleidžia, tačiau techninės specifikacijos, kurias paviešino resursas EE Times, leidžia padaryti išvadą, jog "Tesla K10" pagrindą sudaro GK104 duetas, kuris mums žinomas iš vartotojams skirtų vaizdo plokščių segmento.

Teigiama, jog kiekvienas GPU turi 1536 CUDA branduolius, įdiegta iš viso 8 GB GDDR5 operatyviosios atminties, duomenų pralaidumas siekia 320 GB/s, palaikoma ECC technologija. Sprendimo produktyvumas siekia 4,58 TFLOPs, dirbant su sveikaisiais skaičiais. Aušinimo sistema taip pat lengvai atpažįstama, kadangi pastaroji labai primena įdiegtą į "GeForce GTX 690".

Taip pat kompanija "nVidia" atskirai nuo visų kitų "Tesla" sprendimų siūlys produktą, pavadintą VGX – tai plokštė su keturiais GPU ir 16 GB operatyviosios atminties. Pastarasis sprendimas palaiko aparatinę virtualizaciją ir skirtas pirmiausia „debesyse“ esančioms žaidimų tarnyboms, tokioms kaip "OnLive", "GaiKai" ar "Playcast". "nVidia" specialistai taip pat kuria savo hipervizorių, skirtą VGX, kuris galės dirbti su "WMware" ir "Citrix" programine įranga. Vėliau bus pridėtas "Microsoft" ir "Xen" produktų palaikymas.

Galiausiai reikėtų paminėti, jog šių metų rudenį turėtų pasirodyti kitas skaičiavimams skirtas "Kepler" atstovas "Tesla K20", kuris bus optimizuotas skaičiavimams su dvigubu tikslumu. Akivaizdu, jog šio produkto pagrindą sudarys grafinis procesorius GK110.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)