AMD išgelbės tik „Steamroller“ architektūros procesoriai?  (1)

Akivaizdu, jog savo procesorių architektūras vadindama sunkiosios statybų technikos pavadinimais, kompanija AMD tam tikra prasme bandė tiek konkurentui, tiek ir vartotojams įpiršti mintį, jog būsimų procesorių potencialas siūlo tikrai aukštą produktyvumo lygį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau paviešinti procesorių „Vishera“ su „Piledriver“ architektūra pirmieji testų rezultatai didelio optimizmo nesukėlė: spartos prieaugis, jei atmestume taktinių dažnių padidinimo faktorių, buvo tikrai nežymus. Aišku, laikas ir vartotojai parodys, kiek tikroviški ir objektyvūs buvo testai, tačiau skeptikų yra ir tarp rinkos analitikų. Vienas iš jų, Nebojsa Novakovic, kuriam buvo suteikta galimybė pasisakyti nuo portalo „VR-Zone“ scenos, teigia, jog Piledriver architektūra pateisino tik nešiojamų kompiuterių gamintojų viltis, kadangi čia AMD procesoriai gali pasiūlyti gerą spartos ir energijos suvartojimo santykį, o kartu ir tikrai galingą grafikos posistemę.

Savo ruožtu, stacionarių kompiuterių segmente vartotojų prioritetai atiduoti skaičiavimo branduoliams, ir čia „Piledriver“ kartos procesoriai (prie jų galima priskirti APU „Trinity“ ir tam tikra prasme „Vishera“, kadangi čia naudojama patobulinta Piledriver architektūra) akivaizdžių pranašumų, lyginant su pirmtakais ir konkurentų sprendimais neturi. Vienintelis AMD produktas, kurio anonsas nevėluoja – tai 16 branduolių serveriniai „Abu Dhabi“ procesoriai, kurie turėtų pasirodyti kitą mėnesį.

Šaltinio teigimu, dabar visas viltis reikėtų sieti su „Steamroller“ kartos procesoriais, kurie bus gaminami, naudojant 28 nm technologinį procesą. Preliminariais duomenimis, šioje architektūroje daug dėmesio bus skirta lygiagretaus duomenų apdorojimo paspartinimui. „Steamroller“ architektūros savininkais taip pat taps ir hibridiniai procesoriai „Kaveri“ su GCN kartos grafikos posisteme, kuria šiuo metu gali pasigirti „Radeon HD 7000“ šeimos atstovai. Ir AMD reikės tikrai pasistengti, kadangi 2013 m. II ketvirtyje, jei tikėti kompanijos planais, pasirodysiantys naujokai turės tikrai rimtą konkurentą – „Intel Haswell“ architektūros procesorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: