The Eye Tribe: ypač pigus valdymo žvilgsniu komplektas (Video)  (1)

Visai neseniai danų kompanija The Eye Tribe anonsavo komplektą Eye Tracker, skirtą aplikacijų kūrimui, kuriose valdymas atliekamas žvilgsniu. Gamintojo teigimu, tai bus pigiausias šiuo metu rinkoje prieinamas sprendimas: Eye Tracker kaina sudarys vos $99 (~ 265 lt).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Komplekte bus rinkinys, skirtas manipuliatoriaus palaikymo integracijai į Windows skirtas aplikacijas. Komplekto tiekimas prasidės 2013 metų pabaigoje. Kūrėjai žada, jog kodo integracija bus labai paprasta, o žvilgsnio sekimas bus labai tikslus. Įrenginys prijungiamas per USB 3.0 lizdą, jį galima prijungti prie asmeninio arba planšetinio kompiuterio. Kompanijos atstovai teigia, jog turi prototipą, kurį galima prijungti prie išmaniojo telefono, taigi perspektyvoje galima sulaukti iOS ir Android skirtų Eye Tracker versijų.

Žemiau pateiktame vaizdo klipe matyti, jog įrenginys reaguoja į akies vyzdžių padėties pokyčius. Pagrindinė problema, kaip ir daugelyje panašių sprendimų, bus neteisingas sensoriaus suveikimas, o taip pat būtinybė dažnai akyliau viską stebėti, o tai vargina akis. Ar visa tai pašalins kalibravimas (palaikomas 5, 9 ir 12 taškų), kol kas neaišku. Darbo nuotolis su danų kompanijos produktu sudaro 45-75 cm, svoris – 70 gramų, skenavimo sparta – 40 ir 60 Hz, užlaikymas – ne daugiau 20 ms (60 Hz atveju).

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (1)