"Facebook" už 2 mlrd. JAV dolerių įsigijo dar vieno "garažų paauglio" įkurtą kompaniją (Video)  (0)

Socialinis tinklas "Facebook" ir toliau taškosi milijardais. Vakar (kovo 25 d.) Marko Zuckerbergo sukurtas internetinis projektas įspūdingą 2 mlrd. JAV dolerių sumą paklojo už kompaniją, kurią būdamas 15-metis savo tėvų garaže įkūrė Palmeris Luckey, kuris 21-erių buvo išmestas iš koledžo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Facebook" nusprendė įsigyti virtualios realybės sistemas kuriančią bendrovę "Oculus VR". "Šiandien IT technologijų rinkoje karaliauja mobiliosios platformos, tačiau mes ruošiamės ir rytdienos platformoms, - pareiškė "Facebook" įkūrėjas ir vadovas M. Zuckerbergas. – Gyvenime nesu patyręs nieko panašaus, tai skiriasi nuo visko, ką tik esu gyvenime patyręs." "Oculus VR" yra viena iš pirmaujančių virtualios realybės sistemas kuriančių bendrovių. Ji jau priima užsakymus iš panorusiųjų įsigyti naujausią virtualios realybės sistemą, kuri kainuos apie 350 JAV dolerių. "Oculus" turi galimybę sukurti socialiausią visų laikų platformą ir kardinaliai pakeisti dabartinius mūsų darbo, žaidimų ir bendravimo įpročius, - įsitikinęs M. Zuckerbergas. – Visų pirma turiu omenyje kompiuterinių žaidimų įspūdingumą. "Oculus" jau turi didelių užmojų, kurių nebus atsisakoma. Tikimės įsibėgėti." "Kompiuterinių žaidimų bendruomenė puikiai įvertino sistemą "Rift", tad šiuo metu yra didžiulis susidomėjimas vystyti šią platformą. Ketiname padėti "Oculus" kurti savo produktus ir plėsti partnerystę, kad virtualios realybės sistemon pereitų kuo daugiau kompiuterinių žaidimų. "Oculus" bendrovės "Facebook" struktūroje ir toliau funkcionuos nepriklausomai. Tačiau tai – tik pradžia."
"Po žaidimų, ketiname imtis ir kitų segmentų, - tolimesnius planus dėsto M. Zuckerbergas. – Nuotolinių studijų paskaitos, tiesioginės sporto varžybų transliacijos, tiesioginis konsultavimasis su bet kurioje pasaulio šalyje esančiais dėstytojais – pakaks namuose užsidėti virtualios realybės akinius."

Pagal 2 mlrd. JAV dolerių sutarties sąlygas, 400 mln. JAV dolerių buvo sumokėti grynaisiais, o 23,1 mln. JAV dolerių buvo sumokėti "Facebook" akcijomis.

Naujausią virtualios realybės bendrovės gaminį "Oculus Rift" užsisakė jau daugiau kaip 75 tūkst. interesantų. "Oculus" į jo gamybą investavo 75 mln. JAV dolerių.

"Per pastaruosius 16 mėn. iš startuolio išaugome į bendrovę, kurios kuriamos technologijos iš pagrindų pakeis, kompiuterinių žaidimų, darbo ir bendravimo pasaulį", - įsitikinęs "Oculus VR" vadovas Brendanas Iribe.

Kompaniją "Oculus" įkūrė 15-metis Palmeris Luckey, kuriam dabar 21-eri. Pirmuosius virtualios realybės (VR) sistemų prototipus jis konstravo savo tėvo garaže. Ant galvos uždedamas VR sistemas kurti pradėjo dar mokydamasis vidurinėje mokykloje, o kai projektas įsisuko – apleido studijas, liko nebaigęs koledžo ir papildė tokių koledžo nebaigusių IT šulų kaip Billas Gatesas, Steve'as Jobsas, Paulas Allenas, Michaelas Dellas, gretas.


(8)
(0)
(0)

Komentarai (0)