„Kažkas negerai“: sutriko didžiausio pasaulinio socialinio tinklo „Facebook“ veikla (Papildyta)  (8)

„Sorry, something went wrong“ - tokį užrašą šiandien išvydo socialinio tinklo „Facebook“ vartotojai visame pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiandien apie 10.50 „lūžo“ vienas garsiausių socialinių tinklų. Vartotojai negalėjo pasiekti savo ir kitų asmenų paskyrų nei kompiuteriuose, nei telefonuose. Tinklapis isitdownrightnow.com, stebintis interneto resursų veiklą, praneša, kad šiuo metu „Facebook“ neveikia niekur. Apie socialinio tinklo veiklos sutrikimus praneša ir kitos žiniasklaidos priemonės. product-reviews.net teigia, kad su sunkumais susidūrė JAV ir Jungtinės Karalystės gyventojai, taip pat Azijos vartotojai. Apie 11:30 prie socialinio tinklo jau buvo galima prisijungti.

Skirtingai nei kai kuriais kitais „Facebook“ sutrikimų atvejais šįkart jis buvo „nulūžęs“ rekordiškai ilgai - maždaug 30 minučių. Be to, jis buvo nepasiekiamas ne atskiruose pasaulio regionuose, bet globaliai.

Skelbiama, kad tai pirmasis atvejis per visą 10 metų „Facebook“ istoriją, kuomet šis socialinis tinklas buvo nepasiekiamas ilgiau nei kelias minutes. Užsienio naujienų svetainės šia proga citavo „Facebook“ steigėją Marką Zuckerbergą, kuris anksčiau buvo gana arogantiškai pareiškęs, kad „Facebook“ niekuomet „nenuluš“, niekuomet nenustos veikęs.

Įdomu, kad net ir po „Didžiojo „Facebook“ lūžimo“ 2014-ųjų birželio 19 dieną, kaip linksmai šį įvykį praminė interneto vartotojai, oficialūs bendrovės atstovai neskubėjo savo milijardinei auditorijai (per mėnesį „Facebook“ vidutiniškai naudojasi daugiau nei 1,28 mlrd. žmonių) operatyviai pateikti šio incidento priežasčių paaiškinimo.

Valandai praėjus po gedimo pašalinimo „Facebook“ paskyra „Twitter“ portale šio įvykio net neminėjo. Tačiau portalas „CNet“ jau gavo „Facebook“ atstovo spaudai komentarą. Deja, jis labai trumpas ir nieko nepaaiškinantis. „Šį rytą mes susidūrėme su problema, dėl kurios žmonės trumpą laiką negalėjo skelbti informacijos „Facebook“ paskyrose. Mes greitai ją išsprendėme ir jau veikiame 100 proc. apimtimi. Atsiprašome už bet kokius nepatogumus, kuriuos ši problema galėjo sukelti“, - sakė „Facebook“ atstovas.

Reikia tikėtis, kad po kurio laiko išaiškės daugiau šio tikrai rekordinio „Facebook“ sutrikimo aplinkybių, o IT specialistai įvardins galimas jo priežastis. „Facebook“ auditorijai stabiliai didėjant panašios trukmės gedimai turėtų kelti vis didesnį ir paslaugos teikėjų, ir jos naudotojų susirūpinimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(26)
(43)
(-17)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: