„μTorrent“ naudoja vartotojų kompiuterius kriptovaliutos gavimui  (8)

Paskutinis populiaraus torentų kliento „μTorrent“ atnaujinimas gali nemaloniai nustebinti vartotojus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-03-10 „μTorrent“ naudoja vartotojų kompiuterius kriptovaliutos gavimui  (8)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Programos instaliavimo failas pradėtas komplektuoti su „Epic Scale“ – „Windows“ programa, kuri naudoja kompiuterio galią vieno iš „Bitcoin“ kriptovaliutos varianto – „Litecoin“ foniniam mainingui.

Daugelis vartotojų teigia, kad buvo neinformuoti apie savo kompiuterio pajėgumų (taigi ir elektros energijos) naudojimą kriptovaliutos gavimui. Keletas jų foninį procesą pastebėjo tik gerokai padidėjus kompiuterio procesoriaus apkrovai ir sumažėjus bendram sistemos reagavimui į užduotis.

Leidinys „The Verge“ kreipėsi į „μTorrent“ savininkų bendrovę „BitTorrent“ su prašymu paaiškinti situaciją. Atsakyme „BitTorrent“ patvirtino kad minėta programa iš tiesų platinama kartu su torentų klientu, tačiau paneigė, kad instaliavimas vyksta be vartotojų sutikimo:

„Mes kruopščiai įsigilinome į problemą ir galime patvirtinti, kad foninio instaliavimo nevyksta… Greičiausiai, vartotojai sutinka su pasiūlymu instaliavimo metu. Kaip ir daugelis programinės įrangos bendrovių, mes įtraukiame į instaliavimo failą mūsų partnerių pasiūlymus ir pagal mūsų politiką, jie yra griežtai pasirinktiniai.“

Įvairių kriptovaliutų maineriai – tarp botnetų savininkų ir kitų kibernetinių nusikaltėlių gana paplitęs būdas pasipelnyti iš užkrėstų kompiuterių sistemų, apkraunant juos skaičiavimais. Taigi, tokios programos įtraukimas į instaliavimo paketą – labai neatsargus žingsnis, ypač labai populiariai programai, kuri turi mokamą versiją ir vartotojams rodo reklamą.

Daugelis vartotojų, kurie nėra pripratę atidžiai sekti programos įdiegimo proceso arba tiesiog neturiu daug patirties dirbant su kompiuteriu, susidūrė su sumažėjusiu savo PC našumu, padidėjusiu energijos suvartojimu bei triukšmo lygiu ir už tai negavo jokių privilegijų. „uTorrent“ forume rekomenduojama išinstaliuoti „Epic Scale“ ir ištrinti atitinkamą aplanką, tačiau daugelis vartotojų skundžiasi, kad programa veikia kaip kenkėjiška – net po bandymų ją pašalinti, ji ir toliau dirba sistemoje.

Daugelis antivirusinių programų „Epic Scale“ atpažįsta kaip įtartiną failą, trojaną ir t.t.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(92)
(3)
(89)

Komentarai (8)