Taupyti ar išlaidauti? Planšetinių kompiuterių kainų grupės  (10)

Planšetinių kompiuterių rinka išsiplėtė iki svaiginančių asortimento kiekių – siūlomi įvairiausi planšetai, besiskiriantys ekrano dydžiu, panaudojimo universalumu, kitomis techninėmis charakteristikomis ir svarbiausia, kaina. Kaina išlieka vienu svarbiausiu pasirinkimo kriterijumi, tad visada naudinga žinoti, kaip kiekvienas sutaupytas ar papildomai pridėtas euras apribos ar praplės planšetų pasirinkimo galimybes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iki 100 EUR – nedideli, nelabai galingi, bet tinkami naudojimui planšetiniai kompiuteriai

Jeigu norite didelio planšetinio kompiuterio su 10 colių ekranu, deja, teks pakloti ir daugiau pinigų, kadangi planšetiniai kompiuteriai, kurių kaina yra iki 100 EUR paprastai turi 7 colių ekranus ir jie nėra labai kokybiški. Rasti 10 colių ekraną turintį planšetą už 100 EUR yra įmanoma, tačiau tuomet ekranas yra TFT tipo, jis labai žemos raiškos, todėl atrodo tiesiog tragiškai.

Apskritai, kokybė šioje kainų kategorijoje turėtų būti pamiršta – negausite nei gerų garsiakalbių, nei įspūdingo dizaino, nei pakankamai gerų medžiagų. Surinkimo kokybė įprastai taip pat būna prasta, todėl jeigu jūsų įsigyta planšetė traškės, braškės, detalės klibės – nenustebkite, tai normalu.

Taip pat šios kategorijos atstovai neturi ir įspūdingų charakteristikų. Geriausiu atveju gausite 2GB operatyviosios atminties ir nelabai naują 2-4 branduolių procesorių. Įprastoms operacijoms to bus per akis – galėsite žiūrėti „YouTube“, skaityti knygas ir naršyti internete, tačiau su žaidimais – problematiška, apie sudėtingos 3D grafikos žaidimus galite pamiršti.

Jeigu jums reikia 3G/4G ryšio tam, kad visais planšetės malonumais galėtumėte mėgautis bet kur, tuomet žiūrite į netinkamą kainų kategoriją, kadangi šioje kainų kategorijoje gausite tik Wi-Fi, GPS ir Bluetooth (nors pasitaiko retų išimčių, jų rinktis nerekomenduojame)

Dar viena labai rimta problema – programinės įrangos atnaujinimai. Jų jūs paprasčiausiai negausite, todėl teks tenkintis sena OS versiją, o tai nėra labai gerai, kadangi žmonės planšetes įprastai keičia žymiai rečiau, negu telefonus.

Taigi, jeigu ieškote kažko daugiau, negu nediduko įrenginio multimedijai ir internetui, jums teks praplėsti savo biudžeto ribas. Tačiau tai puiki kainų kategorija ieškantiems planšetinio kompiuterio vien dėl išbandymo arba mažiems vaikams, kurie nelabai linkę saugoti tokiu įrenginius.

Rekomenduojami šios kainų grupės planšetiniai kompiuteriai

Tablet CityTab Vision 7''

Fortakas.lt, Skytech.lt

LENOVO IdeaTab 2 A7-10F

Fortakas.lt, Skytech.lt, 1a.lt

TABLET GALAXY SM-T113

Fortakas.lt, Skytech.lt, 1a.lt

Palyginti LENOVO IdeaTab 2 A7-10F ir TABLET GALAXY SM-T113

 

100-200 EUR – planuojantiems planšetę turėti ilgai

100-200 EUR kainuojantys planšetiniai kompiuteriai šiais laikais yra tikrai neblogi – jais galima atlikti beveik viską tą patį, ką ir su brangiau kainuojančiai planšetais.

Jie turi kokybiškus korpusus, garsiakalbius, jų ekranai – visai neblogi ir jie gali būti dideli. Be to, už tokią kainą jau galite įsigyti ir „Windows“ planšetę, su kuria galėsite dirbti lygiai taip pat, kaip ir su savo įprastu kompiuteriu.

Už šią kainą taip pat galite rasti ir planšetų su 3G palaikymu, 2GB RAM ir vidutinio galingumo 4 branduolių procesoriumi. Nors to nepakaks, kad be trikdžių žaisti tokius žaidimus kaip „NBA 2K16“, „Modern Combat 5“, įprastoms operacijoms ar mažiau įspūdingiems žaidimams to per akis.

Už šią kainą planšetinį kompiuterį galėsite naudoti gana ilgai, kadangi kai kurie iš jų gauna ir atnaujinimus. Todėl jeigu ieškote „saugaus“, bet nebrangaus planšetinio kompiuterio – 200 EUR jums pilnai pakaks.

Rekomenduojami šios kainų grupės planšetiniai kompiuteriai

LENOVO IdeaTab MIIX 3-830

1a.lt, Fortakas.lt, Skytech.lt

ASUS ZENPAD 10 Z300C

1a.lt, Fortakas.lt, Skytech.lt

ASUS ZENPAD C 7.0 Z170CG

1a.lt, Fortakas.lt, Skytech.lt

Modelių palyginimas

 

200-300 EUR – svajonių planšetinis kompiuteris gali būti jūsų

Už 200-300 EUR planšetinį kompiuterį gali įsigyti praktiškai bet kas – ir mėgstantis žaidimus, ir žiūrintis filmus, ir daug keliaujantis.

Nors už tokią kainą jūs vis dar neįsigysite planšetinio kompiuterio su galingiausiu rinkoje procesoriumi ar 4GB RAM, už tokią kainą jūs vis tiek gausite pilną paketą – galėsite žaisti praktiškai visus rinkoje esančius žaidimus, žiūrėti filmus įspūdingame ekrane (Full HD, net QHD, IPS, AMOLED – pasirinkimų daug), naudotis keliomis programomis vienu metu, naršyti internete tiek naudojantis Wi-Fi, tiek 4G LTE ryšiais.

Savaime aišku, šios kategorijos atstovai turi ir unikalius dizainus, kokybiškus korpusus ir jie gauna programinį palaikymą, todėl jeigu ieškote kažko universalaus ir esate maksimalistas, tačiau nenorite išleisti labai daug pinigų planšetiniam kompiuteriui, galite drąsiai rinktis planšetą už 200-300 EUR ir klaidos tikrai nepadarysite.

Rekomenduojami šios kainų grupės planšetiniai kompiuteriai

LENOVO IDEATAB S8-50L 8"

1a.lt, Skytech.lt, Fortakas.lt

LENOVO IDEATAB YOGA 2-1050

1a.lt

SAMSUNG GALAXY TAB S 8.4 T700

1a.lt

Modelių palyginimas

 

300-400 EUR – atotrūkis nuo 200-300 EUR nedidelis

Nors skirtumas tarp 300 ir 400 EUR neatrodo labai mažas, tačiau renkantis planšetinį kompiuterį jo beveik nepajusite – geriausiu atveju gausite vos galingesnį procesorių ir vieną ar kitą išskirtinę savybę, kadangi už 300 EUR ar mažiau jūs nerasite 12 colių įstrižainės ekraną turinčio arba vandeniui atsparų korpusą turinčio įrenginio.

Jeigu jums to nereikia, tuomet jums greičiausiai pakaks ir 200-300 EUR planšetiniam kompiuteriui.

Na, nebent jūs labai norite įsigyti „Nexus“ arba „Apple“ įrenginį – tai, ko gero, vieninteliai ypatingų savybių neturintys planšetai, kurie yra verti būti 300-400 eurų kategorijoje.

Rekomenduojami šios kainų grupės planšetiniai kompiuteriai

HTC Nexus 9 WiFi HZF010 16GB white

Skytech.lt,  1a.lt, Fortakas.lt

Apple iPad Mini 2

Fortakas.lt, 1a.lt, Skytech.lt

SAMSUNG GALAXY TAB PRO 12.2 T900

1a.lt

Modelių palyginimas

 

Daugiau, negu 400 EUR – geriausi planšetai rinkoje

Jeigu galite leisti sau dideles išlaidas ir jūs norite paties geriausio planšetinio kompiuterio, jūs galite įsigyti planšetinį kompiuterį su pačiais galingiausiais  8 branduolių, 64 bitų procesoriais, 3 GB operatyviosios atminties, išskirtiniais dizainais, itin lengvais ir kokybiškais korpusais ir t.t.

Galėsite džiaugtis bet kokiais žaidimais, multimedija itin ryškiame ekrane, puikiu garsu ir įspūdingu dizainu.

Turėkite omenyje, jog planšetinis kompiuteris už 400 EUR ar daugiau tarnaus jums labai ilgai dėl ilgalaikio programinės įrangos palaikymo, galingų charakteristikų ir labai aukštos kokybės medžiagų, todėl tai – gana protinga investicija.

Rekomenduojami šios kainų grupės planšetiniai kompiuteriai

SAMSUNG GALAXY T815 TAB S2

1a.lt, Fortakas.lt, Skytech.lt

SONY SGP712 XPERIA TABLET Z4 32GB BLACK

1a.lt

Apple iPad Air 2 Wi-Fi 64GB Space Gray

Skytech.lt, 1a.lt, Fortakas.lt

Modelių palyginimas

 
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Erik Murin
(14)
(25)
(-11)

Komentarai (10)