Bitkoinų vertė pirmą kartą viršijo aukso vertę (Video, atnaujinta 2017-03-04 12:00)  (3)

  • Kovo 2 dieną vieno bitkoino vertė pasiekė 1238,11 $, kai tuo tarpu auksas kainavo 1237,73 $ už Trojos unciją. Tai buvo pirmas kartas, kai bitkoinas buvo brangesnis už auksą.
  • Didesnė bitkoino vertė gali būti laikoma ženklu, kad ši valiuta vertinama kaip stabilesnė investicija už tradicines.

  • Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

    Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

    Sudomino? Užpildyk šią anketą!

    Kovo 2-oji buvo svarbi diena bitkoino istorijoje. Pirmą kartą populiariausios kriptovaliutos vienetas tapo brangesnis už unciją aukso. CoinDesk Bitcoin Price Index (BPI) ir Coinbase duomenimis, vienas bitkoinas kainavo 1238,11$, kai tuo tarpu Bloomberg pranešama aukso kaina buvo 1237,73 $ už unciją.

    Verta paminėti, kad tai betarpiškas vertinimas ir žmonės nebūtinai keičia auksą į bitkoinus. Kainų svyravimai yra normalus prekybos reiškinys, tad istorinis bitkoino pasiekimas galėjo tebūti sėkmingos bitkoino ir nesėkmingos aukso prekybos dienos rezultatas.

    Tačiau tai nebuvo visiškai atsitiktinis įvykis. Bitkoinai pamažu brango, kaip rodo CoinDesk ir Coinbase duomenys. Valiuta ilgiau nei metus kyla nuo 200$ žemumų, kurias pasiekė 2015 viduryje.

    Auksas ilgai laikytas saugios prekybos investicijos standartu, tad bitkono brangimas gali rodyti, kaip žmonės kriptovaliutą ima vertinti kaip saugesnę — ką žada paskirstytų duomenų bazių (blockchain) pagrindu kuriamos technologijos.

    Rašant šį straipsnį, CoinDesk BPI vienas bitkoinas kainuoja 1284,73$, o Coinbase – 1292,10$. Jis vis dar apčiuopiamai brangesnis už auksą, kurio uncija Bloomberg duomenimis, kainuoja 1234,81$. Telieka laukti ir stebėti, kiek ilgai bitkoinas išsilaikys viršūnėje.



    Pasidalinkite su draugais
    Aut. teisės: Technologijos.lt
    (18)
    (3)
    (15)

    Komentarai (3)