„Linkomanijos“ likimas nuspręstas: nuo šiandien turi prasidėti pilnas jos blokavimas, tačiau kuo tai baigsis iš tikrųjų - visiškai neaišku

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2019-01-16 10:11
dabar beliko kažkam įkelti nelegalaus turinio (autorinę nuotrauką) į seimo, latgos, ar pan puslapį, ir užsakyti jo blokavimą.
bahuriux 2019-01-16 10:13
Ištikrūjų tegu blokuoja ir jau senai galėjo tai padaryti. Nes nu kiek galima, kad visokio plauko mažvaikiai ir "megztukai" galėtu laisvai rasti tokius tinklapius kaip linkomanija, o visi kiti kam reikia apeis tuos visų blokuotu tinklapių blokavimus, per 1-5 minutes. Blokavimas pasitarnaus kaip piratinių tinklapių apsauga nuo durnių, tik į naudą.
SimasquNNcy 2019-01-16 10:30
Svaisto lesas vejais,tarsi nera rimtesniu problemu uz linkomanijos blokavima?Cia lietuveleje viska draudimais meginama daryt,apsurdas.... as kaip interneto vartotojas is dalies negalesiu pilnai naudotis teikiamomis paslaugomis istiesu kelia sypsena,keliu minuciu darbas ir viska apeini,na valdziai juk reikia rodyt kaip smarkiai dirba,tuoj ir balkonuose nebebus galima rukyt,nors ir neswarbu kad tai tavo nuosavybe,meginama zmones ispausti i tam tikrus remus ir juos kontroliuoti,sekmes
iPienius 2019-01-16 11:16
thepiratebay gal 10 metu bando blokuot, bet ir toliau sekmingai veikia
amas 2019-01-16 12:38
O linkomanijoj rašoma taip: Naujienose pasirodė informacija, kad Lietuvos teismai nusprendė, jog LM turi būti užblokuota Lietuvoje. Po 16 metų mūsų veiklos teismas nusprendė, kad šis puslapis Lietuvos žmonėms netinkamas. Kadangi LM serveriai yra ne Lietuvoje, apeiti blokavimą yra labai lengva. Užtenka tik pasikeisti savo DNS į užsienio tiekėjų DNS adresus. Visos instrukcijos surašytos atblokuoti.lt/ tinklapyje. Ateityje pateiksime ir daugiau informacijos šiuo klausimų, o dabar nepamirškite pasidalinti su draugais, kaip patekti į LM. Raginame tuos, kurie galite, parašyti po gidą, programėlę ar instrukciją kaip laisvai naršyti internetą. Pagarbiai, LM komanda.
Niemand 2019-01-16 12:56
Kam tas gidas, va google duoda gatavą: https://developers.google.com/speed/pub ... docs/using Google DNS serverius rekomenduotina naudoti jau vien dėl greičio.
zipper 2019-01-16 14:43
HMMMMMMMMMM Na laikas pradėt naudot VPN naudojantis Tele2 internetu
Staska 2019-01-16 15:55
Ne nuo tos vietos pradeda spręsti piratavimo problemą. Reiktų bandyti padaryti kuo daugiau ir kuo labiau prieinamesnį (kainos ir patogumo/lengvumo prieigos prasme) turinį. Dabar daug kas siunčiasi nelegaliai, nes taip daug patogiau, arba iš viso vienintelis būdas kažką gauti, o ne dėl principinio nenoro už tai mokėti.
Smėlis 2019-01-16 16:43
na, bent jau su šveicarišku ir olandišku IP tai kažkodėl vistiek nepasiekiama linkomanija. kam nors pavyko?
Akimb 2019-01-16 17:10
Kažkas yra nutikę iš linkomanijos pusės šiuo metu matyt. Nejungia su VPN ir google dns. TCP timeout.. toks įspūdis, jog migruoja į kitą servą, bet domenas dar į seną ip rodo.
HardAxe 2019-01-16 17:25
kad jau padaryta, tik inercija lieka. negi sudėtinga nusipirkti žaidimą kokiam stream`e? Gali vidury kalėdų nakties sėdėdamas namie gauti. Greičiau negu iš LM parsitempsi. Per kurią vietą nepatogu? Kad sumokėsi 20€ už žaidimą, kuris tau suteiks 40+val džiaugsmo? O kai paskaitai komentarus tai visi skundžiasi, kad nepavyksta nukrakint, kažkas neveikia ir t.t. Tai piratinei versijai patogume ir paprastume eina riebus minusas. Kai visas rimtas turinys pereis prie mikrotranzakcijų ir subscriptionų tada galės piratai verkti. Bet bus vėlu. Televizija? Nuripintos lietuviškos tv programos? IPTV leidžia žiūrėti paskutinių kelių savaičių laidas. Filmai? Čia galima ginčytis, kas nemoka angliškai gauna daugiau turinio nei oficialiai.
Monochamus 2019-01-16 18:15
Steam'o ir kitų panašių platformų laikais žaidimų piratavimas šiuo metu labai smarkiai sumažėjęs. Be to šiolaikiniai žaidimai, net jei ir ne MMO, vis tiek dažniausiai jau būna vienaip ar kitaip integruoti su serveriais, comunity ir pan. Taip pat, tokios platformos kaip Steam padarė ir paprastesnį instaliavimą. Bet kada glai išinstaliuoti ir vėl susiinstaliuoti naujausią žaidimo versiją. Tiesiog piratauti žaidimus ėmė tiesiog neapsimokėti: visas vargas su instaliavimais, multiplayeriu, updeitais ir kt. neatperka tų eurų už legalų žaidimą. Ypač, kad ir kainos žaidimų nėra tokios jau baisiai didelės: brangiausi žaidimai kainuoja gal 60€, o senesni ir pigesni po 20€, per akcijas galima rasti ir po kelis eurus. Manau, kad šiais laikais daugumą žaidimų piratų turbūt sudaro vaikai, kurie išlaikomi tėvų, ir jei tėvai neduoda 20€ ant norimo žaidimo, tai jiems ir nebelieka jokios kitos išeities. Ir to nevadinčiau jokiais būdais "nuostoliu", nes jei nesugebėtų nusipiratauti jie juk vis tiek nepirks žaidimo, o liks tiesiog nežaidę. Taip pat analogiška situacija su seniau labai pirataujamu dalyku - muzika. Spotify, youtube, google play ir pan. irgi išstūmė į istorijos archyvus mp3 kaupimą ir piratavimą. Jei prireikia kokių mp3, tai tik išimtinais atvejais, pvz atlikėjas nėra labai populiarus ar pan. Tad manau ir liko filmai... kol kas tokios populiarios platformos, kur galėtum pirkti filmus ir kada nori juos žiūrėti nėra arba per mažai siūlomų variantų ar kalbos barjerai (netflix juk nesiūlo visų filmų). Manau ties tuo ir reikėtų eiti - įgyvendinti platformą, kurioje būtų didžioji dauguma pasaulio filmų su kalbų pasirinkimais ir galimybe peržiūrėti nusipirktus filmus kada tik norisi. O ne visokiais durnais draudimais, mokesčiais ir kitom nesąmonėm.
furkenas.ferimaitis 2019-01-16 20:24
Parsisiunčiat nemokama VPN Windscribe pasikeičiat IP ir toliau naudojatės LinkoManija
daynewss 2019-01-16 20:32
Iš vienos pusės piratavimas yra blogai, nes autoriai, o gal ir kiti prie produkto prisidėję, negauna pajamų. Iš kitos pusės, dar neteko girdėti, kad už nepatikusį filmą kino teatras grąžintų pinigus. Arba pinigus už audio cd. O kur reketas už laikmenas? Tegul nepeza ta LATGAA ir AGATA apie kažkokį pilietiškumą. Be to, vaikas kuris negali sau leisti nusipirkti legalaus produkto gali ateityje įsigyti būtent tą produktą, kuris jam kažkada patiko. Aš būtent taip esu padaręs ne kartą. Esu nusipirkęs originalius Windows, nors šimtus piratinių versijų esu įpūtęs ir kitiems tą rekomenduoju. Dar vienas dalykas, teismai tiesiog atsikratė LATGAA ir atpirkimo ožiu paliko interneto paslaugų tiekėjus. Patys teisėjai ir prokurorai arba supranta, kad veiks linkomanija kaip veikus, arba yra neadekvatūs suprasti šiuolaikinio pasaulio.
Xdmin 2019-01-16 20:35
Kai yra linkomanija, filmu platormai sunkiau isgyventi. Bet linkomanija niekur nedings, ji tik taps sunkiau pasiekiama. Bet kadangi teisiskai linkomanija nepasiekiama, tai piratavimo kaip ir neturetu buti, todel reikia pradeti reikalauti laikmenos mokescio atsaukimo arba sumazinimo.
Monochamus 2019-01-16 20:37
Pagrindinis klausimas tik, ar tas pajamas gautų, jei nebūtų galima piratauti? Pavyzdžiui photoshop atveju, jei taip jau būtų buvę, kad niekaip piratiškai nebūtų galima jo atsisiųsti, tai manau būtų išaugęs populiarumas GIMP ir kitų nemokamų arba daug pigesnių alternatyvų. O ir pats vardas vargu ar būtų toks garsus kaip dabar, jei niekas nebūtų galėję naudotis ir išmokti dirbti šia programa nemokamai...
Monochamus 2019-01-16 20:40
Nemanau. Spotify susikūrė, nors buvo daugybė galimybių atsisiųsti mp3. Steam susikūrė, nors buvo pirate bay.
unytas 2019-01-16 20:46
apejau blocka per 1min ir visiskai legaliai koki jus block cia snekat naudokit CZV sukurta narsikle
conjurer 2019-01-16 21:02
Tokie blokavimai prives prie to kad dauguma žmonių naudosis TOR tinklu kad mažiau problemų būtų gyvenime. Taip turės lengvesnį priėjimą prie tamsiojo interneto, kur galima nusipirkti kokių tik nori rekreacinių medžiagų, padirbtų pinigų, ginklų ar net užsisakyti žmogžudystę. Aš manau ateitis bus įdomi.
unytas 2019-01-16 21:07
gerau klausimas ko dark web nera bijau net pasakit ka mates ir kapirkt esu rades. jei mes vaikai budavom per LM ismokau windows persirasit tai cia vaikai naudosis tor nezinau ka prades darit