Apple rengiasi išleisti stacionariems kompiuteriams skirtus ARM procesorius - galingi lustai gali paklibinti Intel pozicijas  (0)

Pribloškę nuosavais procesoriais mobiliųjų įrenginių rinką, Apple naujienas žada ir stacionariems savo kompiuteriams. Naujųjų stacionariems kompiuteriams skirtų lustų našumas turėtų aplenkti Intel procesorius.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-12-08 Apple rengiasi išleisti stacionariems kompiuteriams skirtus ARM procesorius - galingi lustai gali paklibinti Intel pozicijas  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apple rengiasi leisti galingesnį ARM architektūros procesorių savo kompiuteriams. Bloomberg agentūros duomenimis, jie turėtų būti išleisti jau 2021 metų pavasarį.

Naująjį lustą gaus MacBook Pro ir iMac monoblokų linija. Rudenį atnaujinimai pasieks ir profesionaliųjų Mac Pro liniją. Bloomberg duomenimis, kompanija įsitikinusi, kad pasirodę galingi „profesionalūs“ lustai gali paklibinti Intel pozicijas rinkoje.

Lapkritį ⁠Apple parodė pirmąjį savo gamybos kompiuterio lustą – M1. Tai 5 nm procesorius su ⁠A14 Bionic technologijomis, naudojamomis naujausiuose iPhone. Lustas naudojamas naujuose ⁠MacBook Air, MacBook Pro ir Mac mini.

 

M1 pademonstravo puikų elektros energijos vartojimo efektyvumą ir didelį našumą. Procesoriuje yra aštuoni branduoliai, kurie, pasak Apple, skaičiuojant procesoriaus suvartojamą energiją, užtikrina geriausią pasaulyje našumą.

Kaip tvirtina kompanijos atstovai, lusto didžiausias našumas prilygsta suteikiamam tipiško nešiojamojo kompiuterio, o energijos naudoja vos ketvirtį.

Be to, M1 yra keturi spartūs CPU ir keturi itin efektyvūs branduoliai, kurie, atskirai atlikdami skirtingas užduotis ir užtikrina našumą, prilygstantį dabar parduodamų dviejų branduolių Intel procesorius naudojančių MacBook Air našumą.


republic.ru

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(3)
(-1)

Komentarai (0)