Sulėtėjo „Windows“? Laikas išsikuopti: išjunkime automatinį nereikalingų programų paleidimą  (5)

„Windows“ naudotojams tikriausiai nebus naujiena, kad ilgainiui jų sistemos darbas gali sulėtėti. Nors dėl to iš dalies galima kaltinti pačios platformos architektūrines vingrybes, prie sistemos darbingumo parametrų nuolatinio prastėjimo prisideda ir pats naudotojas. Bene dažniausiai tai būna susiję su daugybės programų įdiegimu į kompiuterį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiausia bėda yra ne pats programų skaičius, o tai, kad daugelis programų savo procesus nori paleisti drauge su visa sistema. Taip ne tik pailgėja sistemos įsijungimas, bet nukenčia ir bendras našumas. Vis dėlto šiuos „Windows“ operacinės sistemos paleidimo metu startuojančius procesus galima nesudėtingai kontroliuoti net ir nenaudojant jokių papildomų trečiųjų šalių programų.

Išjungti nereikalingų programų procesų paleidimą naudojant tik „Windows“ operacinėje sistemoje integruotas funkcijas tikrai nesudėtinga:

1. Nuspauskite klaviatūros Win + R klavišų kombinaciją, kuri iškviečia „Run“ komandų įvesties langą. 2. Atsidariusiame „Run“ komandų įvesties lange įrašykite
msconfig
, paspauskite Enter. 3. Atsidariusiame „System Configuration“ lange pasirinkite „Startup“ kortelę, kuri skirta „Windows“ operacinės sistemos paleidimo metu startuojančių programų nustatymų valdymui. 4. Jeigu naudojate „Windows 7“ operacinę sistemą, atidarytoje „Startup“ kortelėje iš karto matysite platformos paleidimo metu startuojančios atitinkamos programinės įrangos sąrašą. Vis dėlto jeigu kompiuteryje įdiegta „Windows 8/8.1“ operacinė sistema, papildomai paspauskite ant užrašo „Open Task Manager“. Jeigu po šių veiksmų nematote „Startup“ kortelės „Windows 8/8.1“ OS, papildomai gali tekti paspausti kairiame kampe matomą užrašą „More Details“. 5. Operacinėje sistemoje „Windows 7“ išjungti automatinį programinės įrangos paleidimą sistemos starto metu galima nuimant kairėje pusėje matomas varneles. Tuo tarpu „Windows 8/8.1“ naudotojai tą patį gali padaryti pagal ketvirtam punkte nurodytus veiksmus naujai atsidariusioje „Task Manager“ lango „Startup“ kortelėje pažymėdami atitinkamą programinės įrangos pavadinimą bei paspausdami apačioje lango esantį „Disable“ mygtuką. 6. Norint, kad atlikti pakeitimai įsigaliotų, reikia perkrauti kompiuterį. Naudojant „Windows 8/8.1“ platformą tai reikės atlikti standartiniu įprastu būdų. „Windows 7“ platformoje tą galima padaryti iš karto, kai nuėmus nereikalingas varneles „System Configuration“ lango „Startup“ kortelėje paspausite apačioje matomą „OK“ mygtuką, o naujai iššokusioje lentelėje papildomai paspausite „Restart“ pasirinkimą. Žinoma, analogiškus veiksmus galite atlikti naudodami ir papildomus programinius paketus tokius, kaip „CCleaner“ ar „TuneUp Utilities“. Vis dėlto, atliekant šią užduotį, tokie programiniai paketai neteikia jokių papildomų funkcijų, todėl vien dėl to diegti juos į kompiuterį tikrai neverta.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Jonas Bunevičius
(104)
(38)
(65)

Komentarai (5)