Naudinga žinoti: kaip nutildyti be reikalo triukšmaujančią „Chrome“ naršyklę  (5)

Visai neseniai „Google“ korporacijos naršyklėje „Chrome“ buvo pridėta nauja funkcija, leidžianti efektyviai ir greitai atskirti, kuri puslapio kortelė skleidžia garsą. Tuo pačiu principu galima matyti, kuri kortelė naudoja kompiuterio kamerą ir pan. Vis dėlto, kalbant apie garsą skleidžiančius puslapius, buvo vienas nepatogumas – nustatyti triukšmautoją buvo nesudėtinga, tačiau norint tą garsą nutildyti, vis tiek reikėdavo tą puslapį aktyvuoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kitaip sakant, jeigu tinklalapyje netikėtai iššoko garsą skleidžianti reklama, norint ją išjungti, teks ne tik pagal „Chrome“ naudojamą garsiakalbio piktogramą rasti triukšmadarę kortelę, bet ir tą ją aktyvuoti ir dar surasti kas konkrečiai skleidžia tą garsą. Tačiau aktyvavus papildomą „Chrome“ naršyklės funkciją, tiek vargti neteks, nes ji turi interaktyvų puslapio kortelės garso nutildymą.

Įjungti „Chrome“ naršyklės puslapio kortelės nutildymo funkciją nesudėtinga:
  1. Norėdami aktyvuoti kol kas oficialiai „Chrome“ naršyklėje pagal nutylėjimą išjungtą puslapio kortelės garso nutildymo funkciją, naršyklės adreso laukelyje įrašykite:

    chrome://flags/#enable-tab-audio-muting

  2. paspauskite Enter bei atsidariusiame lange ties geltona spalva paryškintu nustatymu „Įjungti skirtuko garso nutildymo naudotojo sąsajos valdiklį“ (angl. Enable tab audio multing UI control) paspauskite „Įjungti“ (angl. Enable).
  3. Atlikę pirmą punktą, pastebėsite „Chrome“ naršyklėje iššokusį papildomą pranešimą, kuris rekomenduoja perkrauti interneto naršyklę, kad atlikti nustatymų pakeitimai įsigaliotų ir pradėtų veikti. Būtent tai galite atlikti „Chrome“ interneto naršyklės lango apačioje kairėje pusėje paspaudę „Paleisti iš naujo dabar“ (angl. Relaunch Now) mygtuką.
    1. Tai atlikę, pastebėsite „Chrome“ naršyklėje iššokusį papildomą pranešimą, kuris rekomenduoja perkrauti interneto naršyklę, kad atlikti nustatymų pakeitimai įsigaliotų ir pradėtų veikti. Būtent tai galite atlikti „Chrome“ interneto naršyklės lango apačioje kairėje pusėje paspaudę „Paleisti iš naujo dabar“ (angl. Relaunch Now) mygtuką.

    Naršyklei persikrovus, įsitikinti ar interaktyvi puslapio kortelės garso nutildymo funkcija veikia tinkamai, galite, pavyzdžiui, nuėję į „Youtube“ tinklalapį bei paleidę groti bet kurį vaizdo įrašą. Šiuo atveju pastebėsite, kad šalia „Youtube“ puslapio kortelės atsiras garsiakalbio piktograma. Būtent dėl anksčiau atliktų pakeitimų, dabar šia piktograma bus ne tik žymimi garsą skleidžiantį puslapį, tačiau ant jos užvedę pelę bei spustelėję kairį klavišą, galėsite laikinai nutildyti puslapio skleidžiamą garsą.

    (15)
    (1)
    (14)

    Komentarai (5)