Filmas vakarui. Aukščiausias pasaulyje tiltas (Video, EN, RU)  (2)

Filmas apie aukščiausio pasaulyje tilto statybos inovacijas, kuris buvo pastatytas Prancūzijoje, kelyje tarp Paryžiaus ir Perpigan per Tarn upės slėnį. Jo ilgis 2,4 km. Statyba kainavo 400 milijonų eurų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tilto važiuojamoji dalis remiasi į septynias atramas, kurių aukščiausia – 343 m (Eifelio bokštas – 324 m). Atrama pastatyta ant 200 m2 ploto pamatų, jos viršūnės aikštelės plotas 30 m2. Tokia atrama atlaiko 36 tūkst. tonų sveriančias metalo konstrukcijas ir gelžbetonio plokštes. Pastačius atramas, iš abiejų tilto galų pradėta montuoti važiuojamoji dalis. Montavimo darbai privalėjo būti labai tikslūs, kad tilto viduryje be nukrypimų susitiktų abi tilto važiuojamosios dalys. Saugumui užtikrinti tarp betoninių atramų buvo sumontuotos šešios papildomos metalo konstrukcijų atramos, kurios baigus darbus, išmontuotos.

Filme paliečiamos keletos žymių pasaulio tiltų griūties priežastys. Saugumo klausimai konstrukcijoje buvo labai aktualūs. Tilto konstrukcija, tarp kitų sprendimų, buvo paskaičiuota ir išbandyta, kad atlaikytų vėjo sukeltas jėgas ir svyravimams. Numatytas ribotas leidžiamas konstrukcijų lankstumas.

Tilto statyba pradėta 2001 m., baigta 2004 m. Tarptautinė tiltų asociacija 2006 m Millau tiltą apdovanojo kaip iškiliausią šių laikų statinį.

Filmui neturėtų likti abejingi besidomintys statybos inovacijomis ir technikos pažanga. 

Filmo režisūra: James Bates

Operatorius: Richard Cibb

Filmo pavadinimas anglų kalba: The Tallest Bridge in The World

Filmo trukmė: 50 min.

Žanras: dokumentiniai filmai, 2014 m.

Rusų kalba:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(21)
(2)
(19)

Komentarai (2)