Filmas vakarui. Pasaulio valdovas - Nikola Tesla (Video, LT, RU)  (7)

Filme teigiama, kad žmonijos istorijoje tebuvo du genijai – Leonardas de Vinči ir serbas Nikola Tesla (1856-1943), gimęs Chroatijoje, mokėsi Čekijoje, dirbo Budapešte, Paryžiuje, Prahoje, Strasbūre, Amerikoje – kosmopolitas, pasaulio pilietis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-01-11 Filmas vakarui. Pasaulio valdovas - Nikola Tesla (Video, LT, RU)  (7)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkas, padėjęs pagrindus visos planetos elektrifikacijai, tikrasis radijo išradėjas, sukonstravęs elektros skaitiklį ir liuminesencines lempas, sukūrė robototechnikos pricipus, konstravo radijo bangomis valdomus mechanizmus, numatė internetinio tinklo principus ir daugelį kt. dalykų.

Filmas pradedamas intriga apie Tunguskos fenomeną, prie kurio, kaip mano dalis sąmokslo teorijų gerbėjų, savo bandymais yra prisidėjęs Nikola Tesla. Tačiau kaip taisyklė, „dūmų be ugnies nebūna“. Tad kažkas turėjo paskatinti tokius spėjimus ir net sąmokslo teorijas. Pasirodo, tam nemažai pasitarnavo gigantiški paties mokslininko siekiai ir svajonės.

Egzistuoja nuomonių, jog mūsų pasaulis paskendęs milžiniškame energijos vandenyne. Mes lekiame begalinėje erdvėje neįsivaizduojamu greičiu. Viskas aplink juda, sukasi ir visa tai – energija. Žemė savo atmosferoje, ypač jonosferoje yra sukaupusi didžiulę energiją. Nikola Tesla kėlė sau uždavinį išgauti šią energiją ir be laidų perduoti į bet kurią mūsų planetos vietą.. Filme kalbama apie N. Teslos bandymus, kurie ir galėjo neva sukelti Tunguskos katastrofą. Yra išlikę jo patentai, kurie leidžia manyti, kad bandymais savo laboratorijoje Nikola Tesla galėjo išgauti 1 teravato galios energiją. Tokios galios pakaktų milžiniškai iškrovai sukelti. Kiek šiuose spėjimuose tiesos, sunku pasakyti – net šiais laikais išgaunama ir laidais perduodama 1000 kartų mažesnės galios energija.

Filmo dalyje Slaptasis gyvenimas kalbama apie Nikolo Teslos tam tikrą dvilypį gyvenimo būdą – bendravimą su įvairių šalių –Anglijos, Vokietijos, Rusijos specialiųjų tarnybų atstovais. Manoma, kad mokslininkas laikėsi požiūrio, kad įvairių šalių gynybiniai pajėgumai turėtų būti apylygiai. Kitaip nebūtų galima išvengti karinių konfliktų, todėl bendravo su daugeliu valstybių. Pavyzdžiui Trečiojo reicho to meto technologijose pastebimi N.Teslos idėjų pėdsakai. Be to Vokietija nevengė skirti dėmesio ir Tunguskos fenomenui. Gyvenimo pabaigoje mokslininkas manė, kad jo atradimai susiję su energijos iš Žemės atmosferos išgavimu gali atnešti didelių nelaimių žmonijai, todėl visus šios srities dokumentus sunaikino.

Nikolos Teslos bendraamžius taip pat labai glumino milžiniškas jo originalių idėjų kiekis ir šokiravo jo pasakymas – ne aš šių idėjų autorius. Jis buvo tikras, kad Kosmoso erdvėje egzistuoja tam tikras branduolys, iš kurio semiasi žinių, jėgų ir įkvėpimų. Jis kalbėjo: man nepavyko įgyti visų šio branduolio paslapčių, bet žinau, kad jis egzistuoja. Kosmosas - tai vientisas protingas ir gyvas organizmas.

Filmo scenarijus ir režisūra: Vitalij Pravdivec

Filmo pavadinimas rusų kalba: Vlastelin Mira Nikola Tesla

Filmo trukmė: 44 min.

Žanras: dokumentiniai filmai, 2014

Filmas lietuvių kalba:

Filmas rusų kalba:

Ieškote daugiau įdomių filmų? Aplankykite rubriką dokumentiniai filmai!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(78)
(18)
(59)

Komentarai (7)