Kinijos turgelio stebuklai: klasikinis viskam atsparus mobilus telefonas „E&L K6900“ su IP68 sertifikatu ir kaina, kokios Lietuvoje nerasite nei su žiburiu  ()

Atnaujinto telefono „Nokia 3310“ anonsas bei geri pardavimai įnešė šiokią tokią sumaištį įprastų mobiliųjų telefonų rinkoje – kaip išmaniųjų telefonų eroje tokį ažiotažą gali sukelti mygtukinis telefonas? Visgi poreikis tokiems modeliams yra, o naujasis „Nokia 3310“ tiesiog parodė, kokia iki šiol buvo skurdi ši niša.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suprasdami šį potencialą, labai greitai reikalo ėmėsi Kinijos gamintojai – labai sparčiai konkurentą naujos kartos „Nokia 3310“ mobiliajam telefonui pristatė vietinis Kinijos gamintojas „Vkworld“. Apie šį kinišką „Nokia 3310“  kloną jau rašėme – jo išvaizda praktiškai primena „Nokia 3310 (2017)“, tačiau kainos atžvilgiu kiniškas mažylis tiesiogine ta žodžio prasme triuškina be jokių papildomų abejonių.

Pavyzdžiui, Lietuvoje „Nokia 3310 (2017)“ pasitaikius progai galima įsigyti už maždaug 60 eurų, kai tuo tarpu Kinijos elektroninėse parduotuvėse „Vkworld Z3310“ mobilusis telefonas dabar kainuoja apie 15 eurų, o nemažai parametrų yra net geresni už „Nokia 3310“.

Ir tai ne pavienė istorija, o pamažu atgyjančios klasikinių telefonų rinkos požymis – ir viskas tik todėl, kad pirkėjai rodo susidomėjimą tokiais produktais. Tačiau laikai yra gerokai pasikeitę, tad net mygtukiniai telefonai turi turėti modernių inovacijų – viena iš jų, gaminti vandeniui bei dulkėms atsparius klasikinius mobiliuosius telefonus.

Jeigu vieną tokių nuspręstumėte įsigyti Lietuvoje, tai greičiausiai nusiviltumėte ne tik pasiūla, bet ir esama kainodara. Tačiau šiuo atveju labai liūdėti nevertėtų, kadangi Kinijos elektroninėse parduotuvėse siūlomi vandeniui ir dulkėms atsparūs įprasti mobilieji telefonai ženkliai išplečia ne tik pasirinkimo laisvę, bet ir kainų rėžius. Pavyzdžiui, jeigu Lietuvoje už atsparų klasikinį mobilųjį telefoną teks sumokėti bent jau apie 55 eurus, tai Kinijoje, nors ir rizikuodami su garantija, galite išleisti apie tris kartus mažiau.

Kaip pavyzdį šį kartą paimkime mobilųjį telefoną „E&L K6900“, kuris akcijos metu Kinijoje dabar kainuoja apie 17 eurų.

Svarbu pabrėžti, kad „E&L K6900“ atsparumą vandeniui bei dulkėms patvirtina suteiktas IP68 sertifikatas, o papildomo žavesio šiam GSM telefonui taip pat prideda 1,77 colių įstrižainės spalvotas ekranas, 32 MB operatyvioji RAM atmintinė, dviejų SIM kortelių palaikymas bei santykinai talpi 2000 mAh baterija, kuri budėjimo režime, pasak gamintojo, tarnauja daugiau nei septynias dienas.

Be to, čia dar reikėtų pridėtai tai, kad „E&L K6900“ yra aprūpintas FM radijo imtuvu ir taip pat maloniai stebina telefono korpuso viršutinėje dalyje integruotu LED tipo prožektoriumi.

Bet sugrįžkime prie anksčiau jau minėto mobiliojo telefono „Vkworld Z3310“ - labai įdomu pasidaro ir tai, kad jo kaina labai mažai skiriasi nuo naujojo „E&L K6900“, nors pastarasis yra sertifikuotas kaip atsparus vandeniui bei dulkėms. Iš pirmo žvilgsnio tai gali pasirodyti kiek keistai, tačiau atsakymas slypi dizaino skirtumuose ir techninėse specifikacijose – pavyzdžiui, „Vkworld Z3310“ turi 2Mpx raiškos galinę kamerą, kai tuo tarpu „E&L K6900“ – 0,3 Mpx raiškos. Taigi, renkantis turėtumėte žinoti, kas yra svarbiau, tačiau pati kaina nuo to labai nesikeičia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(15)
(1)
(14)

Komentarai ()