Kinijos turgelio stebuklai: anonso nuolaidos visiškai naują erą pradedančiam laikrodžiui „LEMFO LEM X“- 4G ryšys, visus rekordus mušantis 2“ įstrižainės ekranas, 8 Mpx kamera ir net 900 mAh talpos baterija (Video)  ()

Vietiniai Kinijos gamintojai ir toliau aktyviai darbuojasi prie išmaniųjų laikrodžių. Pavyzdžiui, gamintojas „LEMFO“ šioje rinkoje jau yra sukaupęs pakankamai didelę patirtį, todėl bent jau kartą į pusmetį potencialius pirkėjus tikrai gali sudominti savo naujos kartos išmaniaisiais laikrodžiais. Bene geriausiai tai šį kartą patvirtina naujos kartos išmanusis laikrodis „LEMFO LEM X“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai

  • „LEMFO LEM X“- tiesiog įspūdingas sporto ir verslo klasei pritaikytas išmanusis laikrodis su 4G ryšiu, GPS navigacija, milžiniško dydžio ekranu, rekordine 8 Mpx raiškos kamera, galinga baterija ir labai greitai bei patogiai keičiama silikonine arba odine apyranke.
  • Įspūdingai didelis ekranas - net 2,03 colių įstrižainės LCD tipo ekranu (640 x 590).
  • Išmaniojo laikrodžio korpusas yra atsparus vandeniui bei dulkėms (IP67).
  • Turi integruotą žingsniamatį ir pulsometrą, palaiko daugybę skirtingų sporto režimų - ėjimą, bėgimą, važiavimą dviračiu, futbolą, krepšinį, sokinėjimą su šokdyne ir t.t.
  • Tai bene pirmasis išmanusis laikrodis rinkoje, kuris yra aprūpintas net 8 megapikselių kamera.
  • „LEMFO LEM X“ yra įdiegta „Android 7.1“ operacinės sistemos versija, palaiko kinų, anglų, rusų, prancūzų, vokiečių ir kitas kalbas.
  • Turi integruotus GPS, WiFi ir Bluetooth ryšio modulius.
  • Gali pasigirti pilnaverčiu 4G palaikymu (B1, B2, B3, B5, B7, B12, B20, B38, B39, B40, B41) – pilnai atstoja ne tik telefoną, bet ir leidžia naršyti po internetą.
  • Nano SIM kortelės lizdas.
  • Yra aprūpintas net 900 mAh talpos baterija.
  • Turi integruotą 1,5 GHz taktinio dažnio „MediaTek MTK6739“ centrinį procesorių.
  • RAM – 1 GB.
  • Duomenų atminties talpa – 16 GB.
  • „LEMFO LEM X“ korpuso matmenys yra 27,2 x 5,6 x 1,7 cm.
  • Išmaniojo laikrodžio svoris – 74 g.

Kaina

Nors apie „LEMFO LEM X“ žiniasklaidoje kalbama jau seniai, tačiau šis išmanusis laikrodis prekyboje pasirodė dar visai neseniai. Tai puikiai paaiškina, kodėl šiuo metu „LEMFO LEM X“ išmanųjį laikrodį galima įsigyti tik „Gearbest“ bei „AliExpress“ Kinijos elektroninėse parduotuvėse.

  • „Gearbest“ skelbia specialią akciją, kurios metu išmanųjį laikrodį „LEMFO LEM X“ parduoda su 23% nuolaida už 140,64 €.
  • Atitinkamai „LEMFO LEM X“ kaina „AliExpress“ siekia 189 €.
  • „Gearbest“ šį išmanųjį laikrodį į Lietuvą siunčia visiškai nemokamai, tuo tarpu „AliExpress“ siuntimas kainuoja 1,38 €.

Išmanusis laikrodis „LEMFO LEM X“ daugelį potencialių pirkėjų žavi itin geru kainos ir funkcionalumu balansu. Jis turi tiek visko, kad pagal įdiegtas galimybes pralenkia net tokį flagmaną kaip „Huami Amazfit 2 Stratos“.  Žinoma, pastarasis turi pranašumo kitose vietose, bet „LEMFO LEM X“ yra toks laikrodis, kurį galima drąsiai lyginti su „Xiaomi“ flagmanu. Tuo labiau, jog jis pristatomas kaip sportui ir verslui skirtas laikrodis.

Kaip galima suderinti du sunkiai suderinamus dalykus? Ogi „LEMFO LEM X“ turi daugybę sporto režimų ir tuo pačiu visa tai, ko gali prireikti užimtam verslininkui. Ekrano išvaizda yra keičiama pagal poreikį, o svarbiausia, galite labai lengvai pasikeisti apyrankę – nuo solidžios odinės iki sportinės silikoninės.

Tačiau pagrindiniai privalumai slepiasi techniniuose parametruose. Visų pirma, „LEMFO LEM X“  palaiko 4G ryšį – tereikia įdėti SIM kortelę ir galima ne tik laikrodį naudoti pokalbiams vietoje telefono, bet ir visiškai laisvai naršyti po internetą.  „Huami Amazfit 2 Stratos“ tokios galimybės neturi.

Be to, šiuo atveju abejingų taip pat niekada nepalieka ir 2,03 colių įstrižainės lietimui jautrus „LEMFO LEM X“ ekranas. Priminsime, kad daugelis kiniškų išmaniųjų laikrodžių dažniausiai gali pasiūlyti ne didesnius nei 1,50 colių įstrižainės ekranus. Tarkim, „Huami Amazfit 2 Stratos“ turi labai kokybiška OLED ekraną, bet jo įstrižainė tik 1,34“.

Patikėkite, bet išmaniajame laikrodyje papildomi 0,5 colio reiškia labai daug. Tai yra bene pagrindinė priežastis, kuri leidžia „LEMFO LEM X“ pastebimai išsiskirti iš kitų kiniškų išmaniųjų laikrodžių. Beje, senesnės kartos išmaniųjų laikrodžių ekrano raiška įprastai siekia 320 x 320 arba 400 x 400 taškų, kai tuo tarpu „LEMFO LEM X“ čia su 640 x 590 raiškos ekranu vėlgi žymi naują pažangos etapą.

Jeigu sekate kiniškų išmaniųjų laikrodžių rinką, tuomet greičiausiai žinote, kad tikrai ne kiekvienas išmanusis laikrodis turi integruotą kamerą. Pavyzdžiui, net ir „Huami Amazfit 2 Stratos“ neturi jokios kameros. O tie, kas turi, iki šiol anksčiau dažniausiai turėdavo vos 2 megapikselių kamerą.

Nors ilgą laiką tai buvo įprastas standartas, tačiau šiuo atveju tenka pripažinti, kad iš tokios kameros – labai mažai naudos. Būtent čia „LEMFO LEM X“ su savo integruota 8 megapikselių kamera taip pat pastebimai išsiskiria. Kitaip sakant, čia tiesiog tenka pripažinti, kad tokios kameros esant reikalui jau tikrai pakaks gana kokybiškai fotografijai užfiksuoti.

Galiausiai maloniai stebina ir „LEMFO LEM X“ integruota net 900 mAh talpos baterija. Tikėtina, kad iš pirmo žvilgsnio tai didelės nuostabos nedaro, tačiau šiuo atveju svarbu įvertinti tai, kad daugumos kitų Kinijoje pagamintų išmaniųjų laikrodžių baterijos talpa paprastai niekada nesiekia net 600 mAh. Palyginkime - „Huami Amazfit 2 Stratos“ turi vos 280 mAh talpos bateriją.

„LEMFO LEM X“  laikrodis taip pat leidžia klausytis muzikos, jei tik turite belaides ausines. Tam net nereikia išmanaus telefono – muziką jis gros arba tiesiai iš interneto, arba tiesiai iš laikrodžio atminties. Deja, išorinės duomenų kortelės jis nepalaiko, bet kai leidžia prisijungti prie interneto, tai nebekelia jokių problemų.

Žinoma, kaip ir kiekvienas išmanusis lakrodis, jis skaičiuoja žingsnius, matuoja širdies ritmą. Kaip sportui skirtas laikrodis, jis turi daugybę sporto režimų – ėjimą, bėgimą, važiavimą dviračiu, futbolą, krepšinį, sokinėjimą su šokdyne ir t.t.

Taip pat turi GPS modulį, tad gali pateikti duomenis apie nueitą maršrutą ar tiesiog galima naudotis navigacija ant rankos.

Palaiko „Android 7.1“, todėl galite instaliuoti bet kokią programėlę, kurios jums prireiks. Svarbu, kad programėlei pakaktų laikrodžio resursų – tai visgi ne išmanusis telefonas, tad persitengti nereiktų.

Tai nejaugi „LEMFO LEM X“ visa galva aukščiau už „Huami Amazfit 2 Stratos“? Pagal galimybių įvairovę tikrai taip, tačiau „Xiaomi“ gaminys turi OLED ekraną, labai tvirtą ir prabangų korpusą, IP68 standartą ir aišku, skirtingas programines funkcijas.

Apžvalgininkų vertinimai

Kadangi „LEMFO LEM X“ kol kas išlieka gana didele naujiena elektroninių parduotuvių lentynose, tai yra bene pagrindinė priežastis, kodėl kol kas su šiuo išmaniuoju laikrodžiu iš arčiau turėjo progą susipažinti tik užsienio apžvalgininkai. Pirmieji apžvalgininkų vertinimai aiškiai parodo, kad „LEMFO LEM X“ gali tapti puikiu pasirinkimu ne vien tik dėl funkcionalumo, bet ir dėl visiems prieinamos kainos.

„Technosoups“ – manome, kad „LEMFO LEM X“ šiuo metu galima vadinti pačiu geriausiu „LEMFO“ išmaniuoju laikrodžiu. Jis išsiskiria nepriekaištinga surinkimo kokybe ir labai geru funkcionalumu ir taip pat turi visas funkcijas, kurias įprastai gali pasiūlyti tik aukštosios klasės išmanieji laikrodžiai. Žinoma, tiesa, kad „LEMFO“ nėra labai garsus prekinis ženklas, tačiau tai visiškai netrukdo šiam gamintojui siūlyti gerą produktą už prieinamą kainą.

„Awaqa“ – reziumė „LEMFO LEM X“ vertiname labai gerai. Mums labai patiko itin gerą raišką turintis LCD ekranas bei nepriekaištingai atrodantis iš titano lydinio pagamintas šio išmaniojo laikrodžio korpusas. Integruotas pulsometras ir žingsniamatis šį išmanųjį laikrodį pritaiko praktiškai kiekvienam pirkėjui, o gerai laikanti baterija yra būtent tai ko reikia kiekvienam iš mūsų. Tenka pripažinti, kad „LEMFO LEM X“ tikrai turi kuo išsiskirti, o konkurencinga kaina šį išmanųjį laikrodį padaro dar labiau geidžiamu.

„XiaomiToday“ – žinoma, svarbiausias „LEMFO LEM X“ akcentas yra nepriekaištinga išvaizda. Šiuo atveju kalbame apie elegantišką apvalų korpusą. Savaime suprantama, kad tokiam laikrodžiui prabangos įspūdį labiausiai suteikia įprasto laikrodžio dizainas, tačiau „LEMFO LEM X“ atveju maloniai stebina ir tai, kad lengvai keičiama apyrankė leidžia šį išmanųjį laikrodį pritaikyti kiekvienam individualiai, o tai tikrai sudomins daugelį pirkėjų, kuriems yra svarbus stilius.

„Igeekphone“ – tai tiesiog dar vienas geras „LEMFO“ išmanusis laikrodis, kuris stebina ne tik savo kokybišku ir patraukliu dizainu, bet ir puikiu ekranu. Kitaip sakant, labai sunku surasti „LEMFO LEM X“ išmaniojo laikrodžio trūkumų, nes jis šiuo atveju tiesiog puikiai atitinka praktiškai bet kurio pirkėjo lūkesčius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(7)
(1)

Komentarai ()