Skelbiama trumpa, bet gera nuolaida unikaliam TV priedėliui „LAKE I“ su galimybe prijungti 2TB kietąjį diską - tikra tinklo duomenų saugykla su „Android“ žaidimų kompiuteriu ir interneto televizija viename (Video)  ()

„LAKE I“ - tai šiuolaikiškas tinklo įrenginys, kuris gali būti naudojamas kaip tinklo duomenų saugykla. „LAKE I“ gali atstoti ne tik TV priedėlį, bet ir NAS tipo įrenginį, kadangi turi galimybę prijungti išorinį 2 TB talpos diską ir gali būti pasiekiamas tiek per belaidį, tiek per laidinį tinklą. Naudojamas kaip tinklo duomenų saugyklą, kurioje gali būti laikomos nuotraukos, filmai bei muzika. Prieiga prie „LAKE I“ esančios informacijos galima tiek iš vidinio tinklo, tiek per internetą. Taip pat gali būti jungiamas prie televizoriaus ar monitoriaus ir būti naudojamas kaip „Android“ žaidimų kompiuteris, interneto naršyklė ar TV priedėlis televizijai per internetą žiūrėti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai

  • Garsas ir vaizdas: 4K raiškaH.263, H.264, H.265, HD MPEG4, Youtube ir daugybė kitų platformų.
  • Procesorius: 4 branduolių „Realtek 1295DD ARM Cortex-A53“.
  • Vaizdo plokštė: „ARM Mali-T820MP3“.
  • Atmintis: 2 GB DDR4 tipo RAM; 16 GB eMMC tipo ROM; SD kortelė iki 128 GB; 2 TB 2,5 colių SATA diskas
  • Ryšiai: WiFi (2,4 GHz + 5,8 GHz), Bluetooth 4.0, Gigabit Ethernet (1000 Mbps, RJ-45).
  • OS: „Android 6.0“, todėl tai ką turite savo išmaniajame telefone turėsite ir čia. Tereikia prisijungti prie savo Google paskyros
  • Išskirtinės savybės: Google cast, galimybė prijungti 2,5 colių diską, integruotas LED skaitmenis laikrodis, 4K palaikymas.
  • Kalba: kinų, anglų  
  • Korpusas: pagamintas iš plastiko, viduje naudojamas aliuminis dėl geresnio aušinimo.
  • Jungtys: HDMI 2.0 (OUT ir IN), RJ-45, SPDIF, 1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, SD lizdas
  • Komplektacija: HDMI kabelis, Europos rinkai pritaikytas maitinimas, nuotolinis valdymo pultelis.
  • Matmenys ir masė: 13,2 x 12,4 x 2,7 cm, 210 g.

Kaina

  • Kinijos elektroninė parduotuvė „Gearbest“ taiko net 39%, todėl dabar „LAKE I“ tinklo duomenų saugyklą su TV priedėlio funkcionalumu galite įsigyti už 46,54 €. „LAKE I“ siuntimas iš Kinijos yra vykdomas registruotu laišku ir papildomai nekainuoja.
  • „AliExpress“ už šį elektroninį įrenginį prašo 69,62 €.
  • Lietuvoje neparduodamas.
  • Tinklo duomenų saugyklą „LAKE I“ pirkdami „Gearbest“ dabar galite sutaupyti 23 €.

„LAKE I“ yra tikrai nestandartinis tinklo įrenginys, kurį su kažkuo lyginti yra labai sunku. Iš pažiūros „LAKE I“ primena tipinį Kinijoje parduodamą TV priedėlį, tačiau šis elektroninis įrenginys gali kur kas daugiau.

Žiūrint tik kaip į TV priedėlį, „LAKE I“ šiek tiek panašus į garsųjį „Xiaomi Mi Box“ TV priedėlį, kuris dabar su nuolaida siūlomas už €56.03.

Abu šie priedėliai turi integruotą dviejų dažnių WiFi (2,4 GHz + 5,8 GHz) – įprasti kiniški TV priedėliai geriausiu atveju siūlo tik vieno dažnio palaikymą. Tačiau jei „Xiaomi Mi Box“ kritikuojamas, kad neturi LAN jungties, „LAKE I“ šios problemos neturi.  „LAKE I“ nestandartinis įrenginys turi ne tik integruotą Bluetooth 4.0 ryšio modulį, bet ir gigabito pralaidumą palaikančią RJ-45 jungtį.

.

Tokių ryšio modulių kombinacija garantuoja, kad „LAKE I“ saugomą informaciją visada galėsite pasiekti jums patogiausiu būdu. Pakankamas ryšio modulių pralaidumas taip pat garantuoja, kad tiesiai iš „LAKE I“ tinklo duomenų saugyklos be jokių problemų bus galima transliuoti ir ten saugomus 4K raiškos filmus.

„LAKE I“ dažnai dar būna pavadinamas mažų gabaritų kompiuteriu. Toks funkcionalumas tampa įmanomas dėl įdiegtos „Android 6.0“ operacinės sistemos.  Būtent tokią pat OS versiją turi ir „Xiaomi Mi Box“.

Tad jų galimybės tampa iš esmės vienodos ir tuo pačiu, tai garantuoja, kad įrenginys turės ir anglų kalbą. 

Žinoma, tokį patį funkcionalumą siūlo ir kiti įprasti TV priedėliai, tačiau „LAKE I“ gali kur kas daugiau  - galimybė prijungti išorinį 2TB talpos 2,5 colių diską jį paverčia labai patogia per nuotolį pasiekiama duomenų saugykla.

Tokios galimybės neturi nei „Xiaomi Mi Box“, nei daugybė kitų TV pridėlių. Į išorinį diską galima įrašyti ne tik filmus ir kitą informaciją iš interneto, bet vėliau naudoti filmų peržiūrai per TV ar kompiuterį. 

Duomenys pasiekiami iš bet kokio išmanaus įrenginio, kuris gali prisijungti prie interneto. 

Negana to, „LAKE I“ dar palaiko ir išorinę duomenų kortelė iki 128 GB - „Xiaomi Mi Box“ irgi tokios galimybės neturi. 

Najaugi „LAKE I“ visais atžvilgiais geresnis už „Xiaomi Mi Box“? Jei kainuoja juntamai pigiau, tada turbūt taip. Jei kaina vienoda, tuomet „Xiaomi Mi Box“ įgauna kitų privalumų - yra stilingesnis, palaiko erdvinį garsą, bet teks susitaikyti su labai ribotos atminties galimybėmis. 

Maksimali jo talpa gali siekti 2 TB. Jame galėsite laikyti ne tik muziką, bet ir filmus ar nuotraukas. Be to, visą šią informaciją namų tinkle galėsite pasiekti iš bet kurio įrenginio tiesiog per tinklą.

Vertinimai

Gali pasirodyti, kad „LAKE I“ tinklo duomenų saugykla su TV priedėlio funkcionalumu yra keistas sprendimas, tačiau įdomu yra tai, kad ją įsigiję pirkėjai dažniausiai lieka patenkinti. „LAKE I“ šiuo metu turi 4,85 žvaigždučių įvertinimą iš 5 galimų.

  • 5niza33. Puikus įrenginys. „Realtek“ lustas, USB 3.0, HDMI išvestis ir 1000 Mbps pralaidumo LAN jungtis. Dar norisi paminėti ir galimybę pridėti 2,5 colių HDD. O jeigu prie „LAKE I“ prijungsite ir pelę su klaviatūra, tuomet galėsite turėti tikrą mini kompiuterį. Turėdami tokį sprendimą tiesiog galėsite žiūrėti filmus tiesiai iš „LAKE I“ integruoto disko be jokio interneto. Įsigijau šį įrenginį su labai gera nuolaida ir tikrai esu juo patenkintas.
  • Igors. Mano užsakymas buvo įvykdytas labai greitai. „LAKE I“ taip pat atvyko be jokių pažeidimų. Labai džiaugiuosi savo pirkiniu ir visiškai juo nesigailiu. „LAKE I“ dizainas yra tiesiog puikus, surinkimo kokybė labai gera, o programinės įrangos galimybės ir sparta stebina.
  • Erliwz. Mums labai praverčia per tinklą pasiekiama duomenų saugykla namuose. Tai padeda sutaupyti šiek tiek talpos, o resursai gali būti pasiekiami bet kurio šeimos nario. Taip pat žaviuosi galimybe į „LAKE I“ įdiegti įvairias taikomąsias programas. Savo šalyje dar galiu žiūrėti ir kelis nemokamus televizijos kanalus.
  • Alexander. Puiki surinkimo kokybė, gera kaina (atsižvelgiant į funkcionalumą). Labai patrauklus dizainas. Iš tikrųjų pats įrenginys gyvai yra kur kas kompaktiškesnis nei gali pasirodyti nuotraukose. Galiu patvirtini, kad „LAKE I“ tiesiog veikia ir jokių papildomų konfigūracijų atlikti nereikia. „LAKE I“ pas mane atkeliavo su 105 programinės įrangos versija bei „Android 6.0.1“ operacine sistema.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()