TOP 10 geriausių nuolaidų savaitės pradžiai: išskirtinės kainos „Xiaomi Mi Band 3“ konkurentas, itin geri pasiūlymai siurbliams ir puikios kainos geriausiems „Xiaomi“ daiktams (Video, 39 savaitė)  ()

Skelbiamos nuolaidos šioms prekėms:

- Išmanioji apyrankė „Alfawise Mini 3“

- Belaidis ir universalus dulkių siurblys „Puppyoo WP536“

- Laisvų rankų įranga „Xiaomi Mi LYEJ02LM“

- Vaizdo registratorius „Xiaomi 70mai“

- Naujos kartos robotas dulkių siurblys „360 S6 Robot Vacuum“

- Išmanusis telefonas „Xiaomi Mi 8 Lite“

- Planšetinis kompiuteris „Chuwi Hi9 Pro“

- Išmaniosios svarstyklės „Yunmai Mini 2“

- Elektrinis suktuvas „Xiaomi Wowstick 1F“

- TV priedėlis „Xiaomi Mi Box“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Išmanioji apyrankė „Alfawise Mini 3“

12.93€ | 54% nuolaida | 4.64 balai iš 5 (14 vertinimai)

„Alfawise Mini 3“ yra naujas žaidėjas biudžetinėje klasėje, tačiau atrodo kaip išties kokybiškas įrenginys. Didelis OLED ekranas, talpi baterija, kokybiškas korpusas „Alfawise Mini 3“ paverčia rimtu konkurentu ženkliai brangesnėms apyrankėms.

Kaina

Tikrinta 2018 09 24

  • „Alfawise Mini 3“ yra visai nauja išmanioji apyrankė, todėl kol kas ji pristatyta tik Gearbest parduotuvėje - kol kas jos nerasite nei lietuviškose, nei kitose pasaulinėse parduotuvėse. 
  • Gearbest.com ji kainuoja 12.93€. Siunčia neregistruotu paštu už 0.33€.
  • Pagrindinis konkurentas - „Xiaomi Mi Band 3“, kuri šiuo metu, kuomet taikoma 39 % nuolaida, kainuoja 22.41€.

Tikriausiai pirma mintis išvydus „Alfawise Mini 3“ apyrankę yra „Xiaomi Mi Band 3“ – šie įrenginiai yra labai panašūs.

Abu jie turi 110 mAh ličio polimero baterijas, OLED ekranus, „Bluetooth“ sąsajas, programėles, labai panašų dizainą. Net sveria abu laikrodžiai tiek pat.

„Alfawise Mini 3“ pranašumas yra kiek didesnis ekranas (0,96 coliai prieš 0,78), o „Xiaomi Mi Band 3“ – 50 metrų atsparumo vandeniui reitingas.

„Xiaomi Mi Band 3“ apskritai yra šiek tiek aukštesnės klasės įrenginys, galintis turėti ir NFC funkcionalumą. „Mi Band 3“ taip pat leidžia atmesti skambučius, ko „Alfawise Mini 3“ padaryti negali.

Tačiau „Alfawise Mini 3“ garsiajam konkurentui nusileidžia ne taip jau ir daug. Ši apyrankė apie visus skambučius ir žinutes informuoja, turi didesnį ekraną, o IP67 reitingas yra tikrai daugiau nei pakanka – galite rankas plautis šios apyrankės nenusisegę.

Vos pakėlę riešą pamatysite laiką, nereikės nieko spausti. Nors „Alfawise Mini 3“ turi didesnį ekraną, valdomą vieno mygtuko palietimais, jis sveria lygiai tiek pat, todėl nevargina riešo.

Norite sužinoti dar vieną „Alfawise Mini 3“ privalumą prieš „Xiaomi Mi Band 3“? Šiuo metu jau galima rinktis iš trijų „Alfawise Mini 3“ spalvų. Tuo tarpu „Mi Band 3“ vis dar tėra juodas, nors žinoma, kad artimiausiu metu ši spalvinė gama būtinai išsiplės.

„Alfawise Mini 3“ yra į akis nekrentantis, bet labai funkcionalus įrenginys. Jis leidžia nusistatyti treniruočių tikslus ir informuoja, kai jie pasiekiami. „H Band APP“ netgi leidžia dalintis savo sportiniais pasiekimais socialiniuose tinkluose. Šioje programėlėje taip pat rasite labai detalią informaciją apie savo sveikatos būklę. Pavyzdžiui, „H Band APP“ rasite detalę informaciją apie savo miego fazes ir nuolat matuojamo pulso pokyčius.

Išsamiau: Visiškai naujas žaidėjas rinkoje - prekyboje pasirodė „Alfawise Mini 3“ su dideliu ekranu ir krūva naudingų funkcijų, o konkurentus pagal kainą lenkia be jokių nuolaidų

2. Belaidis ir universalus dulkių siurblys „Puppyoo WP536“

77.58€ | 40% nuolaida | 4.88 balai iš 5 (8 vertinimai)

„Puppyoo WP536“ yra belaidis dulkių siurblys, skirtas įprastam buitiniam naudojimui. Jis džiugina ne tik moderniu dizainu ir belaidžio įrenginio privalumais, bet ir nedidele kaina.

Kaina

Tikrinta 2018 09 24

„Puppyoo WP536“ yra nedidelis belaidis dulkių siurblys. Kompaktiškas jo dydis reiškia, kad jis užims ne daug daugiau vietos nei paprasta šluota – jį tiesiog atremsite kur nors kampe. „Puppyoo WP536“ sveria 2,5 kg, todėl juo galėsite darbuotis ir iškeltu virš galvos, valydami dulkes iš užuolaidų. Tam net yra specialus antgalis. Dar vienas antgalis yra skirtas sunkiai prieinamoms vietoms, o pagrindinis efektyviai valo grindis.

Šis 120 W galingumo siurblys be vargo renka ir augintinių plaukelius, ir dulkes, ir įprastą purvą. Jokių maišelių „Puppyoo WP536“ nenaudoja, nes jie yra nepatogūs. Visos šiukšlės yra surenkamos į permatomą indą, todėl lengvai matysite, kada jis prisipildo. Vienas mygtuko paspaudimas jį atidarys ir viskas iškris į šiukšledėžę, o indą galėsite išplauti – paprasta ir greita.

Lengvai išimama ir baterija. „Puppyoo WP536“ turi 2200 mAh talpos bateriją, kurios pakanka 35 minučių darbui. Per tiek laiko suspėsite išvalyti bent jau porą kambarių - gamintojas tvirtina, kad tiek užtenka ir 100 m2 plotui, bet čia priklauso kaip skaičiuojama. Per tiek laiko tikriausiai pavyks išsiurbti ir automobilį – juk tai taip lengva, kai įrenginiui nėra būtini laidai.

Tada siurblį reikės kurį laiką įkrauti. Baterija iš siurblio yra išimama kartu su integruotu įkrovikliu - tai reta galimybė tarp tokio tipo siurblių, bet labai patogi. Galima krauti baterijos neišėmus arba išėmus iš siurblio, o jai susidėvėjus, galima įsigyti atskirą bateriją. Krovimas užtrunka 2-2,5 val., kroviklis yra 11W galingumo. 

Galiausiai, „Puppyoo WP536“ yra ne tik patogus ir efektyvus, bet ir pakankamai tylus – skleidžia tik 79 dB triukšmą. Aišku, prie tokio ūžimo pamiegoti nepavyks, bet kaimynai skųstis neturės kuo. Visos šios gerosios savybės yra sujungtos į patrauklų derinį, kurį mėgsta pirkėjai.

Štai ką apie jį sako viena pirkėja:

Labai lengvas ir patogus naudoti. Mano šuo nuolatos šeriasi, visus namus tenka valyti nuo jo plaukų. Šis siurblys yra tikrai geras ir kainuoja pigiau nei kitas, kurį buvau radusi prekybos centre. (Susan)

Išsamiau: Skelbiamos nuolaidos belaidžiam ir labai universaliam 120W galios dulkių siurbliui „Puppyoo WP536“ - turi išimamą bateriją, puikius vertinimus ir dabar kainuoja beveik 50€ pigiau (Aprašymas, Pirkėjų atsiliepimai, Video)

3. Laisvų rankų įranga „Xiaomi Mi LYEJ02LM“

9.22€ | 19% nuolaida | 4.86 balai iš 5 (1876 vertinimai)

Kartais reikia kalbėti telefonu, tačiau reikalingos abi rankos. Jums pažįstamos tokios situacijos - vairuojate, ką nors laikote abiem rankomis, naudojatės kompiuteriu ir tiesiog negalite laikyti telefono prie ausies. Išeitis - patogi „Bluetooth“ ausinė.

„Xiaomi Mi LYEJ02LM“ - tai lengva, nedidelė belaidė ausinė. Ji sveria vos 6,5 gramus, todėl jos net nepajusite. Ši ausinė yra pagaminta iš ABS plastiko, kuris yra atsparus prakaitui. Ant korpuso yra pora mygtukų garso lygiui reguliuoti arba perjungti dainai.

Pati ausinė turi kabliuką, kuris padeda jai neiškristi iš ausies kaušelio. Apskritai, „Xiaomi Mi LYEJ02LM“ dizainas yra labai paprastas, bet kartu ir modernus. Šis įrenginys nepatrauks žvilgsnių, tačiau kartu ir neatbaidys.

Verta pakalbėti ir apie tai, kas slypi įrenginio viduje. Ten yra nedidelis garsiakalbis, sukurtas specialiai pokalbiams telefonu. Jis geriausiai groja vidutinius tonus. Tai reiškia, kad balsą girdėsite aiškiai, tačiau, jei tikrai norisi, ši ausinė tinka ir muzikos klausymui.

Čia taip pat yra ir pažangus „Bluetooth“ modulis, užtikrinantis, kad ausinė puikiai veiks net būdama per 10 metrų nuo įrenginio. Galiausiai, svarbu paminėti ir 50 mAh bateriją. Ji yra visai maža - ji pasirinkta siekiant išlaikyti nedidelį įrenginio svorį. Visgi, šios baterijos pakanka 3-4 darbo valandoms.

„Xiaomi Mi LYEJ02LM“ yra funkcionali ausinė, kuria naudotis turėtų būti labai patogu. Vienu metu prie jos gali prisijungti net du įrenginiai. Mygtukai leidžia pakelti ragelį, baigti skambutį, perskambinti, padidinti pokalbio garsą. Šią ausinę taip pat lengva pritaikyti prie savo ausies kaušelio formos, nes pakuotėje yra trys skirtingo dydžio kabliukų poros.

Išsamiau: Geriausiai pirkėjų vertinama laisvų rankų įranga - kuo visus taip pakerėjo „Xiaomi Mi LYEJ02LM“ ir kaip ji gali padėti išvengti teisių praradimo? (Video)

4. Vaizdo registratorius „Xiaomi 70mai“

29.30€ | 43% nuolaida | 4.88 balai iš 5 (16 vertinimai)

„Xiaomi 70mai“ arba dar vadinamas „Xiaomi 70 Minutes“ yra nebrangus ir labai kokybišką vaizdą įrašantis automobilinis vaizdo registratorius, kuris gali beveik visiškai pasislėpti už galinio vaizdo veidrodėlio.

Kaina

Tikrinta 2018 09 24

  • Šiuo metu Gearbest parduotuvėje „Xiaomi 70mai“ kainuoja 29.30€. Į Lietuvą siunčiamas nemokamai registruotu paštu. 
  • Tomtop šį vaizdo registratorių siūlo už 42.53€. Iš Kinijos sandėlio. Standartinis siuntimas, nemokamai.
  • Cafago „Xiaomi 70mai“ galima įsigyti už 43.09€. Iš Kinijos sandėlio. Standartinis siuntimas, nemokamai.
  • Pirkdami Gearbest sutaupote 14 eurų.

„Xiaomi 70 Mai“ korpusas yra cilindro formos, visai nedidelis. Jis sukurtas taip, kad galėtų pasislėpti už galinio vaizdo veidrodėlio - taip visai nemaišo matomumui. Viename įrenginio gale yra „MicroSD“ ir USB lizdai bei perkrovimo mygtukas, o kitame - įjungimo mygtukas su šviečiančių žiedu. Šio žiedo spalva nurodo įrenginio būklę - žalia šviesa nurodo, kad įrenginys filmuoja, mėlyna - kad jis yra įjungtas, bet nefilmuoja, o raudona perspėja, kad įvyko klaida.

Savaime aišku, kad vaizdo registratorius neturi būti labai išvaizdus. Tačiau „Xiaomi 70 Mai“ yra geras tuo, kad nekrenta į akis ir yra kompaktiškas. Jis neturi ekrano, tačiau jo, iš tikrųjų, ir nereikia, kad vaizdus peržiūrėti galite prisijungę „Wi-Fi“ ryšiu. Programėlė taip pat leidžia valdyti kai kurias registratoriaus funkcijas, tačiau numatyta ir valdymo balsu galimybė.

Tai kuo iš tikrųjų išsiskiria „Xiaomi 70mai“? Visų pirma, kokybe. Šis įrenginys pasižymi labai paprastu cilindro formos korpusu. Pats korpusas yra pakankamai žemo profilio, todėl beveik pasislepia už galinio vaizdo veidrodėlio. Objektyvas yra padengtas specialia danga, kuri jį apsaugo nuo saulės spindulių ir temperatūros pokyčių.

Filmuoja „Xiaomi 70 Mai“ net labai gerai. 1080p raiškos, filmuojant 30 kadrų per sekundę greičiu, tikrai pakanka.

Labai svarbu yra tai, kad „Xiaomi 70mai“ puikiai filmuoja tamsoje - daug pigesnių registratorių sunkiai tvarkosi su šiuo iššūkiu. Tačiau „Xiaomi 70mai“ nufilmuotuose įrašuose, priartėjus prie priekyje važiuojanči automobilio, įžiūrimi valstybiniai numeriai, net kai viskas skendi tamsoje.

Štai ką apie jį sako vienas pirkėjas:

Labai gera kaina, įrenginiu lengva naudotis. Būtina mobiliojo programėlė veikia puikiai ir yra prieinama anglų kalba. Kompaktiškas dydis leidžia įrenginį pritvirtinti taip, kad jis nebūtų lengvai pastebimas ir neblokuotų matomumo. Pridedamas lipdukas yra labai efektyvus. Itin gera vaizdo kokybė ir stebėtinai geras mikrofonas. (IDMRKFA)

Išsamiau: Geriausias vaizdo registratorius be ekrano pagal kainos ir kokybės santykį? „Visiems rekomenduoju šį gaminį, tačiau jis turi savų niuansų“ („Xiaomi 70mai“, Video)

5. Naujos kartos robotas dulkių siurblys „360 S6 Robot Vacuum“

287€ | 23% nuolaida | 4.88 balai iš 5 (16 vertinimai)

Pagal specifikacijas ir išvaizdą - „360 S6 Robot Vacuum“ yra šiek tiek pigesnis „Xiaomi Roborock S50“ klonas, galintis praktiškai tą patį, ir net turintis kelis nedidelius privalumus, bet silpnesnę bateriją.

Kaina

Tikrinta 2018 09 24

„360 S6 Robot Vacuum“

„Xiaomi Roborock S50“

  • Palyginimui „Xiaomi Roborock S50“ Gearbest kainuoja 344.80€. Į Lietuvą siunčiama Priority Line metodu už 1.67€.
  • Lietuvoje parduodamas už 465€.

„360 S6 Robot Vacuum“ yra itin galingas robotas dulkių siurblys. 1800Pa siurbimo galios užtenka susiurbti visiems ant grindų esantiems nešvarumams. Jam nekils problemų nei su dulkėmis, nei su stambesnėmis šiukšlėmis.

Peržvelgus „360 S6 Robot Vacuum“ roboto dulkių siurblio technines specifikacijas, iškart į galvą šauna mintis, kad visą tai kažkur jau labai matyta? Nesuklysite, jis yra itin panašus į daugeliui puikiai žinoma „Xiaomi“ antros kartos robotą dulkių siurblį „Roborock S50“.

Tiek vizualiai, tiek ir techninėmis specifikacijomis jie yra neįtikėtinai panašūs. Visgi, yra tam tikrų skirtumų ir ne vien tik kainos požiūriu – „Roborock S50“ su vidutinėmis nuolaidomis kainuoja apie 430€, tad „360 S6 Robot Vacuum“ yra apie 100 eurų pigesnis. Bet kai „Roborock S50“ pasiūlomos itin didelės nuolaidos, kainų skirtumai gerokai sumažėja, tačiau panašu, kad „360 S6 Robot Vacuum“ vistiek bus pigesnis modelis. 

Kalbant apie panašumus, abu robotai palaiko sausą ir drėgną valymą, naudoja tuos pačius algoritmus ir nuskenavę valomos patalpos plotą, nusipiešia žemėlapį bei netgi valo tokia pačia trajektorija – zigzagu.

Nevažinėja per tą pačią ir jau išvalytą teritoriją, tad taupomi baterijos energijos resursai ir darbas padaromas greičiau. Abu užvažiavę ant kilimo padidina siurbimo galią.

Abu turi Hepa plaunamus filtrus, daugybė sensorių užtikrina, kad robotai neatsitrenks į sienas ir baldus bei nenukris nuo laiptų. Sugeba užlipti ant įvairių paviršių, savaime sugrįžta pasikrauti į stotelę ir tai padarę, toliau darbuojasi nuo ten kur baigė.

Valdomi per išmaniąsias programėles. Galima stebėti realiu laiku siurblio judėjimo trajektoriją, pasirinkti siurbimo režimą, valdyti siurblį su virtualiais mygtukais, nurodyti, kad išvalytų konkrečia vietą, nurodyti „virtualias sienas“ – bus nevalomas konkretus kambario plotas, gauti ataskaitas apie siurblio atliktus darbus (išvalytas plotas, trukmė ir pan.).

Tai kokie skirtumai? Jų yra ne tiek jau ir daug. Pirmiausiai jie šiek tiek skiriasi vizualiai. „Roborock S50“ turi vieną didijį ir vieną mažą valymo šepetėlį, o „360 S6 Robot Vacuum“ turi du – šonuose įrengtus šepetėlius. Tad toks sprendimas turėtų užtikrinti, kad bus surenkama daugiau nešvarumų ir prieinama prie sunkiau pasiekiamų kambario vietų – sienų pakraščių, kampų ir aplink baldus.

Taip pat „360 S6 Robot Vacuum“ turi šiek tiek didesnės talpos vandens bakelį nei „Roborock S50“, nors ir skirtumas tėra 10 ml. Tačiau „360 S6 Robot Vacuum“ siurbimo galia yra kiek mažesnė – 1800Pa, o „Roborock S50“ – 2000Pa, bet tai nėra itin reikšmingas skirtumas.

Vienas didžiausių skirtumų yra baterijų talpose. „Roborock S50“ turi 5200 mAh talpos bateriją, o „360 S6 Robot Vacuum“ 3200 mAh. Tad čia jau ženklus skirtumas ir jei „Roborock S50“ gali vienu įkrovimu darbuotis 2,5 valandos, tai „360 S6 Robot Vacuum“ darbuosis iki 2 valandų.

Skirtumas kaip ir nėra ypatingai didelis, bet, žinoma, viskas priklauso nuo darbo sudėtingumo ir grindų nešvarumo lygio. O šiaip dėl energijos trūkumo tikrai nereikia jaudintis, juolab, kad kai „360 S6 Robot Vacuum“ robotui dulkių siurbliui liks mažiau kaip 20 % baterijos energijos, jis automatiškai grįš prie įkrovimo stotelės, įkraus bateriją ir vėl grįš prie nebaigto darbo nuo ten, kur sustojo.

Tad patiems nereikės po namus ieškoti be energijos likusio roboto, jis viską padarys pats. Beje, reikia paminėti, kad pilnai baterija yra įkraunama per 120-150 minučių.

Tad bendrai tai yra itin panašūs robotai dulkių siurbliai ir skirtumų yra ganėtinai nedaug. „360 S6 Robot Vacuum“ yra visiškai naujas produktas, tad pirkėjų vertinimų dar nėra, tačiau šį robotą dulkių siurblį išbandęs apžvalgininkas teigia, kad tai fantastiškas įrenginys.

Štai ką apie jį sako vienas apžvalgininkas:

Turiu pripažinti, kad testuoti 360 S6 Robot Vacuum buvo itin smagu. Jis užtikrina greitą valymą, navigacija veikia puikiai. Po testavimo galiu pasakyti, kad jo valymo rezultatai yra labai geri. Sutvarkyti kambariui prireikė vos 20 minučių ir tokiais rezultatais gali pasigirti tik tokie gigantai kaip: Roomba 980, Miele Scount RX1, LG HomeBot ir Neato BotVac D85. Šis robotas netgi sugebėjo išvalyti grindis ir po mano lova. Maksimaliu siurbimo režimu jis skleidžia 67 dBA garsą ir tai yra gal kiek daugoka, bet nesiskiria nuo gerai žinomo Roomba roboto dulkio siurblio. Bendrai, 360 S6 Robot Vacuum gali ne tik varžytis su geriausiais ir brangiausiais robotais, bet ir juos aplenkti. Vienas iš jo pagrindinių privalumų yra tai, kad jis per labai trumpą laiką susiurbia daug atliekų. Tai vienas iš rinkos lyderių, o kainos ir kokybės santykis yra fantastiškas. (Boby Sanburn)

Išsamiau: Anonsuotas naujos kartos robotas dulkių siurblys „360 S6 Robot Vacuum“ - turbūt įspūdingiausias „Roborock S50“ klonas, tik dar pigesnis: „daro viską, kaip geriausi siurbliai, o kainos ir kokybės santykis yra fantastiškas“ (Video)

6. Išmanusis telefonas „Xiaomi Mi 8 Lite“

254.63€ | 23% nuolaida

„Xiaomi Mi 8 Lite“ - tai „lengvesnė“ „Xiaomi Mi 8“ flagmano versija ir bent trečdaliu pigesnė. Turi vidutinės klasės „Qualcomm Snapdragon 660“ procesorių, galima rinktis su mažesniu RAM kiekiu, tačiau flagmaną pralenkia didesniu, 6.26 colių įstrižainės ekranu. Taip pat pasižymi labai geromis kameromis su dirbtiniu intelektu ir pagal bendrą technologijų derinį yra vienas geriausių išmaniųjų telefonų savo kainos grupėje.

Kaina

Tikrinta 2018 09 24

„Xiaomi Mi 8 Lite“

  • Šis telefonas yra visiška naujiena, tad ko gero Geekbuying.com yra pirmoji parduotuvė, kuri jau parduoda šį išmanųjį telefoną.
  • Geekbuying.com 6 GB RAM + 64 GB ROM „Xiaomi Mi 8 Lite“ versija su 29 % nuolaida kainuoja 254.63 eurus.
  • Lietuvoje neparduodamas.

​„Xiaomi Mi 8“

  • Palyginimui, 6 GB RAM + 64 GB ROM „Xiaomi Mi 8“ versija su 25 % nuolaida kainuoja 356.49 eurus.
  • Lietuvoje „Xiaomi Mi 8“ kainuoja apie 462 eurus.

Akivaizdžiai galima matyti, kad „Lite“ versija yra 100 eurų arba trečdaliu pigesnė už „Mi 8“. Ir kai detaliai panagrinėjame specifikacijas ir telefonų galimybes, tampa aišku, kur gamintojas pataupė.

Jei „Xiaomi Mi 8“ turi vieną sparčiausių 8-nių branduolių 2,8 GHz „Snapdragon 845“, tai jo jaunesnis brolis aprūpintas 2,2 GHz taktinio dažnio 8 branduolių „Qualcomm Snapdragon 660“. Tad nors pastarasis procesorius tikrai susidoros su kasdienėmis ir daugiau resursų reikalaujančiomis užduotimis, tai vis tiek yra senesnis ir ne toks galingas procesorius.

Taip pat ir vaizdo plokštė „Xiaomi Mi 8 Lite“ yra kiek senesnė – jis darbuojasi su „Adreno 512“, o „Xiaomi Mi 8“ su „Adreno 630“.

Daug kalbėti apie RAM ir ROM nėra prasmės, nes čia galimos įvairios komplektacijos ir tik nuo asmeninių poreikių priklauso ko kam reikia. Nors „Lite“ versiją galima įsigyti ir su 4 GB RAM, o „Mi 8“ tėra vien tik 6 GB RAM. Taip pat abi telefonų versijos nepalaiko papildomų atminties kortelių, tad reikia prieš perkant telefoną pasirinkti tinkamiausią vidinės atminties versiją.

Įdomus dalykas, kad „Xiaomi Mi 8 Lite“ ekranas yra netgi didesnis nei „Xiaomi Mi 8“. Pastarasis turi 6,21 colių įstrižainės „Samsung AMOLED“ ekraną (1080 x 2248, 402 PPI) su nestandartiniu 18,7:9 kraštinių santykiu. Ekraną nuo subraižymų apsaugo „Corning Gorilla Glass 5“ stiklas.

„Xiaomi Mi 8 Lite“ turi 6,26 colių įstrižainės ekraną (1080 x 2248, 403 PPI) su vis populiarėjančiu 19:9 kraštinių santykiu. Tačiau čia yra neaišku ar tai „Samsung AMOLED“ ekranas ir ar turi apsaugą nuo subraižymų. Kol kas tai atviras klausimas.

Kita svarbi sritis, kurioje matosi skirtumai yra kameros. „Xiaomi Mi 8“ turi galinę integruotą dvigubą kamerą (12 MP, f/1.8, 1/2.55", 1.4µm + 12 MP, f/2.4, 1/3.4", 1.0µm) su dirbtiniu intelektu bei optine stabilizavimo sistema OIS, priekinę 20 MP (f/2.0, 0.9µm) kamerą su dirbtiniu intelektu ir specialiu infraraudonųjų spindulių sensoriumi, kurio dėka veikia veido identifikavimas atrakinant išmanųjį telefoną.  

Na, o „Xiaomi Mi 8 Lite“ turi galinę integruotą dvigubą kamerą (12 MP, f/1.9, 1/2.55", 1.4µm + 5 MP, f/2.0, 1.12µm) su dirbtiniu intelektu bei reguliuojamu fono išblukimo intensyvumu, priekinė 24 MP (f/2.2, 0.9µm) kamera su dirbtiniu intelektu.

„Xiaomi Mi 8“ galinės kameros yra galingesnės, nors priekinė „Xiaomi Mi 8 Lite“ kamera yra geresnė. Taip pat jau žinoma, kad ji taip pat palaiko dirbtinio intelekto pagrindu veikiančias funkcijas. Čia įdiegtos naujos kartos AI „Smart Beauty“ technologijos, kurias kompanija vadina „AI Makeup Beauty“. Taip pat yra panaši funkcija vaizdo įrašymui – „AI Beauty“. Tad asmenukių mėgėjams, tai yra rimti privalumai.

Plius, galinės „Xiaomi Mi 8 Lite“ taip pat palaiko reguliuojamą fono išblukimo intensyvumą. Jį papildo „AI Scene Recognition“ funkcija, o kompanija pridėjo dvi naujas dirbtinio intelekto scenas – „paplūdimys“ ir „jūros dugnas“.

Stiklinis „Xiaomi Mi 8 Lite“ išmanusis gali pasigirti prabangos išvaizdai suteikiančiu veidrodiniu efektu, kuris pasiekiamas naudojant atspindinčią nano plokštelę, panašią į „Huawei P20“. Renginio metu „Xiaomi“ palygino telefoną su neseniai anonsuotu „iPhone XR“ pabrėždami, kad „Mi 8 Lite“ yra plonesnis, turi minimalius rėmelius ir mažesnę išpjovą ekrano viršuje. Ir ekrano išpjova yra mažesnė ne tik lyginant su „iPhone XR“, bet ir su „Xiaomi Mi 8“.

„Xiaomi Mi 8“ palaiko 4-tos kartos, o „Xiaomi Mi 8 Lite“ – 3-čios kartos greitąjį baterijos įkrovimą. Tad nors baterijos praktiškai identiškos: atitinkamai 3400 ir 3350 mAh, „Xiaomi Mi 8“ bus įkraunamas greičiau.

„Xiaomi Mi 8“ palaiko veido atpažinimą ir pirštų atspaudų nuskaitymą, „Xiaomi Mi 8 Lite“ neturi veido atpažinimo technologijos.

Abu telefonai darbuojasi su „MIUI 9“ operacine sistema, sukurta „Android 8.1 Oreo“ platformos pagrindu.

Abi versijos turi USB C tipo jungtis, akselerometrą, giroskopą, kompasą, barometrą, du GPS ryšio modulius – vieni pirmųjų telefonų su tokiu sprendimu ir labai stipriu GPS signalu, WiFi 802.11ac ir Bluetooth 5.0 ryšio moduliai, palaikomi visi 4G LTE dažniai Lietuvoje.

Tad telefonai turi rimtų skirtumų ir jau dabar galima suprasti kodėl „Xiaomi Mi 8 Lite“ yra 100 eurų pigesnis nei „Xiaomi Mi 8“. Pastarasis turi geresnį procesorių, vaizdo plokštę, galines kameras, veido atpažinimo technologiją ir greitesnę baterijos įkrovimo technologiją.

Nepaisant šių skirtumų, „Xiaomi Mi 8 Lite“ yra labai galingas išmanusis telefonas ir gal net geriausias technologijų derinys savo kainų grupėje, tad jis tikrai ras savo pirkėją. Jis sužavės puikia priekine kamera ir papildomomis dirbtinio intelekto funkcijomis, mažesne ekrano išpjova, greitu baterijos įkrovimu ir kitais techniniais sprendimais, kurie šį „mažylį“ daro puikiu pasirinkimu tiems, kurie nori sutaupyti ženklią pinigų sumą, bet ir tuo pačiu gauti galingą įrankį.

Išsamiau: Skelbiamas pirmasis pasiūlymas naujausiam „Xiaomi Mi 8 Lite“: įspūdingą kainos/kokybės santykį turintis telefonas, kuris kai kur pralenkia net ir patį „Xiaomi Mi 8“, bet yra gerokai pigesnis („Xiaomi Mi 8 Lite“ kaina, Specifikacijos, Video)

7. Planšetinis kompiuteris „Chuwi Hi9 Pro“

120€ | 25% nuolaida | 4.77 balai iš 5 (52 vertinimai)

„Chuwi Hi9 Pro“ - tai itin gerą kainos ir kokybės santykį siūlantis planšetinis kompiuteris, kuri iš karto atkeliauja su „Android 8.0“ operacine sistema, turi 8,4 colių ekraną, 4G LTE ryšio modulį, „Helio X20“ CPU.

„Chuwi Hi9 Pro“ planšetinis kompiuteris buvo anonsuotas tokiu metu, kai rinkoje vis dar netyla kalbos apie „Xiaomi Mi Pad 4“ planšetinį kompiuterį. Tenka pripažinti, kad techniškai šiuos planšetinius kompiuterius lyginti yra gana sunku - „Xiaomi Mi Pad 4“ yra našesnis, su geresne technine įranga, tačiau tie patys akcentai atsispindi ir kainoje, todėl „Chuwi Hi9 Pro“ labiau yra tinkamas tiems pirkėjams, kurie planšetinį kompiuterį ruošiasi naudoti tik įprastoms standartinėms užduotims (naršymas internete, filmų peržiūra, kelionės ir t. t.) ir nenori be reikalo švaistyti pinigų.

„Chuwi Hi9 Pro“ turi integruotą GPS ryšio, kai tuo tarpu gerokai brangesnis ir vien tik „WiFi“ palaikantis „Xiaomi Mi Pad 4“ planšetinis kompiuteris pas pirkėją atkeliauja be GPS palaikymo. Jei norėsite „Xiaomi Mi Pad 4“ su GPS, teks rinktis brangiausią jo versiją su 4G LTE ryšio moduliu – tik ši planšeto modifikacija turi GPS. Šis akcentas gali tapti itin reikšmingu tada, jeigu planšetinį kompiuterį nuspręsite naudoti kelionėse.

Išsamiau: Kinijos turgelio stebuklai: anonso nuolaidos 8,4“ įstrižainės planšetiniam kompiuteriui „Chuwi Hi9 Pro“ su 4G ryšiu, „Android 8.0“ ir pigiau nei 125€ (Video)

8. Išmaniosios svarstyklės „Yunmai Mini 2“

34.80€ | 35% nuolaida | 4.79 balai iš 5 (47 vertinimai)

„Yunmai Mini 2“ - tai tarptautiniu mastu visame pasaulyje jau pripažintos išmaniosios svarstyklės, apie kurias šiuo metu labai gerai atsiliepia tiek pirkėjai, tiek apžvalgininkai - pagal galimybes prilygsta garsiausioms „Xiaomi Smart Weight“, bet kainuoja kur kas pigiau.

Kaina

Tikrinta 2018 09 24

  • „Yunmai Mini 2“ išmaniąsias svarstykles šiuo metu su 35% nuolaida pigiausiai galima įsigyti „Gearbest“ – 34.48€. Į Lietuvą siunčia nemokamai registruotu paštu.
  • „AliExpress“ dabar „Yunmai Mini 2“ siūlo už 45.70€.
  • „eBay“ už „Yunmai Mini 2“ prašo 58.49€.
  • Išmaniąsias svarstykles „Yunmai Mini 2“ pirkdami „Gearbest“ dabar galite sutaupyti apie 24€.

Dauguma Kinijoje pagamintų išmaniųjų svarstyklių pasižymi labai panašiu funkcionalumu. „Yunmai Mini 2“ šiuo atveju tikrai nėra išimtis. Vis dėlto šios išmaniosios svarstyklės sugebėjo patraukti apžvalgininkų bei pirkėjų dėmesį, o tą, patikėkite, pavyksta padaryti tikrai ne visiems. Daugelis sutinka, kad bene labiausiai „Yunmai Mini 2“ tai padėjo padaryti subtilus aukštos klasės dizainas.

Kitu reikšmingu akcentus taip pat tapo kaina. Pavyzdžiui, „Yunmai Mini 2“ ir kitos garsios išmaniosios svarstyklės „Xiaomi Smart Weight“ pasirodė labai panašiu metu. Įdomu, kad tiek „Yunmai Mini 2“, tiek „Xiaomi Smart Weight“ pirkėjui siūlo analogišką funkcionalumą, tačiau šiuo atveju už „Xiaomi“ išmaniąsias svarstykles tenka mokėti vidutiniškai 20 eurų daugiau.

Tenka pripažinti, kad to daryti dažniausiai nėra jokio pagrindo, nes kaip jau buvo minėta anksčiau, visos Kinijoje gaminamos išmaniosios svarstyklės yra sukurtos naudojant tą pačią platformą, todėl atitinkamai taip pat siūlo lygiai tokį patį funkcionalumą. Skiriasi tik duomenų surinkimo programėlės galimybės, bet čia jau priklauso nuo individualaus naudotojo – vieniems patogesnė viena, kitiems kita programėlė. Žinoma, iš „Xiaomi“ programėlės galia tikėtis dažnesio atnaujinimo ir daugiau galimybių, bet ne visiems to reikia. 

Galiausiai atkreipkite dėmesį ir į tai, kad „Xiaomi Smart Weight“ yra pagamintos iš ABS plastiko, kai tuo tarpu „Yunmai Mini 2“ svarstyklių paviršius yra padengtas stiklu.

Maloniai stebina ir tai, kad „Yunmai Mini 2“ yra itin optimalių matmenų ir išsiskiria nedideliu svoriu. Šis aspektas tampa dideliu privalumu tiems pirkėjams, kurie svarstykles naudoja tik periodiškai, o įprastai jas laiko spintoje ar spintelėje. Būtent ten „Yunmai Mini 2“ užims tikrai nedaug vietos lyginant, pavyzdžiui, su „Xiaomi Smart Weight“ išmaniosiomis svarstyklėmis (30 x 30 x 1,5 cm, 1,63 kg).

Štai ką apie jas sako vienas pirkėjas:

„Yunmai Mini 2“ tai itin kokybiškos ir tvirtos svarstyklės, kurios veikia belaidžiu būdu per Bluetooth. Man labai patinka tai, kad taikomojoje programoje galiu matyti kaip keičiasi mano svoris per tam tikrą laikotarpį. Tuo tarpu svarstyklėse integruoti elektrodai leidžia stebėti ir kitą naudingą kūno informaciją apie kurią anksčiau pats niekada nesusimąstydavau. (Vlad)

Išsamiau: Kinijos turgelio stebuklai: su nuolaida siūlomos išmaniosios svarstyklės „Yunmai Mini 2“ – subtilus aukštos klasės dizainas, stiklinis paviršius, itin gera kaina, o funkcijų – tiek pat, kiek ženkliai brangesnės „Xiaomi“ (Video)

9. Elektrinis suktuvas „Xiaomi Wowstick 1F“

34€ iš Čekijos sandėlio| 35% nuolaida | 4.95 balai iš 5 (59 vertinimai)

„Wowstick 1F“ - tai „Xiaomi“ gaminamas elektrinis suktuvas, su kuriuo komplektuojama ir galybė priedų. Sunku bus rasti prietaisą, kurio su šiais įrankiais nepavyktų išardyti. Rugpjūtį tai buvo perkamiausias suktukas, nors rugsėjį jį nukonkuravo galingesnis 3,6 V „Bosch GO“ mini suktuvas (34.48€).  Visgi tai – du visiškai skirtingi įrankiai.  „Wowstick 1F“ padės išardyti telefoną, o „Bosch“ pravers remontuojant automobilį, skalbimo mašiną, dulkių siurblį ar kitą didesnę techniką.

Kaina

Tikrinta 2018 09 24

  • Šiuo metu Gearbest „Wowstick 1F“ kainuoja 34€. Siunčia už 5.10€. Iš Čekijos sandėlio, garantuotai be jokių papildomų mokesčių.
  • Aliexpress siūlo už 39€, įskaičiuojant pristatymo kainą, siunčiama iš Kinijos. 
  • Amazon kainuoja 40.62€.
  • Lietuvoje neparduodamas.

„Wowstick 1F“ – tai mėgėjams skirtas elektrinis suktuvas, su kuriuo komplektuojamas labai platus antgalių rinkinys. „Wowstick 1F“ rinkinys yra labai naudingas elektronikos mėgėjams ir tiems, kurie nori pasižvalgyti po savo įrenginių vidų.

Kadangi šiame rinkinyje yra net 56 galvutės, tarp jų rasite ir pakankamai retų formų. Tarp įprastų plokščių, kryžminių, žvaigždinių ir kvadratinių galvučių rasite ir trikampių, šešiakampių ir kitokių formų galvučių, skirtų tiems retiems elektronikos prietaisuose naudojamiems varžtams atsukti. Pavyzdžiui, čia rasite ir „Apple“ produktuose naudojamų W1.5 varžtų atsuktuvų. Visi antgaliai yra pagaminti iš tvirto ir ilgaamžio S2 plieno

Pats „Wowstick 1F“ suktuvas yra patogios rašiklio formos. Jo aliuminis korpusas yra malonus liesti ir leidžia tvirtai įsikibti. „Wowstick 1F“  funkcijos kontroliuojamos vienu mygtuku – paspaudus vieną jo pusę suktuvas suksis pagal laikrodžio rodyklę, kita – į priešingą pusę. Gamintojas numatė galimybę šį suktuvą naudoti ir kaip įprastą mechaninį įrankį – kokį užsispyrusį varžtą galėsite atsukti ir rankomis.

Labai didelių varžtų „Wowstick 1F“  įveikti negali, nes ne tam yra skirtas. Jo sukimo momentas siekia 0,15 Nm, o laisvo apsukos – 200 apsisukimų per minutę. Tai reiškia, kad elektronikos prietaisus išardysite ir surinksite pakankamai greitai – tikrai greičiau nei visus varžtus sukiodami rankomis. Su pilnai įkrauta baterija „Wowstick 1F“ gali dirbti iki 2 valandų, o tada reikės maždaug 40 minučių pauzės, kol įrenginys bus įkrautas per USB laidą.

„Wowstick 1F“ atsuktuvo gale yra trys LED elementai, kurie patogiai apšviečia darbo vietą.

Rinkinyje yra ir siurbtukas telefonų ekranams išimti, ir padėkliukas varžtams, ir dėklas viskam susidėti. Čia rasite ir dar kelis naudingus priedus. Pavyzdžiui, magnetinį lauką šalinantį „trintuką“ – juo panaikinsite nepageidaujamą įrankio įsimagnetinimą.

„Wowstick 1F“ yra patogus, praktiškas ir malonus naudoti įrankis elektronikos mėgėjams. Patraukli kaina ir dosnus rinkinys pritraukia nemažai pirkėjų, kurie šį įrankį vertina net labai gerai.

Štai ką apie jį sako vienas pirkėjas:

Rinkinys yra labai naudingas tiems, kurie mėgsta taisyti elektros prietaisus, pavyzdžiui, telefonus. Nepaisant savo kompaktiško dydžio, suktuvas turi pakankamai didelį sukimo momentą. Ir atrodo išties šauniai. Na, o 56 antgalių rinkinio daugiau nei pakanka, o ir kiti priedai yra puikūs. (Newgap)

Išsamiau: Skelbiama nuolaida elektriniam suktuvui „Xiaomi Wowstick 1F“ su 56 galvutės ir dar krūva priedų elektronikos mėgėjams: „Net nesitikėjau, kad suktuvas bus toks galingas, o priedų tiek daug“ (Video)

10. TV priedėlis „Xiaomi Mi Box“

56.55€ | 20% nuolaida | 4.83 balai iš 5 (3938 vertinimai)

„Xiaomi Mi Box“ TV priedėlis - tai kompaktiškas, tarptautinės versijos, Wifi ir Bluetooth ryšius palaikantis, dirbantis su Android TV operacine sistema ir atkuriantis iš emsės visus filmų formatus.

Kaina

Tikrinta 2018 09 24

  • Gearbest siūlo už 56.55€, siuntimas į Lietuvą nemokamas registruotu paštu. 
  • Šiuo metu šį tarptautinės versijos „Xiaomi Mi Box“ TV priedėlį per ebay platformą iš internetinės parduotuvės TomTop galite įsigyti už 56.55 eurus. Pristatymas į Lietuvą nieko nekainuos.
  • Lietuvoje tokio TV priedėlio kaina yra apie 75 eurus.
  • Perkant iš Kinijos sutaupote mažiausiai 19 eurų.

„Xiaomi Mi Box“ TV priedėlis yra ne tik inovatyvus įrenginys, bet ir puikaus dizaino. „Xiaomi“ kompanijos sukurtas TV priedėlis yra pelnęs tarptautinį pripažinimą ir gavęs du apdovonajimus: Red Dot ir Good Design. Šis TV priedėlis praktiškai bet kokį televizorių paverčia išmaniu ir kas yra itin svarbu, kad jis savo funkcionalumu visiškai niekuo nenusileidžia net ir patiems brangiausiems išmaniesiems televizoriams.

Pageidaujamą funkcionalumą užtikrina TV priedelyje integruota „Android TV 6.0“ operacinė sistema, kuri yra aprūpina ne tik prieigą prie „Google Play“ programėlių elektroninės parduotuvės, bet ir „Google Cast“ bei HDR vaizdo atkūrimo techninių sprendimų.

Tad galima mėgautis mėgstamomis TV laidomis, žaisti žaidimus, žiūrėti filmus ar klausytis radijo. „Mi Box“ taip pat rekomenduoja vaizdo įrašus remiantis naudotojo asmeninėmis „YouTube“ ir „Google Play“ preferencijomis.

O jeigu priedelio savininkas nori papildomo funkcionalumo, bet kada gali persisiųsti reikiamą programą iš „Google Play“ ir ją įdiegti. Programėlių parduotuvėje rasite tik tas aplikacijas, kurios pritaikytos „Android TV“ operacinės sistemos versijai. Tačiau labiau patyrę vartotojai gali nesunkiai parsisiųsti ir įdiegti telefonams skirtus failus.

Norint tai padaryti, reikia priedėlio nustatymuose susirasti skiltį „Sauga ir apribojimai“ ir įjungti galimybę diegti programas iš nežinomų šaltinių. Siunčiant programėles į priedėlį prireiks failų naršyklės (pavyzdžiui, „ES File Explorer“). Ją galite persisiųsti iš „Google Play“. Ten taip pat rasite „HALauncher“. Tai programėlė, kurioje galėsite matyti ir paleisti visas jūsų pačių įdiegtas telefonines aplikacijas.

Mažą ekraną pakeisti dideliu galima vos vienu bakstelėjimu. „Mi Box“ pasižymi integruotu „Google Cast“, kuris leidžia perduoti laidas, filmus, muziką ir dar daugiau iš išmanaus telefono, planšetinio kompiuterio ar nešiojamo kompiuterio tiesiai į televizorių.

Galiausiai šis TV priedėlis išskirtinis yra ir dėl savo nuotolinio valdymo pulto, suprantančio balso komandas. Jį galima valdyti anglų kalba ir pasakius balsu nuotolinio valdymo pultui ką norima surasti, „Mi Box“ tai suras. Galima pateikti užklausą geriausiems filmams, šios dienos orams ar kitoms naujienoms.

HDR standarto dėka vaizdas ekrane yra tikroviškesnis ir pasižymi sodresnėmis spalvomis. Žinoma, reikia, kad televizorius palaikytų HDR technologiją. Galingas vaizdo dekodavimas yra tokios pat svarbos, kaip ir aukšto našumo procesorius. „Mi Box“ palaiko iki 60 kadrų per sekundę ir tai yra dvigubai daugiau nei standartiniai TV priedėliai.

Dar reikėtų pastebėti, kad HDMI 2.0a yra greitesnis būdas perduoti vaizdo įrašus ir garsą į televizorių. Su iki 18 Gbps sparta, jis reikšmingai pagerinta vaizdo ir garso kokybę bei lemia, kad „Mi Box“ yra idealus įrenginys žiūrėti 4K Ultra HD ir HDR vaizdo turinį.

„Mi Box“ palaiko Dolby Digital Plus ir DTS daugiakanalį HD garso kodavimą. Rezultatas – sklandesnis, dinamiškas ir tikroviškesnis erdvinis garsas.

Štai ką apie jį sako vienas pirkėjas:

Tai puikus Xiaomi produktas. Pagrindiniai privalumai: labai gera pagaminimo kokybė, paprasto, tačiau įdomaus dizaino, o WiFi veikia sklandžiai. Švari ir gera Android TV vartotojo sąsaja. Trūkumai: mažai USB prievadų, siūlyčiau papildomai įsigyti USB atmintinę. Nėra Ethernet kabelio įvesties jungties. (Tiago)

Išsamiau: „Xiaomi ir vėl pagamino aukščiausios kokybės produktą: „Xiaomi Mi Box“ TV priedėlis su „Red Dot“ ir „Good Design“ apdovanojimais bei „Google“ sertifikatu pagal kainą ir kokybę yra nepralenkiamas ir bet kokį televizorių paverčia išmaniu (Aprašymas, Pirkėjų atsiliepimai, Apžvalgos, Video)




 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(1)
(2)
(-1)

Komentarai ()