Du labai geri rankinių siurblių pasiūlymai iš Kinijos turgelio ir jų palyginamoji apžvalga - kas geriau, ar iš Čekijos sandėlio siūlomas „Proscenic P8“, ar kiek brangesnis „Dibea C17“? („Proscenic P8“ ir „Dibea C17“ apžvalga, Video)  ()

„Proscenic P8“ ir „Dibea C17“ dulkių siurbliai yra neįtikėtinai panašūs. Žvelgiant vizualiai ir į technines detales, atrodo, kad tai identiški siurbliai. Net ir jų kaina praktiškai vienoda, tačiau šioje apžvalgoje sužinosite, kad jie tikrai skiriasi. Ir šie skirtumai yra labai svarbūs.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kodėl šie siurbliai? 

Atsakymas labai paprastas - jiems abiems dabar skelbiamos labai geros kainos, jų kainos yra panašios, o specifikacijos irgi skiriasi labai nedaug.

Visų pirma, Gearbest turi išskirtinį pasiūlymą „Proscenic P8“ siurbliui - jis siūlomas iš Čekijos sandėlio su 45 % nuolaida, todėl kainuoja vos 95,70 eurus. Dar 4,78 eurus kainuos siuntimas į Lietuvą, tačiau laukti tereikės 3-5 darbo dienas ir nebus jokios rizikos dėl muitų.  Įdomu tai, kad iš Kinijos sandėlio jis siūlomas net brangiau - už 110,49 eurus.

Aliexpress taiko 39 % nuolaidą, todėl „Proscenic P8“ šioje parduotuvėje kainuoja 139,23 eurus, tačiau siuntimas iš Vokietijos sandėlio yra nemokamas.

„Dibea C17“ dulkių siurblys parduodamas su 16 % nuolaida ir kainuoja 92,22 eurus, tačiau dar papildomai reikės sumokėti 12,63 eurus už atsiuntimą registruotu paštu. Tad bendra kaina su siuntimu - 104.85€.

Pagal kainą ir pasiūlymą simpatiškesnis „Proscenic P8“, bet ar jis vertas savo kainos? Kurį pasirinkti? 

Siurblių šepečių skirtumai

Suradome išsamią apžvalgą, kurioje lyginami šie du siurbliai - žemiau surasite jos išsamų konspektą.

Apžvalgos autorius iškart akcentuoja pirmąjį šių siurblių skirtumą – jų šepečius. „Proscenic P8“ šepetys nėra toks tankus, kaip „Dibea C17“. Jis yra sudarytas iš kietesnių šerelių kuokštų, o „Dibea C17“ turi gerokai daugiau ir minkštesnių šerelių. Tad teoriškai „Proscenic P8“ siurblys turėtų gerokai susitvarkyti su kilime danga, tačiau tai sužinosime vėliau.

Dar viena įdomi detalė – šių siurblių šepečiai yra vienodo ilgio ir fiksavimo mechanizmai tokie patys, tad juos galima naudoti sukeitus vietomis. „Proscenic P8“ šepetį įtaisyti „Dibea C17“ siurbliui ir atvirkščiai.

Siurblių išvaizdos ir priedų (antgalių) skirtumai

Abu siurbliai vizualiai yra labai panašūs ir praktiškai vienodo ilgio. „Proscenic P8“ yra truputi ilgesnis, nes pats jo mechanizmas (variklis, dulkių surinkimo talpa ir pan.) yra kiek didesnis nei „Dibea C17“.

Abu turi pačiame viršuje įtaisytus įjungimo mygtukus. Jų dizainas šiek tiek skiriasi ir „Proscenic P8“ siurblio įjungimo mygtukas yra kiek didesnis. Taip pat ir siurbimo galios didinimo mygtukas didesnis bei labiau išsikišęs į išorę, nei „Dibea C17“.

„Dibea C17“ siurblys be pagrindinio antgalio dar turi vieną ilgą antgalį, kuris yra skirtas pasiekti sunkiai prieinamoms siauroms vietoms ir trumpą šepetėlį – papildomai išvalyti konkrečioms vietoms.

Šio siurblio trumpasis antgalis yra toks pats, kaip ir „Proscenic P8“. Tik šiek tiek skiriasi šerelių išdėliojimo kryptis, bet iš esmės jie yra identiški ir šiek tiek sukiojasi į šalis.

Kalbant apie ilguosius antgalius, tai „Proscenic P8“ jis yra gerokai trumpesnis ir jo gale dar yra šerelių. „Dibea C17“ ilgajame antgalyje šerelių nėra. Taip pat „Proscenic P8“ turi stačiakampio formos antgalį, skirta valyti užuolaidoms ir panašiems paviršiams.

Dar vienas skirtumas yra tas, kad „Dibea C17“ turi specialų siurblio įkrovimo padėklą, ant kurio padedamas siurblys ir įkraunama jo baterija. Šį padėklą teks pritaisyti prie sienos ir į jį atremti „Dibea C17“ siurblį. Atskiro įkroviklio šis siurblys neturi.

Tuo tarpu „Proscenic P8“ turi paprastą standartinį įkroviklį.

Abu siurbliai savo pakuotėse turi specialius laikiklius, kuriuos pritvirtinus prie sienos galima prie jų pastatyti siurblius. Tokiu atveju siurbliai užims mažiau vietos.

Siurblių atliekų dėžučių skirtumai

„Proscenic P8“ turi specialų mygtuką, kurį paspaudus atsidaro atliekų dėžutės apačia ir visos atliekos iškart iškrenta. Apžvalgos autoriui patinka tai, kad nereikia papildomai lįsti ir išvalyti šią atliekų dėžutę, viskas automatiškai iškrenta. Žinoma, galima ją visą atjungti nuo siurblio ir tada išvalyti.

„Dibea C17“ turi ne mygtuką, bet fiksatorių. Jį atlenkus, atliekų dėžutės apačia atsidaro ir visos susiurbtos atliekos iškrenta. Taip pat patogiai ir greitai išvaloma atliekų surinkimo dėžutė.

Svarbu paminėti, kad „Proscenic P8“ atliekų dėžutė yra didesnė nei „Dibea C17“. Jei pastarosios talpa yra 0,4 l, tai „Proscenic P8“ – 1 litras.

Siurblių testavimas ir jų rezultatai

Testavimas ant kietų grindų

Ant grindų buvo išpilta dulkių bei įvairių atliekų ir buvo testuojami abu dulkių siurbliai. Pirmasis darbo ėmėsi „Proscenic P8“. Iš pradžių naudotas „Normal“ režimas, o vėliau – „Max“ režimas.

Iš vaizdo įrašo matyti, kad iš pradžių „Proscenic P8“ sunkiau sekasi susiurbti tokį didelį atliekų kiekį, tačiau ir pats apžvalgininkas pripažįsta, kad tai daugelio siurblių problema. Teisybės dėlei reikėtų pastebėti, kad vargu ar realiomis sąlygomis pas ką nors namuose yra tokio dydžio atliekų kalnai.

Tad paskleidus atliekas tolygiau ir vis dar esant itin dideliam jų kiekiui bei įjungus „Max“ režimą, „Proscenic P8“ dulkių siurblys su užduotimi susidoroja greitai ir kokybiškai. Jis susiurbė visas atliekas.

Toks pats testas buvo atliktas ir su „Dibea C17“. Pirmiausiai įjungtas „Normal“ režimas ir, žinoma, siurbliui atliekų susiurbti nepavyko, jis jas stūmė į priekį. Visgi net paskleidus atliekas ir įjungus „Max“ režimą, „Dibea C17“ siurbliui buvo sunkiau susiurbti visas atliekas nei „Proscenic P8“ dulkių siurbliui.

„Dibea C17“ siurblys paliko nesusiurbtų atliekų, tad buvo išbandytas ilgasis siurblio antgalis. Su juo visas atliekų kalnas buvo iškart susiurbtas. Tad ir šiuo atveju reikėtų pastebėti, kad realiomis sąlygomis tokių atliekų kalnų namuose nebūna, o jei ir reikėtų susiurbti ganėtinai daug atliekų, reikėtų tam naudoti pakuotėje esančius specialius antgalius.

Testavimas ant kiliminės dangos

Ant kilimo buvo išpilta dulkių bei įvairių atliekų ir pirmasis darbo ėmėsi „Proscenic P8“. Iš pradžių naudotas „Normal“ režimas ir iš vaizdo įrašo matyti, kad jis ganėtinai gerai susitvarko su užduotimi. Na, o įjungus „Max“ režimą jis greitai ir kokybiškai susiurbė visas atliekas. Čia matyti akivaizdus „Proscenic P8“ kietojo šepečio privalumas.

Toks pats testas ir analogiškomis sąlygomis buvo atliktas ir su „Dibea C17“ siurbliu. Šiuo atveju siurblys su užduotimi susitvarkė, tačiau tam reikėjo daugiau laiko ir kilimą siurbliuoti ilgiau.

Galutinis verdiktas

Tad po visų bandymų apžvalgininkui labiau patinka „Proscenic P8“ dulkių siurblys nei „Dibea C17“. „Proscenic P8“ yra kiek galingesnis bei šiek tiek triukšmingesnis, tačiau jis geriau susiurbia atliekas nuo grindų ir kiliminės dangos. Tam reikia mažiau laiko ir „Proscenic P8“ šepečio šerelių dizainas dirba geriau nei „Dibea C17“ siurblio.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(1)
(4)

Komentarai ()