Vienas geriausių išmaniųjų LED šviestuvų iš Kinijos? „Po mėnesio naudojimo neradau nei vieno objektyvaus trūkumo - pagaminta labai kokybiškai, išskirtinė šviesos kokybė, puikios išmaniosios funkcijos“ („Xiaomi Yeelight Smart YLXD01YL 320“ apžvalga, Video)  (1)

„Osram“ šviesos diodai, skirtingos spalvinės temperatūros (2700 K – 6500 K) ir kintančio ryškumo šviesa (0,1 lm – 2000 lm ribose). „Xiaomi Yeelight Smart“ yra neįtikėtinai funkcionali, lengvai valdoma ir puikiomis savybėmis pasižyminti LED panelė. Tačiau ar viskas taip puiku, kaip teigia gamintojas? Šioje detalioje apžvalgoje ir sužinosime kuo pasižymi „Xiaomi Yeelight Smart“, kaip ją valdyti, kam ji yra ypač tinkama ir kodėl apžvalgininkas atkreipė dėmesį būtent į šią LED panelę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas teigia, kad ieškojo savo studijai tinkamo šviestuvo, kuris būtų ne tik kokybiškai pagamintas, bet ir užtikrintų gerą apšvietimą, tinkamą apžvalgų filmavimui. Tad apšvietimo kokybė šiuo atveju buvo prioritetas. 

Ir peržvelgęs vietinių parduotuvių pasiūlymus nieko kokybiško ir sau tinkamo nerado - visų pirma, dėl gero spalvų atkūrimo reikėjo švieso diodų panelės su 95 ar didesniu CRI. Taip pat apžvalgininkui norėjosi nuotolinio valdymo ir patogaus montavimo. Apžvalgininkas apvaikščiojo savo mieste esančius šviestuvų salonus ir nerado nieko panašaus - galima įsigyti tik įprastus, dažniausiai 80 CRI šviestuvus, dažnu atveju be nuotolinio valdymo arba netinkančiais kitais parametrais.

Tad jis nusprendė pasižiūrėti ką būtų galima įdomesnio rasti Kinijos parduotuvėse ir jo dėmesį patraukė gerai žinomos „Xiaomi“ kompanijos produktas – įmontuojama paviršinė LED panelė „Xiaomi Yeelight Smart“.

„Yeelight“ yra dukterinė „Xiaomi“ kompanija ir orientuojasi būtent įvairių šviestuvų, lempų, panelių, šviesų juostų ir panašių įrenginių srityje. Kodėl ši lempa? Todėl, kad pagal specifikacijas, „Xiaomi Yeelight Smart“ yra pakankamai galinga, kad apšviestų visą kambarį, užtikrinamas pilnas nuotolinis valdymas, o ir pakuotėje yra viskas ko reikia, kad ją pritvirtintume prie lubų ar sienos.

„Xiaomi Yeelight Smart“ turi IP60 reitingą, kuris reiškia, kad ši LED panelė apsaugota nuo dulkių ir vabzdžių. Pastarieji jokiais būdais nepateks į jos vidų, tad „Xiaomi Yeelight Smart“ galima pritvirtinti ne tik filmavimo studijoje, svetainėje ar miegamajame, bet ir atviroje lauko aplinkoje, pavyzdžiui, pavėsinėje.

Lempą pirko iš Gearbest parduotuvės ir užsisakė skubų pristatymą - prekė atkeliavo vos per kelias dienas.  

Apžvalgininkui patinka, kad kompanija nepagaili investuoti net ir tokį paprastą dalyką, kaip pakuotę. Ji yra pakankamai didelė ir joje LED panelė atkeliauja saugiai.

Jis užsisakė šią panelę, ją jau naudojasi mėnesį laiko ir per tą laiko tarpą susikaupė įvairių pastebėjimų. 

Pirmiausia svarbu paminėti tai, kad „Xiaomi Yeelight Smart“ yra išmanioji panelė, o tai reiškia, kad ji gali būti prijungta prie „Xiaomi“ išmaniųjų namų ekosistemos ir jau turimų įvairių įrenginių. Durų, langų daviklių, elektros rozečių ir taip toliau.

Tad jei kas nors atidarys duris, lempa gali automatiškai įsijungti, o uždarius duris – išsijungs. Kuo daugiau įvairių namuose išmaniųjų įrenginių, tuo daugiau įvairių funkcijų atsiranda. Tačiau šioje apžvalgoje orientuosimės į pagrindines „Xiaomi Yeelight Smart“ funkcijas.

Trumpai apžvelgiant jos charakteristikas, reikia paminėti, kad šioje LED panelėje (32 x 32 x 7,3 cm) yra integruota net 240 vienetų „Osram“ šviesos diodų. Būtent to šiuo atveju pakanka, kad „Xiaomi Yeelight Smart“ LED panelė galėtų skleisti ne tik skirtingos spalvinės temperatūros (2700 K – 6500 K), bet tuo pačiu ir kintančio ryškumo šviesą (0,1 lm – 2000 lm ribose).

LED panelė pasižymi savo ilgaamžiškumu (~25000 valandų) ir apžvalgininkas teigia, kad jei ši panelė švies 24 valandas per parą, maksimaliu ryškumu ir jos nei karto neišjungsime, tai ji švies beveik trejus metus – rezultatas pakankamai įspūdingas.

„Xiaomi Yeelight Smart“ yra valdoma įprastu jungikliu, pakuotėje esančiu nuotolinio valdymo pulteliu, išmaniuoju telefonu, planšete, „Google Home“ ir „Amazon Alexa“.

Apžvalgininkas teigia, kad „Xiaomi Yeelight Smart“ turi integruotus „WiFi“ (2.4 GHz) bei „Bluetooth 4.0“ ryšių modulius ir nuotolinio valdymo pultelio baterijos energijos užteks turbūt keleriems metams, nes jis naudoja labai mažai energijos.

Norint valdyti „Xiaomi Yeelight Smart“ su savo išmaniuoju, reikės atsisiųsti „Yeelight“ arba „Mi Smart Home“ programėlę. Telefonų operacinės sistemos turi būti „Android 4.4“ arba „iOS 8“ ir naujesnės.

Na ir pabaigai apie techninius dalykus svarbu paminėti, kad „Xiaomi Yeelight Smart“ užtikrina 95 CRI (Ra) indeksą. Kalbant labai trumpai, tai reiškia, kad ši LED panelė užtikrina, jog skleis tokią šviesą, kad kambaryje esantys daiktai išliks labai arti natūralios spalvos.

Apžvalgininkui tai yra ypač svarbu, kadangi jis „Xiaomi Yeelight Smart“ naudoja tame kambaryje, kuriame filmuoja įvairias daiktų apžvalgas ir jam reikia, kad viskas matytųsi ryškiai ir būtų natūralių spalvų. 

Ir nors kompanija teigia, kad šios panelės užtenka apšviesti 15 m2 kambarį, apžvalgininkas įsitikinęs, kad esant maksimaliam ryškumui jos pilnai užteks net ir 30 m2 kambariui.

Kaip valdoma „Xiaomi Yeelight Smart“? Nuotolinio valdymo pultelis, jo kokybė ir programėlė

Jau užsiminėme, kad šią LED panelę galima valdyti su nuotolinio valdymo pulteliu – jie yra susiejami „Bluetooth“ ryšiu. Taip pat ją galima valdyti ir savo išmaniaisiais įrenginiais. Tam tereikia atsisiųsti programėlę bei palikti namuose įjungtą „WiFi“ ir „Xiaomi Yeelight Smart“ galėsite valdyti iš bet kurio pasaulio krašto.

Nuotolinio valdymo pultelis yra baltos spalvos ir jo korpusas plastikinis. Maitinamas originalia ir kokybiška CR2032 baterija, kuri jau yra pakuotėje.

Apžvalgininkui patinka toks pultelio dizainas ir kad jis yra lengvas bei patogus laikyti rankoje.

Valdymo mygtukai išdėstyti patogiai ir minkštai spaudžiami – tad apžvalgininkui dėl šio pultelio liko tik teigiami įspūdžiai.

Taip pat pultelis turi ir LED indikatorių, kuris užšviečia oranžine spalva, kai yra paspaudžiamas kuris nors pultelio mygtukų bei mirksi, kai pirmą kartą yra susiejamas pultelis su „Xiaomi Yeelight Smart“.

Pačiame pultelyje yra įjungimo ir išjungimo mygtukai. Su juo galima reguliuoti „Xiaomi Yeelight Smart“ ryškumą, spalvų temperatūrą (13:40 min.) ir yra mygtukas „M“, kuris reiškia „Moon“.

Paspaudus šį mygtuką bus pasirinktas „mėnulio“ režimas ir „Xiaomi Yeelight Smart“ pradės šviesti pačiu žemiausiu ryškumu ir pačia šilčiausia šviesos temperatūra, ir ant jūsų lubų ar sienos atsiras mažas mėnulis. Beje, net ir tokiame režime galima šiuos parametrus reguliuoti.

Tad iš principo net ir nebūtina atsisiųsti programėlės, norint valdyti „Xiaomi Yeelight Smart“. Tačiau siekiant pilnai išnaudoti visas LED panelės funkcijas – patariama atsisiųsti programėlę.

„Yeelight“ programėlėje be tų pačių funkcijų, kaip ir nuotolinio valdymo pultelyje, dar yra ir kitokių švietimo režimų, kaip „romantiškas“, „darbo dienos“ ir kt.

Nustatymuose galima šią LED panelę pervadinti, nustatyti laiką kada ji turėtų šviesti ir išsijungti bei koks turėtų būti tuo metu švietimo režimas.

Taip pat jei turite namuose ir kitų šios kompanijos įrenginių, juos visus galėsite valdyti viena išmaniąja programėle, kuri gauna ir programinius atnaujinimus.

Įdomu ir tai, kad „Xiaomi Yeelight Smart“ galima susieti su „Xiaomi Mi Band 2“ ar „Xiaomi Mi Band 3“ išmaniosiomis apyrankėmis. Jas susiejus, panelė gaus signalą iš apyrankės, kad jūs jau miegate ir „Xiaomi Yeelight Smart“ automatiškai išjungs apšvietimą.

Galutinis verdiktas

„Aš tikrai esu patenkintas Xiaomi Yeelight Smart. Aš ją naudoju kiekvieną dieną jau ilgiau kaip mėnuo laiko ir galiu pasakyti, kad dar neradau nei vieno trūkumo, kuris mane erzintų. Žinoma, yra dalykų, kurie vieniems tai gali pasirodyti, kaip trūkumai, o kitiems priešingai – kaip pliusas, bet tai subjektyvu, o objektyvių trūkumų neradau. Labai kokybiškai pagaminta, puikus funkcionalumas – aš ją galiu valdyti iš bet kurio pasaulio krašto ir susieti su išmaniaisiais namų įrenginiais, pasirinkti norimą ryškumą, spalvų temperatūrą ir bent jau kol kas ji man suteikia vien džiaugsmą. Už tokią kainą, manau, kad tai yra puiki LED panelė. Jei ieškote kažko panašaus, tai aš tikrai rekomenduoju Xiaomi Yeelight Smart.“

Kaina ir sąlygos

„Xiaomi Yeelight Smart“:

  • Gearbest - 61,95 €.
  • 20 proc. nuolaida.
  • Iš Čekijos sandėlio, jokios rizikos dėl muito mokesčių ir vos už 5,24 € pristatys per 3-5 darbo dienas.

„Xiaomi Mi Band 2“:

„Xiaomi Mi Band 3“:

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(5)
(8)

Komentarai (1)