Tik pabandžius iš karto tapo pačiu mėgstamiausiu ir turbūt tai yra labiausiai neįvertintas 2018-ųjų 3D spausdintuvas: kodėl jis taip patiko apžvalgininkui, kokias turi keistenybes ir ką reikia žinoti dirbant („Jgaurora A5“ 3D spausdintuvo apžvalga, Video)  ()

Nors „Jgaurora A5“ spausdintuvas ir pasižymi puikiomis savybės, galimybe spausdinti didelius objektus, patogiu naudojimusi ir itin kokybiška pagaminimo kokybe, tačiau turi ganėtinai mažai apžvalgų. Tai stebina ir šios apžvalgos autorių, kuris, išbandęs „Jgaurora A5“, mano, kad tai yra vienas labiausiai neįvertintų 2018-ųjų metų 3D spausdintuvų. Tad šioje apžvalgoje susipažinsime su „Jgaurora A5“, pamatysime jo pliusus ir pasižiūrėsime ką jis sugeba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Davinas turi ne vieną, o net 2 „Jgaurora A5“ 3D spausdintuvus ir su jais darbuojasi keletą mėnesių.

Ir iškart prisipažįsta, kad išbandė tikrai ne vieną 3D spausdintuvą ir dabar mano, kad „Jgaurora A5“ yra pats mylimiausias ir, ko gero, labiausiai neįvertintas 2018-ųjų 3D spausdintuvas.

Daugeliu atveju šis prietaisas Davinui sukelia vien teigiamus jausmus. Tad įdėmiau pasižiūrėkime kas Davinui taip patiko ir ar tikrai viskas taip puiku.

Pirmiausiai Davinas primena, kad praėjusiais metais gana daug girdėjome apie populiarųjį „Creality CR-10“ 3D spausdintuvą. Jis susilaukė ypatingai daug gerų atsiliepimų ir ilgą laiką buvo pats mylimiausias Davino 3D spausdintuvas.

Jam taip pat labai patinka ir „Anycubic I3 Mega“ 3D spausdintuvas, tačiau „Jgaurora A5“ yra pats mėgstamiausias ir štai kodėl:

„Atrodo, kad Creality CR-10 ir Anycubic I3 Mega gyveno vienoje kaimynystėje ir buvo geriausi draugai nuo pat vaikystės. Jie ėjo į tą pačią mokyklą ir kai ją baigė, išvyko į skirtingus koledžus. Gyvenimas tęsėsi.

Tačiau tada... po dešimties metų, per klasės susitikimą, jie ir vėl susitiko ir pajautė stiprų tarpusavio ryšį. Vėl iš naujo išgyveno savo prisiminimus ir nusprendė drauge kurti naujus prisiminimus. Daugiau matytis. Ir jų draugystė virto kažkuo daugiau.

Jie mokėsi, gyveno ir mylėjo drauge. Ir po 7-erių metų nusprendė susituokti. Ir po to, jie nusprendė auginti vaikelį. Mažą ir labai gražų berniuką, kurio vardas buvo – Jgaurora A5.“

Turbūt pirmą kartą girdime tokią istoriją apie 3D spausdintuvo atsiradimą, tačiau Davinas tikrai nejuokauja. Tiesiog „Jgaurora A5“ surinko geriausius bruožus iš „Creality CR-10“ ir „Anycubic I3 Mega“.

Kaip ir „Creality CR-10“, „Jgaurora A5“ turi labai puikių matmenų spausdinimo erdvę: 305 x 305 x 320 mm.

Spausdintuvo mechanizmai praktiškai tokie patys, kaip „Creality CR-10“ ar net dar labiau panašūs į „Creality CR-10S“, kadangi turi dvi Z krypties ašis.

O „Jgaurora A5“ tvirtumas yra toks pats aukštas, kaip ir „Anycubic I3 Mega“ 3D spausdintuvo. Labai tvirtas spausdintuvas, kokybiškos konstrukcijos ir ji yra itin lengva surinkti.

Pakuotėje tėra dvi spausdintuvo dalys ir reikalingi varžtai, tad tik beliks jas surinkti. Davinas teigia, kad jam tereikėjo 10 minučių ir spausdintuvas jau buvo pasirengęs darbui.

„Jgaurora A5“ turi puikios kokybės spausdinimo paviršių, kurį kompanija vadina „Black Diamond Platform“, ir Davinas teigia, kad tai lygiai toks pats paviršius, kurį turi brangesnis „Anycubic I3 Mega“ 3D spausdintuvas.

Tad šis kaitinimo paviršius garantuoja gerą sukibimą, o baigus spausdinimą, paviršių sudarančios nematomos mikrosporos atvėsta ir susitraukia, dėl ko atspausdintą daiktą yra itin lengva pašalinti nuo spausdinimo paviršiaus (3:40 min.).

„Jgaurora A5“ ne tik surinko geriausius minėtų 3D spausdintuvų bruožus, bet ir papildomai turi puikių dalykų: perspėja dėl besibaigiančios spausdinimo medžiagos, automatiškai reguliuoja kaitinimo paviršiaus lygį, užtikrina galimybę tęsti spausdinimą po elektros dingimo ir yra įdiegtos srovės, įtampos ir temperatūros saugos tikrinimo sistemos.

Ir tokių dalykų daugelis pigių 3D spausdintuvų tikrai neturi. Kas įdomiausia, „Jgaurora A5“ surinko geriausias „Creality CR-10“ ir „Anycubic I3 Mega“ 3D spausdintuvų savybes, turi papildomų pliusų, bet kainuoja pigiausiai.

Davinui labai patinka „Jgaurora A5 spausdintuvas, tačiau „nesakau, kad jis yra tobulas“. Kaip ir daugelio įrenginių iš Kinijos, taip ir „Jgaurora A5“ spausdintuvo sąsaja kartais elgiasi keistai.

Kartais atrodo, kad funkcijos yra kiek nelogiškai išdėliotos ir tenka jų paieškoti, tačiau kai jau žinome kur kas tame meniu yra – tada rasti reikiamą nustatymą tampa paprasta.

Visgi, Davinas pastebėjo keletą smulkių trikdžių. Jei pasirenkate „filament loading“ komandą, ji kartais nesuveikia tinkamai ir nepaduodama spausdinimo medžiaga.

O jei norite pakeisti spausdinimo paviršiaus ar spausdinimo galvutės temperatūras tuo metu, kai 3D spausdintuvas jau pradėjęs įkaitimo procesą, nustatymai grįžta į pradines padėtis. Tai kiek nepatogu jei vienu metu norima spausdinti naudojant vieną užpildą, o po to kitą.

Tačiau šiuos smulkius trikdžius iš esmės galima išspręsti su programinės įrangos atnaujinimu.

Kalbant apie „Jgaurora A5“ spausdintuvo pagaminimo kokybę, tai „ji yra fantastiška“. Ekstruderis yra labai kokybiškai pagamintas.

Davinas teigia, kad ekstruderis yra labai kompaktiškas, bet tuo pačius tvirtas ir nepatiria jokių problemų, pagriebiant bet kokio tipo spausdinimo užpildą (5:15 min.).

Apžvalgininkas yra labai patenkintas „Jgaurora A5“ spausdintuvo didele spausdinimo erdve ir kokybišku ekstruderiu. Davinas sugebėjo su šiuo 3D spausdintuvu atspausdinti įvairių matmenų daiktus.

Spausdintuvo galvutė sugebėjo įkaisti iki 250 laipsnių, o spausdinimo paviršius iki 100 laipsnių pagal Celsijų ir panaudojęs CPE užpildą Davinas atspausdinimo mažos riedlentės pagrindą. Spausdintuvui toks darbas nesukėlė jokių problemų.

Jis taip pat gali atspausdinti ir lanksčius 3D modelius, naudoja PETG, PLA, ABS ir daugybę kitų užpildų ir Davinui nei karto nekilo kažkokių problemų (5:33 min. bei 7:15 min.).

Davinas dar padarė pora „Jgaurora A5“ spausdintuvo modifikacijų – patobulinimų (6:09 min.).

Ir viena iš jų yra ta, kad jis prie ekstruderio pritvirtino rankenėlę, su kuria atsiranda papildomas patogumas, reguliuojant spausdinimo medžiagos padavimą.

Tai taip pat automatiškai išsprendžią programinės sistemos problemą, apie kurią jau užsiminėme anksčiau.

Galutinis verdiktas

„Aš esu labai patenkintas šiuo 3D spausdintuvu. Jis atkeliavo tvarkingai supakuotas, labai lengvas surinkimas, itin kokybiškai pagamintas ir jokių rimtų trūkumų aš jame neradau, o spausdinau su juo labai daug.

Jgaurora A5 yra puikus 3D spausdintuvas ir, manau, kad labiausiai neįvertintas. Ir ne todėl, kad jis turėtų blogai atsiliepiančių apžvalgų, o todėl, kad apie jį apskritai yra labai mažai informacijos ir stebėtina, kad aš iki šiol taip mažai ką apie Jgaurora A5 žinojau.

Aš turiu net du Jgaurora A5 3D spausdintuvus ir abu jie veikia puikiai.

Žinoma, jei norite papildomai 80 mm aukštesnio 3D spausdintuvo, tada galbūt pasirinksite CR-10 ar CR-10S, o jei norite kiek mobilesnio – tada galbūt pasirinksite Anycubic I3 Mega. Rinkoje yra gausybė įvairių 3D spausdintuvų, tačiau vertinant bendrai: pagal visus parametrus, 300-500 dolerių kategorijoje ir skirtų pradedantiesiems, tada bent jau iki šiol aš dar neradau geresnio 3D spausdintuvo nei Jgaurora A5.“

Išsami techninė informacija apie „Jgaurora A5“ 3D spausdintuvą ir atsiliepimai:

Iš Čekijos sandėlio už rekordiškai gerą kainą parduodamas vienas iš pačių geriausių kiniškų 3D spausdintuvų – spausdinami itin dideli objektai, o surenkamas iš 2 dalių („Jgaurora A5“ kaina, Specifikacijos, Atsiliepimai, Video)

Kaina ir sąlygos

„Jgaurora A5“:

  • „Gearbest“ – 256,65 €.
  • Dabar parduodamas su 34 % nuolaida, į Lietuvą už papildomus 4,33 € iš Čekijos sandėlio atsiunčiamas per 5 darbo dienas.

„Creality CR-10“:

  • „Gearbest“ – 531,00 €.
  • Dabar parduodamas su 12 % nuolaida, į Lietuvą už papildomus 27,57 € iš Kinijos sandėlio atsiunčiamas per 15-20 darbo dienų.

„Creality CR-10S“:

  • „Gearbest“ – 389,40 €.
  • Dabar parduodamas su 17 % nuolaida, nemokamas siuntimas iš Kinijos sandėlio per 50-60 darbo dienų.

„Anycubic I3 Mega“:

3D spausdintuvų dalys ir priedai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(1)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: