„Manau, kad už tokius pinigus nerasite kito tokio galingo įkroviklio - po testų duodu 10 balų iš 10-ies“. Kaip testavo TOPK USB įkroviklį ir kuo jis toks ypatingas („TOPK 3-Port Mobile Phone Charger“ apžvalga, Testai, Video)  ()

Apžvalgininkas teigia, kad įprastai jis tokių daiktų neužsisako, bet itin galingas „TOPK“ įkroviklis su 3 USB įkrovimo prievadais ir naktine LED lempute jį sudomino dėl keleto priežasčių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmiausiai, kad „TOPK“ turi 3 USB jungtis su maksimalia 17 W galia ir 3,4A, taip pat turi 2W LED lemputę, kurios ryškumą galima reguliuoti.

Pats „TOPK“ įrenginys yra įjungiamas į įprastą rozetę ir turi galybę įvairių apsaugų: nuo perkrovos, temperatūros, viršįtampio, trumpo jungimo ir taip toliau.

Taip pat gali dirbti bet kurioje pasaulio šalyje: palaiko 100-240V ir 50/60Hz.

„Manau, kad už tokius pinigus yra sunku rasti kitą tokį galingą įkroviklį“, bet pereikime prie „TOPK“ išpakavimo.

Pati pakuotė yra išvaizdi ir kompaktiška – „tikrai ne gėda tokį įrenginį padovanoti draugams“. Viduje yra baltos spalvos „TOPK“ ir toks dizainas apžvalgininkui labai patinka.

„TOPK“ atkeliauja su kinišku kištuku, tačiau pakuotėje yra specialus europietiško kištuko adapteris. Belieka jį uždėti ir viskas – jau galima naudoti (2:04 min.).

Apie techninius dalykus jau užsiminėme: 3 USB jungtys su maksimalia 17 W galia, 5V ir 3,4A. „TOPK“ automatiškai padalina galią per 3 USB jungtis, kurios yra gražios žalsvos spalvos.

Iš pradžių apžvalgininkas išbando šio neįprasto įkroviklio turimą 2W LED lemputę. Tereikia korpuse paliesti mygtuką ir LED lemputė gražiai ir tolygiai išsijungia/įsijungia (2:45 min.).

Norint įjungti minimalų apšvietimą, reikia nuspaudus truputi palaikyti įjungimo/išjungimo mygtuką – kuo ilgiau laikomas nuspaustas mygtukas, tuo ryškiau šviečia lemputė.

Įdomu ir tai, kad lemputė atsimena paskutinį švietimo režimą ir ją išjungus/įjungus, ji vėl švies taip, kaip švietė prieš tai.

Testavimas ir jų rezultatai

Pirmasis testas prasideda nuo 3:56 minutės ir apžvalgininkas nori pasižiūrėti, kaip šis įkroviklis darbuojasi, kai yra įkraunamas vienas prietaisas ir įjungtas maksimalus „TOPK“ LED lemputės apšvietimas.

„Aš esu šoke. Rezultatai dar geresni, nei nurodo gamintojas. Testą, kaip matote, pradėjau nuo 5V ir 1,4A, o baigiau esant 23W galingumui, nors gamintojas nurodo, kad maksimalus yra 17W, bei su 5V ir 5A. Nei kaista, nei šnypščia, nieko panašaus nevyksta su šiuo įkrovikliu.“

Apžvalgininkas pabandė pasižiūrėti, kaip darbuosis šis įkroviklis, esant tokioms apkrovoms, ir jis teigia, kad po 3 minučių pats įkroviklis atsijungė – „matyt suveikė automatinė apsauga. Taip pat šiek tiek jo korpusas šone sušilo, bet labai nedaug.

Dar kartą apžvalgininkas įjungė įkroviklį ir išbandė jo maksimalias ribas – vėl po 3 minučių jis automatiškai išsijungė, tad „matyt veikia automatinė apsaugos sistema ir TOPK išsijungia.“

Apžvalgininkas pabandė sumažinti šio testavimo apkrovas ir paliko įjungtą maksimalų LED apšvietimą, 20W, 4V bei 4A ir manė, kad dabar ilgiau pajėgs darbuotis „TOPK“, bet „jis visai neišsijungia – darbuojasi sau sėkmingai ir viskas tvarkoje. Kalbant bendrai, yra labai gerai, kad šis įkroviklis turi tokią apsaugą, kuri automatiškai išjungia įkrovimą. Tai reiškia, kad įrenginiai bus greitai bei kokybiškai įkraunami, o jei kas nors ne taip – viskas bus automatiškai atjungta ir įkroviklis nesudegins jūsų įrenginių bei namų.

Apžvalgininkas taip pat nusprendė pamatuoti „TOPK“ įkroviklio temperatūrą ir po tokių sunkių testavimų jo korpuso šonai įšilo iki 30 laipsnių, o pats centras sušilo iki maždaug 45 laipsnių pagal Celsijų (7:25).

Prieš sekantį testavimą apžvalgininkas teigia (8:35 min.), kad jį atliks labai trumpai, kadangi nori šiuo įrenginiu dar naudotis, o ne visiškai sugadinti. Taip pat į USB kištukus įjungtas įprastas įkrovimo laidas ir du testeriai, kurių kiekvienas palaikys 2A bei 1A. Visi jie vienas prie kito gana stipriai liečiasi, tad ir tai yra viena iš priežasčių, kodėl testavimas truks ganėtinai trumpai.

Prieš pradėdamas šį testavimą apžvalgininkas nerekomenduoja to pakartoti namuose ir „šį testą darau tik tam, kad pasižiūrėčiau, kaip TOPK darbuosis esant maksimalioms apkrovoms bei netgi jas viršijant“.

Tad nuo 10:00 min prasideda pats įdomumas ir apžvalgininkas įjungia maksimalų įkroviklio apšvietimą bei teigia, kad įjungus tris prietaisus bus palaikomas 1A, 1A ir 1,4A bei 5V įkrovimas.

O esant 2A, tada nuo 5V nukrenta iki 4,8V, tačiau bendrai įkraunant vienu metu tris įrenginius, „TOPK“ palaiko 19W, nors gamintojas teigia, kad 17W.

Dar vienas įdomus „TOPK“ testavimas prasideda nuo 12:52 minutės, tik šįkart viskas yra gerokai paprasčiau ir apžvalgininkas pademonstruoja, kaip šio įkroviklio LED lemputė šviečia nakties metu.

Galima reguliuoti nuo minimalaus iki maksimalaus švietimo. Iš vaizdo įrašo matyti, kad apšvietimas yra gana ryškus ir norint nakties metu kažką rasti, kas bus padėta šalia „TOPK“ įkroviklio, tikrai pavyks.

Galutinis verdiktas

„Manęs TOPK tikrai nenuvylė. Visų testavimų metu jis veikė puikiai, niekas nepradėjo degti, rūkti ar lydytis. Jei dar USB jungtys būtų viena nuo kitos toliau, tai būtų testus atlikti patogiau, tačiau naudoti įprastus USB laidus yra labai patogu – atstumai tarp jungčių yra tinkami.

Visos techninės charakteristikos yra puikios ir gamintojas niekur nepamelavo – prietaisas realybėje netgi demonstruoja dar geresnius parametrus.

Labai gražus dizainas, kokybiškai pagamintas, apgalvota kiekviena smulkmena ir šiuo metu, už tokią kainą, aš tiesiog nematau alternatyvos šiam TOPK įkrovikliui.

Tad TOPK visus mano testus perėjo puikiai – iš 10 balų aš šiam įdomiam įkrovikliui duodu 10.“

Kaina ir sąlygos

Apžvalgininko testuotas „TOPK“ įkroviklis su LED lempute - 3 USB jungtys (17W, 5V, 3,4A):

Kitas o paties gamintojo modelis „TOPK CX405“ įkroviklis su LED lempute - 4 USB jungtys (22W, 5V, 4,4A):

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(10)
(3)

Komentarai ()