„Šviečia taip, kad maža nepasirodys“. Praktiškai išbandė „Nitecore TINI“, „Nitecore THUMB“, „Nitecore CRI TIP“, „Nitecore TUBE“ bei „Fenix“ žibintuvėlius - kuo skiriasi ir kuris iš jų geriausias (Išsami „Nitecore TINI“ apžvalga, Video)  (2)

„Nitecore TINI CREE XP – G2 S3 LED“ kišeninis žibintuvėlis yra šiek kiek neįprastos išvaizdos, tačiau apžvalgininkui labiausiai patinka tai, kaip šviečia šis nedidukas žibintuvėlis. „Gamintojas nurodo, kad TINI užtikrina maksimalų 380 liumenų ryškumą ir jis tikrai dėl to nemeluoja, bet yra ir tam tikrų minusų.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš karto verta pastebėti, kad šis „Nitecore TINI“ žibintuvėlis turi „Cree XP – G2 S3“ spinduolį, o tai reiškia, kad žibintuvėlio šviesa yra šaltai balta.

Su „Nichia“ spinduoliais žibintuvėlių šviesa būna šiltesnė, tačiau ne tokia ryški.

Tačiau grįžkime prie „Nitecore TINI“ žibintuvėlio ir to kas apžvalgininkui patiko, kaip šviečia šis žibintuvėlis ir kai jis atrodo šalia kitų žibintuvėlių.

„Nitecore TINI“ yra nedidukas žibintuvėlis – 4,33 x 2,54 x 1,15 cm ir sveria vos 14 gramų.

Pačioje pakuotėje yra „Nitecore TINI“ žibintuvėlis, žiedas su mini karabinu ir naudojimosi instrukcija įvairiomis kalbomis, tarp kurių yra anglų bei rusų.

Šis žibintuvėlis yra maitinamas 280 mAh talpos su microUSB laidu įkraunama baterija. Esant maksimaliam švietimo režimui, užtikrina 380 liumenų ryškumą.

Iš viso yra 3 skirtingi švietimo režimai („Low“, „Mid“, „High“) ir jie keičiami paspaudus štai šį mygtuką (0:22 min.), o ilgiau paspaudus šį mygtuką – įsijungia „Turbo“ švietimo režimas.

Norint įjungti „Nitecore TINI“, reikia porą sekundžių palaikyti nuspaudus įjungimo mygtuką, o norint išjungti – reikia vėl nuspaudus palaikyti tą patį mygtuką. Taip pat galima pasižiūrėti kiek dar yra likę baterijos energijos (0:43 min.).

„Nitecore TINI“ yra įkraunamas su microUSB laidu, tad jį galima įkrauti prijungus praktiškai prie bet kokio įrenginio. Beje, verta atkreipti dėmesį, kad pakuotėje microUSB laido nėra, tačiau tai neturėtų sukelti problemų, kadangi dažnas telefonas yra įkraunamas būtent tokiu laidu.

„Nitecore TINI“ testavimas

Apžvalgininkas iškart pademonstruoja, kaip „Nitecore TINI“ šviečia nakties metu ir nuo 1:11 minutės matyti, kokį plotą apšviečia „Nitecore TINI“, kai yra pasirenkamas minimalus, vidutinis, maksimalus bei turbo švietimo režimai.

Keičiasi ryškumas ir atitinkamai liumenai: 1, 38, 145 ir 380. Apžvalgininkas pastebi, kad „Nitecore TINI“ šviečia tikrai labai gerai, tačiau pasirinkus „Turbo“ režimą, pradeda šilti korpusas ir greičiau iškraunama baterija.

Išbandydamas švietimo režimus miške (3:03 min.) apžvalgininkas teigia, kad yra daugiau nei užtektinai šviesos, pasirinkus „High“ švietimo režimą ir net nereikia įjungti „Turbo“ - „viskas ir taip labai gerai matyti, tarsi dienos metu. Turbo yra skirtas labiau specifinėms situacijoms, norint kažką toli ir plačiai apšviesti, o taip pilnai užtenka įprastų švietimo režimų.“

Apžvalgininkas „Nitecore TINI“ palygina su „Fenix LD15R“ žibintuvėliu (4:25 min.) ir pastarojo šviesa yra šiltesnė nei „Nitecore TINI“.

Atkreipiamas dėmesys, kad „Nitecore TINI“ reikia tinkamai laikyti rankoje ir jis visada turi joje gulėti taip, kad būtų patogu vienu rankos pirštu keisti jo režimus (5:25 min.).

„Nitecore TINI“ palyginimas su kitais žibintuvėliais

Apžvalgininkas „Nitecore TINI“ palygina su „Nitecore TIP CRI“, „Nitecore THUMB“ ir „Nitecore TUBE“ žibintuvėliais.

Tad „Nitecore TINI“ yra mažesnis ir lengvesnis už „Nitecore CRI“, tačiau pastarasis turi didesnės talpos bateriją ir papildomų švietimo režimų.

Apžvalgininkas teigia, kad „Nitecore TINI“ baterija yra tokios pačios talpos, kaip ir „Nitecore THUMB“, tačiau pastarasis yra gerokai didesnis.

Na, o „Nitecore TUBE taip pat yra didesnis už Nitecore TINI ir tikriausiai visiems yra įdomiausia, kaip šie žibintuvėliai šviečia, jų palyginimas tarpusavyje ir su mano turimu įprastu žibintuvėliu.“

Tad nuo 8:05 min prasideda žibintuvėlių testavimas ir apžvalgininkas nakties metu yra nutolęs nuo namo sienos 10 metrų. Pirmiausiai išbando „Nitecore TINI“ žibintuvėlį ir jo švietimo režimus palygina su kitais žibintuvėliais.

„Nitecore TINI“ šviečia ryškiau, palyginus su „Nitecore TIP CRI“ žibintuvėliu ir su kitais žibintuvėliais.

Kitu atveju apžvalgininkais šiuos žibintuvėlius išbandė tamsiame kambaryje ir švietė į sieną, nuo kurios buvo nutolęs 3 metrus (10:00 min.). Taip pat palygino žibintuvėlių šviesų temperatūrą ir matyti, kad „Nitecore TINI“ yra šalčiausia šviesa.

„Vienas iš Nitecore TINI minusų yra tas, kad reikia palaukti porą sekundžių, kol jis įsijungia. Tai, žinoma, yra tam tikra apsauga, kad jis neįsijungtų kišenėje pats, kaip kad gali nutikti su kitais žibintuvėliais, bet asmeniškai norėčiau geriau jau greitesnio įjungimo.“

Taip pat atkreipiamas dėmesys, kad įkrovimo metu „Nitecore TINI“ yra neaišku kada jis jau yra pilnai įkrautas. „Nitecore THUMB“ bei „Nitecore CRI TIP“ žibintuvėliuose šviečia raudonas indikatorius, kai baterija yra įkraunama ir kai ji yra pilnai įkrauta – pradeda šviesti žaliai.

O „Nitecore TINI“ atveju matomas tik mirksėjimas ir neaišku kada baterija pilnai įkrauta. Visgi, „Nitecore TINI“ turi akivaizdų privalumą prieš šiuos žibintuvėlius, tai yra jo dydis.

Apžvalgininkas dar tarpusavyje palygina, kaip šviečia „Nitecore TINI“ ir „Fenix“ žibintuvėliai (18:00 min.).

Sekančiame testavime „Nitecore TINI“ buvo įjungtas maksimalus švietimo režimas ir po beveik valandos švietimo, pačioje karščiausioje žibintuvėlio vietoje apžvalgininkas išmatavo 42 laipsnių pagal Celsijų temperatūrą (24:20 min.). Taip pat teigia, kad esant „High“ (145lm) režimui žibintuvėlis švies valandą laiko, o praktiškai išsekus baterijai – pradeda mirksėti mygtukai (26:00 min.).

Baterija galutinai išsenka po 1 valandos ir 18 minučių ir apžvalgininkas įjungia įkrauti „Nitecore TINI“ žibintuvėlį. Jam šiek tiek nepatinka, kad microUSB jungties dangtelis yra gana sunkiai atlenkiamas ir truputi trukdo įkišti microUSB laidą.

Palaikomas 5V/2,4A įkrovimas ir jo metu „Nitecore TINI“ veikia – galima šviesti. Atkreipiamas dėmesys, kad yra truputi neaišku, kada pilnai įkrauta „Nitecore TINI“ baterija, kadangi mygtukai nuolat šviečia mėlynai. Visgi, kai baterija yra pilnai įkrauta, o tai užtrunka apie 1 val. ir 45 min., mygtukai nustoja mirgėję ir nuolat šviečia mėlynai.

Galutinis verdiktas

Tad po testavimo apžvalgininkas teigia, kad spalvos temperatūra jam labiausiai patinka „Nitecore THUMB“, tada „Nitecore CRI TIP“, „Nitecore TINI“ ir galiausiai „Nitecore TUBE“.

„Tačiau jei ketinate žibintuvėliu naudotis retai ir norite sutaupyti pinigų, tada rekomenduoju Nitecore TUBE. Kompaktiškas, nedidukas, telpa kišenėje, mygtukas pats nenusispaudžia – viskas gerai.

Jei reikia žibintuvėlio, kuris būtų kompaktiškas, nedidukas ir užtikrintų 380lm, tada verta rinktis Nitecore TINI.

O jei reikia tokio žibintuvėlio, kuris turėtų segiklį ir šviestų panašiai, kaip įprasti žibintuvėliai, tada verta atkreipti dėmesį į „Nitecore CRI TIP“ bei „THUMB“ modelį.

Vertinant bendrai, Nitecore TINI pagaminimo kokybę, švietimo kokybę, jo kompaktišką dydį, tai šis žibintuvėlis man labai patiko net ir atsižvelgiant į tai, kad jo korpuse visgi yra plastikinių dalių, man ne itin patinka priėjimas prie microUSB jungties ir ganėtinai ilgas (2 sekundės) įjungimo laikas.

Prieš užsisakydamas šį žibintuvėlį peržiūrėjau to technines charakteristikas, atsiliepimus ir galvojau, kad jis bus kur kas blogesnis. Tačiau jį išbandęs galiu pasakyti, kad tai labai geras žibintuvėlis. Taip, su kai kuriais mano išvardintais dalykais reikės susitaikyti, tačiau Nitecore TINI yra puikus pasirinkimas jei ieškoti kompaktiško, neįprasto dizaino ir gerai šviečiančio žibintuvėlio.“

Kaina ir sąlygos

„Nitecore TINI Cree XP – G2 S3“:

„Nitecore CRI TIP“:

„Nitecore THUMB“:

„Nitecore TUBE“:

„Fenix“ žibintuvėlių pasiūlą rasite čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai (2)