„Nežinau kaip jums, bet man šis Xiaomi prietaisas labai patinka“: automatiškai veikiantis „Xiaomi“ maišytuvo antgalis su IR davikliu - kaip pajungiamas, kaip veikia ir kokie įspūdžiai po savaitės laiko („Induction Water Saver from Xiaomi“ apžvalga, Video)  (3)

Nuo šiol ir kraną reikės įkrauti? Klausimas skamba juokingai, bet apžvalgininkas įsitikinęs, kad šis „Xiaomi“ vandens maišytuvo antgalis mūsų gyvenimą gali padaryti patogesnį, mūsų namuose esantį kraną paversti išmaniu ir kas svarbiausia – sutaupyti pinigų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu šis infraraudonųjų spindulių (IR) jutiklius turintis ir į žmogaus rankos judesius reaguojantis išmanusis krano antgalis kainuoja apie 20 eurų.

Ir apžvalgininkas įsitikinęs, jog tai yra gerokai pigesnis variantas, nei keisti visą vandens maišytuvą, kuris turėtų tokią funkciją - „tai jums atsietų bent 100 eurų.“

Bet nejau taip viskas gerai su šiuo įdomiu „Xiaomi“ įrenginiu? Pasižiūrėkime įdėmiau į „Induction Water Saver from Xiaomi“, kaip jį pritvirtinti prie krano ir kaip jis veikia.

Pačioje pakuotėje yra visi reikalingi antgaliai, kurie pirmiausiai pritvirtinami prie krano, o tada pritvirtinamas ir „Induction Water Saver from Xiaomi“.

Taip pat randame ir specialų raktą, su kuriuo tuos antgalius galima nuimti nuo „Induction Water Saver from Xiaomi“. Jie labai tvirtai sukimba ir be šio rakto tikrai nepavyks jų atskirti (1:00 min.).

Pats „Induction Water Saver from Xiaomi“ yra kompaktiško dydžio: 5,8 x 3,3 x 4,8 cm ir sveria 100 gramų.

Korpusas pagamintas iš plastiko ir praktiškai visas yra baltas. Jame yra įtaisyti du IR spindulių jutikliai ir viduje esanti baterija įkraunama su USB laidu. Jungtis apsaugota specialiu dangteliu ir „dėl vandens patekimo į vidų tikrai nereikia jaudintis, renginys turi IPX6 standartą.“

„Induction Water Saver from Xiaomi“ apačioje yra vandens aeratorius ir net šviesos indikatorius, kuris pradės šviesti, kai baterijos energijos liks nedaug, „tačiau tai nutiks labai negreitai, nes vieno baterijos įkrovimo užteks iki 6 mėnesių“.

Kaip pritvirtinti „Induction Water Saver from Xiaomi“ ir juo naudotis?

Viskas užtrunka vos keletą akimirkų ir kaip tą padaryti galite pasižiūrėti nuo 1:30 min.

Tereikia nuo vandens maišytuvo krano atsukti aeratorių, pritvirtinti pakuotėje esantį tinkamą antgalį bei tarpinę ir tada prie jo pritvirtinti „Induction Water Saver from Xiaomi“.

Norint naudotis „Induction Water Saver from Xiaomi“, reikia, kad kranas visada būtų atidarytas ir leista laisvai tekėti vandeniui.

„Žinoma, daugeliui gali kilti klausimas dėl patikimumo. Tik laikas parodys, kaip yra iš tikrųjų, bet po savaitės laiko, kaip naudojuosi šiuo įrenginiu, dar nė karto nebuvo kažkokių problemų. Dėl ramybės galima kraną užverti, ypač tais atvejais, kai ketinate ilgiau išeiti iš namų ar kažkur išvažiuojate.“

Norint naudotis „Induction Water Saver from Xiaomi“, reikia, kad kranas būtų atvertas ir belieka pakelti ranką link šio įrenginio.

Jei ranka pakeliama link apatinio įrenginio IR jutiklio, tada automatiškai pradeda tekėti vanduo ir jis teka tol, kol yra pakelta ranka. Kai ji nuleidžiama – vandens tekėjimas automatiškai sustabdomas (2:15 min.).

Rankas reikia laikyti maždaug iki 10 cm atstumu nuo IR jutiklio ir per 0,25 sekundės pradeda tekėti vanduo.

„Induction Water Saver from Xiaomi“ šone yra kitas IR jutiklis ir jis pasitarnauja tais atvejais, kai reikia, kad vanduo tekėtų nuolatos, bet nesinori laikyti nuolat pakeltos rankos.

Tada pakeliame ranką šalia „Induction Water Saver from Xiaomi“ šono ir pradeda tekėti vanduo (2:30 min.). Norint sustabdyti vandenį, belieka baigus pildyti vandens talpą ar plovimą vėl kilstelėti ranką prie šoninio IR jutiklio ir automatiškai vanduo nustoja bėgęs - „patogu, greitai ir lengva naudotis.“

Keletas minčių pabaigai

„Kai kuriems gali kilti mintis, kad jau visai išnaglėjome, jei net pasidarė sunku vandens maišytuvo rankenėlę atlenkti ir prisireikė tokių įrenginių.

Taip, tokiems galime atsakyti, kad tikrai išponėjome. Ir skalbimo mašiną nusipirkome, kad nereikėtų drabužių upėje skalbti ir jau pamiršome, kaip namus iš rąstų statyti.

Nežinau kaip jums, bet man šis Xiaomi prietaisas labai patinka. Per savaitę nepatyriau kažkokių neigiamų dalykų ir belieka tik priprasti, nes vis dar iš įpročio norisi iškart nusiplovus rankas užverti vandens maišytuvo rankenėlę.“

Kaina ir sąlygos

„Induction Water Saver from Xiaomi“:

  • Aliexpress 20,66 €;
    • 0,57 € už siuntimą į Lietuvą.
  • Gearbest -  24,91 €;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(11)
(3)

Komentarai (3)