„Kai aš pirmą kartą įjungiau šį robotą dulkių siurblį, tai jis pasirodė kaip būtų mažas tankas – juda užtikrintai ir energingai“. Tiesiog milžiniška atliekų dėžutė, plovimo funkcija, giroskopinė navigacija ir pasiūlymas iš Ispanijos sandėlio („ILIFE V8S“ apžvalga, testai, Video)  ()

Aleksas yra didelis robotų dulkių siurblių mėgėjas. Jis labai mėgsta juos testuoti ir jo daromos apžvalgos susilaukia milžiniško populiarumo. Jis įsigijo „ILIFE V8S“ robotą dulkių siurblį ir Alekso padarytą apžvalgą „Youtube“ jau spėjo peržiūrėti daugiau nei 1,1 milijono žmonių. Akivaizdu, kad šis robotas ypatingai domina žmones. Ir turbūt nereikėtų stebėtis – jis plauna, siurbia, viską daro sistemingai, yra galingas, o kaina jo yra ypač patraukli. Tad pasižiūrėkime detaliau, kaip apžvalgininkas testuoja „ILIFE V8S“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pradėkime nuo pačios pakuotės. Aleksas teigia, kad „ILIFE V8S“ pakuotė iš Kinijos atkeliavo tvarkingoje pakuotėje ir ant pačio siurblio dėžės nugarėlės yra vizualiai pavaizduotos ir surašytos pagrindinės savybės.

Tai yra, kad „ILIFE V8S“ sugeba siurbti ir plauti grindis, dėl turimos navigacijos sistemingai judėti po kambarį, turi ypatingai didelę atliekų dėžutę – net 750 ml ir „tai dvigubai daugiau nei turi įprasti tokio tipo įrenginiai“.

Ir dar viena labai svarbi „ILIFE V8S“ savybė, kad galima suplanuoti kambario valymus ir sudaryti tvarkaraštį. Tai reiškia, kad siurblys įsijungs tą dieną ir tą valandą, kurią nurodysime ir taip galima suplanuoti kiekvieną savaitės dieną atskirai.

Pačioje pakuotėje iškart randame garantinį taloną, storą ir išsamią naudojimosi instrukciją įvairiomis kalbomis, tarp kurių yra anglų ir rusų.

Patį robotą dulkių siurblį „ILIFE V8S“, kurio korpusas iškart Aleksui pasirodė, kad yra metalinis, bet iš tikrųjų yra pagamintas iš plastiko. „Tačiau bendrai siurblys atrodo labai gražiai ir, manau, kad puikiai atrodys bet kokių namų interjere.

Pakuotėje taip pat yra speciali talpa vandeniui su prie jos pritvirtinama mikropluošto šluoste. Tai yra skirta plauti grindims ir Aleksas visą tai tikrai išbandys praktiškai.

Pakuotėje yra ir „ILIFE V8S“ įkrovimo stotelė, o šalia įdėtoje dėžutėje sudėti visi papildomi siurblio priedai: nuotolinio valdymo pultelis, papildoma šluostė, papildomas HEPA filtras, pačio siurblio valymo šepetėlis, maitinimo adapteris su europietišku kištuku į rozetę, 4 šoniniai šepetėliai ir netgi įdėtos dvi baterijos pulteliai.

„ILIFE V8S“ yra 33 cm diametro, o aukštis – 8 cm. Viršuje siurblys turi 5 valdymo mygtukus ir ganėtinai didelį ekraną. Pačio siurblio įjungimo mygtukas yra jo šone. Paspaudus šį mygtuką, užsidega jo ekranas, kuriame rodoma kiek dar liko baterijos energijos, laikas ir savaitės diena.

Siurblio priekyje yra būtinas ir standartinis judantis bamperis su įtaisytais jutikliais nuo trankymosi į kitus objektus, o siurblio gale įtaisyta „tiesiog milžiniška atliekų dėžutė, kurios talpa yra 750 ml. Jūs tik pažiūrėkite, ji beveik tokio pačio dydžio, kaip visas siurblys“.

Kaip kompanijai pavyko taip padaryti? Aleksas teigia, kad šios atliekų dėžutės konstrukcija yra neįprasta ir kompanija patį atliekų siurbimo varikliuką įtaisė pačioje atliekų dėžutėje (3:10 min.).

Atliekų dėžutėje yra HEPA filtras, paroloninis filtras ir tinklelis. Pastaruosius abu galima plauti vandeniu, tačiau HEPA filtro negalima.

Siurblio apačioje yra du dideli ratukai, o pačiame priekyje mažesnis ir į visas puses pasisukantis ratukas. Didelė siurbimo anga, kuri šiek tiek amortizuojasi ir turi papildomą guminę sienelę – „visa tai yra padaryta tam, kad kuo geriau siurblys priglustų prie grindų ir jas išvalytų“ (3:43 min.).

Kaip galima suprasti, šis siurblys neturi pagrindinio didžiojo šepečio, tačiau turi du lengvai keičiamus šoninius šepetėlius (3:59 min.).

Žinoma, apačioje yra ir du kontaktai, per kuriuos yra įkraunama dulkių siurblio baterija bei davikliai, apsaugantys robotą nuo kritimų nuo laiptų ir kitų aukštų paviršių.

Nuo 4:10 minutės galima pasižiūrėti, kaip juda „ILIFE V8S“ ir Aleksas teigia, kad „kai aš pirmą kartą įjungiau šį robotą dulkių siurblį, tai jis man pasirodė kaip būtų mažas tankas – juda užtikrintai ir energingai. Šiek tiek gal triukšmingesnis, palyginus su kitais modeliais, tačiau greičiausiai to ir galima tikėtis – juk jis yra labai galingas.“ Gamintojas nurodo, kad įprastu režimu siurblys skleidžia 68 dB garsą, o maksimaliu – 72.

Testavimas ir rezultatai

Aleksui iškart įdomu, kaip „ILIFE V8S“ reaguoja į nuotolinio valdymo pultelį ir kaip jis darbuosis įjungus automatinio valymo („Auto“) režimą (4:35 min.).

Tad iš pradžių „ILIFE V8S“ apvažiavo kambario kraštinėmis ir tada sistemingai pradėjo valyti visą plotą bei baigęs darbą grįžo į tą vietą, nuo kurios pradėjo darbuotis – „chaotiško judėjimo aš nepastebėjau.“

Antruoju atveju Aleksas įjungė valymą pagal planą („Path“ režimas) ir šįkart „ILIFE V8S“ elgėsi lygiai taip pat, tačiau pabaigoje jis dar kelis kartus apvažiavo palei kambario kraštus – „tad didelio skirtumo tarp šių režimų aš nepastebėjau“ (4:54 min.).

„ILIFE V8S“ turi ir konkrečios vietos („Point“) režimą ir tuo atveju robotas valo tik tam tikrą vietą (5:14 min.).

Ir ketvirtasis „ILIFE V8S“ valymo režimas yra „Border“. Jo metu robotas valo konkrečiai tik kambario kraštines (5:28 min.).

Įdomus momentas, kurį pastebi Aleksas, kad siurblys reaguoja į užuolaidas ir jas įvertina, kaip sieną – „vadinasi roboto jutikliai tikrai veikia ir yra jautrūs, tad robotas tikrai nesitrankys į baldus“.

Sekančiame bandyme Aleksas nusprendė pasižiūrėti, kaip „ILIFE V8S“ plauna grindis (5:55 min.). Jis pasiėmė specialią vandens talpą su prie jos pritvirtinta šluoste, pripylė vandens – pastarojo telpa 300 ml – tada išėmė atliekų dėžutę, pritvirtino vandens talpą ir paspaudė „Start“ mygtuką.

„Kadangi šiuo atveju siurblys jau nesiurbia, o plauna grindis, jis dirba ypač tyliai. Šluostė po truputi sudrėgsta ir robotas plauna grindis. Žinoma, nesitikėkite, kad jis sugebės išplauti itin stipriai pridžiuvusį purvą, ir vargiai kuris toks įrenginys tai sugeba – tai yra toks lengvas grindų plovimas, kurio metu siurblys surenka dulkes ir kitus nešvarumus.“

Apžvalgininkas teigia, kad jis šiek tiek nesuprato kokiu principu juda „ILIFE V8S“, kai plauna grindis. Tad jis nunešė robotą į vonios kambarį ir ant violetinės spalvos plytelių gerai matosi ar robotas nepalieka neišplautų vietų (6:55 min.).

„ILIFE V8S“ išplovė praktiškai visas grindis, tačiau Aleksas pastebi, jog kažkodėl robotas „nenorėjo plauti vieno konkretaus kampo ir sunku pasakyti kodėl taip nutiko, tačiau visa šluostė yra purvina ir akivaizdu, jog robotas darbą atliko kokybiškai.“

Sekančiame teste Aleksas ant grindų pripylė 300 gramų sausų žirnių ir paleido darbuotis „ILIFE V8S“. Beje, ant valdymo pultelio dar yra galimybė įjungti ir „Max“ siurbimo režimą, kurį Aleksas ir išbando (7:34 min.).

Tad siurblys iš pradžių apvažiuoja kraštines ir galiausiai imasi centre esančios didžiausios žirnių krūvos.

Įdomu tai, kad žirnelių dar liko, o „ILIFE V8S“ jau sustojo. Matyt „Max“ režimas nėra tinkamiausias, kai reikia susidoroti su tokiu neįtikėtinai dideliu atliekų kiekiu, kurio ir normaliomis sąlygomis šiaip jau nebūna.

Aleksas įjungė „Path“ režimą (9:30 min.) ir tada „ILIFE V8S“ baigė pradėtą darbą.

 „ILIFE V8S su šia užduotimis susidorojo tikrai gerai, nors pačiuose kampuose ir paliko šiek tiek žirnelių. Jis yra apvalus ir tiesiog fiziškai yra sunku pasiekti tokias vietas.“

Apžvalgininkas ištuštino konteinerį ir pasvėrė kiek gi pavyko „ILIFE V8S“ susiurbti žirnelių – svarstyklės parodė 284 gramus ir „tai yra puikus rezultatas. Tie nesusiurbti 16 gramų liko tik pačiuose kambario kampuose.“

Galutinis verdiktas

„Minusai? Plastikinis korpusas, kurį galima lengvai subraižyti ir kartais praleidžia vietas, kurias turėtų išvalyti.

Kalbant apie grindų plovimą, tai spręsti jums. Tokią funkciją ILIFE V8S turi, tačiau super efektyvia jos nevadinčiau.

Tačiau vertinant bendrai, man šis robotas dulkių siurblys labai patiko. Galingas, su rekordiškai didele atliekų dėžute, atrodo labai gražiai ir stilingai.“

Kaina ir sąlygos

„ILIFE V8S“:

Aliexpress - 207 €;

  • 40% nuolaida, nemokas siuntimas į Lietuvą iš Ispanijos sandėlio
  • specialus išpardavimo pasiūlymas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(11)
(-6)

Komentarai ()

Susijusios žymos: