Geriausios išmaniosios apyrankės 2019 metais iki 30€. Kaip apsigauna pirkėjai, kodėl „Huawei“ neturi šansų prieš „Xiaomi“ ir kuo ypatinga, bet mažai kam žinoma „Xiaomi Hey Plus“ („Honor Band 4“, „Xiaomi Mi Band 3“, „Huawei Honor Magic Watch“ ir „Xiaomi Amazfit Stratos“ apžvalga ir palyginimas, Video)  ()

Kas gamina geresnes apyrankes ir laikrodžius - „Xiaomi“ ar „Huawei Honor“? Ar verta pirkti brangesnę išmaniąją apyrankę „Honor Band 4“? Gal pigesnė „Xiaomi Mi Band 3“ yra geresnė? Ir kas tokia yra „Xiaomi Hey Plus“, apie kurią mažai kas žino, bet tai turbūt geriausias pasirinkimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

O kokios mintys apie įspūdingai atrodantį „Huawei Honor Magic Watch“? Nejau išmanusis laikrodis „Xiaomi Amazfit Stratos (Pace 2)“ sulaukė rimto konkurento? Garsaus apžvalgininko Andro-news nuomonė apie šias išmaniąsias apyrankes bei laikrodžius ir ką geriau rinktis.

Andro-news iškart pastebi, kad „Hyawei Honor Band 4“ yra pristatoma, kaip „Mi Band 3 išmaniosios apyrankės žudikė, tačiau man tai skamba kiek keistai, kai Honor Band 4 yra beveik 1,5 karto brangesnė už Xiaomi apyrankę.

Kaip brangesnis daiktas gali būti žudiku? Ar tikrai verta už Honor Band 4 sumokėti daugiau? Pasižiūrėkime įdėmiau į šią išmaniąją apyrankę.

„Honor Band 4“ turi spalvotą, gražesnį ir apsaugotą ekraną, tad jis mažiau renka pirštų atspaudus, palyginus su „Mi Band 3“.

Taip pat teigiama, kad „Honor“ apyrankė naudoja 6 daviklius, kurie padeda tiksliau skaičiuoti žingsnius bei kitus fizinius rodiklius, tačiau „nė velnio taip nėra. Apyrankė skaičiuoja žingsnius lygiai taip, kaip ir visi kiti Xiaomi išmanieji laikrodžiai bei apyrankės, kurie turi 3 daviklius.

O ką turi „Honor Band 4“, ko neturi „Xiaomi Mi Band 3“?

Pirmas įdomus „Honor Band 4“ dalykas yra tas, kad paverčiant ranką galima keliauti per apyrankės nustatymus ir taip prieiti vis prie kitos funkcijos. Iš pradžių tai atrodo, kaip patogus dalykas, nes tarsi nereikia kitos rankos pirštu braukti per ekraną.

Visgi, „realybėje šios funkcijos jūs tikrai niekada nenaudosite. Norėdami įeiti giliau į nustatymus jūs vis tiek turėsite liesti ekraną kita ranka, o ir sekantį kartą pavertus apyrankę matysite ne valandas, o kokius nors nurodymus. Tad ši Honor funkcija naudos neduoda.

Antras įdomus dalykas, kad „Honor Band 4“ turi „išmanųjį žadintuvą“. Daugelis išmaniųjų apyrankių ir laikrodžių seka miego kokybę ir stebi kada yra gilusis miegas bei kitos miego fazės. Tad „išmanusis žadintuvas“ turi reaguoti į šias miego fazes ir įsijungti tada, kada yra geriausia žadinti žmogų, kad jis pabustų maksimaliai pailsėjęs.

„Viskas skamba puikiai, bet ši funkcija Honor Band 4 neveikia ir ji mane per visą testavimo laiką žadindavo tuo metu, kaip ir įprastas žadintuvas, nors nustatymuose nurodyta, kad žadinimo nuokrypis gali siekti iki 20 minučių. Galvojau, kad gal toks ir yra mano toks miego ritmas, tad nuėjau miegoti gerokai vėliau, paprastą žadintuvą nustačiau kitu metu ir apyrankė mane pažadino ne remdamasi miego fazėmis ir panašiai, o būtent tuo metu, kada buvo nustatytas paprastas žadintuvas.“

Trečias „Honor Band 4“ išmaniosios apyrankės niuansas, kurį pastebi apžvalgininkas, kad judėjimas per apyrankėje esančius pranešimus vyksta gana lėtai.

„Be to, Xiaomi apyrankėje galima padaryti, kad pranešimai atkeliautų tuo atveju, jei telefono ekranas neaktyvuotas ir to pranešimo dar neperskaitėte, o Honor apyrankėje jie atkeliauja bet kuriuo atveju. Bet kam to reikia, jei aš juos jau perskaičiau telefone ir negana to, tie pranešimai Honor apyrankėje dar ir dubliuojasi. Tad šiuo aspektu Xiaomi gerokai geriau padirbėjo.“

Ketvirtasis „Honor Band 4“ apyrankės minusas yra tas, kad neįmanoma užrakinti jos ekrano.

„Kiti apžvalgininkai teigia, kad to neįmanoma padaryti ir su Xiaomi Mi Band 3, bet tikrai yra įmanoma tai padaryti. Aš pats tuo įsitikinau. O štai su Honor Band 4 to tikrai nepadarysite. Ir įsivaizduokite, išeinate iš dušo, ant apyrankės kapsi vandens lašai ir visas meniu pradeda keistis, parametrai atsidarinėti ir taip toliau – atrodo, kad apyrankė pradeda gyventi savo gyvenimą.“

Penktasis keistas „Honor Band 4“ apyrankės momentas yra jos baterija. Su įjungtu nuolatiniu širdies ritmo matavimu ir naudojant apyrankę įprastai – jos baterija per vieną dieną išsikrovė 5 proc.

Tačiau su kiekviena diena baterija vis greičiau išsikrauna ir per ketvirtą dieną jau netenkama net 35 proc.

O kaip atrodo „Huawei Honor Magic Watch“?

„Prisipažinsiu, Huawei išmanusis laikrodis yra labai panašus į panašios kategorijos ir kainos Xiaomi Amazfit Stratos (Pace 2) išmanųjį laikrodį. Ir Huawei Honor Magic Watch turi nuostabų ekraną, bei atrodo šauniau nei Xiaomi.

Tačiau, kai pradedi naudotis Huawei Honor Magic Watch laikrodžiu, supranti, kad vartotojo sąsaja, veikimo greitis, funkcionalumas, baterija ir praktiškai viskuo – išskyrus ekrano ryškumu ir išvaizda – Xiaomi Amazfit Stratos (Pace 2) yra geresnis išmanusis laikrodis.

Be to, Xiaomi Amazfit Stratos (Pace 2) ekranas nuolatos šviečia, o tai išmaniajam laikrodžiui yra labai svarbu, turi 4 GB vidinės atminties, palaiko WiFi, galima prijungti belaides ausines, įjungti GPS ir net nesiimti su savimi išmanaus telefono.

Tokio dalyko Huawei laikrodis nepalaiko, o ir yra skirtas Kinijos rinkai, tad visokių neaiškių užrašų jame tikrai yra. Tad jūsų vietoje aš rinkčiausi Xiaomi Amazfit Stratos (Pace 2), o jei turite daugiau pinigėlių, tada galima pasirinkti ir Galaxy Watch.“

Galutinis verdiktas

„Iš pirmo žvilgsnio gali susidaryti vaizdas, kad Honor tiesiog paima ir sugadina tai, ką gero sukūrė Xiaomi.

Panašu, kad Xiaomi praktiškai pasiekė tobulumą ir iš minimumo padaro maksimumą. Jie visas, net ir smulkiausias detales ištobulina.

Štai Honor nuėjo kitu keliu – pagerino charakteristikas ir įrenginių išvaizdą. Tačiau man atrodo, kad kompanija nepersistengė, kad šie jų įrenginiai būtų patogus kasdieniai palydovai, kad būtų patogu jais naudotis kasdien ir visur.

Manau, kad Honor visą dėmesį sutelkė, kaip kuo geriau parduoti šiuos įrenginius. Patys įsivaizduokite – ateinate į parduotuvę, tokių įrenginių pridėta galybė, juos visus išbandyti nėra galimybės ir prieš jūsų akis bus tik prietaisų charakteristikos ir išvaizda. O būtent tuo ir išsiskiria Honor įrenginiai.

O ką daryti, jei norite kokybiškai veikiančios Xiaomi išmaniosios apyrankės su geresniu ekranu nei Mi Band 3? Tada rekomenduoju nepagailėti papildomų keleto dolerių ir įsigyti Xiaomi Hey Plus išmaniąją apyrankę.

Tai praktiškai ta pati Mi Band 3, bet su spalvotu AMOLED ekranu, kaip ir turi Honor Band 4. Plius, su Xiaomi Hey Plus dar galima valdyti namuose esančius kitus Xiaomi įrenginius ir taip toliau. Tikrai šauni išmanioji apyrankė, kurią rekomenduoju.“

Kaina ir sąlygos

Išmanioji apyrankė „Xiaomi Hey Plus“:

  • Aliexpress - 32,91 €;
    • pristatymas į Lietuvą papildomai kainuos 3,22 €.

Išmanioji apyrankė „Xiaomi Mi Band 3“ tarptautinė versija:

  • Aliexpress - 23,32 €.
  • Gearbest - išparduota.

Išmanioji apyrankė „Honor Band 4“:

  • Aliexpress - 27,33 €.
  • Gearbest - išparduota.

Išmanusis laikrodis „Huawei Honor Magic Watch“:

Išmanusis laikrodis „Xiaomi Amazfit Stratos (Pace 2)“:

  • Aliexpress - nuo 161 € (su $6 kuponu)
  • Gearbest - išparduota.

Išmanusis laikrodis „Galaxy Watch“:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(3)
(7)

Komentarai ()