Dabar tai pats geriausias „Xiaomi“ siurblys: anonso nuolaidos ir specialus kuponas naujausiam flagmanui „Roborock S6“ - kuo skiriasi nuo „Roborock S50“, kas patobulinta, kas išliko nepakeista ir koks bendras įspūdis (Video, Apklausa)  ()

Prekyboje pasirodė visiškai naujas „Xiaomi“ siurblys - „Roborock S6“. Tai naujos kartos dulkių siurblys-robotas iš garsiojo gamintojo. Tylesnis, išmanesnis ir efektyvesnis įrenginys gali padėti namuose įvesti švarą. Kol kas išsamių apžvalgų nėra, tačiau parametrai jau aiškūs, tad galima palyginti, kokios yra stipriosios „Roborock S6“ savybės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Roborock S6“ prekyboje pasirodė tik 2019 m. gegužės mėnesį ir jo kainos vidutiniškai svyruoja nuo 550€ iki 600€. Bet kai kurios parduotuvės skelbia ir anonso nuolaidas, pvz. Gearbest. Visgi kol kas tai juntamai brangesnis robotas siurblys nei „Roborock S50“ - pastarasis po truputį pinga, nes jau nėra vedantysis flagmanas. 

„Roborock S6“ kaina

  • Gearbest - 524€ su nuolaidos kuponu GB-APRBS6
  • Tai mažiausia kaina iki šiol.
  • Į Lietuvą siunčiama už 6.64€ „Priority Line“ metodu (praktiškai nėra rizikos dėl papildomų mokesčių)
  • Lietuvoje neparduodamas
  • Palyginimui „Roborock S50“ - 387.00€

Visos geriausios savybės - į „Roborock S6“

Kaip jau supratote, „Roborock S6“ - tai garsaus roboto siurblio „Roborock S50“ evoliucija. Daugybė gerųjų senesnio modelio savybių buvo perkelta ir į naująjį įrenginį ir pridėta patobulinimų. 

Pavyzdžiui, abu siurbliai turi 5200 mAh baterijas, kurios užtikrina iki 2,5 val. darbą. Žinoma, abu siurbliai turi daugybę apsaugų, jutiklių ir įsikrauti sugrįžta patys.

Abu siurbliai pasiekia 2000 Pa siurbimo jėgą. Dulkės per HEPA filtravimo sistemą keliauja į 480 ml dėžutę. Surinkti nešvarumus padeda būgninis šepetys ir viena besisukanti šluotelė.

Abu siurbliai dar turi ir grindų plovimo sistemą su 140 ml vandens talpa.

Žinoma, abu siurblaii palaiko lazerinę navigaciją - kupole sumontuoti jutikliai, sudarantys LDS navigacijos sistema, bei valdymas programėle yra iš esmės vienodi.

Kuo „Roborock S6“ pranašesnis?

Gamintojas stengėsi pagerinti populiarų modelį, o ne jį pakeisti kokia nors visiškai nauja, nematyta technologija. Pasak gamintojo,  „Roborock S6“ turi tikslesnę navigaciją, kuri pirmenybę teikia ilgesnei, mažiau posūkių turinčiai judėjimo trajektorijai.

Kuo tai svarbu? Taip tas pats plotas išvalomas greičiau, sunaudojant mažiau energijos. Kitas svarbus momentas - kiekvienas robotas palieka šiek tiek nevalytų plotų aplink įvairius baldus ar kitas kliūtis. Dabar žadama, kad „Roborock S6“ tokių vietų paliks kur kas mažiau ir pirmieji testai tikrai daug žadantys - jis grindis valo beveik idealiai:

Pagerėjo ir siurblio valdymas. Dabar jis paklusniau reaguoja į naudotojo komandas, padaugėjo zonų ir supprastėjo atskirų ribų nustatymas. Verta atsiminti, kad galite nustatyti skirtingas zonas, kurias „Roborock S6“ valys skirtingu laiku. Pavyzdžiui, miegamąjį tuomet, kai tikrai būsite virtuvėje ar svetainėje, o virtuvę tada, kada ilsėsitės kituose kambariuose. Taip jis nesipainios po kojomis, o namai nepastebimai išlaikys savo švarą. 

Žinoma, „Roborock S6“ galite sujungti ir su išmaniųjų namų sistema bei valdyti jį balsu per „Amazon Alexa“ ar kitą virtualų asistentą.

Galiausiai, gamintojas atliko ir smulkius patobulinimus, kurie bent šiek tiek palengvina siurblio naudojimą. „Roborock S6“ turi naują vienkartinę šluostę, veikia šiek tiek tyliau (58 dB). 

Verta ar ne įsigyti „Roborock S6“?

Iš pirmo žvilgsnio nieko radikalaus, bet pirmas įspūdis iš gamintojo akcentų ir to, kas matyti pirmuose testuose, labai teigiamas. Tai aiškus flagmanas ir panašu, kad pagal valymo efektyvumą, greitį ir naudojimosi patogumą - tai geriausias „Xiaomi“ siurblys. 

„Roborock S6“ išlaikė tą paprastą, bet kartu ir labai pažįstamą dizainą. Įkrovimo stotelė turi automatiškai susivyniojantį laidą, o šepetį galima lengvai išimti, kad išvalyti plaukus būtų lengviau.

„Roborock S6“ turi papildomą triukšmo izoliaciją, patobulintą važiuoklę, šepetį su „DuPont“ šereliais. Be to, gamintojas skelbia, kad jis grindis plauna geriau nei bet kada anksčiau. Tai irgi rimtas patobulinimas, nes ankstesnė versija „Roborock S50“ nors grindis ir plovė, bet tai buvo labiau panašu į drėgną valymą nei į rimtą plovimą. 

Žinoma, kaip ir priklauso naujam flagmanui, jis brangesnis už „Roborock S50“. Bet turi daugiau galimybių, į jį sudėta viskas geriausia, ką tik sugalvojo „Xiaomi“.

Norite turėti geriausią įrangą? Tada tai vienas geriausių variantų - jis konkuruoja su geriausiais pasaulio gamintojų modeliais ir senesnė patirtis rodo, kad ką jau ką, o siurblius robotus „Xiaomi“ gaminti tikrai moka. Jei pirkėjų neišgasdins didoka kaina, tai bus vienas populiariausių modelių šiais ir kitais metais. 

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(35)
(15)
(20)

Komentarai ()