„Šiuo metu tai vienas geriausių rankinių vaizdo stabilizatorių ir turbūt pats geriausias, ką galima įsigyti už 70€“. Išsamus testavimas ir galutinės išvados („MOZA Mini – S“ apžvalga, Video)  ()

Kalbant apie gimbalus apskritai, tokie įrenginiai yra skirti tam, kad stabilizuotume daromus vaizdo įrašus. Rankose laikomas telefonas vis tiek dreba, juda ir nėra toks stabilus, kaip tokiuose stabilizuojančiuose laikikliuose.

„MOZA Mini – S“ yra trijų ašių stabilizuojantis laikiklis, skirtas išmaniesiems telefonams. Jo labai geros techninės charakteristikos ir šis įrenginys atrodo labai šauniai bei kokybiškai pagamintas. Bet ar tikrai jis toks geras? Kaip gi jis dirba realiomis sąlygomis? Šioje apžvalgoje visus jo pliusus bei minusus ir sužinosime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas iškart pradeda nuo pakuotės ir teigia, kad „MOZA Mini – S“ atkeliauja tvarkingoje pakuotėje, kurioje yra visi reikalingi priedai: gimbalo įkrovimo laidas, trikojis, telefono ir gimbalo sujungimui skirtas laidas, specialus maišelis gimbalui ir instrukcija anglų kalba.

„MOZA Mini – S“ yra itin kompaktiško dydžio. Jo išmatavimai yra tokie: 17 x 9,5 x 3,17 cm. Ir jei išlanksčius jo ilgis siekia 17 cm, tai sulenktas tėra apie 11 cm ilgio. Praktiškai tokio paties dydžio, kaip ir „iPhone XS MAX“.

Gimbalas sveria 450 gramus ir palyginus su kitais tokios tipo gimbalais, tai yra ganėtinai standartinis svoris. Beje, į gimbalą galima įstatyti iki 260 gramų sveriantį išmanųjį telefoną.

Išlenkti bei vėl sulenkti „MOZA Mini – S“ yra labai paprasta. Tereikia spustelėti skląsti, tada pasukti šį gimbalą ir vėl užfiksuoti skląstį (0:45 min.).

Kalbant apie pagaminimo kokybę, tai „MOZA Mini – S“ korpusas yra pagamintas iš tvirto ir kokybiško plastiko.

Pati laikymo rankena nėra dengta papildoma medžiaga, kuri leistų tvirčiau laikyti gimbalą rankoje, bet gamintojas tvirtina, kad dėl išlenktos rankenos dizaino ir dėl to, kad gimbalas šiek tiek pasviręs į priekį – jį yra patogu ir saugu laikyti rankoje.

Rankenos apačioje yra įprastas sriegis ir dėl to galime prie gimbalo pritvirtinti trikojį (1:25 min.).

Šiek tiek aukščiau ant rankenos randame baterijos indikatorių. „MOZA Mini – S“ aprūpintas nekeičiama 2200 mAh talpos baterija ir apžvalgininkas teigia, jog jos užtenka net penkioms valandoms. Pilnai bateriją įkrauti užtrunka iki 3 valandų.

Gimbalo šone yra C-tipo USB lizdas ir „MOZA Mini – S“ bateriją įkrausime su pakuotėje esančiu USB laidu.

Taip pat ant rankenos yra raudonos spalvos įjungimo mygtukas, nuotraukų ir vaizdo įrašų darymo, režimų keitimų, gimbalo valdymo ir vaizdo pritraukimo/atitolinimo mygtukai.

Na, o rankenos priekyje yra dar vienas specialus mygtukas, apie kurio naudą apžvalgininkas papasakos kiek vėliau.

Galiausiai prieiname prie pačio gimbalo mechanizmo, kurį galima užrakinti/atrakinti (2:40 min.). Gimbalas yra trijų ašių ir elektros varikliukai dirba itin tyliai. Apžvalgininkui patinka, kaip gimbalas juda ir pamini, jog jis negali pasisukti 360 laipsnių kampu, bet „atsižvelgiant į tokio dydžio įrenginį, kitaip būti ir negali“.

Pats telefonų laikiklis yra padengtas papildomu pamušalu, kuris apsaugos nuo subraižymų. Spaustukai yra tvirti ir kokybiški.

Gimbalo konstrukcija apžvalgininkui labai patinka ir „viskas padaryta itin kompaktiškai ir kokybiškai. Telefonas labai gerai laikosi. Pakreipimo varikliukai dirba puikiai. Plius ant korpuso yra dar viena microUSB jungtis, kuri gali praversti, kai norėsite įkrauti savo išmanųjį telefoną. Beliks su pakuotėje esančiu laidu sujungti MOZA Mini – S ir telefoną“.

Kaip gi „MOZA Mini – S“ darbuojasi realiomis sąlygomis?

Nuo 3:50 minutės apžvalgininkas pademonstruoja, kaip kokybiškai veikia trijų ašių stabilizavimas ir kaip telefonas išlieka stabilus, net stipriai judinant „MOZA Mini – S“.

„Gimbalo kryptį valdyti yra labai lengva bei patogu – kuo stipriau spaudžiate valdymo rankenėlę, tuo greičiau pasikreipia pats gimbalas. Viskas veikia puikiai, jokių problemų.“

Grįžtant prie jau minėto specialaus ir rankenos priekyje esančio mygtuko, tai jo paspaudimai duoda keletą papildomų funkcijų (4:15 min.): du kartus spustelėjus šį mygtuką, telefonas pakreipiamas į pradinę stabilią būseną; nuspaudus ir laikant mygtuką – išsijungia pakrypimo funkcija ir tada gimbalas reaguoja į rankos judesius ir kokia kryptimi yra pakreipiamas telefonas; du spustelėjimai ir mygtuko nuspaudimas užblokuoja telefoną vienoje vietoje ir kaip bejudintume „MOZA Mini – S“, telefonas vis tiek bus nukreiptas į konkretų tašką.

„MOZA Genie“ programėlė

Apžvalgininkas rekomenduoja atsisiųsti šią programėlę, kadangi ji suteiks dar daugiau funkcionalumo.

Ją palaiko „Android“ ir „iOS“ įrenginiai. Belieka atsisiųsti, įsidiegti ir susieti „Bluetooth“ ryšiu su „MOZA Mini – S“ gimbalu. „Susiejimo procesas yra labai paprastas ir greitas“ (4:55 min.).

„Tai atlikę, telefono ekrane matysime kiek baterijos energijos yra likę MOZA Mini – S, o ant pačio gimbalo korpuso esančiais mygtukais tampa dar patogiau naudotis.

Spustelėjate vidurinį mygtuką ir telefono ekrane matote, kad ką tik buvo pradėtas filmavimas. Nuotraukų darymas, vaizdo priartinimas – viskas veikia sklandžiai ir patogiai. Netgi galima taip įeiti į kameros nustatymus, kur yra daugybė įvairių pasirinkimų. Beje, viską galima valdyti ne tik mygtukais, bet ir tiesiog liečiant telefono ekraną.“

Viena itin įdomi „MOZA Mini – S“ funkcija yra „Tracking Mode“ (6:00 min.). Telefono ekrane apibrėžiame norimą sekti objektą ir gimbalas pradeda automatiškai suktis paskui šį objektą.

„Kad ir kaip judinčiau šį objektą, gimbalas jo nepameta ir veikia labai puikiai. Seka paskui judantį objektą ir net, kai jis juda itin greitai bei kiti brangesni gimbalai neįveiktų tokios užduoties - MOZA Mini – S su tokiu iššūkiu susidoroja kuo puikiausiai. Aš šį testavimą atlikau keletą kartų ir MOZA Mini – S visada veikė puikiai.“

Keletas minčių pabaigai

„Šiuo metu MOZA Mini – S yra vienas geriausių rankinių vaizdo stabilizatorių. Puiki pagaminimo kokybė, daugybė naudingų funkcijų, patogus naudojimasis.

Kaip ir daugelis tokio tipo stabilizatorių, MOZA Mini – S nėra itin geras, kai stipriai bėgate, bet jis vis tiek sugeba dirbti taip, kad padarytumėte gražius ir nebėgiojančius vaizdo įrašus (6:38 min.).

Svarbu suprasti ir tai, kad reikia laiko, norint išmokti tinkamai filmuoti ir padaryti itin gražius vaizdo įrašus. Neužtenka vien tik įsigyti įrenginį, reikia ir praktikuotis bei tiesiog išmokti juo naudotis.

Per visą MOZA Mini – S testavimą nesusidūriau su jokia rimta problema ir jis veikia labai gerai. Jį laikyti vienoje rankoje buvo patogu ir ji nepavargo. O baigus darbą, vaizdo stabilizatorių yra patogu sulankstyti ir jis neužima daug vietos.

Apibendrinant, MOZA Mini – S yra puikus prietaisas. Jei ieškote savo išmaniajam telefonui tokio funkcionalaus įrenginio ir norite padaryti kokybiškus vaizdo įrašus bei nuotraukas, tada už 70 eurų kainuojantį MOZA Mini – S vargiai rasite ką nors geresnio.“

Speciali akcija

„MOZA Mini – S“:

  • Gearbest 70,71 €,
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.
  • Aliexpress71,21 €,
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(1)
(4)

Komentarai ()