Praktiškai išbandytas beveik 3 kartus pigesnis „DJI Mavic Pro“ klonas iš „Xiaomi“: 4K raiškos kamera su gimbalu, itin talpi baterija ir stabilus skrydis - štai kodėl tai yra vienas perkamiausių dronų iš Kinijos („FIMI X8 SE“ apžvalga, Video, 90€ nuolaidos kuponas)  ()

„FIMI X8 SE“ - naujas kompaktiškas sulankstomas dronas, sukurtas įkvėpimo semiantis iš populiaraus ir brangaus „DJI Mavic Pro“. „FIMI X8 SE“ turi 4K raiška filmuojančią kamerą, sumontuotą ant trijų ašių gimbalo, 4500 mAh ličio polimerų bateriją, GPS ir GLONASS navigacijos sistemas ir net kelis išmanius filmavimo režimus. „Youtube“ kanalas „TechTablets.com“ į „FIMI X8 SE“ pažiūrėjo iš arčiau ir apžvalgoje išskyrė stipriausias bei silpniausias įrenginio puses.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2019-06-17 Praktiškai išbandytas beveik 3 kartus pigesnis „DJI Mavic Pro“ klonas iš „Xiaomi“: 4K raiškos kamera su gimbalu, itin talpi baterija ir stabilus skrydis - štai kodėl tai yra vienas perkamiausių dronų iš Kinijos („FIMI X8 SE“ apžvalga, Video, 90€ nuolaidos kuponas)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kuo ypatingas dabartinis „FIMI X8 SE“ pasiūlymas: 90€ kuponas ir beveik 3 kartus pigesnis „DJI Mavic Pro“ klonas

  • Gearbest.com -  €359,10, 90,00€ nuolaida su kuponu 24HFIMIX8 
  • Vidurio metų išpardavimas, 22 % nuolaida
  • Nemokamas siuntimas į Lietuvą.

Jei šiuo metu svarstote apie galimybę įsigyti kokybišką, bet geros kainos droną, su nuolaidos kuponu siūlomas itin geras variantas - „FIMI X8 SE“. Šiuo metu tai perkamiausias dronas iš Kinijos ir tai yra tikrai neatsitiktinai. 

„FIMI X8 SE“ geriausiai tinka pažengusiems dronų pilotams, bet jį gali valdyti ir pradedantieji. Nors tai yra kompaktiškas ir pajėgus prietaisas, jis kainuoja nepalyginamai mažiau nei panašiomis savybėmis pasižymintys rinkos lyderiai.

Tai „Xiaomi“ ekosistemos produktas, kur kas pigesnė „DJI Mavic Pro“ versija.  Palyginimui - „DJI Mavic Pro“ kainuoja apie 950€, „FIMI X8 SE“ su nuolaidos kuponu - apie 359€. Kainos skirtumas beveik 3 kartai, o savybės skriasi vos keliais dalykais ir net yra momentų, kuriais „FIMI X8 SE“ geresnis už brangesnį analogą. 

Apie šio dorno svarbiausias savybes, kurias oficialiai pateikia gamintojas, rašėme „FIMI X8 SE“ pristatyme.  Bet kaip jis atrodo realybėje - kokie jo privalumai, ir aišku, kokie jo trūkumai? Apie tai sužinosite žemiau, perskaitę vieną iš išsamesnių „FIMI X8 SE“ drono apžvalgų konspektą. 

Ką sako „FIMI X8 SE“ drono apžvalga

„Youtube“ kanalo „TechTablets.com“ autoriai pirmą kartą „FIMI X8 SE“ pamatė Kinijoje, tačiau galimybė paskraidinti droną atsirado tik po kelių mėnesių. Visų pirma dronas ir pultelis, kuris naudoja išmaniojo telefono ekraną, keliavo ant svarstyklių, kurios parodė 1,174 kg svorį. Tai - visai nedaug - šio svorio kuprinėje tikriausiai ir nepajusite, todėl šį droną norėsis visada pasiimti su savimi.

Konstrukcija - nuo baterijos ir pultelio iki korpuso

„FIMI X8 SE“ turi 4500 mAh bateriją. Gamintojo teigimu, ji garantuoja 33 minučių skrydį. Bandymai realiomis sąlygomis atskleidė kiek kitokius rezultatus - dronas skraido apie 26 minutes. Bet tai jau įprasta praktiškai visose srityse, kad oficialiai pateikiami skaičiai yra didesni nei realūs - tad tie dronai, kurie turėtų turėtų skraidyti 26 minutes, dažniausiai teskraido 20 min ar dar mažiau. Šia prasme, „FIMI X8 SE“ vistiek pralenkia daugelį konkurentų. 

Jis įkraunamas specialiu įkrovikliu - USB lizdas tam netinka.

Apžvalgos autoriui labai patiko pultelio dizainas (1:35). Jis patogus laikyti, telefono dokas yra paminkštintas, apačioje yra du USB lizdai. „Micro USB“ yra skirtas integruotos pultelio 3000 mAh baterijos įkrovimui - tam, beje, reikia 4 valandų. Prijungtas telefonas yra įkraunamas pultelio sąskaita, o pultelio energijos likutį galima sužinoti spustelėjus įjungimo mygtuką. Skrydžiui reikalingi mygtukai yra pultelio priekyje, o kameros ir gimbalo valdymas yra įrengtas nugarėlėje.

„FIMI X8 SE“ apačia yra pagaminta iš aliuminio (3:27) - šis paviršius yra skirtas aušinimui, tam viduje yra ir ventiliatorius. Ilgos kojelės apsaugo kamerą ir gimbalą nusileidimo metu.

„FIMI X8 SE“ konstrukcija, įskaitant variklius ir tylius propelerius, yra panaši į „Mavic Pro“, tačiau vienos „Mavic“ problemos X8 išvengia - baterija niekada neiškris skrydžio metu. Šia problema skundėsi ne vienas brangesnių dronų pirkėjas.

Trijų ašių gimbalas amortizuoja judesius, todėl vaizdo įrašai atrodo sklandesni.

Apskritai „FIMI X8 SE“ pasižymi puikia konstrukcija, tačiau yra ir vienas trūkumas - „FIMI X8 SE“ neturi kliūčių jutiklių. Tai reiškia, kad šis dronas savarankiškai neištaisys piloto klaidų ir, pavyzdžiui, atsitrenks į sieną, jei elgsitės neatsargiai.

Programėlė

„FIMI X8 SE“ yra „Xiaomi“ ekosistemos produktas, todėl programėlė (6:35) gali pasirodyti pažįstama. Ja paprasta naudotis - apžvalgos autoriams ji patiko. Numatyta galimybė nustatyti maksimalų skrydžio aukštį, nuotolį, įjungti pradedančiųjų režimą.

Programėlė taip pat numato galimybę atkurti gimbalo nustatymus. Tai - labai svarbi galimybė, reikalinga norint atkurti prarastą gimbalo horizontalumą. Ir ankstesni „Xiaomi“ dronai turėdavo tokių problemų, ir „FIMI X8 SE“, panašu, jų visiškai neišvengia, tačiau su programėle tai labai lengvai sprendžiama. Tiesiog reikia nepamiršti prieš kiekvieną skrydį atkurti gimbalo parametrus.

Skrydis ir filmavimas

Apžvalgos autorius džiaugiasi automatinio pakilimo funkcija - ji nėra unikali, tačiau labai naudinga. Dronas yra šiek tiek triukšmingas, tačiau tai netrukdo. Bandymo metu vaizdas ekrane ima trūkčioti. Tai, žinoma, neturi įtakos vaizdo įrašo kokybei, tačiau ir neskatina pasitikėjimo išleisti drono iš akių.

Bandymo metu pilotas droną skraidina aplink 17 amžiaus gynybinį bokštą (8:38). Dronas turi režimą, kuris leidžia sekti objektą apie jį skrendant, tačiau pilotas jo nenaudoja - vaizdo įrašas vis tiek yra sklandus ir stabilus. Per šiek tiek daugiau nei 5 minutes baterijos lygis nukrito nuo 81 iki 62 %.

Pilotas teigia, kad valdomumu „FIMI X8 SE“ labai primena „Mavic Pro“ ir kitus panašios kokybės ir kainos dronus. Tačiau skirtingai nei brangiausi analogai, „FIMI X8 SE“ turi mažiau jutiklių, todėl nėra toks stabilus. Tai matyti ir dronui bandant išsilaikyti ore vienoje vietoje (13:10). „FIMI X8 SE“ taip pat sunkiai tvarkosi su stipriu vėju - apžvalgos autorius rekomenduoja skraidydi tik geromis oro sąlygomis.

Galiausiai, apžvalgos autorius vaizdo įrašo kokybę laiko gera, nors spalvų satūracija ir atrodo šiek tiek išbalansuota. Žinoma, tai įmanoma ištaisyti redagavimo programomis.

Verdiktas

Apžvalgos autorius teigia, kad tai - puikus dronas tiems, kurie nenori išleisti didelės pinigų sumos dronui. Jis tinka pradedantiesiems, turi net jiems skirtą režimą. Perkant reikėtų įsidėmėti, kad šis dronas neturi kliūčių išvengimo sistemų.

Privalumai:

  • tikrai ilgas skrydžio laikas, nors ir trumpesnis nei deklaruoja gamintojas
  • stabiliai įtvirtinta baterija,
  • nedidelis svoris,
  • tylūs propeleriai, atspari konstrukcija
  • itin patogus pultelis,
  • labai funkcionali ir patogi programėlė,
  • gera vaizdo įrašo kokybė, 
  • labai gera kaina.

Trūkumai:

  • nėra galimybės įkrauti per „Micro USB“,
  • nėra jutiklių, neleidžiančių atsitrenkti į kliūtis,
  • gimbalas neišlaiko horizontalumo iki kito skrydžio - reikia nepamiršti programėlėje atstatyti horizontalumą,
  • sunkiai tvarkosi su vėjo gūsiais,
  • pakuotėje nėra dėklo.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(1)
(3)
(-2)

Komentarai ()