„Manau, kad Oclean X ir SOOCAS X5 yra ne tas pats“. Praktiniai įspūdžiai išbandžius naujausią „Xiaomi SOOCAS X5“ elektrinį dantų šepetėlį („Xiaomi SOOCAS X5“ apžvalga, Video)  ()

„Neseniai išbandžiau elektrinį dantų šepetėlį Oclean X, tačiau ne mažiau dėmesio vertas yra ir naujasis SOOCAS X5. Išbandęs šį šepetėlį jau galiu pasakyti, ko jis iš tikrųjų yra vertas.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas kiek anksčiau išbandė „Oclean X“ dantų šepetėlį ir juo liko labai patenkintas - „tai puiki pamaina įprastam dantų šepetėliui.“

O ar kitas elektrinis „Xiaomi“ dantų šepetėlis „SOOCAS X5“ yra taip pat toks geras? Šioje apžvalgoje tai ir sužinosime.

Kuo skiriasi „Oclean X“ ir „SOOCAS X5“?

„Kad nereikėtų man daug kalbėti ir būtų visiems kuo aiškiau, tiesiog galite pasižiūrėti į šią lentelę ir, manau, kad suprasite kuo gi skiriasi šie du elektriniai dantų šepetėliai.“

Rimtesni skirtumai yra tie, kad „Oclean X“ turi OLED ekraną ir palaiko 32 valymo pasirinkimus.

„Oclean X“ prieš „Soocas X5“ - detalus palyginimas

„SOOCAS X5“ turi 4 valymo režimus ir kiekvienas po 3 skirtingo intensyvumo lygius, tad čia bus 12 pasirinkimų.

„SOOCAS X5“ šiek tiek didesnis, sunkesnis, turi talpesnę bateriją ir jos užteks kiek ilgesniam laikui. Tačiau grįžkime prie „SOOCAS X5“.

„SOOCAS X5“ pakuotė

„Turėčiau vengti tokių išsireiškimų, bet per trejus savo metus, kai testuoju ir išbandau įvairius daiktus, aš dar nemačiau gražesnės pakuotės, nei SOOCAS X5.

Pakuotė yra puikios išvaizdos, o jos viduje viskas sudėliota tvarkingai ir labai kruopščiai.“

Viduje randame puodelį su Ián užrašu, įkrovimo stotelę su USB jungtimi, 3 šepetėlio galvutes, dėkliuką, skirtą dantų šepetėlį gabentis su savimi ir naudojimosi instrukciją kinų kalba.

„Papildomos šepetėlių galvutės yra ganėtinai brangios, tad pakuotėje esančios 3 šepetėlio galvutės yra geras dalykas ir jų kuriam laikui užteks.“

„SOOCAS X5“ pagaminimo kokybė ir išvaizda

Elektrinis dantų šepetėlis sveria 121 gramą ir didžiausias skirtumas, lyginant su „Oclean X“, kad neturi įmontuoto OLED ekrano. Tačiau „SOOCAS X5“ turi LED indikatorius, kurie informuoja apie valymo režimus, „Bluetooth“ susiejimą, baterijos energijos likutį.

„IPX7 standartas suteikia SOOCAS X5 papildomų privalumų ir jis yra atsparus vandeniui. Nors su juo geriau ir nenardyti vandenyje. Nežinau kiek yra žmonių, kurie taip daro, bet įprastai šį dantų šepetėlį galima drąsiai naudoti maudantis duše ir valytis dantis.

Kalbant apie X5 dizainą ir išvaizdą, tai man labiau patinka Oclean X modelis. Pagaminimo kokybė nekelia abejonių – abu šepetėliai yra puikios kokybės, tačiau Oclean X turimas OLED ekranas man atrodo patraukliau, nei SOOCAS X5 LED indikatoriai. Bet čia tik skonio reikalas.“

Užtat „SOOCAS X5“ turi specialų dėkliuką „ir tai yra didžiulis privalumas keliaujant – man šis dėkliukas labai patinka“.

„SOOCAS X5“ testavimas

Prieš pradedant naudotis „SOOCAS X5“ dantų šepetėliu, reikia pasirinkti vieną iš trijų antgalių.

Gerai, kad jie yra sužymėti užrašais – Soft, Clean ir Polish – tad pagal tai galima orientuotis, kurio dantų šepetėlio antgalio mums reikės.

Apžvalgininkas teigia, kad „SOOCAS X5“ turimos 1000 mAh talpos baterijos užteks mėnesiui laiko, „nors naudojantis normaliai, ją įkrauti per mėnesį reikės 1-2 kartus.“

Mūsų daryta „SOOCAS X5“ apžvalga

Ką jis laiko „normaliu naudojimusi“ yra labai sunku pasakyti, bet mūsų testai rodo kiek kitokius rezultatus.

Jei du žmonės kasdien valo dantis po du kartus ir yra pasirinkę patį švelniausią dantų valymo režimą – baterijos pilnai užtenka visam mėnesiui.

„SOOCAS X5“ taip pat užtikrina 37200 vibracijų dažnį per minutę ir gali darbuotis po 2 arba 2,5 minutės. Kas 30 sekundžių padaro aiškiai suprantamą pauzę ir taip informuoja, kad metas keisti dantų valymo pusę. Tikrai praktiškas ir naudingas gamintojo sprendimas.

Ant pačio dantų šepetėlio yra pagrindinis įjungimo/išjungimo/režimų keitimo ir intensyvumo keitimo mygtukai. „Viskas aišku ir paprasta.“

„SOOCAS“ programėlė

Apžvalgininkas teigia, kad „SOOCAS X5“ elektrinis šepetėlis yra susiejamas „Bluetooth“ ryšiu su išmaniaisiais įrenginiais, kuriuose įdiegta „SOOCAS“ programėlė.

Programėlė yra anglų kalba ir joje reikės susikurti savo paskyrą. Dantų šepetėlis su šia programėle yra greitai suporuojamas ir įvedus tokius duomenis, kaip lytis, amžius, ar turite karieso ir kokia dantų spalva, čia galima stebėti savo dantų valymo progresą ir rinkti „medalius“ už savo pasiekimus.

„Turiu pasakyti, kad rinkti tuos medalius yra visai smagu. Tai jus gali tikrai motyvuoti.

Čia taip pat rodomi surinkti dantų valymo taškai per vieną dieną, mėnesį ir ketvirtį. Galima papildomai pasirinkti kiek laiko norite valytis dantis – 2 arba 2,5 minutės – ir nustatyti kitus pasirinkimus.

Bet iš esmės SOOCAS X5 galite laisvai naudotis ir be šios išmaniosios programėlės.“

Verta atkreipti dėmesį, kad apžvalgininkas neužsiminė apie kitą, kinišką programėlės versiją. Pastarąją mes taip pat išbandėme ir galime patvirtinti, kad joje pateikiama gerokai daugiau informacijos apie dantų valymo kokybę. Pagal tai galima orientuotis ar tinkamai valome dantis ir į kurias burnos vietas reikėtų atkreipti didesnį dėmesį.

Taip pat kiniška programėlės versija išnaudoja dantų šepetėlio antgaliuose esančius NFC modulius. Kiekvieną dantų šepetėlio galvutę galima susieti su išmaniajame telefone esančia programėle ir matyti kiek dienų dar galima ją naudoti. Gana patogus dalykas – ypač jei naudojame skirtingas galvutes.

Galutinis apžvalgininko verdiktas

„Tikri Xiaomi fanai tiesiog privalo savo vonios kambaryje turėti šios kompanijos dantų šepetėlį. Bet aš manau, kad Oclean X ir SOOCAS X5 yra ne tas pats.

SOOCAS X5 dantis valo gerai, jis yra funkcionalus ir nebrangus. Bet Oclean programėlė, skirta Oclean X dantų šepetėliui, yra žymiai išsamesnė ir siūlo didžiules valymo režimų pasirinkimo galimybes. Ji tiesiog naudingesnė ir geriau pritaikytam kiekvienam vartotojui individualiai.

Keturi SOOCAS X5 valymo režimai (ir kiekvienam skirti 3 intensyvumo lygiai aut. past.) ir šviesos elementai yra tikrai praktiški dalykai, bet aš manau, kad Oclean X turimas ekranas suteikia daugiau privalumų. Bendrai, SOOCAS X5 yra tikrai geras elektrinis dantų šepetėlis, bet Oclean X siūlo dar daugiau galimybių. Ar jų visų reikia, kitas klausimas, bet faktai tokie.“

Speciali akcija

„Soocas X5“ elektrinis dantų šepetėlis:

  • Gearbest - 54,54 € su nuolaida arba su kuponu GB-HBZSCAX5;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą;
    • žemiausia kaina iki šiol;

„Oclean X“ elektrinis dantų šepetėlis:

  • Gearbest - 59,08 € 
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą;

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(1)
(3)
(-2)

Komentarai ()