TOP 10 savaitės perkamiausių: itin ambicinga išmanioji apyrankė „Huawei Honor Band 5“, dvigubai pigiau siūlomas unikalus LED žibintuvėlis „Nitecore TUP“ ir fantastiškų galimybių išmanusis „Elephone Soldier“ (Video, 2019 m. 31 savaitė)  ()

- Išmanioji apyrankė „Huawei Honor Band 5“

- LED žibintuvėlis „Nitecore TUP“

- Išmanusis telefonas „Elephone Soldier“

- Šiuolaikiškas burnos irigatorius „Alfawise RIG - JR00002“

- Išmanusis laikrodis „Amazfit GTR“

- Vaizdo registratorius „Xiaomi 70mai“

- Naujos kartos lazerinis atstumo matuoklis „Alfawise LS-1“

- Vidutinės klasės išmanusis telefonas „Xiaomi Redmi Note 7“ (su nuolaidos kuponu)

- Belaidės ausinės „Xiaomi Redmi Airdots“ (su nuolaidos kuponu)

- Maršrutizatorius „Xiaomi Mi 4A Gigabit Edition“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Išmanioji apyrankė „Huawei Honor Band 5“

29.66€ | 30 % nuolaida„Huawei Honor Band 5“ specifikacijos

Jau kuris laikas interneto platybėse sklandė gandai apie naująją „Huawei Honor Band 5“ apyrankę ir štai pagaliau ji išvydo dienos šviesą. Peržvelgus techninius dalykus tampa akivaizdu, jog matome tiesioginį „Xiaomi Mi Band 4“ varžovą tike pagal galimybes, tiek pagal kainą. Nekeista, kad ji tapo perkamiausia savaites preke. 

TOP 9 svarbiausi dalykai, ką reikia žinoti apie naująją „Honor Band 5“: rekordinis sporto režimų kiekis, unikali deguonies kiekio kraujyje matavimo funkcija, dirbtinis intelektas miego stebėjimui ir tiesiog nepralenkiama kaina (Video)

Šiuo metu galima rinktis iš trijų spalvų: mėlynos, juodos ir rožinės.

„Huawei Honor Band 5“ turi 0,95 colių spalvotą AMOLED ekraną (240*120, 282ppi) ir gamintojas teigia, kad visa informacija yra puikiai matoma tiek dienos, tiek nakties metu.

Pačioje apyrankėje galima rinktis iš 8 informacijos ekrane atvaizdavimo pasirinkimų, o programėlėje yra dar 45 pasirinkimai.

„Huawei Honor Band 5“ informuoja apie gaunamus skambučius (atsiliepti nėra galimybės), SMS, socialinių tinklų ir programėlių žinutes.

Vienas iš ryškesnių „Huawei Honor Band 5“ bruožų, kad apyrankė nuolat seka širdies ritmą. Kompanija teigia, kad „Huawei Honor Band 5“ apyrankėje naudojama HUAWEI TruSeen 3.0 technologija, kurią ištobulino kompanijos specialistai ir, palyginus su ankstesnėmis apyrankėmis, dabar širdies matavimo tikslumas yra dar didesnis.

Kompanija taip pat garsėjo ir savo itin išvystyta HUAWEI TruSleep technologija, kuri padeda labai tiksliai įvertinti apyrankės savininko miego kokybę, jos skirtingus lygius ir pasiūlyti būdus, kaip miego kokybę dar labiau pagerinti. 

„Huawei Honor Band 5“ įdiegta ši pažangi technologija ir garantuojama, kad drauge su Huawei naudojamu dirbtiniu intelektu (DI) duomenys bus maksimaliai tikslūs. O programėlėje bus pasiūlyta daugiau nei 200 būdų, kaip pagerinti miego kokybę. 

„Huawei Honor Band 5“ turi 6-is jutiklius, kurie praplėčia sporto režimų galimybes ir užtikrina dar didesnį fizinės veiklos sekimą.

Apyrankė palaiko 10 sporto režimų: bėgimas ant takelio, bėgimas lauke, ėjimas, ėjimas ant takelio, važiavimas dviračiu lauke, važiavimas dviračiu sporto salėje, paprasta treniruotė, plaukimas baseine, darbas su elipsiniu treniruokliu, darbas su irklavimo treniruokliu.

Programėlėje galima matyti išsamius rezultatus ir žemėlapyje pateikiamą informaciją apie nueitą/nuvažiuotą kelią. Tačiau pati apyrankė GPS nepalaiko.

„Huawei Honor Band 5“ taip pat yra pilnai atspari vandeniui ir turi 5ATM standartą, tad su ja galima nardyti iki 50 metrų gylyje. 

„Huawei Honor Band 5“ palaiko ir papildomų funkcijų, kaip NFC, gebėjimą rasti telefoną, nuotoliniu būdu valdyti telefono kamerą ir fotografuoti, yra žadintuvas, chronometras.

Apyrankė aprūpinta 100 mAh talpos baterija ir gamintojas teigia, kad energijos užteks iki 14 dienų. Žinoma, viskas priklauso nuo to, kaip intensyviai naudojama apyrankė. Bateriją įkrauti užtruks apie 1,5 val.

„Huawei Honor Band 5“ su telefonais suporuojama Bluetooth 4.2 ryšiu bei palaiko įvairias kalbas. Tad ši išmanioji apyrankė yra labai panaši į „Xiaomi Mi Band 4“.

Kaina

Tikrinta 2019 08 04

  • Cafago - 29.66€
  • taikoma 30 % nuolaida;
  • nemokamas siuntimas į Lietuvą;

2. LED žibintuvėlis „Nitecore TUP“

36.36€ | 47 % nuolaida | „Nitecore TUP“ specifikacijos, atsiliepimai

„Nitecore TUP“ – tai kompaktiškų matmenų į kišenę telpantis LED prožektorius, kuris yra aprūpintas XP-L V6 HD tipo LED ir maksimaliai geba sukurti 1000 liumenų siekiantį šviesos srautą. Be to, šis LED prožektorius turi 1200 mAh talpos ličio jonų bateriją ir be papildomos įkrovos gali būti naudojamas apie 70 valandų.

Ieškote LED prožektoriaus, kuris galėtų pakeisti išmaniajame telefone įmontuotą LED blykstę? Būtent šiuo metu tam turite puikią progą, nes neseniai pasirodęs LED prožektorius „Nitecore TUP“ garsėja ne tik kompaktiškais matmenimis, bet ir pakankamu ryškumu.

Šis naujos kartos LED prožektorius yra aprūpintas XP-L V6 HD tipo LED, kuris, pasak gamintojo, „Nitecore TUP“ leidžia sukurti net 1000 liumenų siekiantį šviesos srautą. Būtent to šiuo atveju pilnai pakanka apšviesti objektams esantiems maždaug už 180 metrų. Toks rezultatas skamba iš tiesų ypatingai, įvertinus tai, jog „Nitecore TUP“ korpuso matmenys siekia vos 7,3 x 2,95 x 2,62 cm. Kitaip sakant – 180 metrų šviesa iš degtukų dėžutės dydžio prožektoriaus. Neblogai, tiesa?

Reikšmingą išskirtinumą šiam LED prožektoriui taip pat suteikia integruotas OLED technologijos ekranas. Šiame ekrane „Nitecore TUP“ geba atvaizduoti tiek esamą baterijos įkrovos lygį, tiek realiu laiku sukuriamą šviesos srautą, tiek naudojamą darbo režimą, tiek LED prožektoriaus naudojimo laiką po atlikto paskutinio baterijos įkrovimo.

„Nitecore TUP“ LED prožektorius taip pat gali pasigirti dar viena naudinga funkcija, kuri esant poreikiui leidžia deaktyvuoti korpuse integruotus fizinius mygtukus. Tai iš tiesų naudinga funkcija, kuri garantuoja, jog „Nitecore TUP“ atsitiktinai nebus įjungtas tuomet, kai LED prožektorių nešiojatės kišenėje.

Čia dar būtina pridėti, jog „Nitecore TUP“ turi specialų laikiklį, kuris šiuo atveju saugiai padeda šį LED prožektorių pritvirtinti prie kelnių kišenės krašto ar diržo. Gamintojas dar pabrėžia, kad šis laikiklis taip pat praverčia ir naudojantis „Nitecore TUP“. Pavyzdžiui, dėl mažo dydžio naudodami šį laikiklį „Nitecore TUP“ LED prožektorių esant poreikiui lengvai galite pritvirtinti ir prie vasarinės kepurės snapelio.

„Nitecore TUP“ taip pat maloniai stebina dar ir dėl tos priežasties, nes turi integruotą net 1200 mAh talpos ličio jonų įkraunamą bateriją. Gamintojas tvirtina, jog šios baterijos energijos paprastai užtenka daugiau nei 70 valandų.

Galiausiai norisi pridėti, kad „Nitecore TUP“ dar yra aprūpintas ir unikaliu ATR lustu, kuris padeda realiu laiku reguliuoti LED prožektoriaus šviesos srautą atsižvelgiant į aplinkos temperatūrą. Trumpai tariant, ATR lustas padeda parinkti optimalų šviesos srautą taip išvengiant potencialaus „Nitecore TUP“ perkaitimo. Priminsime, kad būtent perteklinė šiluma yra tas aspektas, kuris paprastai gali ženkliai sutrumpinti elektronikos tarnavimo laiką.

Trumpai:

  • Pagal pirkėjų vertinimus - 5 balai iš 5 (4 vertinimai)
  • Šviesos srautas: 1000 lm.
  • LED tipas: XP-L V6 HD.
  • Režimai: daily mode, demo mode.
  • Baterija: ličio jonų 1200 mAh, įkraunama.
  • Korpusas: pagamintas iš aliuminio lydinio.
  • Matmenys ir svoris: 7,3 x 2,95 x 2,62 cm; 53 g.

Kaina

Tikrinta 2019 08 04

  • „Gearbest“36.36€.
  • Dabar parduodamas su 47 % nuolaida, į Lietuvą siunčiamas nemokamai registruotu paštu.
  • Lietuvoje - 75€.

3. Išmanusis telefonas „Elephone Soldier“

172.71€ | 26 % nuolaida | „Elephone Soldier“ specifikacijos

„Elephone Soldier“ - tai unikalus ir dabar labai populiarus garsaus kinų gamintojo išmanusis telefonas su 5,5 colių 2K rezoliucijos ekranu, „Android 8.0“ operacine sistema, 21+16 MP kamerų konfigūracija ir 5000 mAh baterija. Tačiau tai net nėra įdomiausios šio įrenginio savybės. Štai 5 išskirtiniai „Elephone Soldier“ bruožai, kuriais nepasižymi jūsų dabartinis telefonas.

1. Net 512 GB kortelė,  GPS ir GLONASS navigacijos sistemos

„Elephone Soldier“ turi 4 GB RAM ir 128 GB ROM atmintį, MTK X25 procesorių, „ARM Mali-T880MP4“ vaizdo plokštę ir du SIM kortelių lizdus.

Nors vidinė telefono atmintis siekia 128 GB, ją dar galite išplėsti atminties kortele, kurios talpa iki 512 GB.

Jis taip pat turi net 5000mAh talpos bateriją, tad energijos užteks ilgiems žygiams po gamtą. 

Šis telefonas lengvai susidoroja su daugeliu populiarių žaidimų ir veikia išties greitai ir sklandžiai. „Elephone Soldier“ palaiko 4G ryšį, „Bluetooth 4.1“, turi itin tikslias GPS ir GLONASS navigacijos sistemas. Ir visa tai yra išties puiku - jau vien šios savybės sukurtų išskirtinai gerą telefoną. Tačiau unikalios „Elephone Soldier“ savybės sudomina dar labiau.

2. Tai pirmasis atsparus telefonas su 2K ekranu

„Elephone Soldier“ yra atsparus kritimui ir vandeniui (apie tai vėliau), bet turi 5,5 colių FHD+ ekraną, pasižymintį 2560 x 1440 p rezoliucija. Tai - 2K teritorija, iki šiol buvusi neprieinama tokio tipo įrenginiams. Tokios raiškos ekraną turi nedaugelis telefonų, o jau su sutvirtintais korpusais iki šio modelio nebuvo nei vieno analogo. 

3. „Elephone Soldier“ yra neįtikėtinai kietas: metalinis rėmas su varžtais, smūgius sugeriantis termoplastikas ir apsaugotas ekranas

„Elephone Soldier“ yra skirtas aktyvų gyvenimo būdą propaguojantiems žmonėms. Jo metalinį rėmą dengia smūgius sugeriantis termoplastikas. Viskas sutvirtinta varžtais. Tai reiškia, kad nieko baisaus nenutiks, net jei šis telefonas nukris nuo stalo. Net ekranas yra apsaugotas nesibraižančiu „Corning Gorilla Glass 3“ stikliuku.

„Elephone Soldier“ taip pat yra atsparus vandeniui - atitinka IP68 standartą. Gamintojas teigia, kad jis gali būti panardintas net į 1 metro gylį. „Elephone Soldier“ yra toks tvirtas, kad galite jį nešioti pakabintą kuprinės išorėje, kad savo žygių metu galėtumėte naudotis itin tikslia GPS+GLONASS navigacija ar 21 ir 16 MP kameromis.

4. Galingas LED žibintuvėlis, klasikinis kompasas ir net specialus SOS mygtukas

„Elephone Soldier“ yra ne tik atsparus aplinkai. Jis turi ir galingą LED žibintuvėlį, kuris padės stovyklaujant. Nors šis telefonas turi galingą navigacijos įrangą, gale jis taip pat turi ir klasikinį kompasą. Galiausiai, nugarėlėje yra is SOS mygtukas - tai yra vienas iš nedaugelio išmaniųjų, kuris turi dedikuotą mygtuką pagalbos iškvietimui.

Nepaisant viso šio turto, nereikės baimintis, kad „Elephone Soldier“ baterija išseks labai greitai. Šis telefonas turi 5000 mAh ličio polimerų bateriją. Ji yra ne tik labai talpi, bet ir išmani - „Elephone Soldier“ energiją naudoja labai taupiai.

5. 4K raiška filmuojanti kamera, 16MP raiškos asmenukių kamera

Ne visi nuolat leidžiasi į žygius, todėl „Elephone Soldier“ turi ir puikias savybes maloniam laiko praleidimui. 21 MP galinė kamera filmuoja 4K raiška, o 16 MP priekinė kamera daro puikias asmenukes. „Elephone Soldier“ taip pat turi aukštos kokybės garso sistemą su sustiprintais žemais dažniais. Galiausiai, viskas pasiekiama labai patogiai dėl šone sumontuoto pirštų atspaudų skaitytuvo.

Kaina

Tikrinta 2019 08 04

4. Šiuolaikiškas burnos irigatorius „Alfawise RIG - JR00002“

27.27€ | 47 % nuolaida | „Alfawise RIG - JR00002“ specifikacijos

„Alfawise RIG - JR00002“ – tai šiuolaikiškas burnos irigatorius už visiems prieinamą kainą, kuris turi 150 ml vandens talpą ir 1500 mAh talpos bateriją. Be to, šis irigatorius turi tris darbo režimus ir komplekte iš karto atkeliauja net su penkiomis skirtingomis burnos valymui skirtomis galvutėmis.

Anksčiau burnos higienai palaikyti buvome įpratę naudoti tik dantų šepetėlį. Tuo tarpu, šiuo metu vis labiau populiarėja ne tik elektriniai dantų šepetėliai, bet ir burnos irigatoriai. Jeigu šio įrenginio vis dar neišbandėte, dabar turite puikią progą. Kinijoje anonsuotas naujos kartos „Alfawise RIG - JR00002“ burnos irigatorius yra ne tik pigus, bet ir puikiai atlieka savo pagrindinę funkciją.

Priminsime, jog burnos irigatorius naudodamas aukšto slėgio vandens srovę atlieka kasdieninį burnos valymą, pašalina maisto likučius ir apnašas. Trumpai tariant, tai puiki alternatyva dantų siūlui. Be to, burnos irigatorius tampa nepakeičiamu prietaisu tiems asmenims, kurie nešioja breketus, turi protezus ar serga dantenų ligomis.

„Alfawise RIG - JR00002“ burnos irigatorius turi net tris skirtingus darbo režimus. Vienas iš šių režimų pilnai tinka kasdieniniam naudojimui. Tuo tarpu, kitas puikiai tinka turintiems jautrius dantis. Galiausiai trečiasis leidžia masažuoti dantenas ir taip pat santykinai prisideda prie bendro dantų stiprinimo.

Gamintojas pristatydamas „Alfawise RIG - JR00002“ irigatorių taip pat pabrėžia išskirtinės konstrukcijos variklio privalumus. Jo teigimu, šis variklis padeda sukurti itin stiprią vandens čiurkšlę, kuri, žinoma, padeda išvalyti net ir sunkiai pasiekiamus nešvarumus.

Čia taip pat būtina pridėti, jog „Alfawise RIG - JR00002“ burnos irigatorius geba pašalinti nešvarumus esančius ne tik po dantenomis, bet ir tuos, kurie atsiranda tarpuose tarp dantų ar pačiame danties netolygiame paviršiuje.

Reikšmingu „Alfawise RIG - JR00002“ privalumu tampa dar ir tai, kad šis burnos irigatorius pas pirkėją iš karto atkeliauja net su penkiomis skirtingomis galvutėmis. Kiekviena iš šių galvučių turi skirtingą antgalį, todėl priklausomai nuo asmeninių poreikių pasitarnaus tiek nešiojantiems breketus, tiek norintiems atlikti liežuvio valymą ar netgi vykdant kitas burnos higienos procedūras.

Svarbu paminėti, kad šis burnos irigatorius turi 150 ml dydžio vandens talpą. Gamintojas teigia, kad tokio vandens kiekio tikrai pilnai pakanka vienkartinei kokybiškai burnos priežiūrai. Įdomu ir tai, jog ši vandens talpa gali būti lengvai atskiriama nuo paties irigatoriaus, todėl esant poreikiui bet kada gali būti kokybiškai išvaloma naudojant papildomas priemones.

Prie to paties reikėtų paminėti dar ir tai, jog „Alfawise RIG - JR00002“ burnos irigatorius yra atsparus vandeniui, o tai bene geriausiai patvirtina jam suteiktas IPX7 sertifikatas. Trumpai tariant, šiuo atveju kokybiškai išplauti ir prižiūrėti galėsite ne tik vandens talpą, bet ir visą „Alfawise RIG - JR00002“ irigatoriaus korpusą.

Galiausiai galima pridėti dar ir tai, kad „Alfawise RIG - JR00002“ turi integruotą 1500 mAh talpos bateriją, kurią esant poreikiui bet kada galima įkrauti naudojant standartinį USB laidą. Tai yra iš tiesų patogu, nes, pavyzdžiui, kelionių metu „Alfawise RIG - JR00002“ irigatoriaus bateriją bus galima įkrauti tiesiog naudojant įprastą išmaniojo telefono kelioninį USB adapterį.

Trumpai:

  • Darbo režimai: normal, soft, pulse.
  • Galvučių komplektas: sudaro 5 skirtingo tipo galvutės.
  • Vandens talpa: 150 ml.
  • Baterija: 1500 mAh.
  • Atsparumas vandeniui: IPX7.
  • Jungtys: USB.
  • Korpusas: pagamintas iš ABS plastiko.
  • Matmenys ir svoris: 8,1 x 7,2 x 21 cm; 580 g.

Kaina

Tikrinta 2019 08 04

  • „Gearbest“27.27€.
  • Tai mažiausia kaina
  • Dabar parduodamas su 47 % nuolaida, į Lietuvą siunčiamas nemokamai registruotu paštu.
  • Lietuvoje neparduodamas.

Dabartinė 27.27€ kaina yra mažiausia šio burnos irigatoriaus kainų istorijoje:

5. Išmanusis laikrodis „Amazfit GTR“

136.35€ | 17 % nuolaida„Amazfit GTR“ specifikacijos

„Amazfit GTR“ - tai naujas aukštos klasės išmanusis sporto laikrodis iš „Xiaomi“, pasižymintis klasikine išvaizda, didele baterija, ryškiu ekranu, plačiomis programėlės galimybėmis ir sporto režimų gausa. Kokybiškos medžiagos ir aukšta surinkimo kokybė suteikia prabangaus gaminio įspūdį, tačiau „Amazfit GTR“ išlaikė palyginti žemą kainą. Štai 5 priežastys, kodėl šis įrenginys greitai taps perkamiausiu išmaniuoju sporto laikrodžiu rinkoje.

TOP 16 svarbiausių dalykų, ką reikia žinoti apie „Xiaomi Amazfit GTR“: kokia kalba yra meniu, kuo skiriasi 47 ir 42 mm modeliai, kokia „Android“ versija reikalinga, kaip jis valdomas (Video)

1. Aukšta medžiagų kokybė

„Amazfit GTR“ turi odinę apyrankę su klasikine sagtimi bei metalinį korpusą (galima rinktis tarp aliuminio, titano ir nerūdijančio plieno).

Priklausomai nuo pasirinktos versijos, šis įrenginys sveria tik 36-48 gramus, tačiau turi didelį apvalų spalvotą 1,39 colių AMOLED ekraną (326 PPI rezoliucija), apsaugotą „Corning Gorilla Glass“ nesibraižančiu stikliuku.

Kokybiškas korpusas užtikrina ir apsaugą nuo vandens - „Amazfit GTR“ atitinka 5ATM (50 metrų) panardinimo standartą. Taigi, jo tikrai nereikia nusiimti plaunantis rankas, maudantis duše, upėje ar ežere. 

2. Įspūdinga elektronika

„Amazfit GTR“ vidus yra ne prastesnis už išorę. Čia - 16 MB RAM ir 64 GB ROM atmintys, „Bluetooth 5.0“, atmosferos slėgio jutiklis, širdies ritmo matuoklis ir kita įranga, reikalinga „Amazfit GTR“ funkcijoms atlikti. 

GPS ir GLONASS navigacijos technologijų kombinacija užtikrina tikslumą - bėgiodami galėsite sekti savo maršrutą. Šios technologijos taip pat suteiks tikslumo ir kitiems matavimams - visada žinosite, kiek tiksliai nubėgote ar nuvažiavote dviračiu.

„Amazfit GTR“ veikia labai greitai - įrenginys be delsimo reaguoja į komandas. Ekranas yra ryškus ir šviesus - informaciją gerai matysite ir saulės šviesoje. 326 PPI rezoliucija užtikrina aukštą detalumo lygį, kuriam šioje kainos kategorijoje niekas negali prilygti.

3. Sporto režimai

„Amazfit GTR“ atlieka viską, ko tikitės iš sporto laikrodžio - primena pajudėti, skaičiuoja žingsnius, sudegintas kalorijas, nueitą atstumą, matuoja pulsą. Šis įrenginys turi 12 sporto režimų, tarp kurių - bėgiojimas viduje ir lauke, kopinėjimas, važiavimas dviračiu, plaukiojimas, slidinėjimas.

Duomenys pasiekiami įrenginio ekrane, tačiau juos galima peržiūrėti ir išmaniojoje programėlėje, kurioje pateikiama ilgalaikė statistika.

„Bluetooth 5.0“ užtikrina puikų laikrodžio ir telefono ryšį.

4. Kitos funkcijos

„Amazfit GTR“ nėra tikras išmanusis laikrodis, nes juo negalima naršyti po internetą, tačiau tai nėra ir paprasta išmanioji apyrankė - jis pasižymi kur kas geresnėmis specifikacijomis ir turi labai gerai atidirbtą programinę įrangą. Tad tai vidutinės kainos, bet labai aukštos kokybės sporto laikrodis.

Be to, „Amazfit GTR“ suteikia galimybę per atstumą valdyti telefono muzikos grotuvą, perspėja apie gautus pranešimus, seka miego ritmus, matuoja širdies ritmą. Iš tikrųjų, pulsas stebimas 24 valandas per parą - šią funkciją atlieka vienas pažangiausių pasaulyje „BioTracker PPG“ jutiklis.

Tiesiai apyrankės ekrane galėsite peržiūrėti ir artimiausių dienų orų prognozę. „Amazfit GTR“ pats nustatys jūsų buvimo vietą ir pagal tai pateiks duomenis apie artėjančias orų permainas. Galiausiai, šio laikrodžio korpusas turi ir vieną programuojamą mygtuką, kuris leis norimą funkciją pasiekti labai greitai, nenaršant po skirtingus įrenginio meniu.

5. Įspūdinga baterija

„Amazfit GTR“ baterija apskritai yra vienas iš didžiausių šio įrenginio privalumų. 410 mAh talpos elementas užtikrina bent 24 dienų darbo laiką. Tokio laiko galite tikėtis, jei šį laikrodį naudosite įprastai, tačiau jei išjungsite „Bluetooth“ bei GPS, baterija tarnaus net 74 dienas. Joks kitas išmanusis sporto laikrodis rinkoje negarantuoja tokio ilgo veikimo su vienu įkrovimu. Tai pasiekti padėjo itin naši „Bluetooth 5.0“ technologija, taip pat energijos nešvaistantis „Sony“ GPS modulis.

„Amazfit GTR“ yra naujas, modernus įrenginys, kuris nešiotojui padės palaikyti fizinę formą, pasipuošti ir atliks dar daugybę kitų funkcijų.

Kaina

Tikrinta 2019 08 04

  • Gearbest.com - 136.35€
  • 17 % anonso nuolaida, nemokamas siuntimas į Lietuvą.
  • Lietuvoje neparduodamas

6. Vaizdo registratorius „Xiaomi 70mai“

36.36€ | 30 % nuolaida | „Xiaomi 70mai“ specifikacijos, atsiliepimai

Tai yra nebrangus ir labai kokybišką vaizdą įrašantis automobilinis vaizdo registratorius, kuris gali beveik visiškai pasislėpti už galinio vaizdo veidrodėlio. Šis vaizdo registratorius yra ilgas, be ekrano, valdomas per išmanųjį telefoną, bet vis tiek pasižymi visa eile privalumų.

Labai gera kaina, įrenginiu lengva naudotis. Būtina mobiliojo programėlė veikia puikiai ir yra prieinama anglų kalba. Kompaktiškas dydis leidžia įrenginį pritvirtinti taip, kad jis nebūtų lengvai pastebimas ir neblokuotų matomumo. Pridedamas lipdukas yra labai efektyvus. Itin gera vaizdo kokybė ir stebėtinai geras mikrofonas. (IDMRKFA)

„Xiaomi 70 Mai“ korpusas yra cilindro formos, visai nedidelis. Jis sukurtas taip, kad galėtų pasislėpti už galinio vaizdo veidrodėlio - taip visai nemaišo matomumui. Viename įrenginio gale yra „MicroSD“ ir USB lizdai bei perkrovimo mygtukas, o kitame - įjungimo mygtukas su šviečiančių žiedu. Šio žiedo spalva nurodo įrenginio būklę - žalia šviesa nurodo, kad įrenginys filmuoja, mėlyna - kad jis yra įjungtas, bet nefilmuoja, o raudona perspėja, kad įvyko klaida.

Savaime aišku, kad vaizdo registratorius neturi būti labai išvaizdus. Tačiau „Xiaomi 70 Mai“ yra geras tuo, kad nekrenta į akis ir yra kompaktiškas. Jis neturi ekrano, tačiau jo, iš tikrųjų, ir nereikia, kad vaizdus peržiūrėti galite prisijungę „Wi-Fi“ ryšiu. Programėlė taip pat leidžia valdyti kai kurias registratoriaus funkcijas, tačiau numatyta ir valdymo balsu galimybė.

Tai kuo iš tikrųjų išsiskiria „Xiaomi 70mai“? Visų pirma, kokybe. Šis įrenginys pasižymi labai paprastu cilindro formos korpusu. Pats korpusas yra pakankamai žemo profilio, todėl beveik pasislepia už galinio vaizdo veidrodėlio. Objektyvas yra padengtas specialia danga, kuri jį apsaugo nuo saulės spindulių ir temperatūros pokyčių.

Filmuoja „Xiaomi 70 Mai“ net labai gerai. 1080p raiškos, filmuojant 30 kadrų per sekundę greičiu, tikrai pakanka.

Labai svarbu yra tai, kad „Xiaomi 70mai“ puikiai filmuoja tamsoje - daug pigesnių registratorių sunkiai tvarkosi su šiuo iššūkiu. Tačiau „Xiaomi 70mai“ nufilmuotuose įrašuose, priartėjus prie priekyje važiuojanči automobilio, įžiūrimi valstybiniai numeriai, net kai viskas skendi tamsoje.

Trumpai:

  • Pagal pirkėjų vertinimus - 4.82 balai iš 5 (580 pirkėjų vertinimai)
  • Rezoliucija, vaizdo kokybė: 1080P (1920 X 1080 px), HD raiška; 30 kadrų per sekundę. Labai geras vaizdas dienos metu ir daugelį konkurentų lenkiantis vaizdas nakties metu - puikiai galima įžiūrėti numerius
  • Kamera: 2 MPx raiška; F2.2 diafragma; objektyvo apžvalgos kampas – 130 laipsnių; „SONY IMX323“ jutiklis
  • Atmintis: microSD kortelė, iki 64 GB talpos.
  • Ekranas: nėra;
  • Valdymas – telefono programėle per „Wi-FI“, sąsaja anglų kalba; arba balso komandomis, bet supranta tik kiniškai
  • Papildomos savybės: automatinis vaizdo įrašymas, reguliuojamas smūgių jutiklio jautrumas; trijų ašių akcelerometras
  • Baterija: 240 mAh. Baterija skirta korektiškam vaizdo įrašo užbaigimui išjungus degimą. 
  • Jungtys: microSD kortelės ir microUSB bei „Reset“ mygtukas
  • Komplektavimas: 12-24 V įtampą palaikantis automobilinis įkroviklis su USB jungtimi, ganėtinai ilgas 3,5 metrų microUSB laidas, speciali tvirta plastiko juostelė, kuri yra skirta priklijuoti vaizdo registratorių prie automobilio stiklo
  • Pagal apžvalgas - tai puikus vaizdo registratorius: suminis apžvalgų reitingas 5 balai iš 5
  • Stebuklų čia nėra, bet vertinant kainos ir kokybės santykį, tai vienas iš geriausių vaizdo registratorių. Jis pasižymi puikiomis charakteristikomis ir turi daugybę pliusų.
  • Palygino „Xiaomi 70mai“ su „Alfawise G70“ ir „Xiaomi 70mai Pro“.

Kaina

Tikrinta 2019 08 04

  • Lietuvoje - 38.47€
  • Gearbest - 36.36€
  • Su 30 % nuolaida, nemokamas siuntimas.

7. Naujos kartos lazerinis atstumo matuoklis „Alfawise LS-1“

17.27€ | 11 % nuolaida | „Alfawise LS-1“ specifikacijos

Tai naujos kartos itin mobilus mažų gabaritų lazerinis atstumo matuoklis, kuris yra pritaikytas matuoti atstumus nuo 0,03 iki 40 m. Šis į kišinę telpantis lazerinis atstumo matuoklis turi integruotą 180 mAh talpos baterija ir be papildomos įkrovos gali būti naudojamas apie 3000 matavimų atlikti.

„4 metus ieškojau sau tinkamo lazerinio atstumo matuoklio ir pagaliau jį suradau“. Kuo taip patiko „Alfawise LS-1“ matuoklis ir kokie jo pagrindiniai trūkumai („Alfawise LS-1“ apžvalga)

Kompaktiškiausias ir stilingiausias lazerinis atstumo matuoklis iš Kinijos? Matuoja ne tik atstumą, bet ir plotą, tūrį, kampus ir kitus dydžius, o pagal dydį primena žiebtuvėlį („Alfawise LS – P Mini“ apžvalga, Testai, Video)

Standartinė matavimo ruletė dažnu atveju gali būti gana patogus pasirinkimas, tačiau šiuo metu rinkoje galima rasti ir kur kas universalesnių bei geresnes mobilumo savybes turinčių sprendimų. Pavyzdžiui, naujos kartos lazerinis atstumo matuoklis „Alfawise LS-1“ yra pakankamai mažas, jog esant reikalui jį yra patogu nešiotis kišenėje tarsi raktų pakabuką.

„Alfawise LS-1“ sveria vos 30 gramų, o šio lazerinio matuoklio korpuso storis neviršija 1,6 cm. Pridėti norisi ir tai, kad 180 mAh įkraunamos baterijos energijos šiuo atveju pakanka 3000 matavimų atlikti, o pats naudojimasis „Alfawise LS-1“ yra ant tiek paprastas, jog šiam lazeriniam atstumo matuokliui pakanka vos vieno mygtuko.

Reikšmingu „Alfawise LS-1“ privalumu taip pat tampa galimybė leidžianti matuoti atstumus iki 40 metrų. Greičiausiai sutiksite, kad su tokia užduotimi negali susidoroti nei viena įprasta matavimo ruletė. Be to, matuojant ilgesnius atstumus su paprasta rulete tenka susidurti ir su jos linkstančios juostos nestabilumu. Smagu, kad tokios problemos negresia „Alfawise LS-1“ lazeriniam matuokliui, kuris, pasak gamintojo, matavimus atlieka +/- 2 milimetrų tikslumu.

Maloniai stebina ir tas faktas, jog lazerinis atstumo matuoklis „Alfawise LS-1“ pripažinimo jau spėjo susilaukti tarptautinėje parodoje, kurioje gavo „Reddot Design“ apdovanojimą. 

Tai yra iš tiesų svarbus įvertinimas kinams, nes šioje kiekvienais metais vykstančioje parodoje apdovanojimus dažniausiai gauna „Samsung“ bei kitos didesnės kompanijos. Tuo tarpu vietinių Kinijos gamintojų produktai įprastai lieka nuošalyje.

Pristatant „Alfawise LS-1“ taip pat svarbu prisiminti ir kitą labai populiarų lazerinį atstumo matuoklį „KXL - E40“, kuris dabar Kinijos rinkoje kainuoja 15.45€. Šis atstumo matuoklis Kinijoje ilgą laiką buvo pats populiariausias, tačiau „Alfawise LS-1“ gana greitai jį pavijo ir dabar jau lenkia pagal pardavimų kiekį. Ir čia ko gero, svarbiausias privalumas – kur kas kompaktiškesnis korpusas (8,6 x 2,2 x 1,6 cm), stilinga išvaizda. Visi šie dalykai  kiekvieną dieną žavi vis daugiau ir daugiau pirkėjų.

Įdomu, kad 11,5 x 5 x 2,3 cm korpuso matmenis turintis „KXL - E40“ lazerinis atstumo matuoklis analogiškai yra pritaikytas atstumui iki 40 metrų išmatuoti. Jį pagirti galima tik dėl didesnio tikslumo (+/- 1,5 mm prieš +/- 2 mm), tačiau „Alfawise LS-1“ turi integruotą ličio jonų bateriją, kurią bet kada galima įkrauti naudojant standartinį USB kabelį. Tuo tarpu „KXL - E40“ atveju periodiškai tenka pirkti AAA tipo baterijas.

Reziumė galima pasakyti, kad lazerinis atstumo matuoklis „KXL - E40“ labiau patiks tiems pirkėjams, kurie ieško papildomo funkcionalumu (ploto matavimas, kraštinių išskaičiavimas) ir atstumo matavimus atlieka praktiškai kasdien. Visi likusieji greičiausiai mieliau rinksis kompaktišką ir mobilų „Alfawise LS-1“ lazerinį matuoklį, kuris laisvai telpa į kišinę ir visada prireikus būna šalia.

Trumpai:

  • Pagal pirkėjų vertinimus - 4.88 balai iš 5 (82 vertinimai)
  • Tikslumas: +/- 2 mm.
  • Matavimo vienetai: m, ft, in.
  • Matavimo atstumas: 0,03 – 40 m.
  • Baterija: 180 mAh.
  • Lazerio bangos ilgis: 620 – 670 nm.
  • Matmenys ir svoris: 8,6 x 2,2 x 1,6 cm; 30 g.

Kaina

Tikrinta 2019 08 04

  • Lietuvoje neparduodamas.
  • „Gearbest“17.27€.
  • Dabar parduodama su 11 % nuolaida, į Lietuvą siunčiamas už 0.27€.

8. Vidutinės klasės išmanusis telefonas „Xiaomi Redmi Note 7“

162€ | 25 % nuolaida + nuolaidos kuponas GBYZH2801 | „Xiaomi Redmi Note 7“ specifikacijos

Šis telefonas toks populiarus, kad užtaikyti gerą kainą yra labai sunku - dažniausiai geresni kainos pasiūlymai būna labai trumpi ir akcijiniai modeliai iššluojami per kelias dienas. Xiaomi Redmi Note 7“ – tai naujo kartos ekonominės klasės išmanusis telefonas, kuris savo techninėmis charakteristikomis netgi lenkia senesnės kartos flagmaną „Xiaomi Redmi Note 6 Pro“. Šis išmanusis telefonas ypatingas tampa dėl galinėje dalyje integruotos dvigubos kameros su 48 MP ir 5 MP sensoriais, o taip pat yra gerai vertinimas dėl savo našumo („Snapdragon 660“, „Adreno 512“) bei visiems prieinamos kainos. 

„Nepaisant kelių trūkumų jau seniai vidutinės klasės telefonas nekėlė tokių gerų įspūdžių“. Masiškai šluojamo „Xiaomi Redmi Note 7“ apžvalga, kaip iš tikro fotografuoja 48Mpx kamera ir kaip įjungti gamintojo specialiai išjungtą 4K filmavimą („Xiaomi Redmi Note 7“ apžvalga)

Du garsiausi vidutinės klasės telefonai 2019 metais - kuo skiriasi „Xiaomi Redmi Note 7“ nuo „Xiaomi Redmi Note 7 Pro“, kurį verta rinktis ir koks faktas Xiaomi gerbėjus gali nemaloniai nustebinti („Xiaomi Redmi Note 7“ ir „Xiaomi Redmi Note 7 Pro“ apžvalga, Palyginimas)

Kas geriau - ar dvigubai brangesnis „Xiaomi Mi 9“, ar paprastesnis, bet dvigubai pigesnis „Redmi Note 7“? Išsamus jungčių, baterijų, veikimo greičių, kamerų, kainų palyginimas (Apžvalga)

Naujos kartos išmanusis telefonas „Xiaomi Redmi Note 7“ net ir didžiausius skeptikus nustebins atnaujinta galine dviguba kamera. Nuo šiol ji turi 48 MP ir 5 MP sensorius, o tai reiškia, kad šiuo išmaniuoju telefonu užfiksuotų nuotraukų raiška yra bene 4 kartus didesnė nei naudojant 12 MP sensorių. Tokios raiškos nuotraukos yra ypatingos dėl tos priežasties, nes naudojant skaitmeninį priartinimą jos išlieka pakankamai ryškios ir detalios iš arti stebint priartintus toli esančius objektus.

Įdomu ir tai, kad „Xiaomi Redmi Note 7“ ekranas lyginant su „Xiaomi Redmi Note 6 Pro“ taip pat padidėjo ir nuo šiol siekia 6,3 colių (buvo 6,23 colių). Raiška taip pat atitinkamai padidėjo nuo 2280 x 1080 iki 2340 x 1080 taškų. Be to, jeigu gamintojas „Xiaomi Redmi Note 6 Pro“ atveju neatskleidė kokią „Gorilla Glass“ stiklo versiją naudoja, tai dabar oficialiai yra aišku, kad „Xiaomi Redmi Note 7“ yra komplektuojamas su „Corning Gorilla Glass 5“ apsauginiu ekrano stiklu.

Maloniai stebina ir atnaujintos „Xiaomi Redmi Note 7“ išmaniojo telefono techninės charakteristikos. „Xiaomi Redmi Note 7“ gali pasigirti ne tik dar našesniu „Qualcomm Snapdragon 660“ centriniu procesoriumi, bet ir atnaujinta „Adreno 512“ vaizdo plokšte.

„Xiaomi Redmi Note 7“ baterijos talpa lyginant su senesnės kartos modeliais išliko nepakitusi, tačiau reikia pabrėžti tai, kad nuo šiol išmaniajame telefone rasite USB C tipo jungtį. Tai reiškia, kad „Xiaomi Redmi Note 7“ bateriją pavyks įkrauti žymiai greičiau nei buvote įpratę anksčiau. Už tai tenka dėkoti „Quick Charge 4“ techniniam sprendimui.

Negana to, „Xiaomi“ šalia USB C jungties taip pat nusprendė palikti standartinę 3,5 milimetrų ausinių jungtį. Tai iš tiesų džiuginantis sprendimas, kuris yra naudingas dėl tos priežasties, nes pilnavertiškai leidžia panaudoti senesnės kartos ausines. Praktika rodo, kad ausinės su 3,5 milimetrų jungtimis vis dar išlieka santykinai populiarios, todėl toks „Xiaomi“ žingsnis yra sveikintinas.

Trumpai:

  • Pagal pirkėjų vertinimus - 4.86 balai iš 5 (69 vertinimai)
  • Ekranas: 6,3 coliai, 2340 x 1080 taškų raiška, apsaugotas „Corning Gorilla Glass 5“ stiklu.
  • Procesorius: „Qualcomm Snapdragon 660“, 8 branduoliai, 2,2 GHz taktinis dažnis.
  • Vaizdo plokštė: „Adreno 512“.
  • Atmintis: 6/4 GB RAM ir 64 GB ROM arba 3 GB RAM ir 32 GB ROM; gali būti naudojama Micro SD kortelė (maksimali talpa 256 GB).
  • Kameros: galinė dviguba kamera (48 MP, f/1.8, 1/2", 0.8µm, PDAF ir 5 MP, f/2.4, gylio sensorius) su dirbtiniu intelektu, priekinė vienguba kamera (13 MP, HDR) su dirbtiniu intelektu.
  • OS: MIUI 10, sukurta „Android 9.0 Oreo“ pagrindu.
  • Baterija: 4000 mAh integruota baterija.
  • Autorizacija: pirštų atspaudų skaitytuvas galiniame dangtelyje, veido atpažinimas.
  • Jungtys: 3.5 mm audio jungtis, USB C tipo jungtis.
  • Ryšiai: „Bluetooth 5.0“, „Wi-Fi“ 802.11 a/b/g/n/ac, GPS, GLONASS, BDS, 4G LTE (FDD B1 2100MHz, FDD B3 1800MHz, FDD B5 850MHz, FDD B7 2600MHz, FDD B8 900MHz, TDD B34 2100MHz, TDD B38 2600MHz, TDD B39 1900MHz, TDD B40 2300MHz, TDD B41 2500MHz).
  • Jutikliai: giroskopas, akselerometras, kompasas.
  • Korpusas: iš plastiko pagamintas rėmelis, priekis ir apačia dengti stiklu.
  • Išskirtinės savybės: labai didelis ekranas, atnaujintos kamerų, CPU, GPU techninės charakteristikos lyginant su „Xiaomi Redmi Note 6 Pro“.
  • Matmenys ir masė: 15,92 x 7,52 x 0,81 cm; 186 g.

Kaina

Tikrinta 2019 08 04

4GB RAM 128GB ROM

  • „Gearbest“ - 162€
  • Su nuolaidos kuponu GBYZH2801
  • Gearbest - 164.70€
  • Su nuolaidos kuponu GBN74128BLUE
  • Nemokamas siuntimas į Lietuvą.

4GB RAM 64GB ROM

  • „Gearbest“ - 181.80€
  • Nemokamas siuntimas į Lietuvą.

3GB RAM 32GB ROM

  • „Gearbest“ - 136.35€
  • Nemokamas siuntimas į Lietuvą.

9. Belaidės ausinės „Xiaomi Redmi Airdots“

17.27€ | 35 % nuolaida + nuolaidos kuponas GBREDMI189 | 4.74 balai iš 5 (697 vertinimai)

„Xiaomi“ pradėjo leisti atskirą produktų liniją su „Redmi“ prekės ženklu ir naujausias jų produktas yra belaidės „Xiaomi Redmi Airdots“ ausinės. Net ir apžvalgininkas pripažįsta, kad „už tokią kainą, tai yra bomba“ ir šiuo metu tai yra perkamiausios belaidės ausinės iš Kinijos. 

„Už tokią kainą, tai yra bomba“ - su nuolaidos kuponu parduodamoms „Xiaomi Redmi Airdots“ belaidėms ausinėms gerų žodžių negaili ir apžvalgininkas

O, žmogau, už centus radau nuostabų daiktą. Mane dabar tiesiog užvaldė emocijos, bet kitaip negaliu.

Pats pirmas ir į akis krentantis dalykas yra šių belaidžių ausinių dizainas. Jos atrodo labai šauniai. Tiek pats dėkliukas, kuris veikia ir kaip įkrovimo stotelė, tiek pačios ausinės.

Kiekviena ausinė turi po 40 mAh talpos bateriją, o dėkliukas 300 mAh talpos. Tad ausines galima pakartotinai įkrauti 2-3 kartus.

Taip pat gamintojas nurodo, kad ausinių baterijų energijos užteks klausytis muzikos 4 valandas, o su dėkliuko sukaupta energija – iki 12 valandų.

Ausinių įkrovimas užtrunka 1,5 valandos, o pačio dėkliuko iki 2 valandų.

Viena ausinė sveria vos 4,1 gr. ir puikiai laikosi ausų landoje. „Xiaomi Redmi Airdots“ suprojektuotos taip, kad jas būtų galima naudoti ir intensyviai sportuojant.

„Xiaomi Redmi Airdots“ palaiko naujausią „Bluetooth 5.0“ technologiją, tad gali būti susietos su įvairiais įrenginiais ir užtikrinamas stabilus bei greitas duomenų perdavimas.

Signalas perduodamas iki 10 metrų spinduliu, o pačių ausinių susiejimas su išmaniuoju telefonu yra greitas ir paprastas.

Žinoma, šias ausines galima naudoti ir kaip laisvų rankų įrangą bei kalbėtis su savo pašnekovu.

Taip pat jos palaiko balso asistentą, geba rasti telefoną, įjungia navigaciją, išsiunčia „WeChat“ žinutę ir net padaro nuotrauką. Akivaizdu, jog tai šioms ausinėms suteikia tik dar daugiau privalumų.

„Xiaomi Redmi Airdots“ palaiko 20-20000 Hz dažnio diapazoną, 16 omų varžą, maksimalus garso lygis siekia 98 dB, o 7.2mm dinaminiai transduktoriai užtikrina stiprius žemus tonus, delikačius vidutinius ir kokybiškus aukštus tonus.

Gamintojas taip pat nurodo, kad naudojama protinga DSP triukšmo mažinimo technologija pašalina aplinkos triukšmą, tad visiškai nereikia jaudintis dėl skambučių kokybės.

Kaina

Tikrinta 2019 08 04

  • Gearbest - 17.27€
  • nuolaidos kuponas GBREDMI189
  • 35 % nuolaida, nemokamas siuntimas
  • Cafago - 31.99€
  • 26 % nuolaida

10. Maršrutizatorius „Xiaomi Mi 4A Gigabit Edition“

36.36€5 % nuolaida | „Xiaomi Mi 4A Gigabit Edition“ specifikacijos, atsiliepimai

Tai naujos kartos gerai žinomo „Xiaomi“ gamintojo namų vartotojui skirti maršrutizatoriai, kurie priklausomai nuo poreikio gali turėti 100 Mbps arba 1000 Mbps pralaidumo WAN ir LAN prievadus. Šie maršrutizatoriai palaiko WiFi 802.11ac standartą, turi 4 antenas ir priklausomai nuo poreikio gali turėti „MT7628DA“ arba žymiai galingesnį dviejų branduolių „MT7621A“ lustą („Gigabit Edition“).

Labai gera belaidžio tinklo aprėptis, o kaina rinkoje taip pat yra itin konkurencinga. Nors šiek tiek turėjau problemų konfigūruodamas šį maršrutizatorių, tačiau jo darbu skųstis tikrai negaliu. Trumpai tariant, „Xiaomi Mi 4A“ yra patikimas ir stabiliai veikiantis maršrutizatorius. (William)

Jeigu atėjo laikas atsinaujinti savo namų maršrutizatorių, tuomet dabar pats tinkamiausias laikas pasidairyti į gerai visame pasaulyje žinomo „Xiaomi“ gamintojo produkciją. Naujieji maršrutizatoriai „Xiaomi Mi 4A“ ir „Xiaomi Mi 4A Gigabit Edition“ garsėja ne tik geru kainos ir kokybės santykiu, bet priklausomai nuo pasirinkto varianto tikrai gali atitikti net ir pačių išrankiausių pirkėjų reikalavimus. 

Dabar jiems abiems taikomi labai geri pasiūlymai, belieka nuspręsti, kuris iš jų tinkamesnis. 

Nepriklausomai nuo pasirinktos versijos abu šie maršrutizatoriau atkeliauja su keturių antenų komplektu ir maksimaliai gali užtikrinti 1167 Mbps siekiantį duomenų pralaidumą vidiniame tinkle. Tuo tarpu 16 MB vidinės ROM atminties šiuo atveju pilnai pakanka ne tik kokybiškai maršrutizatoriaus programinei įrangai, bet ir papildomiems programinio lygmens sprendimams.

Būtina pridėti, jog tiek „Xiaomi Mi 4A“, tiek „Xiaomi Mi 4A Gigabit Edition“ turi integruotus kokybiškus WiFi ryšio modulius, kurie gali veikti ne tik 2,4 GHz, bet tai pat ir 5 GHz dažnių ruože. Be to, gamintojas dar pabrėžia ir tai, jog maršrutizatoriai palaiko IEEE 802.11ac WiFi standartą – tai itin pravers tiems pirkėjams, kurie belaidžiu būdų nori greitai ir patikimai perduoti aukštosios raiškos vaizdo įrašus.

Įdomu ir tai, jog šios klasės maršrutizatoriai geba tiek 2,4 GHz, tiek 5 GHz dažnių ruožo tinklą atvaizduoti po vieno pavadinimo prieigos tašku. Tai iš tiesų naudingas sprendimas, kuris visiškai automatiškai bet kuriam prisijungiančiam įrenginiui sukuria geriausią įmanomą ryšio kanalą be tiesioginio vartojo įsikišimo. Priminsime, kad kitų maršrutizatorių atveju paprastai būna sukuriami du atskiri prieigos taškai, kurių vienas būna skirtas 2,4 GHz, o kitas 5 GHz dažnių ruožui.

Kalbant apie belaidžio tinklo našumą šiuo atveju norisi pridėti dar ir tai, jog tiek „Xiaomi Mi 4A“, tiek „Xiaomi Mi 4A Gigabit Edition“ turi unikalius galios stiprinimo ir triukšmo lygio mažinimo pagalbinius lustus. Būtent šių integruotų lustų pagalba pavyksta padidinti ne tik priimamo signalo jautrumą, bet taip pat ir sumažinti signalo slopinimą – tai leidžia belaidį signalą perduoti gerokai didesniais atstumais nei kitų maršrutizatorių atveju.

Kalbant apie „Xiaomi Mi 4A“ ir „Xiaomi Mi 4A Gigabit Edition“ skirtumus svarbu pabrėžti, kad pirmasis maršrutizatorius yra aprūpintas 100 Mbps tiek WAN, tiek LAN prievadais. Tuo tarpu, „Xiaomi Mi 4A Gigabit Edition“ maršrutizatorius pranašesnis dėl tos priežasties, nes jau turi 1000 Mbps tiek WAN, tiek LAN prievadus. Šis skirtumas pirkėjui tampa itin reikšmingas tuomet, jeigu naudojamo interneto planas siūlo mėgautis didesne nei 100 Mbps sparta. Būtent tuomet vienareikšmiškai reikėtų rinktis „Xiaomi Mi 4A Gigabit Edition“ maršrutizatorių.

Kadangi „Xiaomi Mi 4A Gigabit Edition“ maršrutizatorius pasižymi didesniu našumu, tai reiškia, jog analogiškai jam būtina ir geresnė aparatinė įrangą. Pavyzdžiui, jeigu „Xiaomi Mi 4A“ yra aprūpintas vieno branduolio lustu „MT7628DA“ su 64 GB RAM atmintimi, tai „Xiaomi Mi 4A Gigabit Edition“ jau turi dviejų branduolių „MT7621A“ lustą su 128 GB operatyviąja RAM atmintine.

Geresnė aparatinė įranga „Xiaomi Mi 4A Gigabit Edition“ leidžia aptarnauti žymiai daugiau įrenginių (128 prieš 64) ir taip pat padeda sklandžiai perduodi didelius skaitmeninių duomenų kiekis ne tik interneto, bet ir vidiniame namų tinkle. Trumpai tariant, „Xiaomi Mi 4A Gigabit Edition“ pravartu rinktis ne tik tuomet jeigu turite 1 Gbps pralaidumo interneto įvadą, bet ir tuomet, jeigu, pavyzdžiui, namuose mėgstate transliuoti aukštosios raiškos vaizdo įrašus iš kitų vidiniame tinkle esančių tinklo įrenginių.

Trumpai:

  • Pagal pirkėjų vertinimus - 4.77 balai iš 5 (39 vertinimai)
  • Greitis: teorinė perdavimo sparta LAN tinke siekia iki 1167 Mbps; WAN ir LAN prievadais duomenų perdavimo sparta siekia 100 Mbps, o pasirinkus „Gigabit Edition“ versiją iki 1000 Mbps.
  • Belaidis ryšys: 2.4 GHz ir 5 GHz.
  • WiFi protokolai: IEEE 802.11a/b/g/n/ac.
  • Belaidžio ryšio atstumas: nenurodomas, tačiau naudoja papildomus klaidų taisymo algoritmus, todėl idealiomis sąlygomis turėtų viršyti 100 m.
  • Jungtys ir antenos: 1x WAN; 2x LAN; 4 antenos.
  • Palaikomų įrenginių kiekis: vienu metu aptarnauja iki 64, o pasirinkus „Gigabit Edition“ versiją iki 128 skirtingų įrenginių.
  • Valdymas: per interneto naršyklę arba naudojantis išmaniuoju telefonu ir „Mi WiFi“ taikomąja programa.
  • Techninė įranga: „Xiaomi Mi 4A“ – „MT7628DA“ lustas (64 MB RAM, 16 MB ROM); „Xiaomi Mi 4A Gigabit Edition“ – „MT7621A“ dviejų branduolių lustas (128 MB RAM, 16 MB ROM).
  • Matmenys ir masė: „Xiaomi Mi 4A“ – 18,8 x 17,5 x 10,05 cm, 240 g; „Xiaomi Mi 4A Gigabit Edition“ – 20,1 x 17,4 x 12,2 cm, 240g.

Kaina

Tikrinta 2019 08 04

„Xiaomi Mi 4A“

  • „Gearbest“27.27€.
  • Į Lietuvą siunčiamas nemokamai registruotu paštu
  • Lietuvoje neparduodamas.

„Xiaomi Mi 4A Gigabit Edition“

  • „Gearbest“36.36€.
  • Dabar parduodamas su 5 % nuolaida, į Lietuvą siunčiamas nemokamai registruotu paštu.
  • Lietuvoje neparduodamas.



Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()