Norite išmanaus namų valdymo, bet be didelių investicijų ir su ta pačia instaliacija, kurią turite? Idealus variantas - vos 6€ kainuojantis ir į montažinę dėžutę telpantis išmanusis valdiklis („Sonoff Mini“ apžvalga, Video)  ()

„Sonoff Mini“ yra mažesnė ir šiek tiek paprastesnė „Sonoff Basic“ versija, tačiau su šiuo valdikliu taip pat galima bet kurį senąjį namų jungiklį paversti išmaniu ir įrenginius valdyti nuotoliniu būdu, o svarbiausia, šis valdiklis telpa į jungiklio montažinę dėžutę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas teigia, kad įdiegus „Sonoff Mini“ valdiklį bus galima savo namų prietaisus valdyti su išmaniąja programėle (palaiko „WiFi“ 2,4 GHz ryšį) ir balsu (palaiko „Amazon Alexa“ ir „Google Assistant“). Išliks galimybė juos valdyti ir su įprastu fiziniu mygtuku.

Taip pat yra galimybės nustatyti laiką, kada norite, kad prietaisas automatiškai įsijungtų/išsijungtų ir kt.

„Iš esmės Sonoff Mini yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nenori atsisakyti savo fizinių jungiklių, tačiau siekia jiems suteikti papildomo funkcionalumo.“

Apžvalgininkas teigia, kad pakuotė atkeliauja tvarkinga ir yra labai maža. Joje tėra lankstinukas anglų kalba, kuriame aiškiai parodyta ir surašyta, kaip prijungti ir naudotis šiuo valdikliu.

Na, ir žinoma yra pats „Sonoff Mini“ valdiklis, kuris sveria 40 gramų bei yra tokių išmatavimų: 4,26 x 4,26 x 2,00 cm.

„Sonoff Mini valdiklis yra labai kompaktiškas, plastikinio korpuso, su kokybiškais ir lengvai pasiekiamais gnybtais.

Ant nugarėlės surašyta pagrindinė informacija, kaip: AC 100 - 240V, 50 / 60Hz, 10A max, ir dar turime WiFi anteną. O priekyje dar yra fizinis mygtukas, kuris pravers, kai norėsime šį valdiklį suporuoti su kitais įrenginiais.”

Apžvalgininkas teigia, kad „Sonoff Mini valdiklis, kaip ir Sonoff Basic atveju, turi 4 pagrindines jungtis, tik šiuo atveju dar yra dvi papildomos S-1 ir S-2 jungtys. Ir naudojimosi instrukcijoje yra labai aiškiai parodyta, kaip teisingai prie Snoff Mini prijungti lempą ar kokį kitą įrenginį.“

„Taip pat norėčiau atkreipti dėmesį, kad galima patį jungiklį drauge su Sonoff Mini valdikliu įtaisyti sienoje. Tačiau naudoti šį Sonoff Mini valdiklį nėra patogiausia, jei jūsų namuose nėra „Neutral“ (nulinio) kontakto.“

„Sonoff Mini“ valdiklio testavimas

Apžvalgininkas prie valdiklio prijungė lemputę, fizinį jungiklį ir nuo 8:55 min. pademonstruoja, kaip viskas veikia bei ką duoda programėlė.

Jis taip pat pažymi, kad pridėti „Sonoff Mini“ valdiklį prie „eWeLink“ programėlės yra labai paprasta: tereikia nuspausti valdiklio mygtuką, jis pradeda mėlynai mirksėti ir tada visus įrenginio pridėjimo veiksmus atlikti programėlėje.

Kai „Sonoff Mini“ yra pridedamas prie programėlės, tada jau galima jį, ir tuo pačiu prie jo prijungtą įrenginį, valdyti su išmaniuoju telefonu.

„Pati programėlė ir viskas joje Sonoff Mini atveju pateikta lygiai taip pat, kaip ir prijungus Sonoff Basic.

Pagrindiniame lange yra įjungimo/išjungimo mygtukas, galimybė nustatyti prietaiso veikimo tvarkaraštį, laikmatis.

Galima pasirinkti konkretų laiką (datą, savaitės dieną, valandą ir minutes) kada norite, kad prietaisas įsijungtų/išsijungtų. Ir viskas čia veikia lygiai taip pat, kaip ir Sonoff Basic versijoje.

O nukeliavus į prietaiso nustatymus galite pastaruosius peržiūrėti ir dalį jų pakeisti į tokius, kokių jums asmeniškai labiausiai reikia.“

Apžvalgininkas taip pat išbandė ir, kaip gi šis valdiklis veikia į balso komandas. Nors „Amazon Alexa“ išbandyti negalėjo, tačiau „Google Home“ veikia puikiai ir balsu duotas komandas „Sonoff Mini“ įvykdo (14:23 min.).

„Įdiegti šį valdiklį už pačio jungiklio yra visiškai paprasta. Visos jungtys yra aiškiai pažymėtos ir kokybiškos. Vienintelė problema, kuri jums gali kilti, jei neturėsite „Neutral“ kontakto.

Beje, jei jūsų jungiklis yra dviejų ar trijų mygtukų, tada reikės įsigyti atitinkamą kiekį Sonoff Mini valdiklių, kadangi jie yra skirti vieno mygtuko jungikliui.“

Speciali akcija

„Sonoff Mini“ valdiklis:

  • Gearbest - 6,54 €;
    • 35 % nuolaida;
    • 0,27 € už siuntimą į Lietuvą.

 

„Sonoff Basic“ valdiklis:

  • Gearbest - 6,37 €;
    • 26 % nuolaida;
    • 0,24 € už siuntimą į Lietuvą.
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(1)
(6)

Komentarai ()