Savaitės įdomiausių apžvalgų panorama: kas geriau - „Roborock S50“ ar „Roborock S6“, ką gali „Defeway“ išmanioji spyna ir „lempa, kuri yra tiesiog šedevras ir tikrai neperdedu“ (9 apžvalgų suvestinė, Video)  ()

Šios savaitės įdomiausios apžvalgos:

- „Zeblaze VIBE 5“ išmanusis laikrodis - „man jis patiko: kokybiškai pagamintas, gera baterija, ryškus ekranas, gerai skaičiuoja žingsnius ir matuoja širdies ritmą“;

- „Huawei Honor Band 5“ išmanioji apyrankė - „tikrai turi daug privalumų: rekomenduoju tiems, kurie ieško pirmos išmanios apyrankės“;

- „Roborock S50“ prieš „Roborock S6“ - labai detalus dviejų robotų dulkių siurblių palyginimas. Apžvalgininkas: „tai du, visų laikų geriausi robotai dulkių siurbliai, tačiau šis robotas šiuo metu yra geresnis pasirinkimas“;

- „Liectroux X6“ langų valymo robotas - apžvalgininkas jį išbando ant langų, veidrodžių, keramika dengtų sienų ir net ant automobilio langų;

- „Defeway“ išmanioji spyna, atrakinama su pirštų atspaudu - apžvalgininkas parodo, kaip naudotis šia spyna bei ją užprogramuoti - „iš pradžių galvojau, kad iš šio daikto nebus nieko gero, bet ne – klydau. Ši spyna pasirodė labai įdomi ir naudinga“;

- „Xiaomi Mijia Nextool 9 in 1“ daugiafunkcis įrankis - galimybių aptarimas ir praktinis išbandymas. Apžvalgininkas: „man labai patiko šis daugiafunkcis įrankis. Šaunus daiktas“;

- „Yeelight YLTD10YL“ lempa - kokybės, švietimo režimų aptarimas, praktinis išbandymas ir asmeninė nuomonė po mėnesio naudojimosi. Apžvalgininkas: „ši lempa - tiesiog šedevras ir tikrai neperdedu“;

- „AWEI T6C Mini TWS“ belaidės ausinės - „aš vis dar manau, kad iki 20 dolerių kategorijoje šios ausinės yra geriausias pasirinkimas, kuris ir nelabai turi realių konkurentų“;

- „Xiaomi Mijia New 2019 Dove Men Care Edition“ muilo dozatorius - „šis dozatorius man labai patiko. Dove muilas gausiai putoja, skirtas vyriškai odai ir maloniai kvepia“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išmanioji dėvima elektronika

Šią savaitę turime dvi įdomias apžvalgas, kuriose artimiau susipažinsime su naujuoju „Zeblaze VIBE 5“ išmaniuoju laikrodžiu ir sužinosime naujų detalių apie „Huawei Honor Band 5“ išmaniąją apyrankę.

„Zeblaze VIBE 5“ išmanusis laikrodis

Gearbest - 32,76 €; Aliexpress - 35,55 €.

Šioje apžvalgoje esame detaliai supažindinami su naujuoju „Zeblaze VIBE 5“ išmaniuoju laikrodžiu. 

Apžvalgininkas išsamiai aptaria laikrodžio pagaminimo kokybę, dėvėjimo ir naudojimosi patogumą, turimas funkcijas, išmaniąją programėlę, kaip tiksliai matuoja širdies ritmą ir miego kokybę.

„Vertinant bendrai, man Zeblaze VIBE 5 išmanusis laikrodis patiko dėl gero baterijos tarnavimo, kokybiško pagaminimo, gero ir ryškaus ekrano, gana tiksliai dirbančio širdies ritmo matavimo ir žingsniamačio.

Vienu pagrindinių trūkumų laikyčiau gana trumpą ekrano švietimo laiką – 5 sekundės yra per trumpas laikas. Taip pat laikrodis negali informuoti apie kai kurių programėlių gaunamus pranešimus ir yra kiek nestabilus duomenų saugojimas. Bendrai, laikrodis vertas dėmesio.“

„Huawei Honor Band 5“ išmanioji apyrankė

Gearbest - 29,12 €

Šioje apžvalgoje įdėmiau pažvelgsime į „Huawei Honor Band 5“ išmaniąją apyrankę, jos suteikiamas funkcijas ir galimybes, pagaminimo kokybę ir kitas detales.

Taip pat apžvalgininkas „Huawei Honor Band 5“ apyrankę palygina su „Huawei Honor Band 3“ modeliu.

„Iš tikrųjų tai Honor Band 3 ir Honor Band 5 yra labai panašios išmaniosios apyrankės, tačiau pradėkime nuo Honor Band 5 minusų: jei šią apyrankę pamesite ar ją pavogs, ją yra lengva atsieti nuo jūsų telefono; be telefono ši apyrankė duoda mažai naudos ir informacijos – jos yra daugiau nei Honor Band 3 apyrankės atveju, bet vis tiek tai vis dar išliko minusu.

Honor Band 5 privalumai: pilnai atspari vandeniui ir su ja galima plaukioti; baterija tarnauja 10 ir daugiau dienų; palaikomos įvairios kalbos ir gaunami pranešimai; yra išmanusis žadintuvas; galima įsigyti įvairių dirželių ir apsauginių ekrano plėvelių.

Bendrai, Honor Band 5 man pasirodė įdomi ir verta dėmesio išmanioji apyrankė. Ypač tiems, kurie vis dar turi apyrankes su nespalvotais ekranais. Honor Band 5 taip pat galiu rekomenduoti tiems, kurie ieško pirmosios išmaniosios apyrankės.“

Namų valymo robotai

Šią savaitę taip pat turime dvi labai kokybiškas apžvalgas, kuriose tarpusavyje palyginami „Roborock S50“ ir „Roborock S6“ robotai dulkių siurbliai bei išbandomas langų valymo robotas „Liectroux X6“.

„Roborock S50“ prieš „Roborock S6“ - dviejų robotų dulkių siurblių palyginimas

„Roborock S50“ (baltas modelis):

Gearbest - 310,52 € su nuolaidos kuponu GBFASTS501, iš  Kinijos sandėlio;

Gearbest - 345,85 €, iš  Čekijos sandėlio;

Aliexpress - 342,76 €, iš Lenkijos sandėlio.

„Roborock S6“ (juodas modelis):

Gearbest - 465,78 € su nuolaidos kuponu JUST40PCS, iš  Kinijos sandėlio;

Gearbest - 518,78 € iš Čekijos sandėlio;

Aliexpress - 721,39 € iš Kinijos sandėlio.

„Roborock S6“ (baltas modelis):

Gearbest - 465,78 € su nuolaidos kuponu JUST40PCS, iš  Kinijos sandėlio;

Aliexpress - 554,92 € iš Kinijos sandėlio.

Ypatingai gera apžvalga, kurioje informacija pateikiama koncentruotai ir išsamiai palyginami šie du robotai dulkių siurbliai.

Robotai palyginimai įvairiose kategorijose, kiekvienoje jų suteikiamas kažkuriam robotui pranašumas (duodami taškai) ir galiausiai prieinama galutinės išvados.

Tad palyginamos navigacijos sistemos, programėlių suteikiamos galimybės, realios siurbimo galios (atliekamas testavimas), baterijų tarnavimo laikai, kaip siurbia ant kietų grindų, ant kiliminės dangos (įprastas siurbimas), kokio efektyvumo yra giluminis kiliminės dangos valymas, kiek plaukų apsivelia apie šepetį, triukšmingumo skirtumai, atliekų dėžučių skirtumai bei kainų skirtumai. 

„Tai du, visų laikų geriausi robotai dulkių siurbliai. Ir viskas dėl turimos išmaniosios lazerinės navigacijos sistemos. Jie yra nuostabūs, tačiau kuris geresnis?

Po visų testavimų ir rezultatų skaičiavimų jie gavo lygų rezultatą – vienu aspektu yra geresnis S50, o kitoje kategorijoje pirmauja naujasis S6.

Taigi, grynai mano asmenine nuomone, geresnis pasirinkimas šiuo metu yra S50 robotas dulkių siurblys. Ir ne vien tik todėl, kad jis maždaug 150 eurų pigesnis.

Testai parodė, kad jo reali siurbimo galia yra didesnė, jis taip pat neturi problemų su šoniniu šepetėliu (S6 modelyje jis kai kuriais atvejais nustoja suktis), geriau dirba ant kiliminės dangos.

Taip, S6 navigacija yra tiesiog nuostabi ir naujas lustas suteikia šiam siurbliui privalumų, bet atsižvelgiant į kainos ir kokybės santykį – Roborock S50 yra tiesiog geresnis pasirinkimas.“

„Liectroux X6“ langų valymo robotas

Aliexpress - 160,68 €, iš  ES sandėlių, nemokamas siuntimas.

Šauni langų valymo roboto apžvalga. Apžvalgininkas išsamiai parodo kas yra pakuotėje, aptaria pagaminimo kokybę, turimus roboto jutiklius, parodo kaip juo naudotis.

Apžvalgoje pademonstruojama, kaip šis langų valymo robotas dirba ant langų, veidrodžių, keramika dengtų sienų ir net ant priekinio automobilio lango.

„Liectroux X6 man patiko – jis gali išvalyti praktiškai bet kokį lygų paviršių. Tik būtinai sudrėkinkite prie roboto pritvirtintą valymo šluostę, kitu atveju valymas nebus efektyvus.

Visgi, tai yra gana specifinis daiktas ir tikrai jis tinka ne visiems – ypač jei gyvenate mažame bute. Bet jei turite didelių langų, lodžiją, arba tiesiog gyvenate name su daug langų – tada toks įrenginys jums tikrai pravers.“

„Defeway“ išmanioji spyna, atrakinama su pirštų atspaudu

Aliexpress - 23,35 €.

„Iš pradžių galvojau, kad iš šio daikto nebus nieko gero, bet ne – klydau. Ši spyna pasirodė labai įdomi ir naudinga. Puikios kokybės metalas, žaibiškai veikiantis pirštų atspaudų skaityvuvas ir plačios spynos pritaikymo galimybės.“

O kaip gi vandeniui atspari (IP65) ir įkraunamą bateriją turinti išmanioji „Defeway“ spyna veikia praktikoje, bei kaip ją užprogramuoti? Visą tai ir dar daugiau sužinosime šioje apžvalgoje.

„Labai rekomenduoju neišmesti naudojimosi instrukcijos. Joje yra aiškiai ir detaliai surašyta, kaip užprogramuoti šią spyną, tad tokią informaciją geriau jau išsaugokite. 

Apskritai, galvojau, kad tokia spyna bus nieko verta, bet labai maloniai nustebau – tikrai puikiai veikiantis ir naudingas daiktas.

Korpusas iš metalo, tvirtas, kokybiškas, pirštų atspaudų skaitytuvas dirba greitai ir tiksliai. Žinoma, su tokia spyna kokio garažo gal ir neverta užrakinti, bet įvairiems lagaminams, spintelėms ir panašiems dalykams tinka kuo puikiausiai.

Jei nenorite, kad maži vaikai ar smalsūs giminaičiai kur nors įlįstų – ši spyna labai pravers. Nereikės slėpti raktų, nes jų tiesiog nėra. Tokia spyna puikiai pravers užrakinti dviračiui, įvairioms dėžėms, spintelėms namie ir darbe, įrankių dėžėms ir panašiai. Labai rekomenduoju.“

„Xiaomi Mijia Nextool 9 in 1“ daugiafunkcis įrankis

Aliexpress - 23,08 €.

„Jau kurį laiką turėjau tiesiog nuostabų daugiafunkcį įrankį Xiaomi Houhou 15 in 1. Labai juo džiaugiausi, bet per savo kvailą galvą jį padovanojau oro uostui. Tiesiog per savo krepšių apžiūrą jį iš manęs konfiskavo.

Ir besidairydamas naujo įrankio, pamačiau, kad yra labai panašus ir įdomus daugiafunkcis įrankis – Xiaomi Mijia Nextool 9 in 1. Jis man pasirodė dar įdomesnis, tad iškart nusprendžiau išbandyti.“

Šioje apžvalgoje ir susipažinsime su „Xiaomi Mijia Nextool 9 in 1“ daugiafunkciu įrankiu ir pasižiūrėsime ką jis sugeba.

„Apibendrinant, man labai patiko šis Xiaomi Mijia Nextool 9 in 1 daugiafunkcis įrankis. Taip, jame nėra tų papildomų atidarytuvų, kaip ankstesniame modelyje, bet užtat turi veržliaraktį ir du papildomus atsuktuvo antgalius. Be to, nemanau, kad butelių atidarytuvai ankstesniame modelyje yra jau tokie kritiškai svarbūs – veržliaraktis ir du atsuktuvo antgaliai gyvenime labiau pravers.

Pagrindinis Xiaomi Mijia Nextool 9 in 1 minusas yra svoris, bet aš jam viską atleidžiu už tokį funkcionalumą. Ir ypatingai noriu pabrėžti puikų rankenų sukibimą. Labai patogu šį įrankį laikyti rankoje ir su juo daryti kitus darbus. Šaunus daiktas.“

„Yeelight YLTD10YL“ lempa

Gearbest - 15,47 €; Aliexpress - 16,86 €.

„Yeelight YLTD10YL“ yra visiškai naujas „Xiaomi“ dukterinės įmonės produktas ir ši lempa yra labai įdomi. Nešiojama, ją galima prisegti prie kokios lentynos ar kt. baldo. Taip pat yra lanksti ir galima pakreipti į bet kokią pusę.

Įkraunama su microUSB laidu ir maitinama 1500 mAh baterija. Užtikrinama 100 liumenų, 3900K, Ra80 indeksas bei 3 skirtingi švietimo režimai.

Apžvalgininkas papasakoja apie „Yeelight YLTD10YL“ lempos kokybę, jos techninius parametrus, parodo, kaip ja naudotis, kaip šviečia pasirinkus skirtingus režimus.

„Labai norėčiau atkreipti jūsų dėmesį į šios lempos pagaminimo kokybę. Tiesiog šedevras ir tikrai neperdedu – jokio broko, kažkokio judesio, įtrūkimų ar panašių dalykų. Lempa pagaminta labai kokybiškai.

Kai jau vėlus vakaras, vaikai miega ir negali įjungti pagrindinių šviestuvų – žmona atsineša šią lempą į virtuvę, ją prisega prie virtuvėje esančio metalinio laikiklio ir pasišviečia ten, kur jai tuo metu reikia. Ypač puikus dalykas, kad lempa yra labai lanksti ir galima reguliuoti jos ilgį bei švietimo kampą.

O aš šią lempą naudoju, kai reikia pasišvieti sandėliuke. Ją pakabinti galima praktiškai bet kur, o ir šviesos bei baterijos energijos yra užtektinai.

Tie tėvai, kurie turi mažų vaikų ir miega bendrame kambaryje, puikiai mane supras, kad vakare negali įjungti šviesų ir pažadinti vaikų. Yeelight YLTD10YL mums tapo tikru išsigelbėjimu.

Taip pat ji yra labai patogi, kai reikia vaikams prieš miegą paskaityti pasaką – įjungei švelniausią švietimo režimą, paskaitei pasaką ir vaikai greitai užmigo. O toliau jau ir pats gali ramiai paskaityti knygą.

Tad šia lempa dabar naudojamės kone kiekvieną vakarą ir taip jau mėnesį laiko. Ir per šį laiką nepastebėjome jokių trūkumų. Nors ši lempa ir nesijungia prie interneto bei nepalaiko kokios nors išmaniosios programėlės, bet savo užduotis atlieka puikiai. Nuostabus daiktas.“

„AWEI T6C Mini TWS“ belaidės ausinės

„AWEI T6C Mini TWS“:

Aliexpress - 23,54 €.

„Redmi AirDots“:

Gearbest - 18,12 €; Aliexpress - 15,42 €.

Apžvalga yra kokybiška: su išsamiu pagaminimo kokybės aptarimu, valdymo ypatumais, prijungimu prie telefono, garso kokybe ir pan. Deja, bet pačios ausinės apžvalgininkui sukėlė dvejopus jausmus.

„Argumentai už: palaikomas belaidis įkrovimas, gera ergonomika ir ausinių valdymas, aplinkos triukšmo izoliavimas, naujas Bleutooth 5.0.

Argumentai prieš: silpni žemi tonai, nepalaiko aptX, veikimo laikas vienu įkrovimu.

Kuo nustebino šios ausinės, tai, kad jų dėkliukas-baterija palaiko belaidį įkrovimą. Tokioje kainų kategorijoje tai yra labai retas dalykas.

Kalbant apie garso kokybę, tai ji yra žemesnė už tų pačių, puikiai žinomų Redmi AirDots ausinių. Baterijos taip pat nedžiugina – vienu įkrovimu galiu muzikos klausytis apie 2 valandas. Pats ausinių valdymas yra patogus: galima sumažinti/padidinti garsą, perjungti dainas ir net nereikia išimti telefono iš savo kelnių kišenės – ne daugelis ausinių gali tuo pasigirti. Taip pat verta paminėti ir naująjį Bluetooth 5.0 technologinį sprendimą.

Tad ar verta pirkti AWEI T6C Mini TWS belaides ausines? Aš jas įsigijau, kai jos kainavo 18 dolerių (16 eurų) ir dabar jos jau kainuoja brangiau.

Jei teikiate pirmenybę belaidžiam įkrovimui ir patogiam ausinių valdymui, tada jas galima svarstyti, bet jei ieškote geros garso kokybės, tada rekomenduoju Redmi AirDots. Aš vis dar manau, kad iki 20 dolerių (18 eurų) Redmi AirDots yra geriausias pasirinkimas, kuris ir nelabai turi realių konkurentų.“

„Xiaomi Mijia New 2019 Dove Men Care Edition“ muilo dozatorius

Aliexpress - 22,16 €.

Įdomus muilo dozatorius, kuris iškart atkeliauja su pripildyta „Dove“ muilo talpykla. Tik yra vienas svarbus momentas – toji talpykla turi būti keičiama nauja, kai yra ištuštinama.

Čia ne tas variantas, kai tiesiog pripilama savo, norimo skysto muilo. Žinoma, apžvalgininkas teigia, kad nesiruošia to daryti ir juolab, kad neaišku kada bus galimybė įsigyti šių „Dove“ muilo talpyklų, tad vaizdo įraše parodo, kaip nuimti dozatoriaus dangtelį – tada bus galima pripilti norimo muilo.

„Bendrai, šis dozatorius man labai patiko. Jo talpa yra mažesnė, lyginant su kitais Xiaomi muilo dozatoriais. Čia turime 200 ml, tačiau tuo pačiu jis yra kompaktiškesnis.

Žinoma, tas pakuotėje esantis „Dove“ muilas pabrangina produktą, bet muilas yra labai kokybiškas, maloniai kvepia, skirtas vyriškai odai, gausiai putoja. Rekomenduoju.“​

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(3)
(3)

Komentarai ()