Norite geriausio roboto siurblio už mažiausią kainą? Štai ką tokio sukūrė autonominių automobilių inžinieriai - pagal kainą ir kokybė neprilygsta net „Xiaomi“ flagmanai („360 S7“ apžvalga, Testų rezultatai, Video)  ()

Naująjį „360 S7“ robotą dulkių siurblį sukūrė Qihoo 360 AI Driverless inžinierių komanda. AI inžinierių komanda tyrinėjanti nepilotuojamas transporto priemones sukūrė robotą dulkių siurblį? Skamba kiek juokingai. Bet iš tiesų, veikimo principas čia labai panašus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaina

„360 S7“

  • 357,52 € su kuponu GB-360S7.
  • siuntimas į Lietuvą 7.32€
  • Lietuvoje neparduodamas

„Roborock S6“

Robotai dulkių siurbliai ir savaldės transporto priemonės turi labai daug panašumų, tokių kaip: automatinis veikimas, tikslūs ir didelės raiškos žemėlapiai, nuolatinis padėties nustatymas ir aplinkos objektų įvertinimas, kelio planavimas ir taip toliau.

Ir testų rezultatai rodo, kad „360 S7“ robote naudojamos technologijos yra lyderiaujančios rinkoje.

Pavyzdžiui, dažnas robotas susiduria su problemomis, kai patenka į siauras erdves ir gali jose įstrigti. Bet tik ne „360 S7“. Šis robotas naudoja naujausius inžinerinius ir programinius sprendimus, kurie užtikrina, jog robotas savo darbą atliks maksimaliai kokybiškai.

O kuo gi konkrečiai pasižymi „360 S7“?

Štai keletas pagrindinių jo savybių: grindų plovimas ir siurbimas, naujausios kartos lazerinė navigacija, nuo kritimų ir trankymusi į baldus apsaugantys davikliai, itin tikslus žemėlapių piešimas, paprastas valdymas su programėle, keletas skirtingų siurbimo režimų, gebėjimas įveikti 2 cm kliūtis, plaunami priedai ir t.t.

Ir tikriausiai geriausiai suvokti „360 S7“ privalumus padės jo palyginimas su kitais, labai populiariais robotais dulkių siurbliai. Tai - ankstesnės kartos „360 S6“ ir „Xiaomi“ kompanijos įrenginiais. Ir siurblius palyginsime 8 skirtingais aspektais.

1. Kainų skirtumai

Kaip teigia New Gear Lab, pats pirmasis „360 S7“ privalumas yra jo kaina. Dabar, su nuolaidos kuponu GB-360S7, šis robotas dulkių siurblys kainuoja tik 357,52 eurus.

2. Išvaizda, roboto paskirtis, įkrovikliai ir atliekų dėžutės

„360 S7“ yra skirtas grindų plovimui ir siurbimui. Lygiai taip pat, kaip ir „360 S6“, „Roborock S50“ ir „Roborock S6“, o tuo tarpu „Xiaomi Mi Robot“ yra skirtas tik grindų siurbimui.

„Xiaomi Mi Robot“ robotas yra ploniausias, po jo seka „Roborock“ serija, o storiausi 360 serijos robotai yra tik 4 mm storesni nei „Xiaomi Mi Robot“.

Kalbant apie robotų įkroviklius, tai „360 S7“, kaip ir „Xiaomi Mi Robot“, kontaktai yra įtaisyti šone (dešinėje pusėje yra 360 S7 įkroviklis) ir teigiama, jog tai užtikrina geresnį ryšį tarp įkroviklio bei roboto. Be to, turi specialų jutiklį, kuris atsakingas už kokybišką „360 S7“ baterijos įkrovimą.

„Xiaomi Mi Robot“ turi 420 ml atliekų dėžutę; „Roborock S50“ ir „S6“ 480 ml; „360 S6“ 400 ml; „360 S7“ 550 ml (nuotraukoje atitinkamai robotų dėžutės iš kairės į dešinę). Tad didesnės talpos „360 S7“ atliekų dėžutė gali surinkti daugiau dulkių ir nešvarumų.

3. Plaunami siurblio priedai

Papildomi siurblio priedai taip pat yra labai svarbus veiksnys ir pagrindinis „360 S7“ šepetys per daug nesiskiria nuo kitų dulkių siurblių.

Tik pakuotėje dar papildomai turi specialų peilį, skirtą nupjauti aplink šepetį apsivijusiems plaukams.

Didelis privalumas, kad „360 S7“ turi plaunamą HEPA filtrą, tad nereikės pirkti naujo ir taip susitaupys pinigai.

4. Siurblių valymo greičiai

Tikriausiai pati įdomiausia siurblių dalis, tai kaip jie greitai ir kokybiškai valo. Štai iš žemiau pateikto paveikslo galite matyti, kaip greitai darbavosi siurbliai.

Ir valant tą pačią teritoriją, pats greičiausias buvo „Roborock S50“ (1,15 m2/min.), o tada sekė „360 S7“ (1,13 m2/min.). Aišku, greitis dar ne viskas. Juk svarbiau, kaip kokybiškai atliktas darbas.

5. Siurblių atlikto darbo kokybė

Testui New Gear Lab pasirinko šiek tiek ryžių ir kukurūzų. Kiekvienas robotas buvo išbandytas atskirai, su tokiu pačiu kiekiu šių kruopų. Ir kaip matyti iš pateiktų nuotraukų, geriausiai su užduotimi susidorojo „360 S7“.

„Galvojome, kad naujos kartos Roborock S6 parodys geriausius rezultatus, tačiau jis pasirodė prasčiau nei senasis Xiaomi Mi Robot.“

6. Siurbimo galia, kurie robotai skirti kiliminei dangai

Kalbant apie siurbimo galią, tai „360 S7“ ir „Roborock“ siurbliai (S50, S6) gali užtikrinti iki 2000 Pa siurbimo galią. Tačiau automatinis siurbimo galios padidinimas, vos tik robotas užvažiuoja ant kiliminės dangos, yra išskirtinė „360“ robotų dulkių siurblių savybė. Ir tai žymiai geresnis sprendimas būtent tiems namams, kuriuose yra kiliminės dangos.

„360 S7“ gali dirbti keliais skirtingais siurbimo režimais ir išnaudoti tiek galios, kiek tuo metu reikia, o tai leidžia efektyviai išnaudoti baterijos energiją ir tuo pačiu sutaupyti už elektrą.

7. Išmanusis žemėlapio piešimas ir navigacija

Šie 5 robotai dulkių siurbliai naudoja LDS (Laser Distance Sensor) ir SLAM (Simultaneous Localization and Mapping) techninius sprendimus, kurie leidžia jiems maksimaliai tiksliai orientuotis aplinkoje ir tiksliai piešti žemėlapius. Tačiau geriausiai tai daro „360 S7“ ir „Roborock S6“ robotai.

Skirtingai nuo tradicinių PSD (Phase-Sensitive Detection) fotodetekcijos jutiklių, „360 S7“ turi naują TOF (Time-Of-Flight) lazerio jutiklį, kuris užtikrina ilgesnį ir tikslesnį atstumo matavimą.

Be to, kad būtų išvengta susidūrimų, „360 S7“ papildomai šonuose turi 2 ir dar vieną jutiklį apačioje, kurie apsaugo robotą nuo smūgių.

8. Neribotas namų valymo planavimas

Dabar programėlėje „360 S7“ robotui galime nurodyti neribotus kambarių valymo vietų apribojimus ir leidimus.

„Roborock“ (S50 ir S6) siurbliams taip pat programėlėje galima nurodyti savo pageidavimus, tačiau jie neveikia jei vienu metu siurblys plauna ir siurbia grindis.

Dabar jau atsirado toks dalykas, kaip „virtualios sienos“, bet geriausias dalykas, kad „360 S7“ galima nurodyti, kad jis nesiurbtų šlapių vonios grindų ir neplautų kiliminės dangos.

Galutinis verdiktas

Tai kuris yra nugalėtojas? Akivaizdu, jog „360 S7“ ir „Roborock S6“ lenkia kitus robotus, ir „360 S7“ yra pats ekonomiškiausias robotas, tarp tas pačias funkcijas užtikrinančių robotų.

„360 S7“ maždaug 150 dolerių pigesnis už „Roborock S6“.

Be to, neverta pamiršti, kad prie „360 S7“ sukūrimo prisidėjo profesionalių AI inžinierių komanda, dirbanti ir prie nepilotuojamų transporto priemonių. Vargiai kitas robotas dulkių siurblys galėtų tuo pasigirti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(2)
(6)

Komentarai ()