Dabar man aišku, kodėl šias ausines žmonės perka masiškai: po savaitės testavimų galiu pasakyti, kad garso balansas yra vienas geriausių, kokį esu girdėjęs tokios kainos ausinėse („Tronsmart Spunky Beat“ apžvalga, Foto, EU sandėliai)  ()

Naujausias Qualcomm QCC3020 lustas, aptX, DSP bei cVc 8.0 technologijos, unikalus įkrovimo sprendimas, neįtikėtinai ilgai tarnaujanti baterija ir nuostabi garso kokybė. Po savaitės su „Tronsmart Spunky Beat“ dabar aš supratau kodėl žmonės šias ausines perka masiškai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tronsmart Spunky Beat“ kaina

  • 26,20 €, su kuponu 3VH7HYI5 kaina sumažėja iki 23,39€
  • 43 % nuolaida
  • Iš Europos sandėlių, siuntimas į Lietuvą 1,50 €

Pakuotė ir jos turinys

Jau išbandau nebe pirmą „Tronsmart“ produktą ir galiu dar kartą patvirtinti, kad kompanija kreipia didelį dėmesį pakuotės išvaizdai.

Tiek žaidimų ausinių („Tronsmart Glary Gaming“ apžvalga), tiek ir belaidės kolonėlės („Tronsmart Element Force“ apžvalga), tiek ir „Tronsmart Spunky Beat“ belaidžių ausinių atvejais pakuotės yra labai kokybiškos.

Išvaizdžios, tvirto kartono, priekyje pavaizduotas pats produktas ir kelios esminės jo savybės. Šonuose turime QR kodą, kurį nuskenavę galime gauti daugiau informacijos apie pačias ausines, bei surašyta ką rasime pačioje pakuotėje.

Na, o dėžutės nugarėlėje surašytos praktiškai visos „Tronsmart Spunky Beat“ savybės, kurias aptarsiu kiek vėliau.

Taigi, pakuotės viduje turime išsamią naudojimosi instrukciją – anglų, rusų, vokiečių, prancūzų ir kitomis kalbomis – trijų skirtingų dydžių ausinių pagalvėles – vidutinio dydžio jau uždėtos ant pačių ausinių – C-tipo USB įkrovimo laidą ir dėkliuką su pačiomis ausinėmis.

Pakuotėje esantis C-tipo USB įkrovimo laidas yra pagamintas kokybiškai.

Ganėtinai storas, vidutiniškai lankstus, kokybiški kontaktai. Jį išbandžiau, įkroviau ausinių dėkliuko bateriją ir viskas veikia gerai.

„Tronsmart Spunky Beat“ ausinių pagaminimo kokybė

Kalbant trumpai – puiki. Už tokią kainą nieko daugiau ir negalėčiau reikalauti.

Ausinių dėkliukas simpatiškas, malonus laikyti rankoje, puikiai telpa kelnių bei kitų drabužių kišenėse.

Viršutinėje dalyje turime „Tronsmart“ logotipą, šone dirbtinės odos dirželį. Pastarasis dalykas kelia dvejopus jausmus.

Dirželis kokybiškas, tvirtas ir pravers tais atvejais, kai norėsite kur nors pasikabinti šį dėkliuką. Iš kitos pusės, jei dėkliuką kone visais atvejais laikysite kišenėje, kuprinėje, rankinėje ir panašiai, tas dirželis tampa nereikalingu priedu ir nėra galimybės jo gražiai pašalinti. Visgi, menkas minusiukas. Kiti ausinių privalumai tai atsveria su kaupu.

Kad ir dėkliuko apačioje integruotas USB-A laidas. Prisipažinsiu, vienas iš dalykų kodėl norėjau išbandyti šias ausines – buvo būtent šis techninis „Tronsmart“ sprendimas.

Tiesiog genialus kompanijos sumanymas. Kas gi su savimi nešiojasi tuos įkrovimo laidus? Retas iš mūsų. O čia viskas vienoje vietoje. Pritrūko energijos, išvyniojam šį laidą, prijungiame prie kompiuterio, išorinės baterijos ir panašiai ir taip įkrauname dėkliuko bateriją.

Laidas lengvai suvyniojamas atgal ir puikiai laikosi savo vietoje – galima laido griovelyje matyti išlietus smulkius išsikišimus, kurie jį ir laiko savo vietoje.

Kitas didelis privalumas, turima C-tipo USB jungtis. Tikrai dar ne visi belaidžių ausinių gamintojai sugeba įdiegti šį techninį sprendimą savo belaidžių ausinių dėkliukuose, o ką jau kalbėti apie tokios kainos kategorijos atstovus.

Kodėl tokia jungtis yra geriau nei microUSB? Todėl, kad tai yra naujesnio standarto jungtis ir per ją dėkliuko baterija yra greičiau įkraunama.

Ant dėkliuko korpuso taip pat yra 4 šviesos indikatoriai, kurie informuoja apie dėkliuko baterijos energijos lygį.

Žymiai geresnis sprendimas nei vieno indikatoriaus atvejai. Taip galima kur kas tiksliau sekti baterijos energijos kiekį ir esant reikalui – ją papildomai įkrauti.

Beje, šviesos indikatoriai nuolat nešviečia. Jei norime pasižiūrėti kiek dėkliuke yra energijos, reikia jį atidaryti, spustelėti kurios nors ausinės jutiklinį paviršių ir tada taip pat aktyvuosis indikatoriai.

Dėkliuko dangtelis atsidaro gana lengvai, bet ir tuo pačiu uždarytas laikosi labai gerai. Galiu jį vartyti, gana įnirtingai kratyti ir dangtelis pats tikrai neatsidaro.

Dėkliuko viduje matome ausinėms laikyti ir įkrauti skirtas vietas su įkrovimo kontaktais. Taip pat čia integruoti magnetukai, tad ausinės kone pačios įšoksta į joms skirtas vietas.

Net jei atidarau dėkliuką, jį apverčiu aukštyn kojomis ir kratau – ausinės lieka savo vietose. Viskas padaryta be priekaištų.

Kalbant apie pačias ausines, tai jos yra vidutinio dydžio, lengvai keičiamomis ausinių pagalvėlėmis, kokybiškais įkrovimo kontaktais, sužymėtos kur yra dešinė, kur kairė ausinė.

Korpusas yra pagamintas iš dviejų spalvų plastiko. Vidinė ausinių dalis juodai matinė, o išorinė šiek tiek turi blizgumo.

Ant kiekvienos ausinės išorinės dalies yra į prisilietimus reaguojantys jutikliniai paviršiai ir aplink juos – šviesos žiedas. Priklausomai nuo būsenos – mėlynos, raudonos arba greitai besikeičiančių spalvų.

Kai jau ausinės suporuotos ir parengtos naudoti, įdėtos į ausis, tada ausinių šviesos indikatoriai nešviečia.

„Tronsmart Spunky Beat“ ausinių techninės savybės, įkrovimas, baterijų tarnavimo laikas

Pagrindines ausinių technines savybes galite matyti žemiau pateiktame paveiksle ir čia iškart norisi pažymėti kelis išties šaunius dalykus.

Pirmiausiai, ausinės yra atsparios vandens purslams. Jos atitinka IPX5 reitingą, tad su tokiomis ausinėmis galima nebijoti ir netikėtai užklupusio lietaus bei drąsiai keliauti į sporto salę. Juolab, kad ausinės ausyse laikosi labai gerai. Net ir stipriai kratant galvą - ausinės neiškrenta.

Antras dalykas, naujausias Qualcomm QCC3020 lustas, kuris užtikrina stiprų signalą, greitą duomenų apdorojimą ir naujausius aptX, AAC ir SBC garso kodavimo techninius sprendimus, dėl ko garso kokybė yra aukščiausio lygio.

Apie aptX technologiją ir kodėl ji tokia svarbi Bluetooth ausinėse galite paskaityti mūsų straipsnyje čia.

Prie viso to prisideda naujausias Bluetooth 5.0 techninio sprendimo palaikymas, dėl kurio su ausinėmis nuo telefono galima nutolti iki 15 metrų ir signalo perdavimas išlieka kokybiškas.

„Tronsmart Spunky Beat“ taip pat įdiegtos ir DSP bei cVc 8.0 technologijos, kurios slopina aplinkos triukšmą bei pagerina ausinių garso kokybę, tad pokalbių metu pašnekovas mane girdi puikiai.

Ir galiausiai – baterijos. Dėkliukas aprūpintas 350 mAh talpos baterija, o ausinės po 35 mAh. Tačiau daugeliui mūsų yra svarbiausia, kiek gi laiko ištveria tos baterijos ir čia buvau maloniai nustebintas.

Daugelis belaidžių ausinių gamintojų geriausiu atveju žada, kad ausinių baterijų užteks iki 3-4 valandų, tuo tarpu „Tronsmart Spunky Beat“ atveju turime 7 valandas.

Tiesa, čia tuo atveju jei muzikos klausomės esant 50 proc. garso lygio. Pats muzikos klausiausi esant maždaug 60-70 proc. lygio ir ausinių baterijos energijos užteko 6-6,5 val. Puikus rodiklis.

O su ausinių dėkliuke esančia baterija muzikos bus galima klausytis iki 24 valandų. Mano atveju, kai muzikos klausiausi esant 60-70 proc. garso lygiui, dėkliuko baterijos užteko apie 20 val.

Beje, kai ausinių baterijos energijos lieka labai nedaug, moteriškas balsas apie tai informuoja. Iš tikrųjų, tai praneša tada, kai tos energijos beveik visai nelieka. Po pranešimo dar galima muzikos pasiklausyti kokias 5 minutes ir ausinės pačios išsijungia.

Kalbant apie įkrovimą, tai pačios ausinės dėkliuke yra įkraunamos per maždaug 40-50 minučių. Čia tuo atveju, jei jos yra visiškai išsikrovusios ir norėsime jas pilnai įkrauti. O taip, tai ir kokiu 15 min. užteks, kad muzikos galėtume klausytis apie 2 valandas.

Dėkliuko bateriją galime įkrauti su pakuotėje esančiu C-tipo laidu arba tiesiog pačiame dėkliuke integruotu laidu.

Įkrovimo metu šviečia baterijos indikatoriai ir galima matyti kiek yra įkrauta dėkliuko baterija.

Pavyzdžiui, jei pilnai šviečia 3 indikatoriai, o ketvirtasis mirksi – vadinasi baterija įkrauta apie 75 proc. labai praktiškas ir baterijos įkrovimo stebėjimą palengvinantis gamintojo sprendimas.

Kai baterija pilnai įkrauta, visi šviesos indikatoriai išsijungia.

„Tronsmart Spunky Beat“ ausinių poravimas su kitais įrenginiais ir „Mono“ bei „Stereo“ režimai

Kadangi ausinės atkeliavo jau pilnai įkrautos, beliko tik telefone įjungti „Bluetooth“, išimti ausines iš dėkliuko ir jas pridėti prie telefono. Tai užtruko gal kokias 5 sekundes ir čia viską darant labai lėtai. Poravimo metu girdimas moteriškas balsas, kuris praneša, kad viskas pavyko sklandžiai.

Beje, kaip galite matyti iš žemiau pateiktos nuotraukos, įrenginių sąraše turime dvi „Tronsmart Spunky Beat“ ausines.

Viskas taip ir turi būti, nes ausinės yra pridedamos atskirai. Viskas vyksta automatiškai ir tereikia spausti „Pridėti“.

Sekančiais kartais tereikės ausines išimti iš dėkliuko ir jos pačios susiporuos su telefonu. Nieko papildomai spausti nereikės.

Ausinės pridedamos atskirai dėl to, kad „Tronsmart Spunky Beat“ gali veikti tiek „Stereo“, tiek „Mono“ režimais.

„Tronsmart Spunky Beat“ yra TWS ausinės, kas reiškia, kad jas galima naudoti tiek abi, tiek po vieną. Tačiau šiuo atveju „Tronsmart Spunky Beat“ turi rimtą pranašumą prieš konkurentus.

Jei naudojame abi ausines, aktyvuojamas „Stereo“ režimas, o jei naudojame kurią nors vieną ausinę, tada automatiškai įsijungia „Mono“ režimas. Viskas vyksta automatiškai.

Jei naudojame abi ausines ir vieną iš jų įdedame į dėkliuką, sustoja grojusi muzika, per kelias sekundes ausyje likusi ausinė persijungia į „Mono“ režimą ir vėl pradeda groti muzika.

Jei vėl įsidedame antrąją ausinę, viskas vyksta dar greičiau ir muzika net nesustoja grojusi. Šiaip įdomesnis dalykas, kodėl gi taip yra. Galbūt persijungti iš „Stereo“ į „Mono“ režimą yra sunkiau ir tam reikia keleto sekundžių? Į šį klausimą atsakyti negaliu ir jei kas žinote, pasidalinkite informacija komentarų skiltyje.

Bendrai, tokio dalyko kitų gamintojų ausinėse iki 30 eurų ir net brangesnėse dažnu atveju nėra. Ten muzika groja taip pat, nepriklausomai nuo to ar naudojama viena ausinė, ar dvi.

O koks gi skirtumas? Tiesą sakant gana didelis. Kai naudojamos dvi ausinės, garsai yra tarsi padalijami į dvi porcijas ir iš skirtingų ausinių girdima dalis skirtingų garsų. Taip turime tą stereo garsą.

Kai aktyvuojamas „Mono“ režimas, visi garsai nukeliauja į vieną ausinę, tad neprarandame garso detalumo.

„Tronsmart Spunky Beat“ ausinių valdymo ypatumai, dėvėjimo patogumas ir garso bei skambučių kokybė

Abejos ausinės reaguoja į prisilietimus ir tą daro tinkamai. Kokiomis komandomis valdomos ausinės galite matyti žemiau pateiktame paveiksle.

Taigi, galiu sustabdyti/paleisti dainą, perjungti prieš tai buvusią/sekančią, didinti/mažinti garso lygį, atsiliepti/atmesti skambutį, iškviesti balso asistentą. Viskas veikai tinkamai. Reakcijos laikas į prisilietimus yra geras.

Be to, daugeliu atveju yra girdimas garsinis signalas, kad vykdoma komanda. Tik garso didinimo/mažinimo atveju jo negirdėti.

Įdomesnis momentas, kad dainų perjungimo ir garso reguliavimo komandos tarsi apverstos aukštyn kojomis.

Šiuo klausimu pritariu štai šiam apžvalgininkui ir daugelis mūsų esame įpratę, jog garso didinimo ir sekančios dainos perjungimas yra dešinėje pusėje. „Tronsmart Spunky Beat“ ausinėse tai daroma su kairiąja ausine.

Toks labiau pastebėjimas nei trūkumas. Juolab, kad į komandas ausinės reaguoja gerai.

Čia tik atkreipiu dėmesį, kad jei naudosite vieną ausinę, tai tada – priklausomai nuo to, kurią ausinę naudosite – galėsite tik didinti arba tik mažinti garsą bei tik perjungti sekančią arba prieš tai buvusią dainą. Visos kitos funkcijos išlieka, nepriklausomai nuo to, kurią ausinę naudosite.

Štai dėl ko nesutinku su šiuo apžvalgininku, tai, kad „Tronsmart Spunky Beat“ ausinės yra per daug jautrios į prisilietimus ir kone su pačia ausimi galima prisiliesti prie jutiklinio ausinės paviršiaus ir taip trikdyti jos valdymą.

Čia gal priklauso ir nuo kiekvieno žmogaus ausies formos, bet mano atveju per visą savaitę laiko nebuvo nei vieno karto, kad pati ausis sugebėtų aktyvuoti „Tronsmart Spunky Beat“ ausinę.

„Tronsmart Spunky Beat“ ausinės labai gerai laikosi mano ausyse. Svarbiausia tik atsirinkti kokio dydžio ausinių pagalvėlės yra geriausios.

Jei netinka pakuotėje esančios, galima uždėti bet kokias kitas namuose turimas ir mėgstamas. Arba tiesiog įsigyti kitas, nors man ir pakuotėje esančios yra tinkamos.

O kaip skambučių kokybė?

Be priekaištų. Tiek aš, tiek mane pašnekovai girdi puikiai. Jokio pašalinio triukšmo.

Kai naudoju abi ausines, atrodo, kad su pašnekovu kalbėčiau lyg jis būtų šalia. Mano balsą taip pat girdi labai gerai, net jei ir esu triukšmingoje aplinkoje. Tad aplinkos triukšmą slopinančios technologijos čia duoda savo pliusų.

O garso kokybė?

Kalbant apie garso kokybę, tai per šią savaitę klausiausiu pačios įvairiausios muzikos. Pradedant sunkiuoju metalu ir baigiant klasikine. Ir kaip garsas?

Netgi labai gerai. Taip, melomanai čia tikrai rastų prie ko prikibti, bet eiliniam naudojimui tai yra daugiau nei galima tikėtis.

Garso kokybė labai gera. Skonio reikalas, bet asmeniškai šiek tiek trūksta žemų tonų. Jaučiamas to pačio žemiausio mušimo į ausis trūkumas.

Iš kitos pusės, žemi tonai yra labai gerai subalansuoti su vidutiniais ir aukštais. Pastarųjų neužgožia. O ir aukšti tonai išlieka savo vietoje, kai muzikos klausausi itin garsiai.

Dažnos pigios ausinės pradeda spiegti, kai garso lygis yra aukštas ir tokiu atveju tiesiog neįmanoma klausytis muzikos. Su „Tronsmart Spunky Beat“ nieko panašaus. Apskritai, garso balansas yra vienas geriausių, kokį esu girdėjęs tokios kainos ausinėse.

Su „Tronsmart Spunky Beat“ ausinėmis malonu klausytis labai įvairios muzikos: tiek akustinės, tiek šokių, tiek instrumentinės ir t.t. Absoliutūs labai žemų tonų fanatikai tik gali būti kiek nepatenkinti, o visi kiti tikrai džiaugsis šiomis ausinėmis.

Tikrai ne veltui „Tronsmart Spunky Beat“ ausines perka dešimtimis tūkstančių ir pirkėjai bei apžvalgininkai jas taip giria. Yra už ką. Tikrai yra už ką.

Naujausias Qualcomm QCC3020 lustas, aptX, DSP bei cVc 8.0 technologijos, unikalus įkrovimo sprendimas, neįtikėtinai ilgai tarnaujanti baterija ir nuostabi garso kokybė. Už tokią kainą tai yra puikus pasirinkimas visiems, ieškantiems belaidžių ausinių.

Keletas minčių pabaigai

Pastebėjimai:

  • ausinių dėkliuko dirželis kokybiškas, leis dėkliuką kur nors pasikabinti, bet dirželis nėra keičiamas ar nuimamas ir tai kai kam gali nepatikti;
  • dainų perjungimo ir garso reguliavimo komandos tarsi apverstos aukštyn kojomis. Įpratimo dalykas;
  • pranešama kada baigiasi ausinių baterijų energija tada, kai tos energijos beveik nelieka. Po pranešimo dar galima muzikos pasiklausyti kokias 5 minutes ir ausinės pačios išsijungia. Gerai tai, kad užtenka ausines įkrauti kokias 15 min. ir vėl galima muzikos klausytis apie porą val.

Privalumai:

  • išvaizdi pakuotė ir pilnas komplektas: papildomai C-tipo USB laidas, 3 poros skirtingų ausinių pagalvėlių. Puiki dovana draugams;
  • išvaizdus ir labai gerai pagamintas ausinių dėkliukas. Lengvai telpa drabužių kišenėse. Ausinės jame laikosi puikiai, tvirti magnetukai joms neleidžia iškristi;
  • dėkliuke integruotas USB-A laidas, su juo galima dėkliuką prijungti prie kompiuterio ar išorinės baterijos ir taip įkrauti;
  • dėkliukas turi ir C-tipo USB jungtį, per kurią taip pat galima įkrauti jo bateriją;
  • ant dėkliuko yra 4 šviesos indikatoriai, kurie rodo kiek yra likę baterijų energijos;
  • vienu įkrovimu ausinių baterijų užtenka muzikos klausytis iki 6,5 val., o su dėkliuku – iki 20 val.;
  • ausinių dėkliuko baterija pilnai įkraunama per maždaug 1 val. ir 45 min. Pačios ausinės pilnai įkraunamos per 40-50 min.;
  • ausinių valdymas su į prisilietimus reaguojančiais jutikliniais paviršiais. Reagavimas į prisilietimus yra greitas ir tikslus;
  • ausinės labai gerai laikosi ausyse net ir aktyviai judant;
  • naujausias Qualcomm QCC3020 lustas, kuris užtikrina stiprų signalą, greitą duomenų apdorojimą ir naujausius aptX, AAC ir SBC garso kodavimo techninius sprendimus, dėl ko garso kokybė yra aukščiausio lygio;
  • Bluetooth 5.0 techninis sprendimas, labai greitas ausinių poravimas su telefonu bei kompiuteriu, duomenų perdavimas vyksta sklandžiai;
  • palaikomi balso asistentai: „Siri“ ir „Google Assistant“;
  • „Mono“ ir „Stereo“ režimai. Ausines galima naudoti po vieną ir abi iškart;
  • labai gera garso kokybė, puikus garso balansas klausant muzikos pasirinkus bet kokį garso lygį;
  • DSP bei cVc 8.0 technologijos, kurios slopina aplinkos triukšmą bei pagerina ausinių garso kokybę, tad pokalbių metu pašnekovas mane girdi puikiai;
  • atsparumas vandens purslams – IPX5. Ausinės tinkamos naudoti sporto salėje ir nebijo netikėto lietaus.

Baigiant apžvalgą, dar norėtume padėkoti internetinei parduotuvei Geekbuying.com, kuri į mūsų pageidavimą išbandyti „Tronsmart Spunky Beat“ ausines sureagavo akimirksniu.

Jau kitą dieną mums išsiuntė šias belaides ausines ir iš žemiau pateiktos nuotraukos galite matyti, kad ausinės iš Vokietijos į Lietuvą atkeliavo vos per dvi dienas. Mane jos pasiekė po 4 dienų.

Taip jau nutiko, kad į Lietuvos prekių skirstymo punktą jos atkeliavo penktadienį, tad teko pralaukti savaitgalį.

Atsižvelgiant į tai, kad ausinės į Lietuvą keliavo tuo metu, kai dėl koronaviruso Europoje buvo masiškai uždarinėjamos valstybių sienos ir daugelis vilkikų vairuotojų stovėjo kilometrų ilgio eilėse – pristatymas yra žaibiškas.

Jei susidomėjote „Tronsmart Spunky Beat“ ausinėmis ir norite jas įsigyti sau bei artimiesiems, šiuo metu Geekbuying joms taiko 43 % nuolaidą ir jas galite įsigyti už 26,20 € (su kuponu 3VH7HYI5 - 23,39€). Iš Europos sandėlių ausines į Lietuvą pristatys per kelias dienas ir tai papildomai kainuos tik 1,50 €. Besidomintys panašiomis ausinėmis daugiau gerų pasiūlymų ras šiame puslapyje.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(2)
(5)

Komentarai ()