„Iki 40 eurų tai geriausia, ką galima surasti: trumpai tariant – aš šį laikrodį pasilikau sau“ („Lemfo L5“ išmaniojo laikrodžio apžvalga, Video)  ()

„Aš esu išbandęs galybę įvairių išmaniųjų laikrodžių bei apyrankių – tiek paprastesnių, tiek ir pažangesnių – ir galiu drąsiai teigti, kad iki 30 ar net 40 eurų Lemfo L5 yra geriausias pasirinkimas.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas teigia, kad išmaniojo laikrodžio pakuotė atkeliauja tvarkinga ir nepažeista. Pati dėžutė yra paprasta ir per daug neišsiskirianti.

Viduje rasime „Lemfo L5“ laikrodį, naudojimosi instrukciją anglų bei kinų kalbomis, kurioje yra ir QR kodas, tad jį nuskenavę – galėsime iškart atsisiųsti ir įsidiegti programėlę.

Taip pat pakuotėje yra ir magnetinis įkrovimo laidas – „iškart noriu atkreipti dėmesį, kad šis įkrovimo laidas labai kokybiškas. Puikiai prikimba prie laikrodžio kontaktų ir baterijos įkrovimas vyksta sklandžiai“.

„Vienas pagrindinių Lemfo L5 privalumų yra jo nuostabus dizainas. Turint galvoje, kad laikrodis kainuoja iki 30 eurų – jo išvaizda yra nuostabi. Jis net gali drąsiai konkuruoti su kur kas brangesniais išmaniaisiais laikrodžiais.“

Apžvalgininkas iškart pažymi ryškų (240 x 240) ir 1,3 colio dydžio „Lemfo L5“ ekraną – „čia turime pilnai apvalų ekraną, o ne kvadratinį, kaip dažniausiai būna tokios kainos laikrodžiuose. Nežinau ar kamera gerai perteikia visą vaizdą, bet patikėkite – šio laikrodžio ekranas yra labai ryškus ir visas vaizdas puikiai matomas ir ryškioje dienos šviesoje“.

„Dirželis čia yra ganėtinai standartinis. Silikoninis ir jį galima keisti. Sagtis yra metalinė ir užsisegus laikrodį ant riešo – jis laikosi tvirtai.

Laikrodžio korpusas yra pagamintas iš anglies pluošto ir šone turime du valdymo mygtukus, o tarp jų – žibintuvėlį.

Viršutiniu mygtuku įjungiamas/išjungiamas laikrodis, judama per parametrus ir panašiai. Ant šio mygtuko yra toks oranžinės spalvos žiedas – maloni dizaino smulkmena.

Na, o apatinis mygtukas įjungia/išjungia žibintuvėlį. Pastarasis šviečia ne itin stipriai, bet kokioje nors sudėtingesnėje situacijoje tikrai pravers. Tai kur kas patogiau, nei iš kišenės išsitraukinėti išmanųjį telefoną.“

„Lemfo L5“ valdymas ir jo galimybės

„Įprastai tokios kainos išmaniuosiuose laikrodžiuose yra konkreti vieta ekranuose – dažniausiai jų apačioje – kuri reaguoja į prisilietimus. Tuo tarpu Lemfo L5 visas ekranas reaguoja į prisilietimus, kas yra tikrai šaunu.

Taigi, pačiame laikrodyje galite keisti ekranų atvaizdavimus. Jų čia iš anksto yra įdiegta 4 variantai.

Taip pat galima peržiūrėti gautus pranešimus ir kas skambino. Atsakyti į žinutes ir skambučius nėra galimybės.

Kaip ir dera išmaniajam laikrodžiui, taip ir Lemfo L5 rodo fizinės veiklos rezultatus: nueitą atstumą, sudegintas kalorijas, skaičiuoja žingsnius ir palaiko 7 skirtingus sporto režimus, įskaitant važiavimą dviračiu, krepšinį, futbolą, stalo tenisą, plaukimą ir kt.

Plius, labai patogu, kad tiesiog pačiame laikrodyje galima peržiūrėti šiuos sporto rezultatus. Tereikia nukeliauti į History aplanką.“

„Lemfo L5 taip pat matuoja širdies ritmą bei sugeba išmatuoti kraujo spaudimą bei deguonies kiekį kraujyje.

Jis seka ir miego kokybę, turi chronometrą, galima nuotoliniu būdu valdyti telefone grojančią muziką, primena kada metas pajudėti, yra žadintuvas – laikrodis vibruoja gerai – taip pat laikrodis gali padėti surasti telefoną.

Galiausiai verta paminėti ir tai, kad pačiame laikrodyje galima keisti ekrano ryškumą, aktyvuoti „Netrukdyti“ režimą, peržiūrėti bendrą laikrodžio informaciją, aktyvuoti QR kodą ir jį nuskenavus su telefonu – atsisiųsti bei įsidiegti programėlę.“

Ką galima pamatyti „Lemfo L5“ programėlėje?

Apžvalgininkas nuo 5:15 min. pademonstruoja pačią programėlę ir tvirtina, kad nors ji ir nėra kažkuo labai įspūdinga, bet pateikia tikrai daug naudingos informacijos.

„Čia galite peržiūrėti visą savo fizinės veiklos informaciją: nueitus žingsnius, atstumą, sudegintas kalorijas ir kt.

Pateikiama ganėtinai detali žingsnių bei miego analizė. Galima aktyvuoti bei išjungti tokias funkcijas, kaip žadintuvas ir pan.

Beje, per programėlę galima atnaujinti išmaniojo laikrodžio programinę įrangą ir geriausia, kad tą padarytumėte vos tik įjungsite laikrodį. Aš tą padariau po kelių dienų ir tada kažkodėl iš programėlės pradingo mano ankstesni fizinės veiklos rezultatai.

Vertinant bendrai, normali programėlė. Ne pati geriausia, kokią esu matęs, bet ir tikrai ne prasčiausia.“

„Lemfo L5“ baterija

„Gamintojas tvirtina, kad išmanusis laikrodis turi 380 mAh talpos bateriją ir jį aktyviai naudojant – baterijos užteks 7 dienoms. Galiu patvirtinti, jog tai yra visiška tiesa ir man šio laikrodžio nereikia įkrauti visą savaitę.

Aš nuolat esu nustatęs maksimalų ekrano švietimą, nors drąsiai galima būtų pasirinkti ir žemesnį, kurio užtenka ir stipriai apšviestoje vietoje. Tiesiog man asmeniškai labai ryškus ekranas patinka labiau.

Turint galvoje, kad Lemfo L5 turi didelį, ryškų ir spalvotą ekraną bei tai, kad šiuo laikrodžiu aš naudojuosi ganėtinai intensyviai ir jo baterijos vis tiek užtenka 7 dienoms – tai yra puikus rezultatas.“

Galutinis verdiktas

„Aš esu išbandęs galybę įvairių išmaniųjų laikrodžių bei apyrankių – tiek paprastesnių, tiek ir pažangesnių – ir galiu drąsiai teigti, kad iki 30 ar net 40 eurų Lemfo L5 yra geriausias pasirinkimas.“

Lemfo L5 yra puikaus dizaino, labai gražiai atrodo ant rankos riešo, puikiai ant jo laikosi, ganėtinai daug naudingų funkcijų, puikus baterijos tarnavimas.

Kalbant apie fizinės veiklos matavimo tikslumą, tai noriu pažymėti, kad absoliučiai visi išmanieji laikrodžiai bei apyrankės neprilygsta medicinoje naudojamiems prietaisams, tad maksimaliai tikslių rezultatų nesitikėkite. Jie leidžia orientuotis ir stebėti situaciją, bet tai neatstos medicinos prietaisų.

Bendrai, man labai patiko Lemfo L5. Esu išbandęs daugybę įvairių įrenginių ir tas pačias Xioami išmaniąsias apyrankes, bet iki šiol man dar nei vienas įrenginys taip nepatiko, kaip Lemfo L5.

Iki šiol nei vieno išmanaus laikrodžio ar apyrankės taip stipriai nenorėjau pasilikti, kaip Lemfo L5. Tiesiog puikus daiktas.“

Speciali akcija

„L5“ išmanusis laikrodis:

  • Aliexpress - nuo 26 € (jei neveiks nuoroda, bandykite čia);
    • nuoroda veikia angliškame AliExpress
    • 33 % nuolaida;
    • 2,54 € už siuntimą į Lietuvą.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(11)
(2)

Komentarai ()