Viskas, ko reikia, norint LED juostomis sukurti geriausią apšvietimą: itin geros kainos LED juostos, maitinimo šaltiniai nuo 12W iki 600W, signalo stiprintuvai ir valdiklis su WiFi rele, nuotolinio valdymo pulteliu bei galimybe viską kontroliuoti telefonu  ()

Geriausi Aliexpress.com pasiūlymai:

- LED juostų valdiklis su WiFi rele, nuotolinio valdymo pulteliu ir galimybe viską kontroliuoti telefonu - „RGB RGBW CCT RGBCCT Controller 12V 24V 5 IN 1 RGBWW LED Strip Light Controller Wifi RF Wireless 2.4G Touch Remote Control“;

- Iki 5 metrų ilgio LED juostos - „LED Strip 12V SMD 2835 Tira LED 24V Warm White Flexible Light Strips 1M 2M 3M 4M 5M LED Tape Light Backlights“;

- LED juostos stiprintuvas - „PWM Power Repeater EV1 EV4 RGB RGBW LED Amplifier 5V 12V 24V 36V EV3 Ctronller Single Color Amplifier 12 Volt 1CH 3CH 4CH EV4-X“;

- LED juostos maitinimo šaltinis - „RGB RGBW CCT RGBCCT Controller 12V 24V 5 IN 1 RGBWW LED Strip Light Controller Wifi RF Wireless 2.4G Touch Remote Control“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

LED juostų valdiklis su WiFi rele, nuotolinio valdymo pulteliu ir galimybe viską kontroliuoti telefonu

  • Dabar jis parduodamas nuo 15,76 €;
  • nuoroda veikia angliškame AliExpress;
  • 37 % nuolaida;
  • nemokamas pristatymas į Lietuvą.

Čia galima įsigyti ir visus daiktus atskirai bei rinktis tarp keturių variantų. Tad kiekvienam yra patogu nuspręsti ko jam reikia asmeniškai ir įsigyti tik tai, ko reikia.

Žinia, kad toli gražu ne visada LED juostos yra parduodamos su valdikliais, valdymo pulteliais ar juolab WiFi rele. Štai šis rinkinukas leis iš LED juostų išspausti visą potencialą.

Jis tinka štai tokiems LED juostų tipams:

  • Vienos spalvos LED juostoms
  • Dvigubos baltos (WW + CW) LED
  • RGB LED
  • RGB + balta / RGB + šalta balta LED
  • RGB + WW + CW (5 kanalų) LED

Nuotolinio valdymo pultelis leis pilnai valdyti spalvų temperatūrą, intensyvumą ir kt., o su WiFi rele tą bus galima daryti ir tiesiog savo išmaniajame telefone.

Beliks tik atsisiųsti ir įsidiegti SkySmart programėlę ir tada duosite komandą į šią WiFi relę, o ji nusiųs signalą į LED juostą.

Žemiau pateikta pajungimo schema - reikės maitinimo šaltinio ir pačios LED juostos. Jei LED juostos bus kelios ir dideliais atstumais, reikės pakartoti valdiklį. Net jei LED juosta patenka į 30 m ribos diapazoną, reikės stiprintuvo, jei jos ilgis didesnis už 2.5-5 metrus.

Pirkėjai iš Lietuvos yra labai patenkinti pardavėju ir pačiu produktu. Tvirtina, kad viskas veikia puikiai: 1 foto, 2 foto, 3 foto, 4 foto.

Iki 5 metrų ilgio LED juostos

  • Paprastos LED juostos nuo 3 €;
    • 32 % nuolaida;
    • nemokamas pristatymas į Lietuvą.
  • RGB LED juostos nuo 13€
    • 1,67€ pristatymas į Lietuvą.

Aukščiau aptartam rinkinukui reikia pačių LED juostų ir dabar jas galima įsigyti vos nuo 3 eurų.

Pasiūloje yra nuo 1 iki 5 metrų ilgio LED juostos ir belieka tik pasirinkti jų ilgį; 12V arba 24V maitinimo tipo; ir temperatūros - 2800-3200K, 4200-4000K, 6000-6500K.

LED juostos naudoja SMD 2835 šviestukus ir patogu yra tai, kad jas galima karpyti. Taip yra patogu pasidaryti LED juostą tokio ilgio, kokio reikia konkrečioje situacijoje.

1 metre yra 240 LED šviestukų, o 5 metruose - 1200. Jos atitinka IP20 standartą, tad yra atsparios tik labai smulkiems vandens purslas, bet jų negalima naudoti lauko sąlygomis.

Šias LED juostas, kurių šviestukai švies 50 000 valandų, galima panaudoti labai įvairiai: papuošiant šokių aikštelę, darbovietę, miegamąjį, virtuvę ir t.t: 1 foto, 2 foto.

LED juostos stiprintuvas - reikalingas, kai naudojamos ilgos LED juostos su valdymu

  • Dabar jis parduodamas nuo 8,42 €;
  • nuoroda veikia angliškame AliExpress;
  • 37 % nuolaida;
  • nemokamas pristatymas į Lietuvą.

Prieš pasirinkdami tinkamą modelį, įdėmiai peržiūrėkite jų specifikacijas, kadangi kiekvienas jų tinka vis platesniam spektrui LED juostų.

Bendra tendencija yra paprasta, kuo brangesnis stiprintuvas, tuo platesniam LED juostų tipui jis tinka.

Šių stiprintuvų pagalba turėsite galimybę pastiprinti LED juostos signalą, kai neužtenka RGB valdiklio ar šviesos intensyvumo reguliatoriaus galios arba jungiate ilgą atkarpą LED šviesos juostos.

Paprasta stiprintuvų prireiks naudojant ilgesnes nei 3 m RGB juostas - toliau einantiems LED nebeužtenka valdiklio galios ir jie nebereguoja į valdymą. Stiprintuvai statomi tokiu pat principu, kaip ir maitinimo šaltiniai - kas 2.5-3 metrus. 

LED juostos maitinimo šaltinis - iki 48V ir 600W

  • Dabar jis parduodamas nuo 2,72 €;
  • nuoroda veikia angliškame AliExpress;
  • 32 % nuolaida;
  • nemokamas pristatymas į Lietuvą.

LED juostos būna įvairios galios ir reikalauja skirtingos įtampos. Štai čia išsirinksite tinkamiausią maitinimo šaltinį.

Pasiūloje galima rinktis nuo 5V iki 48V ir nuo 12W iki net 600W. Tad čia ras maitinimo šaltinį tiek tie, kurie ieško namuose naudojamai LED juostai, tiek ir tie, kurie naudoja galybę LED juostų savo bare, pramogų klube ir panašiai.

LED juostelės paprastai pardavinėjamos standartiškai 5 m. ilgio ritiniais. Žinant juostos savitąjį galingumą, kuris skaičiuojamas vienam metrui, labai lengva sužinoti kokios galios maitinimo šaltinio reikės – jungiamos juostos ilgį dauginame iš savitojo galingumo ir dar dauginame iš koeficiento 1,3. Tai 30% galios rezervas, kad maitinimo šaltinis neperkaistų ir ilgai dirbtų be jokių gedimų.

Bet nepamirškite pakartoti to paties maitinimo šaltinio pajungimą kas 2,5 ar bent jau kas 3 metrus. Jeigu esate tikri dėl LED juostų atsparumo, kartokite kas 5 m., bet tai pats maksimumas. Taip yra todėl, kad srovė, tekėdama nuo LED juostos pradžios link jos pabaigos, pamažu slopsta ir galiausiai jos nebepakanka kokybiškam LED pašvietimui. Todėl prie maitinimo šaltinio prijungus ištisinę 5 m ar dar ilgesnę juostą, pasimatys šviesos intensyvumo skirtumai juostos pradžioje ir pabaigoje, blogiausiu atveju priekiniai LED perdegs iš viso.

Norint to išvengti, geriausia LED juostos maitinimą jungti lygiagrečiai atkarpomis kas 2,5 arba 3 metrus, daugiausiai – kas 5 m:

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(1)
(3)

Komentarai ()