Nesveikai ilgai laikanti baterija, IPX7, aptX ir net UV lempos nuo virusų: stebinančios „Tronsmart Onyx Free“ TWS ausinės ir kuo jos skiriasi nuo populiariųjų „Tronsmart Spunky Beat“ („Tronsmart Onyx Free“ apžvalga, Foto)  ()

„Tronsmart Onyx Free“ - labai kokybiškai pagamintos, net iki 35 val. muzikos grojimą užtikrinančios ir dar virusus naikinančios belaidės ausinės už stebėtiną kainą. Išbandėme naujausias „Tronsmart“ kompanijos TWS ausines ir štai kuo jos skiriasi nuo labai populiarių „Tronsmart Spunky Beat“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tronsmart Onyx Free“ kaina

  • Šiuo metu jos kainuoja 31,10 €;
  • 12 % nuolaida; ATNAUJINIMAS: su nuolaidos kodu BKG8TH02 kaina sumažėja iki 26,66 € (užsakant iš Italijos sandėlio).
  • Italijos sandėlių, siuntimas į Lietuvą 4,79 €.

Pakuotės turinys, UV lempos, šviesos indikatoriai ir baterijos

Jau išbandome nebe pirmą „Tronsmart“ produktą ir galime drąsiai patvirtinti, kad kompanija kreipia didelį dėmesį pakuotės išvaizdai.

Pakuotė yra išvaizdi, tvirto kartono, priekyje pavaizduotas pats produktas ir kelios esminės jo savybės.

Šonuose turime QR kodą, kurį nuskenavę galime gauti daugiau informacijos apie pačias ausines, bei surašyta ką rasime pačioje pakuotėje.

Na, o dėžutės nugarėlėje surašytos praktiškai visos „Tronsmart Onyx Free“ savybės, kurias aptarsiu kiek vėliau.

Pakuotės viduje turime išsamią naudojimosi instrukciją – anglų, rusų, vokiečių, prancūzų ir kitomis kalbomis – trijų skirtingų dydžių ausinių pagalvėles – vidutinio dydžio jau uždėtos ant pačių ausinių – C-tipo USB įkrovimo laidą ir dėkliuką su pačiomis ausinėmis.

Iškart norisi pabrėžti didžiausią šių TWS ausinių išskirtinumą. Šios ausinės turi integruotas UV spindulių lempas. Jas galite matyti ausinių dėkliuke ir kiekvienai ausinei yra įrengta atskira UV lempa.

Sakyčiau, kad labai originalus gamintojo sprendimas. Kai kuriems tai gali pasirodyti, kaip nereikalingas priedas, tačiau su koronavirusu dar teks gyventi tikrai ilgai ir papildoma apsauga tikrai nepamaišys.

Turėdami tokias „Tronsmart Onyx Free“ ausines galime būti ramus dėl vieno - šios ausinės leis išvengti dalies pavojingų virusų.

Kai tik ausines išimsite iš ausų ir įdėsite atgal į jiems skirtas vietas dėkliuke, automatiškai prasidės ausinių dezinfekavimas. Apie tai informuoja ir ant dėkliuko korpuso esantys 4 šviesos indikatoriai. 

Ausinių dezinfekavimo procesas trunka 30 sekundžių ir tuo metu indikatoriai mirksi. Kai procesas baigtas, pradeda šviesti kairysis ir dešinysis šviesos indikatoriai. Taip galime suprasti, kad yra įkraunamos ausinės.

Čia iškart yra dvi medalio pusės. Man labai patinka, kad galiu matyti kaip yra įkraunamos ausinės ir kuri įkrauta pirmiau, tačiau - tie šviesos indikatoriai šviečia visą įkrovimo laiką, o tai tamsesniu paros metu kiek trikdo.

Kai ausinės pilnai įkrautos - šviesos indikatoriai nebešviečia. Beje, čia galite matyti ir kiek baterijos energijos yra pačioje dėkliuko baterijoje.

Dėkliuko baterija įkraunama per C-tipo USB jungtį ir čia yra labai didelis privalumas. Reiškia, kad galima naudoti įprastą USB laidą - pakuotėje jis jau yra įdėtas, ir šią bateriją įkrauname per maždaug 1,5-2 val.

Šauniausia dalis yra muzikos klausymo laikas. Vos 5 min. ausinių įkrovimo ir turime 2 val. muzikos klausymo. Pilnai įkrautų ausinių užtenka net iki 7 val. muzikos klausymo, kas belaidžių ausinių pasaulyje yra super geras rodiklis. Net ir 100+ eurų kainuojančios TWS ausinės retai gali pasigirti tokiu rezultatu.

O su dėkliuko baterija turėsime net iki 35 val. muzikos klausymo, kas yra išvis fantastiškas rodiklis.

Dar norisi paminėti ir tai, kad pats ausinių dėkliukas yra labai kompaktiškas, tvirto plastiko, lengvai atsidaro, tvirtų vyrių ir ausines laiko magnetukai, tad jos neiškrenta.

Kiekviena ausinė turi šviesos indikatorius, kurie šviečia poravimo metu. Kai suporuojamos su telefonu, indikatoriai nebešviečia, tad nakties metu kambaryje esantys artimieji galės ramiai ilsėtis, o jūs klausytis muzikos, žiūrėti filmus ar žaisti žaidimus.

„Tronsmart Onyx Free“ ausinių valdymas, techninės savybės ir garso kokybė

Kalbant apie ausinių garso, muzikos, pokalbių ir balso asistentų valdymą, tai „Tronsmart Onyx Free“ turi pagerintus valdymo mygtukus.

Gamintojas tirtina, kad įdiegti „Panasonic“ mygtukai dabar yra 71 proc. jautresni, kas reiškia, kad ausines reikia mažiau spausti ir jos geriau reaguoja į duodamas komandas.

Galiu patvirtinti, kad valdymo mygtukai į duodamas komandas reaguoja labai gerai ir užtenka švelniai spustelėti, kad būtų aktyvuota viena ar kita komanda.

Tai ypač patiks tiems, kurie nemėgsta, kai spaudžiamos ausinės lenda gilyn į ausies kanalą. Jautresni mygtukai padeda išvengti tokių dalykų.

Valdymo mygtukai yra ant abiejų ausinių ir taip galite didinti/mažinti garso lygį, perjungti dainą, atsiliepti/baigti ar atmesti skambutį, iškviesti balso asistentą.

Beje, apie sėkmingą kiekvienos komandos aktyvavimą informuoja švelnus garsinis signalas.

Dideliu privalumu galima laikyti ir „Tronsmart Onyx Free“ palaikomus du veikimo režimus: Mono ir Stereo.

Toks technologinis sprendimas yra ir mūsų kiek anksčiau išbandytose „Tronsmart Spunky Beat“ ausinėse ir galime patvirtinti, kad sumanymas yra tiesiog šaunus.

Šias ausines galima naudoti tiek po vieną, tiek ir abi iškart. Jei naudojamos abi, tada aktyvuojamas Stereo režimas, o jei viena - Mono. Viskas vyksta automatiškai ir nieko patiems daryti nereikia.

O koks privalumas? Gana ženklus garso kokybės pagerėjimas. Įprastai garsas per abi ausines keliauja tarsi padalintas į dvi porcijas ir jei vieną ausinę įdėsite į dėkliuką, ausinė persijungs į Mono režimą ir tada visas garsas keliaus į tą jūsų ausyje esančią ausinę. Tai reiškia, kad nei viena dainos detalė neprapuls ir garso kokybė išliks puiki.

Įprastose TWS ausinėse to nėra ir naudojant vieną ausinę garsas taip ir lieka netekęs dalies elementų.

Be to, „Tronsmart Onyx Free“ ausines galima prijungti prie dviejų įrenginių, o tai reiškia, kad vienu metu jomis galite pasidalinti su savo draugu (-e) ir klausytis skirtingos muzikos. Akivaizdus privalumas.

Pagrindiniai „Tronsmart Onyx Free“ techniniai privalumai ir garso kokybė

Ausinės palaiko 3 pagrindinius muzikos atkūrimo kodekus (glaudinimo formatus) - apie tai plačiau galite paskaityti čia.

Taigi turime SBC, AAC ir naujausią „Qualcomm“ aptX technologinį sprendimą, kuris ir padeda išvengti garso kokybės nuostolių. Tad garso kokybė yra labai geros kokybės.

Žinoma, turėkite galvoje, kad garso kokybę vertinu būtent šioje kainų kategorijoje ir tikriems melomanams tokio garso tikrai neužteks. Tačiau įprastam muzikos klausymui, kelionėms, pokalbiams su bičiuliais tokių ausinių yra daugiau nei užtektinai.

Asmeniškai, pritrūko žemų tonų. Garsas labai gerai subalansuotas, tačiau dominuoja vidutiniai ir aukšti tonai. Gerai yra tai, kad garso šiose ausinėse yra labai daug ir mėgstantiems muziką klausytis garsiai - ausinės patiks. Taip pat pasirinkus kone maksimalų garsą, muzikos kokybė nenukenčia ir aušti tonai išlieka savo vietoje.

Gamintojas pabrėžia ir tai, kad „Tronsmart Onyx Free“ palaiko aplinkos triukšmo slopinimą. Tačiau čia turime ne aktyvų, bet pasyvų aplinkos triukšmo slopinimą.

Aktyvus aplinkos triukšmo slopinimas būtų geriau, bet toks technologinis sprendimas ženkliai pabrangina ausines ir tokioje kainų kategorijoje to tikėtis kol kas yra praktiškai neįmanoma. 

Iš kitos pusės ir pasyvus aplinkos triukšmas duoda naudos ir girdima mažiau pašalinių garsų, o tik pačios muzikos.

„Tronsmart Onyx Free“ palaiko ir dvi labai naudingas technologijas: DSP ir cVc. Jos yra skirtos tam, kad pokalbių metu garso kokybė būtų kuo geresnė ir be pašalinių garsų. Mikrofonai dirba kokybiškai ir pašnekovai mane girdi puikiai.

Kokie skirtumai tarp „Tronsmart Spunky Beat“ ir naujųjų „Tronsmart Onyx Free“ belaidžių ausinių ir galutinis verdiktas

Akylesni ir TWS ausinėmis besidomintys skaitytojai beskaitydami šią apžvalgą tikriausiai pastebėjo, kad „Tronsmart Onyx Free“ yra labai panašios į „Tronsmart Spunky Beat“. Ir tikrai, iš techninės pusės jos yra labai panašios. Tačiau yra ir keletas reikšmingų skirtumų, kurie ir nulemia galutinį pasirinkimą:

  • „Tronsmart Spunky Beat“ dėkliukas stambesnis, tačiau turi integruotą USB-A laidą, dėl ko aš gal tik kokius 3 kartus naudojau C-tipo USB laidą. Tiesiog išvynioju tą dėkliuke integruotą laidą, prijungiu prie kompiuterio ir įkraunu ausinių dėkliuką - labai patogu.
  • „Tronsmart Onyx Free“ dėkliukas kompaktiškesnis ir lengviau telpa į kelnių kišenę, bet tas jo paviršius yra blizgus, tad greičiau renka pirštų atspaudus.
  • Baterijų atžvilgiu laimi „Tronsmart Onyx Free“: dėkliukas laiko iki 35 val. prieš „Tronsmart Spunky Beat“ 20 val. ir 7 val. ausinių atveju prieš 6,5 val. Vos 5 min. „Tronsmart Onyx Free“ ausinių įkrovos užtenka 2 val. muzikos klausymui, o „Tronsmart Spunky Beat“ prireiks 15 min.
  • „Tronsmart Onyx Free“ taip pat turi UV lempas, dėl ko yra dezinfekuojamos ausinės ir tai papildomai apsaugo nuo virusų.
  • „Tronsmart Onyx Free“ ausinės turi mygtukus, o „Tronsmart Spunky Beat“ reaguoja į prisilietimus. Čia jau skonio reikalas, nes abiem atvejais ausinės į komandas reaguoja gerai. Tiesa, „Tronsmart Spunky Beat“ atveju komandos tarsi yra apverstos aukštyn kojomis, pavyzdžiui, garsas didinamas su kairiąja ausine, o ne dešine. „Tronsmart Onyx Free“ atveju viskas grįžo į savo vietas.
  • Iš techninės pusės, tai ausinės praktiškai identiškos: naujausias Qualcomm QCC3020 lustas; Bluetooth 5.0; stabilus ir greitas duomeų perdavimas; balso asistentai „Siri“ ir „Google Assistant“; „Mono“ ir „Stereo“ režimai; aptX, AAC ir SBC garso kodavimo techniniai sprendimai; DSP bei cVc 8.0 technologijos. Net ir garso atžvilgiu didesnių skirtumų tarp šių ausinių nepajutau.
  • Tačiau „Tronsmart Spunky Beat“ atitinka IPX5, o štai „Tronsmart Onyx Free“ aukštesnį IPX7 atsparumo vandeniui standartą.

Taigi, apibendrinus galiu tvirtinti, kad jei reikėtų rinktis tarp šių dviejų ausinių modelių, tai pasirinkčiau „Tronsmart Onyx Free“.

Nors man ir labai patinka „Tronsmart Spunky Beat“ dėkliuko įkrovimo sprendimas, tačiau „Tronsmart Onyx Free“ turi daugiau privalumų: įprastoje vietoje esančios komandos, UV lempos, aukštesnis IPX7 atsparumo vandeniui standartas, dar ilgiau laikančios baterijos, simpatiškas ir kompaktiškesnis dėkliukas. Už tokią kainą labai geros belaidės ausinės.

P.S. Dėkojame Geekbuying.com už galimybę išbandyti „Tronsmart Onyx Free“ ausines ir dabar šį kokybišką produktą galite įsigyti iš Italijos sandėlio už 31,31 €

O norintys sutaupyti ir turėti taip pat labai geras belaides ausines, dabar iš Vokietijos sandėlio vos už 22,36 € galima įsigyti „Tronsmart Spunky Beat“ TWS ausines. Pastarųjų išsamią apžvalgą rasite čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()