„Tronsmart Apollo Bold“ – ausinės, kurios turėtų sukelti tokią revoliuciją, kaip žmogaus išsilaipinimas Mėnulyje: fantastiška garso kokybė, pažangiausios rinkoje technologijos ir kainuoja vos trečdalį to, kiek „Sony“, „Sennheiser“ ar „Apple AirPods“ („Tronsmart Apollo Bold“ apžvalga, Video)  (3)

Esu išbandęs jau ne vienas ausines. Praktiškai visas naujausias „Tronsmart“ kompanijos belaides ausines testavau, bet „Tronsmart Apollo Bold“ yra geriausios. Tiesiog, be konkurencijos. Kompanija iš tikrųjų į jas sudėjo viską, kas šiuo metu yra naujausia ir pažangiausia ausinių rinkoje ir dar papildomai turime unikalių kompanijos sprendimų. Trumpai tariant, tai yra „Sony“, „Sennheiser“ ar „Apple AirPods“ aukščiausios klasės ausinės vos už trečdalį jų kainos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

„Tronsmart Apollo Bold“ TWS+ belaidės ausinės:

Kodėl toks ausinių pavadinimas?

Pradėkime apžvalgą kiek netradiciškai ir pasiaiškinkime naujausių „Tronsmart Apollo Bold“ ausinių pavadinimo reikšmę.

Kompanija, norėdama paminėti 1969-aisiais įvykusią istorinę „Apollo 11“ misiją, kai Mėnulyje pirmą kartą nusileido astronautai ir Neilas Amstrongas ištarė tą legendinę frazę: „vienas mažas žingsnis žmogui ir milžiniškas – žmonijai“, savo pažangiausioms ausinėms davė tokį pavadinimą.

Taip „Tronsmart“ nori pažymėti, kad kaip „Apollo 11“ misija buvo žmonijos technologinės pažangos įrodymas, taip ir „Tronsmart Apollo Bold“ yra tai, kas žymi naujos belaidžių ausinių kartos pradžią.

Nors visiems akivaizdu, jog tai yra marketingas, bet dėl ausinėse įdiegtų pažangiausių technologijų – vargiai kas gali pasiginčyti. Kompanija sako absoliučią tiesą, tačiau apie tai kiek vėliau.

„Tronsmart Apollo Bold“ pakuotės turinys

Kaip visuomet, pardavėjas pasistengė, kad ausinės atkeliautų saugiai ir nepažeistos. Ausinės buvo dar įdėtos į štai tokį apsauginį plastiko dėklą ir iš Italijos sandėlio iki Lietuvos atkeliavo per 2 dienas.

Kalbant apie pakuotę, tai „Tronsmart“ kompanija išlaiko tą patį dizaino braižą. Turiu pasakyti, kad man jis labai patinka.

Simpatiškos pakuotės. Aiškiai matyti produktas, jo pavadinimas, esminės technologijos surašytos priekyje, nugarėlėje rasime praktiškai visą išsamią informaciją. Išvaizdu ir informatyvu.

Atidaręs dėžutę dar randu papildomos informacijos apie jų panaudotą hibridinę ANC (aktyvią aplinkos triukšmo) slopinimo technologiją.

Ir gausų pakuotės turinį: dėkliuką, ausines, 3 poras skirtingo dydžio silikoninių pagalvėlių – viena jų jau uždėta ant ausinių, C-tipo USB įkrovimo laidą; ausinėms laikyti skirtą maišelį ir išsamią naudojimosi instrukciją.

Kaip ir su bet kuriomis į ausis įstatomomis ausinėmis, taip ir šiuo atveju labai svarbu pasirinktą tinkamo dydžio ausinių pagalvėles.

Tai yra svarbu ne tik dėl ausinių dėvėjimo patogumo, bet ir dėl garso kokybės ir ypatingai „Tronsmart Apollo Bold“ atveju išnaudojamos ANC technologijos privalumų.

C-tipo USB laidas yra maždaug pusės metro ilgio, su kokybiškomis jungtimis ir pagamintas gerai. Kažkokių priekaištų jam neturiu.

Ausinėms laikyti skirtas maišelis yra gana simpatiškas, nors asmeniškai vargiai aš jį dažnai naudosiu.

Na, nebent tikrai labai ilgoje kelionėje norėsiu drauge pasiimti ir tą įkrovimo laidą, tai tada su ausinėmis jį bus patogu laikyti šiame maišelyje. Kitu atveju, kasdieniam ausinių naudojimui – jis bent jau man nėra reikalingas.

„Tronsmart Apollo Bold“ dėkliuko ir ausinių pagaminimo kokybė bei puikūs baterijų tarnavimo rodikliai

Kalbant apie ausinių dėkliuką, tai jis pagamintas labai tvirtai. Kokybiškas plastikas. Pats kokybiškiausias dėkliukas iš visų „Tronsmart“ ausinių, kurias esu bandęs.

Taip pat jo forma yra itin patraukli. Puikiai telpa delne ir kelnių kišenėje.

Viršutinis dangtelis pats neatsidaro ir reikia panaudoti šiek tiek jėgos, norint jį atidaryti. Ausines viduje laiko magnetukai ir net stipriai kratant šį dėkliuką, jos išlieka savo vietose.

Dėkliuko priekyje turime vieną šviesos indikatorių, kuris ir parodo, kiek baterijos energijos yra jame likę.

Jei greitai mirksi raudonos spalvos indikatorius – energijos liko mažiau kaip 10 proc., jei greitai mirksi baltos spalvos indikatorius – virš 10 proc.

Kaip jau galite įtarti, čia norėtųsi dar bent vieno šviesos indikatoriaus, pagal kurį būtų galima suprasti, kada tos energijos liko, kad ir 50 proc. Dabar toks šuolis yra ne itin gerai. Juolab, kad ir suporavus ausines su telefonu, jame nematyti kiek energijos yra dėkliuke. Nors rodoma kiekvienos ausinės baterijų energijos statistika.

Iš kitos pusės, kai energijos suvartojimo rodikliai tokie puikūs, tai menka bėda. O ir turime C-tipo USB jungtį bei greitąjį įkrovimą.

Baterijų energijos rodikliai:

  • gamintojas tvirtina, kad kai garso lygis yra 50 proc., vienu įkrovimu ausinių energijos užteks 10 val. - mano testavimai rodo 7 val. ir 45 min. Tuo metu muzikos garso lygis buvo 60-70 proc ir praktiškai nuolat įjungtas ANC, kas reikalauja papildomų resursų. Bendrai, rezultatas puikus;
  • užtenka ausines palaikyti dėkliuke 10 min. ir energijos turėsime 1 val. muzikos klausymui;
  • su pilnai įkrauto dėkliuko baterija muzikos klausymo laikas siekia iki 30 val. - nuostabus rezultatas ir turbūt geriausias visoje rinkoje;
  • pilnai dėkliuką įkrausite per maždaug 2 val.

Kalbant apie pačias „Tronsmart Apollo Bold“ ausines, tai jos atrodo labai simpatiškai. Šonuose turime kompanijos logotipą ir visas šis juodos spalvos paviršius reaguoja į prisilietimus.

Taip pat ant ausinių turime integruotus šviesos indikatorius, kurie leidžia suprasti kada ausinės yra poruojamos, suporuotos, kiek yra baterijų energijos, įkrovimo rezultatai ir pan. Kai ausinės yra ausyse, tie šviesos indikatoriai nebešviečia.

„Tronsmart Apollo Bold“ ausinių poravimas ir pažangiausios technologijos

Ausinių poravimas su įvairiais įrenginiais yra daugiau nei paprastas. Belieka įjungti Bluetooth, išimti ausines iš dėkliuko ir jas pridėti prie įrenginyje atsiradusio prietaisų sąrašo. Akimirksniu ausinės suporuojamos su telefonais ir kompiuteriais.

Ir čia pirmasis šių ausinių technologinis privalumas. Įprastai TWS ausinės veikia tokiu principu: viena yra pagrindinė, kuri jungiasi prie įrenginio, o tada kita ausinė jungiasi prie savo kompanionės ir to įrenginio. Trumpai tariant, komplikuotas ir dažniausiai garso atsilikimą ir trūkinėjantį ryšį garantuojantis sprendimas.

Čia yra TWS+ Stereo ausinės ir kiekviena „Tronsmart Apollo Bold“ ausinės naujausiu Bluetooth 5.0 ryšiu tiesiogiai jungiasi prie telefono ar kito įrenginio.

Todėl kiekviena ausinė tiesiogiai gauna informaciją ir taip užtikrinamas geresnis bei stabilesnis ryšys.

Prie stabilumo prisideda ir ausinėse integruotos LDS antenos. Gamintojas teigia, kad jos padeda palaikyti stabilesnį ryšį ir leidžia su ausinėmis nuo įrenginio nutolti toliau.

Galiu drąsiai tvirtinti, kad taip ir yra. Jei 2-3 kartus pigesnės „Tronsmart“ ausinės jau susiduria su iššūkiu, kai reikia signalą perduoti per 2 sienas, tai „Tronsmart Apollo Bold“ tai nekelia kažkokių bėdų ir atviroje vietoje nutolęs 15 metrų nuo įrenginio vis tiek gaunu kokybišką ir tolygų signalą.

Prie puikių signalo perdavimo, jo stabilumo ir gerų energijos suvartojimo rodiklių prisideda pats naujausias „Qualcomm QCC5124“ lustas. Jis leidžia išnaudoti visą AAC, SBC bei aptX muzikos kodavimo potencialą, prisideda prie stabilaus bei itin greito duomenų perdavimo ir baterijų energijos taupymo.

Tiek klausantis muzikos, tiek žaidžiant žaidimus ar žiūrint „Youtube“ – signalas išlieka stabilus ir nepastebėjau jokios delsos.

Aplinkos triukšmo slopinimo technologijos ir jų suteikiami privalumai

Gamintojas tvirtina, kad naujausias lustas leidžia išnaudoti ANC (aktyvaus aplinkos triukšmo) technologijos privalumus. Tuo pačiu „Tronsmart“ yra užpatentavusi ir šiose ausinėse įdiegusi du aplinkos triukšmo slopinimo sprendimus.

Šie dalykai verti atskiro žodžio. Toji hibridinė 360 laipsnių veikianti ANC dirba – nuostabiai. Be standartinio ANC sprendimo, gamintojas ausinėse yra integravęs 6 mikrofonus. Kam jie? Tam, kad prisidėtų prie pašalinių garsų šalinimo ir galėtume girdėti, kas dedasi aplinkui. Kaip šitai suprasti? Aiškinu pavyzdžiais.

Ausines galite naudoti įprastai. Be ANC ir palaikomo „Ambient Sound“. Tokiu atveju aplinkos garsų šiek tiek girdima, tačiau gana minimaliai. Pašnekovui reikės kalbėti gana garsiai, jei norėsite jį girdėti.

Kai aktyvuojate ANC – praktiškai nieko negirdėti. Labai triukšmingoje aplinkoje šiek tiek to garso prasiskverbia, bet čia jau reikia būti labai triukšmingoje aplinkoje. Žinoma, tobulumo dar nepasiekta, bet 99 proc. atveju šios ausinės pašalins aplinkos garsus. Nebent visą dieną dirbate su perforatoriumi.

„Ambient Sound“ – labai įdomus dalykas. Įjungus šį režimą, garso kokybė išlieka tokio pačio lygio, tačiau ausinės jau praleidžia aplinkos garsą. Ir praleidžia taip, kad labai patogu kalbėtis su savo pašnekovu. Ausinių net nereikia išimti iš ausų.

Ir panašu, kad tai labai gerai veikia su aukštesnio tono. Pavyzdžiui, esant šalia vaikų darželio, maždaug už 30 metrų nuo krykštaujančių vaikų būrio, su „Ambient Sound“ girdžiu ką jie šūkalioja. Ir tuo pačiu girdžiu grojamą muziką.

Įjungiu ANC – vaikų balsai prapuola. Visiškai jų negirdžiu. Esant įprastam režimui, vaikų balsai girdimi, bet neaiškiai ir jau nesuprantu ką jie sako. Štai toks tų režimų skirtumas, kuriuos keičiu spustelėjęs ausines.

Beje, „Tronsmart Apollo Bold“ ausinių valdymas pilnai vyksta jas liečiant: dainų sustabdymas/paleidimas/perjungimas, garso didinimas, atsiliepimas į skambučius, jau aptartų režimų valdymas, balso asistentės iškvietimas.

Kitos svarbios „Tronsmart Apollo Bold“ technologijos ir garso kokybė

Kas man šiose ausinės ypač patinka, tai jose esantys artumo jutikliai. Vos tik ausines išimu iš ausų, jos automatiškai sustabdo muzikos grojimą, ausines atgal įstatau į ausis – muzika vėl automatiškai pradedama groti. Šaunus dalykas, kuriuo iki šiol galėjo pasigirti tik pačių garsiausių gamintojų prabangiausios ausinės.

„Tronsmart Apollo Bold“ palaiko balso asistentą – moteriškas balsas kalba angliškai. Ir gerai yra tai, kad šiose ausinėse nėra keistų pypsėjimų, po kiekvieno atlikto veiksmo: garso didinimo, dainų perjungimo ir pan. Pigesnėse ausinėse toks dalykas yra ir laikui bėgant gali pradėti erzinti.

Beje, kai ausinėse liks mažiau, kaip 10 proc. baterijų energijos, tas moteriškas balsas apie tai informuos.

„Tronsmart Apollo Bold“ ausinės atitinka IP45 standartą, kas reiškia, jog jos nebijo dulkių, prakaito bei vandens. Žinoma, toks standartas nereiškia, kad su jomis galima eiti maudytis. Jos tiesiog nebijo užklupusio lietaus ar jei netyčia įkristų į stiklinę su vandeniu ir greitai jas išimtumėte.

Kas dar svarbu? Ne vienas „Youtube“ apžvalgininkas pastebi, kad nors „Tronsmart Apollo Bold“ ausinių užtikrinama garso kokybė puiki, tačiau nėra galimybės pasinaudoti garso vienodintuvu.

Taip, teisybė. Ir visgi. Gamintojas jau rugsėjo mėn. išleis specialiai „Tronsmart Apollo Bold“ ausinėms skirtą programėlę, su kuria bus galima pasirinkti iš anksto parinktus muzikos klausymo režimus bei juos keisti pagal savo įgeidžius.

Taip pat per šią programėlę bus galima keisti ausinių valdymo komandas taip, kaip kiekvienas norėsime ir tuo pačiu gausime programinius ausinių atnaujinimus, kas reiškia, jog gamintojas ir toliau užtikrins, kad ausinių garso kokybė išliktų aukščiausio lygio.

Ir esminis klausimas: kokia „Tronsmart Apollo Bold“ TWS+ ausinių garso kokybė?

Iki šiol esu išbandęs ne vienas belaides ausines ir praktiškai visas naujausias „Tronsmart“ kompanijos ausines. Jų apžvalgas rasite čia.

Įprastai ši kompanija siūlo gerų specifikacijų ir puikios kainos modelius, kurių kaina siekia 20-30 eurų.

„Tronsmart Apollo Bold“ kainuoja apčiuopiamai brangiau ir tai yra brangiausios kompanijos ausinės. Ar jos vertos tos kainos? Tikrai taip.

10 mm grafeno diafragmos, aplinkos triukšmo slopinimo technologijos, naujausias „Qualcomm“ lustas ir kitos pažangiausios technologijos rinkoje.

Visa tai leidžia mėgautis nuostabios kokybės garsu. Ausinės labai patiks tiems, kurie mėgsta žemus tonus. Jų čia yra itin daug ir jie tokie sodrūs, stiprūs. Tačiau tuo pačiu neužgožia vidutinių ir aukštų tonų. Išlaikomas labai geras balansas ir puikiai girdimas vokalas.

Puiku yra tai, kad net ir stipriai padidinus garso lygį, garso kokybė išlieka tokio pat aukšto lygio ir nepradeda rėkti aukšti tonai, kaip kad biudžetinėse ausinėse. Taip pat garso stiprumo užteks net ir mėgstantiems muzikos klausytis labai garsiai. Asmeniškai negaliu muzikos klausytis garsiau nei 80 proc. Man jau jo tampa per daug.

Pokalbių kokybė? Puiki. Daugiau net nėra ir ką sakyti. Pašnekovą girdžiu labai gerai, o jis girdi konkrečiai mano balsą. Ausinėse įdiegtos technologijos „pagauna“ mano sakomus žodžius ir ignoruoja aplinkinį triukšmą.

Be jokių dvejonių galiu rekomenduoti „Tronsmart Apollo Bold“ TWS+ ausines. Puiki pagaminimo kokybė ir išvaizda, labai geras reagavimas į duodamas komandas, stabilus duomenų perdavimas, pažangiausios rinkoje technologijos, nuostabi garso kokybė ir kaina tokia, už kokią nei vienas kitas gamintojas tokio lygio ausinių nepardavinėja. „Tronsmart“ pagamino pačias kokybiškiausias ausines.

P.S. Dėkojame Geekbuying.com už galimybę išbandyti „Tronsmart Apollo Bold“ TWS+ ausines ir dabar šį aukščiausios kokybės produktą su nuolaidos kuponu TSBOLD02 ir iš Italijos sandėlio galite įsigyti už 80,59 €.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(11)
(4)
(7)

Komentarai (3)