Karščiausia vasaros naujiena iš „Xiaomi“ - už puikią kainą ir iš Lenkijos parduodami ką tik pristatyti „Xiaomi Mi Essential“ elektriniai paspirtukai. Kuo jie skiriasi nuo „M365“ ir kodėl tai gali tapti nauju hitu? (Video)  ()

„Xiaomi Mi Essential“ - naujai pristatytas elektrinis paspirtukas kelia didžiulį susidomėjimą. Ir jis padidėja dar labiau, kai išaiškėjo, jog naujasis modelis išsaugojo daugumą milžiniškos sėkmės sulaukusio „M365“ savybių, įgijo naujų privalumų ir pardavinėjamas už labai priimtiną kainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

„Xiaomi Mi Essential“ elektrinis paspirtukas:

  • Aliexpress325,11 €;
    • 20 % nuolaida;
    • iš Lenkijos sandėlio, tad nėra rizikos dėl muito mokesčių;
    • už 12 € į Lietuvą pristatys per 2-5 dienas.

„Xiaomi“ kompanija šią vasarą pristatė eilę naujų produktų ir vienas įdomiausių ir sulaukiančių daugiausiai dėmesio - „Xiaomi Mi Essential“ elektrinis paspirtukas. Kai kur jis dar vadinamas „Xiaomi M365 Lite“.

Ir tikriausiai ne be reikalo. Jis labai panašus į milžiniško populiarumo sulaukusį „M365“ modelį, bet ir turi keletą svarbių patobulinimų. Štai kuo gi jie skiriasi.

„Xiaomi Mi Essential“ ir „Xiaomi M365“ skirtumai bei panašumai?

Baterijų talpa. Vienas pagrindinių elektrinių paspirtukų skirtumų yra tas, kad „Xiaomi Mi Essential“ paspirtuke turime mažesnė talpos bateriją: 183Wh prieš 280Wh. 

Atitinkamai šis rodiklis atsilieps ir vienu įkrovimu nuvažiuojamam atstumui: 20 km prieš 30 km.

Skirtumas yra, nors ir ne kritinis. Iš kitos pusės, „Xiaomi Mi Essential“ baterija yra greičiau įkraunama: iki 100 proc. per 3,5-4 val. prieš „M365“ apie 5,5 val.

Įdomu yra tai, kad „Xiaomi Mi Essential“ viduje viskas taip, kaip ir ankstesnėje jo versijoje: tokios pat geros kokybės baterija ir valdiklis. Tik toji baterija yra mažesnė. Tačiau, kaip teigia apžvalgininkas, čia yra laisvos vietos, ir jei tik yra noras - galima įsigyti didesnė talpos originalią kompanijos bateriją ir ją įdėti į „Xiaomi Mi Essential“.

Elektros motoras išliko toks pats. Abiejuose modeliuose turime bešepetėlinius 250W (mak. 500W) elektros variklius.

Maksimalus greitis ir važiavimo režimai. Čia jau yra pokyčių ir „Xiaomi Mi Essential“ maksimalus greitis yra 20 km/h. „M365“ siekia iki 25 km/h. Visgi, „Xiaomi Mi Essential“ jau palaiko 3, o ne du važiavimo režimus ir čia turime: sporto (25km/h), standartinį (15km/h) bei skirtą važiuoti šalia pėsčiųjų (5km/h).

LCD ekranas. Šio dalyko „M365“ versija neturi. „Xiaomi Mi Essential“ jau yra LCD ekranas ir jame galima matyti greitį, pasirinktą režimą, baterijos energijos likutį.

Kas dar pasikeitė „Xiaomi Mi Essential“ paspirtuke?

Yra keletas svarbių patobulinimų, kaip:

  • galingesnis priekinis žibintas - vietoje 1W dabar turime 2W;
  • pakito ir galinis STOP žibintas - dabar jis yra didesnis;
  • ant korpuso yra įtaisyti ir keli papildomi atšvaitai;
  • tuo pačiu galinio rato purvasaugis turi papildomą konstrukcinį sprendimą - iš šonų pritvirtinti metaliniai laikikliai, kas užtikrina stabilesnį purvasaugio laikymąsi.

Gamintojas tuo pačiu tvirtina, kad pagerėjo ir stabdžių sistema - sutrumpėjo stabdymo kelias. Nors iš specifikacijų matyti, kad čia turime diskinius ir elektroninius (E-ABS) stabdžius, kaip ir ankstesnėje versijoje.

„Xiaomi Mi Essential“ truputi nusileidžia įveikiamų įkalnių prasme. „M365“ sugeba užvažiuoti į 14 proc. įkalnes, o „Xiaomi Mi Essential“ - 10 proc.

Na, o kitais aspektais „Xiaomi Mi Essential“ išlaikė tuos pačius privalumus, kaip ir „M365“ modelis.

Kad ir palaiko tą pačią išmaniąją programėlę, kurioje galima bus pasinaudoti papildomomis funkcijomis, kaip: užrakinti paspirtuką, peržiūrėti važiavimo statistiką, aktyvuoti Kruizo režimą ir kt.

Beje, apžvalgininkas tvirtina, kad kai pirmą kartą „Xiaomi Mi Essential“ prijungsite prie programėlės, pastarojoje pasirinkite Kinijos regioną, kaip „Mainland“. Plius, jei po to tą paspirtuką kam nors dovanosite ar parduosite, ištrinkite jo duomenis iš programėles. Kitu atveju naujasis savininkas negalės jo suporuoti su savo telefone įdiegta programėle. 

„Xiaomi Mi Essential“ išliko tas pats patogus sulankstymo mechanizmas ir turime identiškų matmenų paspirtuką, kaip ir „M365“: sulankstytas 108 x 43 x 49 cm; išlankstytas 108 x 43 x 114 cm.

Svorio klausimu skirtumas yra minimalus: „Xiaomi Mi Essential“ sveria 12 kg., o jo kolega 12,7 kg.

Smagu ir tai, kad „Xiaomi Mi Essential“ išliko ta pati energijos kaupimo technologija, kurią sutikome „M365“. Kai paspirtukai stabdo, jie kinetinę energiją paverčia elektra ir taip įkrauna paspirtukų baterijas. Šaunus dalykas, leisiantis nuvažiuoti dar didesnius atstumus.

Abu modeliai turi tokio pat stiliaus pripučiamus 8,5 colių dydžio ratus. Tiesą sakant, visi „Xiaomi“ iki šiol pristatyti elektriniai paspirtukai turi tokius pat ratus ir ties šiuo klausimu niekas nesikeičia.

Galiausiai, „Xiaomi Mi Essential“ taip pat atitinka tą patį IP54 standartą, kas reiškia, jog jis nebijo dulkių ir lietaus. Ir taip, abiem elektrinių paspirtukų modeliais gali važinėtis iki 100 kg svorio ir iki 200 cm ūgio žmogus.

Tad štai kokie yra pagrindiniai „Xiaomi Mi Essential“ ir „M365“ skirtumai bei panašumai. Akivaizdu, jog čia turime tą patį „M365“ modelį su kiek mažesne baterija ir puokšte papildomų ir labai naudingų atnaujinimų. Už tokią kainą „Xiaomi Mi Essential“ taikosi tapti itin populiariu pasirinkimu tarp tų, kurie ieško puikios kokybės elektrinio paspirtuko už maksimaliai žemą kainą.

Čia galite iš arčiau apžiūrėti „Xiaomi Mi Essential“ elektrinį paspirtuką ir sužinoti kuo jis skiriasi nuo „M365“:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(20)
(12)
(8)

Komentarai ()